reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Klementinka,
prawde mowiac nie ogladalam. ale to wlasnie ten szpital o ktorym mowilam. atmosfera jak w jakims nagrobku, nie podoba mi sie wcale, ale swietni lekarze. nawet sie zastanawialam, czy tym razem tak nie rodzic, ale nie moge sie przemoc. wchodze i mam wrazenie, ze nogami do przodu mnie wyniosa, bleeee
zreszta, kto wie jak tam teraz wygladam. wcale mnie nie ciagnie zeby tam isc, ale ostatnio bylam tam po porodzie mojego pierworodnego, a to juz 4 lata. moze cos sie zmienilo...:tak:
musze koniecznie przy okazji obejrzec ten program. byle tylko nie pokazywali porodow.:baffled:

MagdaM,
moj tez wiecznie kopie albo sie wbija w zaladek. od kilku dni mam kwasy zoladkowe w krtani. ohydztwo pali, az sie przetrawi i schodzi nizej. juz sie nie moge doczekac kiedy fiknie koziolka i znajdzie sobie inny obiekt do napierania. byle nie pecherz...
ty lepiej szymkowi kup magnetofon, bo go to radio maryja jeszcze zdemoralizuje!!!:-D:-D:-D

Lencja,
u mnie takie cisnienie to standard. Zyje i mam sie dobrze, wiec sie nie ma czym stresowac. :)))

kip23,
z czytaniem to u mnie krucho. w pierwszej ciazy pochlanialam ksiazki jak smok, a teraz nie moge sie skoncetrowac. taka jestem zla za to na siebie, bo po porodzie na pewno nie bede miala czasu na nic, a teraz moglabym troche nadrobic zaleglosci. :dry: a tu klapa.
moge sobie najwyzej jakas gazete przejzec i muzyki posluchac. ale rzeczywiscie strata czasu przez te wizyty. tym bardziej jak slonko swieci...

co do smoczkow i butelek, ja tez zawsze uzywalam Aventu. dziecko zdrowe, nic mu nie jest. ale jak chcecie uniknac wszelkich swinst, to musicie uzywac szklanych butelek i biologicznych smoczkow (to sa chyba kauczukowe). butelki sa ciezkie, a smoczki malo apetyczne. u nas jest sporo takiech bardzo zatroskanych mam, ktorych dzieci potem z takimi wielkimi kauczukowymi kolkami po ulicach jezdza. smisznie to wyglada ;-)
1190g_big.jpg

ide sie powyginac i pocudowac, bo przymoim wielgasnym brzuchu golenie nog to udreka. dzis trzeba jednak do gina, wiec wstyd sie nie poprawic tu i tam:baffled: trzeba bedzie pracowac z lusterkiem.

co do wymazu z pochwy, to w NIemczech nie jest zaden standard robiony przy kazdej wizycie. mozna poprosic, albo rabia przy jakims podejrzeniu. czesciej pod koniec ciazy, zeby przed porodem wykluczyc jakies bakterie. mowie wam, w Polsce nie jest tak zle jak wam sie wydaje.
w poerownaniu do Anglii i do Stanow, to Polska jest rajem.

Ostatnia edycja:
reklama
witam Was z rana:-)

miałam wczoraj USG, niestety bez pomiarów więc nie pochwalę się wagą mojego maleństwa, USG na prośbę mojego lekarza robił inny specjalista, i obaj stwierdzili że nie widzą wad serduszka:-) a podwyższone nt mogło być od dwunaczyniowej pępowiny. oj jaka byłabym szczęśliwa gdyby wszystko było dobrze:tak:

Klementinka te testy PH można kupić w aptece???
tez się nad tym zastanawiam:confused:
ja nie miałam robionego żadnego wymazu:baffled::baffled::baffled:

nadika powodzenia na dzisiejszej wizycie!!!

ewus co u Ciebie?mam nadzieje że za radą dziewczyn pojechałaś do szpitala? ale nie odzywasz się , czyżby Cie zostawili? trzymaj się kochana.

a wogóle dziewczyny mi lekarz powiedział że mam liczyć(obserwować) ruchy Małego, jeśli np od rana do południa poczuje 1-2 ruchy to od razu do szpitala mam się zgłosić, bo na tym etapie ciąży nie ma już żartów...

aga_sto Tobie również życzę powodzenia na dzisiejszej wizycie:tak:

wczorajszym wizytowiczkom gratuluję pozytywnych wieści

wczoraj też zmierzyłam brzuszek, już 106cm:szok::szok::szok: wiedziałam że będzie więcej, bo kolejne spodnie poszły w odstawkę

Witajcie. Ja tylko na moment. Czuje się dziś kiepsko:-(chodzi o samopoczucie psychiczne- martwie sie o maleństwo...jakies czarne myśli mnie dopadły:baffled:
Gosiu a skąd te złe myśli:-(??? musisz się zrelaksować, Maleństwo wyczuwa Twój niepokój:-( może idź na jakieś zakupy? kup coś sobie lub maleństwu i może uśmiech na Twej twarzy się pojawi:happy:?

