Gosiu mi tez zalecali relanium tez nie brałam.Więc sama widzisz ze wcale nie musi byc zle a ze sie moze 3 tyg czy tam 5 wczesniej ur to nie ma tragedii.Moja wazyła 2.760 i nie miała zadnych zalecen zeby byc dłuzej w szpitalu tylko w dniu wyjscia po 3 dobach zrobili jej bad na bilirubinę i niestety jeszcze 3 dni nas potrzymali .
reklama
Lencja
:)
Lencja juz raz się Ciebie pytałam ale nie wiem czy mi odp. Mówił Ci coś gin o uzywaniu soli podczas zatrucia?
Pytałaś , a mnie umknęło i nie odpowiedziałam, przepraszam.
W sumie to nie mówił, bo podczas wizyty w poprzednim tygodniu tylko postawił wstępną diagnozę. Teraz widział wyniki ciśnienia, w poniedziałek już będę miała wyniki moczu i będzie wiadomo czy mam w nim białko, co też na zatrucie wskazuję. Poczytałam sobie o diecie w zatruciu i wyczytałam o tym, że powinno się unikać soli, dziękuję niemniej za przypomnienie tego. W sumie nie jest to dla mnie dużym problemem bo ja soli używam bardzo mało, więc odstawienie jej w ogóle jest jak najbardziej możliwe, dobrze, że z innych przypraw, głównie ziół nie muszę rezygnować bo to byłoby już mało ciekawe...;-)
Wyczytałam też, że zatrucie wiąże się z niedoborem witaminy E i C, więc szperam po necie i szukam by dokładnie wiedzieć gdzie ich najwięcej jest i jak wzbogacić dietę.Wiem też, że powinnam bardzo bardzo dużo pić.. Ale to mi raczej średnio wychodzi. Problem mam z tym aby w ciągu dnia wypijać ok 2 litry płynu - jak wcześniej miałam zalecane, ze względu na moje wyniki morfologii a teraz czytałam, że powinno się nawet 4 litry dziennie przy gestozie.. dla mnie to mało wykonalne. Mój W. porozstawiał wszędzie w domu szklanki i butelki z mineralką, abym praktycznie na każdym kroku natykała się na wodę, to może będę pamiętała, że mam pić.
P
paula24211
Gość
ale sie najadłam
ja dzisiaj nic nie robie jakos mnie plecy bola i cos mnie ciagnie wszystko wiec potem tylko wstawie do piekarnika kurczaka męzowi i obiadek bedzie gotowy choc tak sloneczko swieci ze z checia bym pomaszerowała troche po dworze;-);-);-)
wczoraj na szkole pokazywala mi polozna jak oddychac przepona jak probujeteraz w domku (strasznie ciezko sie przyzwyczaic) to mam wrazenie ze zaraz mi caly brzuch sie napina i twardnieje.... i zarz mała zaczyna sie weircic tak jakby odczuwała ruchy przepony i sie buntowala he he a dzisiaj to namiętnie wsadzała mamusi coś w żebra albo nózki albo rączki:-):-):-)
ja dzisiaj nic nie robie jakos mnie plecy bola i cos mnie ciagnie wszystko wiec potem tylko wstawie do piekarnika kurczaka męzowi i obiadek bedzie gotowy choc tak sloneczko swieci ze z checia bym pomaszerowała troche po dworze;-);-);-)
wczoraj na szkole pokazywala mi polozna jak oddychac przepona jak probujeteraz w domku (strasznie ciezko sie przyzwyczaic) to mam wrazenie ze zaraz mi caly brzuch sie napina i twardnieje.... i zarz mała zaczyna sie weircic tak jakby odczuwała ruchy przepony i sie buntowala he he a dzisiaj to namiętnie wsadzała mamusi coś w żebra albo nózki albo rączki:-):-):-)
Dzień dobry!
Ale naprodukowałyscie od wczoraj - mam za swoje, że tylko raz dziennie Was podczytuję;-)
Emalia - dzięki za dobre słowo wierzę, że i u Was zwapnienie zniknie - nam zaraz po badaniach w styczniu mówiono, że to może się wchłonąć po 26 tygodniu - teraz akurat mielismy wizytę w 26 tc i okazało się, że tak się stało Trzymam kciuki
Gosiagro - więc trzymam za to, by ten kurs chemii był ostatni
Agi78 - widzę, że teściowa spacyfikowana zakupowo - super:-)
Gosia*** - oj nieciekawie z tą szyjką - lez kochana i odpoczywaj - mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala
Ewelinka - Ty też nie szalej tylko lez jak najwięcej - trzymam kciuki za Wasze szyjki Dziewczyny i za Twój posiew Ewelinka, by był dobry wynik
Ona...m - witam nową mamusię czerwcową mam pytanie - pisałaś, że w Polsce straciłas przez lekarzy 2 ciąże - a wiesz konkretnie dlaczego??? i jak to płód męski jest zagrozeniem - mówiono z jakiego powodu??? przepraszam, że tak pytam...
