reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Hehe, znacie ten program "Ciąża z zaskoczenia", leci czasem na Discovery Travel, właśnie teraz oglądam... Przypadki kobiet, które nie zauważyły, że są w ciąży i dopiero dowiadują się o tym w momencie rodzenia:szok: Mamy w naszym muzycznym bydgoskim środowisku taki przypadek , ale dotychczas myślałam, że to ściema... A to się jednak zdarza :szok:

Witam raniutko:-)
Ja po wczorajszej wizycie szczęśliwa Kacperek nadal jest Kacperkiem:tak: waży 1370 wszystkie pomiary są prawidłowe:-) kręcił się niemiłosiernie i w ciągu tego badania co chwile zmieniał położenie raz miał główke z prawej strony a za chwile pod moim żołądkiem.
Bardzo mi miło że mogłam poznać Zdec :-)
Co do dzieciaczków to mój Szymek ma w przedszkolu religie i codziennie sie mnie pyta skąd sie wział bóg?, kto stworzył ludzi? i takie tam. A najbardziej mi sie chce smiać jak sobie włączy radio i skubaniec tak kręci gałką że ustawi sobie radio maryja i potrafi tak siedzieć jak zahipnotyzowany przez pół godziny i go słuchać:szok:

My już po wizycie i po pizzy:-):-)
Mała fikała koziołki jak szalona, waży dopiero 850g, co przy waszych kruszynkach wydaje mi się marnym wynikiem:-) Ale wszystko jest w porządku.
Łożysko poszło w górę i jest dobrze na przedniej ścianie. Mała jeszcze jest pupą w dół, ale lekarz mówi że to jeszcze się sto razy może zmienić:-)
Według pomiarów ma dokładnie swój wiek, oprócz pomiaru brzuszka z którego wyszedł 27tydzień:szok: Na to powiedziałam lekarzowi, że pewnie się najadła:-D:-D
Poznałam też Magdę:-):-) Lekarz się śmiał że się znamy:-)
Wymaz obiecał mi zrobić na następnej wizycie po świętach:-) Na razie dostałam czopki żeby "wyczyścić" wszystkie ewentualnie "glony" do momentu pobrania wymazu:-)
Zapytał się mnie też czy chcę odpocząć i wrócić do pracy:-D Na co ja oczywiście że NIEEEE:-)
A teraz tak patrzę na zwolnienie, które mam już do 16.05, że mam tam 1B, czyli wygląda na to że znowu mam zwolnienie leżące:-( W sumie to nie wiem dlaczego..... i tak mnie w domu nie zatrzyma:-)

Gratuluje udanej wizyty i zdrowej Natalki:)

Dziewczyny, znalazłam stronkę z porodami i właśnie jeden obejrzałam.

Ja nie rodzę, hehe

Nikt mnie na to nie namówi

Ciąża - poród naturalny. Film - naturalny poród. Poród w domu
Poród - Film z porodu - Poród naturalny
Damy rade dziewczyny, jak Anik chyba napisala to faceci by nie dali rady ale my ????? Jasne ze damy:) Dla maluszków wszystko:)
Ja właśnie po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Brzuszek miękki, szyjka długa, ptaszek nadal na miejscu :) Pomiarów małego nie robił, mówi że następnym razem zrobi takie dokładne USG z wszystkimi pomiarami. Nadal mam brać Magnez + B6, 3x1, ale dzięki Bogu mogę spróbować odstawić Luteinę dopochwową!!! Hura!!! :) Jeśli się nic nie będzie działo to już do niej nie wrócę... :) Pytałam o przyrost wagi, że mam już prawie 10 kg do przodu, on mówił że jak jestem już po półmetku to nie mam o co się martwić... :)

Gratuluje udanej wizyty:)
Intensywny długi dzień dziś był, ale fajny :-) W przerwie w pracy byłam w lumpku i kupiłam mnóstwo ciuszków dla Małgosi, piżamę dla Piotrusia, a sobie bluzkę, dwie tuniki i śliczny czerwony płaszczyk wiosenny- zapłaciłam za wszystko niecałe 70 zł :-D, jestem mega zadowolona :-)

Mam tylko problem, bo nie umiem wolno chodzić :baffled:, zawsze wszędzie maszeruję prawie biegiem i dziś po raz pierwszy poczułam twardnienie brzucha, czy coś takiego...., próbowałam zwolnić, ale za chwilę łapałam się na tym, że znów uciekam jakby mnie ktoś gonił...:baffled:

Słuchajcie, jak mnie rozśmieszył wczoraj mój synuś, on chodzi do przedszkola katolickiego i widocznie omawiali Wielki Post, bo oznajmił nam, że "Źli ludzie przykręcili do krzyża śrubkami Chrystusa" :-D A później jak sie na coś na nas obraził wszedł pod fortepian z krzyżem w ręce ( takim małym co stawiamy na stole jak jest kolęda) i powiedział, że nikt go nie lubi, nikt go nie kocha, za to Chrystus go uspakaja :-D:-D Ten ma pomysły :szok:

Wybaczcie, że dziś nie poodpisuję nie mam siły
Gratuluję tylko udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne!

A Ewuś pojechala dotego szpitala, czy zasnęła po prostu? Mam nadzieję, że wszystko u niej ok!
Dobranoc!
Ekstra zakupki za mała cene, Synek zabawny he he sie uśmialam, ja tez maszeruje zawsze jak ktos mnie goni a moja tesciowa zawsze stwierdza bopze jak Ty wszystko szybko robisz chodzisz tak szybko jakbys w ciazy wogole nie była he he

:wściekła/y:z tego wszystkiego zapomniałam lekarza poprosić o ten wymaz, mimo ze przed rozmawiałam o tym z Zdec:wściekła/y:
ale przy nastepnej wizycie nie zapomne

kurcze tak piszecie o tych wymazach a ja nie mialam ani jednego robionego w ciaży:((((

a Tak to witam sie z rna u nas 6 stopni wiec po mału chyba wiosna idzie , dziisaj mam zajecia a tak mi sie nie chce isc strasznie:(((( ale moze pojde to jutro sie zerwe wczesniej i nie pojde na to co mamy dzisiaj he he a co tam bede siedziec do 20 prawie he he
ciesze sie ze wizyty udane tylko ciekawe co z Ewus bo sie od poludnia wczoraj nie odzywa:( mam nadzieje ze wszystko jest u niej oki bedziemy czekac na jakies wiesci

Dzień dobry z rana :)
Ja dziś jak rzadko kiedy wyspana, całą noc przespałam, co ostatnio się raczej mało kiedy zdarza.
Jestem już po prysznicu, teraz zrobiłam sobie śniadanko i zabieram się do nadrabiania lektury BB a mam co czytać, bo produkcja idzie w niezłym tempie, chyba wyrabiacie 300% normy:-D
Jakieś dziwne rzeczy dzieją się z moim ciśnieniem :baffled:
2 tygodnie temu dostałam leki na jego obniżenie, w poniedziałek byłam u gina z wynikami i stwierdził, że ustalona dawka jest ok, a biorę tylko po pół tabletki rano i wieczorem. Jednak wczoraj w ciągu dnia miałam niskie jak na mnie ciśnienie 110/70, wieczorem w ogóle dziwne bo 105/80, nie wzięłam tabletki na noc, bo nie bardzo byłoby chyba to jeszcze obniżać... A rano miałam 100/60 takiego niskiego to ja jeszcze nie miałam:szok: W sumie z tego co czytam lepiej niskie niż za wysokie ale wygląda mi to dziwnie :confused:
Zabieram się za nadrabianie zaległości:tak:

dzień dobry!
po wizycie mam mieszane odczucia. morfologia znowu gorsza od poprzedniej, w moczu jakieś kryształy (co podobno w ciąży może się zdarzyć), ale najgorsze to ciśnienie. jeśli nie obniży się samo, to w przyszłym tygodniu znowu szpital. pocieszające, że mam bardzo troskliwego lekarza, który się tam mną zajmie, ale z drugiej strony kto chce spędzać czas w szpitalu :-(
do tego problemy z kręgosłupem (jestem po operacji), więc konieczna konsultacja z ordynatorem, który podejmie decyzję o sposobie rozwiązania -prawdopodobnie cc ze znieczuleniem ogólnym jak już maluch będzie wystarczająco rozwinięty, z wcześniejszym kilkudniowym przygotowaniem na patologii.
na szczęście chociaż z szyjką wszystko ok..
eh, oby jakoś dotrwać do końca! :sorry2:

powodzenia na wizytach i miłego dnia!