a wogóle dziewczyny mi lekarz powiedział że mam liczyć(obserwować) ruchy Małego, jeśli np od rana do południa poczuje 1-2 ruchy to od razu do szpitala mam się zgłosić, bo na tym etapie ciąży nie ma już żartów...
Oj Ty mnie tu nie strasz.. ja od kilku dni czuję bardzo rzadko moją Małą.. Jak naliczę 10-12 ruchów w ciągu dnia to jest dobrze :szok::szok::szok::szok:

Aga_sto - :) dzięki za pocieszenie ;-)muszę się tylko skontaktować z ginem i zapytać co z tabletkami na obniżenie ciśnienia mam zrobić.. Bo raczej nie są mi teraz potrzebne.

Koriander - chyba masz rację, że trzeba przyjąć postawę "nie stresuję się" inaczej chyba nie da rady :tak:

te paski to o papierki lakmusowe chodzi? pytałam w aptece, odesłali do sklepu medycznego, w medycznym stwierdzili, że najprędzej to przez neta zamówić, więc dalej jestem w tym samym miejscu :p może któraś z Was na coś wpadnie :) o, ale teraz patrzę i rzeczywiście w necie nie ma problemu, pierwszy link i od razu sklep 0,25 za sztukę więc trzeba będzie się zaopatrzyć

z tymi ruchami to w ogóle pokręcona sprawa, mój Szkrab ma tak że potrafi kilka dni szaleć bez umiaru i potem kilka dni prawie, że w całości przesypia... już pare razy się tak zdarzyło, że naprawdę przestraszył nas nie na żarty, ale detektor w dłoń i człowiek się uspokajał ;)
Wy tak nie macie, że czasem dzieciaczków praktycznie wcale nie czuć?

ja dziś wizytuję i przyznam szczerze, że mam cykora jak dawno :/ niby nic złego się nie dzieje, ale jakoś dziwne obawy i przeczucia mam. tym bardziej, że moja gin coś ostatnio w bojowym nastroju i sama też się przyczynia do tego, że więcej czarnych myśli mam..
i stąd pewnie ten koszmar w nocy, śniło mi się że miałam swoje maleństwo przy sobie już hyhy tylko ciągle się bałam i w ogóle wszystko źle robiłam ech :p

aga_sto ja miałam manie czytania w pierwszych miesiącach, ale gorzej, że sięgałam po jakieś babskie czytadła typu seks w wielkim mieście etc, czy jakieś dzienniki nowojorskich babek, więc może już lepiej nic nie czytać niż takie pierdoły ;) biedny ten nasz Szkrab, takie babskie czytadła mu serwować od małego, nie wiem czy był zadowolony ;p
moja siostra w ciąży czytała Krasickiego i Sienkiewicza, więc ze mnie mieli niezły ubaw ;p

miłego dnia babeczki :)

agast to pochwal sie jak wrazenia z wozka jak juz sie nim nacieszysz :blink:

Wozek juz przyjechał i juz go sobie dokładnie obejrzalam :-) Jest genialny! Bardzo dokładnie wykonany z dbałością o najmniejszy szczegół, no jestem pod wrażeniem. Co mnie najbardziej zaskoczyło to to ze gondole można złożyc zupełnie na płasko co przy moim malutkim aucie jest wprost wymarzonym rozwiązaniem :tak: bardzo łatwo sie zakłada spacerowke w obie strony i montuje fotelik. Sam fotelik tez jest super, szczegolnie jesli chodzi o wkładkę dla noworodka i mięciuteńkie boczki :tak: Normalnie juz widze moją malutką Jagodzie w tym foteliku jak wracamy ze szpitala ;-) W zestawie jest pompka, plecak i jeszcze dostalismy śpiworek do spacerowki na zime :-) No jak dla mnie to re-we-la-cja ):)

Oj Ty mnie tu nie strasz.. ja od kilku dni czuję bardzo rzadko moją Małą.. Jak naliczę 10-12 ruchów w ciągu dnia to jest dobrze :szok::szok::szok::szok:
no tak powiedział mi lekarz z tymże kazał liczyć od wtorku(wtedy miałam dokładnie 29tygodni), i tych ruchów coraz więcej czuję. mam liczyć 2 razy w porach aktywności, rano i wieczorem.powiedział że powinno wtedy być około 10 ruchów, ale jak będie 5 to nie jest źle, ale tak jak wcześniej napisałam, jeśli od wstania do 12 poczułabym 1-2 albo wcale to mam jechać do szpitala-pewnie na ktg

a to Twoje ciśnienie to pewnie po tabletkach tak spadło, ja odpukać ostatnio mam w normie:tak:, ale miałam cały czas skaczące między 100/60 a najwyższe(raz takie miałam) 150/95 więc spora rozbieżność

reklama
Do góry