Sealet - jak ząb???
Paulka82 - i jak sytuacja u koleżanki? ruszyło się coś???
Koriander - jak robisz łososia??? i nie daj sie chorobie!!! Tak a propos pozdrawiam wszystkie chorowitki;-) i życzę zdrówka
LenaDTR - zaszalałaś z tymi rogalikami - aż mi ślinka pociekła - a ja znowu dzis rano za wysoki cukier więc o takich pysznosciach mogę zapomnieć:-(
Krakowianka i Gniesha - cieszę się, że zagladacie do nas:-) wierzę mocno, że Wasze Aniołki opiekuja się Wami i Waszymi Rodzinami - przytulam
Słoniczka - witam kolejną nową mamusię:-)
Karo85 - no to M Cię rozpieszcza (albo siebie;-)) chociaż tak jak piszesz - pewnie dziwne uczucie jak ktoś obcy się krząta po domku
Marta_w - dobrze, że słyszysz kazanie - jak tzreba leżeć to leż - wiem, ze to nudne, ale dasz radę
Liliti - ja trochę spóźniona z kondolencjami z powodu śmierci teściowej, ale dopiero teraz doczytałam
Lencja - o twoim zatruciu tez dopiero teraz czytam skąd ta diagnoza??? jakie miałaś wyniki? jakos czułaś się źle???
Dużo sobie nacytowałam to i duzo napisałam
wszystkie Was pozdrawiam i życzę miłego dnia
Ale naprodukowałyscie od wczoraj - mam za swoje, że tylko raz dziennie Was podczytuję;-)
Emalia - dzięki za dobre słowo wierzę, że i u Was zwapnienie zniknie - nam zaraz po badaniach w styczniu mówiono, że to może się wchłonąć po 26 tygodniu - teraz akurat mielismy wizytę w 26 tc i okazało się, że tak się stało Trzymam kciuki
Gosiagro - więc trzymam za to, by ten kurs chemii był ostatni
Agi78 - widzę, że teściowa spacyfikowana zakupowo - super:-)
Gosia*** - oj nieciekawie z tą szyjką - lez kochana i odpoczywaj - mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala
Ewelinka - Ty też nie szalej tylko lez jak najwięcej - trzymam kciuki za Wasze szyjki Dziewczyny i za Twój posiew Ewelinka, by był dobry wynik
Ona...m - witam nową mamusię czerwcową mam pytanie - pisałaś, że w Polsce straciłas przez lekarzy 2 ciąże - a wiesz konkretnie dlaczego??? i jak to płód męski jest zagrozeniem - mówiono z jakiego powodu??? przepraszam, że tak pytam...
Sealet - jak ząb???
Paulka82 - i jak sytuacja u koleżanki? ruszyło się coś???
Koriander - jak robisz łososia??? i nie daj sie chorobie!!! Tak a propos pozdrawiam wszystkie chorowitki;-) i życzę zdrówka
LenaDTR - zaszalałaś z tymi rogalikami - aż mi ślinka pociekła - a ja znowu dzis rano za wysoki cukier więc o takich pysznosciach mogę zapomnieć:-(
Krakowianka i Gniesha - cieszę się, że zagladacie do nas:-) wierzę mocno, że Wasze Aniołki opiekuja się Wami i Waszymi Rodzinami - przytulam
Słoniczka - witam kolejną nową mamusię:-)
Karo85 - no to M Cię rozpieszcza (albo siebie;-)) chociaż tak jak piszesz - pewnie dziwne uczucie jak ktoś obcy się krząta po domku
Marta_w - dobrze, że słyszysz kazanie - jak tzreba leżeć to leż - wiem, ze to nudne, ale dasz radę
Liliti - ja trochę spóźniona z kondolencjami z powodu śmierci teściowej, ale dopiero teraz doczytałam
Lencja - o twoim zatruciu tez dopiero teraz czytam skąd ta diagnoza??? jakie miałaś wyniki? jakos czułaś się źle???