Cześć brzuchatki,
Ja właśnie po wizycie. Wszystko wygląda dobrze. Brzuszek miękki, szyjka długa, ptaszek nadal na miejscu :) Pomiarów małego nie robił, mówi że następnym razem zrobi takie dokładne USG z wszystkimi pomiarami. Nadal mam brać Magnez + B6, 3x1, ale dzięki Bogu mogę spróbować odstawić Luteinę dopochwową!!! Hura!!! :) Jeśli się nic nie będzie działo to już do niej nie wrócę... :) Pytałam o przyrost wagi, że mam już prawie 10 kg do przodu, on mówił że jak jestem już po półmetku to nie mam o co się martwić... :)

Super:-) Gratulacje:-) Mi też już odstawić duphaston, i mówił żeby aspargin też odstawić, ale chyba tego nie zrobię:-p Będę brała chociaż jedną dziennie:-p

zdec,
co do duzego brzuszka u dzidziusia, to mialas juz ten test na cukier?

Tak miałam obciążenie glukozą robione, wszystko w porządku.
W ogóle lekarz się ze mnie śmieje, bo co wizyta to robię pełen zestaw badań:-)

:wściekła/y:z tego wszystkiego zapomniałam lekarza poprosić o ten wymaz, mimo ze przed rozmawiałam o tym z Zdec:wściekła/y:
ale przy nastepnej wizycie nie zapomne

Spokojnie Ci zrobi pewnie:-) Mówił że nie ma z tym problemu, szczególnie u mnie jak spojrzał w historię, że wtedy zaczęło się od gronkowca:-)
Ja z tego wszystkiego zapomniałam wziąć recepty, już prawie wyjeżdżamy a on do mnie dzwoni, czy nie mogłabym wrócić do receptę:-) Nie wiem skąd miał mój numer:-p

Uciekam dzisiaj, muszę coś zrobić na mieście, a potem może wyląduje w jakimś sklepie z ciuszkami:-) Może coś fajnego będzie..... tym razem dla mnie:-p

cześc dziewczyny,
ja dziś znów nie wyspana, całą noc nie mogłam znaleźć sobie pozycji do spania, a rano musiałam wstać o 6 by męża do pracy odwieź bo potrzebuje autko bo dziś wizyta.
Z tym wymazem z pochwy to mnie zaskoczyłyście nigdy mi lekarz nie robił a niby jeden z najlepszych lekarzy w mieście. Dzisiaj go przycisnę o ten wymaz, ciekawe co powie.

co do butelek to zgadzam sie z jednym, dzis jest szum o BPA a za kilka lat okaze sie ze w butelkach bez BPA jest jakies inne swinstwo. Mysle ze zdowy rozsadek jest najwazniejszy. Same dcodzinnie pochlaniamy mnostw jedzenia i niech ktoras powie ze kupuje tylko ekologiczna. Wszedzie sa konserwanty a w powietrzu zanieczyzczenia. Straszne ale prawdziwe. Oczywiscie trzeba eliminowac ryzyko do minimum ale wielu rzeczy sie nie uniknie. a zgadzam sie, ze przez taki okres czasu sie uzywalo i nagle ktos wpadl na genialny pomysl o BPA. Skoro to takie hiper toksyczne czemu nadal sprzedaja te butelki w sklepie? To mnie wkurza, przciez powinni je wycofac.
Z tymi butelkam to faktycznie można zwariować, gdyby człowiek się tak bardzo wszystkim przejmował to wcześniej czy później i tak nie będzie wiedział o co w tym wszsystkim chodzi. Oczywiście trzeba eliminować to co szkodliwe w miarę możliwości więc zapewne będę szukać butelek bez BPA.

liliti dobrze że juz wiedzą co ci dolega i opieki tylko pozazdrościć

Klementinka te testy PH można kupić w aptece???

Dziewczyny, znalazłam stronkę z porodami i właśnie jeden obejrzałam.

Ja nie rodzę, hehe

Nikt mnie na to nie namówi

Ciąża - poród naturalny. Film - naturalny poród. Poród w domu
Poród - Film z porodu - Poród naturalny
kasiulka co Cie tknęło by oglądać te porody, ja nawet tam nie zaglądam, wolę nie widzieć co mnie czeka, i tak porody różnią się od siebie :-)

kajdusia ale się uśmiałam z Twojego synka, hehe pomysły ma super, niesamowita pociecha z Twojego synka

zdec, kasiek1983, magda m, yoshe gratuluje udanych wizyt :-) dzisiaj ja wizytuje

Miłego i wiosennego dzionka życzę no i oczywiście udanych wizyt :-D

reklama
Do góry