Dużo sobie nacytowałam to i duzo napisałam
wszystkie Was pozdrawiam i życzę miłego dnia
ewelinka307
Fanka BB :)
Matko poszłam na chwile poczytać inne wątki a tu taka produkcja postów
olimpia-wynik może będzie już w piątek albo w poniedziałek jak w ciągu trzech dni nic nie rośnie żadne bakterie to przeważnie dają już wynik ale myśle że przeciągnie się do poniedziałku.
paula-ja normalnie nigdy nie lubiłam snikersów a teraz mój musi codzień latać po nie do sklepu
słoniczka-witaj!
karo-mój tez dostał opiernicz że nic nie robi tylko się wyleguje a wszystko na mojej głowie i jestem w pracy na dole a na górze gdzie mieszkamy słysze od rana chodzi odkurzacz miotła na schodach stukała chyba jak wróce do domu będzie wysprzątane i obiadek ciepły będzie czekał bo już go wczoraj w marynacie przygotowywał:-)
gosia-właśnie mi mówił że teraz póki się nie rozwiera lepiej to założyć bo póżniej może być na pesar za póżno ale jak posiew będzie kiepski to i tak mi nie założą i się przeciągnie i tez może być za póżno.
marta w-to widze że u ciebie też trzecia babka tak jak u mnie będzie
lencja-a mi się wydawało że przy zatruciu powinno się miej pić bo dużo wody podwyższa ciśnienie i się też puchnie od niej ale skoro czytałaś to może właśnie jest odwrotnie
olimpia-wynik może będzie już w piątek albo w poniedziałek jak w ciągu trzech dni nic nie rośnie żadne bakterie to przeważnie dają już wynik ale myśle że przeciągnie się do poniedziałku.
paula-ja normalnie nigdy nie lubiłam snikersów a teraz mój musi codzień latać po nie do sklepu
słoniczka-witaj!
karo-mój tez dostał opiernicz że nic nie robi tylko się wyleguje a wszystko na mojej głowie i jestem w pracy na dole a na górze gdzie mieszkamy słysze od rana chodzi odkurzacz miotła na schodach stukała chyba jak wróce do domu będzie wysprzątane i obiadek ciepły będzie czekał bo już go wczoraj w marynacie przygotowywał:-)
gosia-właśnie mi mówił że teraz póki się nie rozwiera lepiej to założyć bo póżniej może być na pesar za póżno ale jak posiew będzie kiepski to i tak mi nie założą i się przeciągnie i tez może być za póżno.
marta w-to widze że u ciebie też trzecia babka tak jak u mnie będzie
lencja-a mi się wydawało że przy zatruciu powinno się miej pić bo dużo wody podwyższa ciśnienie i się też puchnie od niej ale skoro czytałaś to może właśnie jest odwrotnie
P
paula24211
Gość
Dziewczyny a ja mam takie pytanie z zupełnie innej beczki.
W piątek mam zrobić badania: morfologia, mocz, CRP, toksoplazmowa, krzywa cukrowa.
Powiedźcie mi czy to że jestem chora nie zaburzy wyniku tych badań?
nie wiem bo nie mialam takiej sytuacji nigdy ale mi sie wydaje ze wynik morfologi i moczu moze byc zaburzony bo wyniki sie zmieniaja jak czlowiek przechodzi jakas infekcje nie wiem jak z reszta;-)
ewelinka-ja wczesniej wolałam marsy ale teraz snikersy kupuje na zapas zawsze kilka zeby były zawsze w domku
Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny a ja mam takie pytanie z zupełnie innej beczki.
W piątek mam zrobić badania: morfologia, mocz, CRP, toksoplazmowa, krzywa cukrowa.
Powiedźcie mi czy to że jestem chora nie zaburzy wyniku tych badań?
wydaje mi się,że mogą być zmiany w wynikach morfologi i moczu, ja jak miałm problemy z tą nieszczęsną ósemką to mi lekarz powiedział, że w tych wynikach mogą być jakieś nieprawidłowości tzn widoczne zapalenie czy coś w tym stylu, ale na szczęście wszystko było ok, jak będziesz robić wyniki to sptaj się w laboratorium, Oni pewnie lepiej będą wiedzieć
Andzia S- przed godzina z nią gadałam i nic się nie zmienia, moja przyjaciółka doszła do wniosku,że jej synek nie wie którędy się wychodzi bo zamiast pchać się w dół to On się pcha do góry
Mój pies właśnie szczeka na telewizor i zupełnie nie wiem o co mu chodzi, chyba mu się program nie podoba
Wcięło mi suwaczki
Lencja to super ze brak soli nie bd dla Ciebie problemem .Ja niestety uzywam duzo soli i nie wyobrazam sobie jej brak.Ale w dalszym ciągu 3mam kciukasy zeby to byl fałszywy alarm:-)
Odebrałam fakture za prąd niby nie jest zle 268zł ale uwazam ze kobitki w ciąży ze względu na swój stan , na ciągłe pichcenie zachcianek powinny być zwolnione
Odebrałam fakture za prąd niby nie jest zle 268zł ale uwazam ze kobitki w ciąży ze względu na swój stan , na ciągłe pichcenie zachcianek powinny być zwolnione
reklama