reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Gosiu mi tez zalecali relanium tez nie brałam.Więc sama widzisz ze wcale nie musi byc zle a ze sie moze 3 tyg czy tam 5 wczesniej ur to nie ma tragedii.Moja wazyła 2.760 i nie miała zadnych zalecen zeby byc dłuzej w szpitalu tylko w dniu wyjscia po 3 dobach zrobili jej bad na bilirubinę i niestety jeszcze 3 dni nas potrzymali .

reklama
Lencja juz raz się Ciebie pytałam ale nie wiem czy mi odp. Mówił Ci coś gin o uzywaniu soli podczas zatrucia?

Pytałaś , a mnie umknęło i nie odpowiedziałam, przepraszam.
W sumie to nie mówił, bo podczas wizyty w poprzednim tygodniu tylko postawił wstępną diagnozę. Teraz widział wyniki ciśnienia, w poniedziałek już będę miała wyniki moczu i będzie wiadomo czy mam w nim białko, co też na zatrucie wskazuję. Poczytałam sobie o diecie w zatruciu i wyczytałam o tym, że powinno się unikać soli, dziękuję niemniej za przypomnienie tego. W sumie nie jest to dla mnie dużym problemem bo ja soli używam bardzo mało, więc odstawienie jej w ogóle jest jak najbardziej możliwe, dobrze, że z innych przypraw, głównie ziół nie muszę rezygnować bo to byłoby już mało ciekawe...;-)
Wyczytałam też, że zatrucie wiąże się z niedoborem witaminy E i C, więc szperam po necie i szukam by dokładnie wiedzieć gdzie ich najwięcej jest i jak wzbogacić dietę.Wiem też, że powinnam bardzo bardzo dużo pić.. Ale to mi raczej średnio wychodzi.:baffled: Problem mam z tym aby w ciągu dnia wypijać ok 2 litry płynu - jak wcześniej miałam zalecane, ze względu na moje wyniki morfologii a teraz czytałam, że powinno się nawet 4 litry dziennie:szok: przy gestozie.. dla mnie to mało wykonalne. Mój W. porozstawiał wszędzie w domu szklanki i butelki z mineralką, abym praktycznie na każdym kroku natykała się na wodę, to może będę pamiętała, że mam pić.

ale sie najadłam:-D:-D:-D

ja dzisiaj nic nie robie jakos mnie plecy bola i cos mnie ciagnie wszystko wiec potem tylko wstawie do piekarnika kurczaka męzowi i obiadek bedzie gotowy:tak::tak::tak: choc tak sloneczko swieci ze z checia bym pomaszerowała troche po dworze;-);-);-)

wczoraj na szkole pokazywala mi polozna jak oddychac przepona :szok::szok::szok: jak probujeteraz w domku (strasznie ciezko sie przyzwyczaic) to mam wrazenie ze zaraz mi caly brzuch sie napina i twardnieje....:szok::szok::szok: i zarz mała zaczyna sie weircic tak jakby odczuwała ruchy przepony i sie buntowala he he:-D:-D:-D:-D a dzisiaj to namiętnie wsadzała mamusi coś w żebra albo nózki albo rączki:):-):-):-)​

Dzień dobry!
Ale naprodukowałyscie od wczoraj - mam za swoje, że tylko raz dziennie Was podczytuję;-)

Emalia - dzięki za dobre słowo:tak: wierzę, że i u Was zwapnienie zniknie - nam zaraz po badaniach w styczniu mówiono, że to może się wchłonąć po 26 tygodniu - teraz akurat mielismy wizytę w 26 tc i okazało się, że tak się stało:tak: Trzymam kciuki
Gosiagro - więc trzymam za to, by ten kurs chemii był ostatni:tak:
Agi78 - widzę, że teściowa spacyfikowana zakupowo - super:-)
Gosia*** - oj nieciekawie z tą szyjką - lez kochana i odpoczywaj - mam nadzieję, że obejdzie się bez szpitala
Ewelinka - Ty też nie szalej tylko lez jak najwięcej - trzymam kciuki za Wasze szyjki Dziewczyny:tak: i za Twój posiew Ewelinka, by był dobry wynik
Ona...m - witam nową mamusię czerwcową:tak: mam pytanie - pisałaś, że w Polsce straciłas przez lekarzy 2 ciąże - a wiesz konkretnie dlaczego??? i jak to płód męski jest zagrozeniem - mówiono z jakiego powodu??? przepraszam, że tak pytam...
Sealet - jak ząb???
Paulka82 - i jak sytuacja u koleżanki? ruszyło się coś???
Koriander - jak robisz łososia??? i nie daj sie chorobie!!! Tak a propos pozdrawiam wszystkie chorowitki;-) i życzę zdrówka
LenaDTR - zaszalałaś z tymi rogalikami - aż mi ślinka pociekła:tak: - a ja znowu dzis rano za wysoki cukier więc o takich pysznosciach mogę zapomnieć:-(
Krakowianka i Gniesha - cieszę się, że zagladacie do nas:-) wierzę mocno, że Wasze Aniołki opiekuja się Wami i Waszymi Rodzinami - przytulam
Słoniczka - witam kolejną nową mamusię:-)
Karo85 - no to M Cię rozpieszcza (albo siebie;-)):tak: chociaż tak jak piszesz - pewnie dziwne uczucie jak ktoś obcy się krząta po domku
Marta_w - dobrze, że słyszysz kazanie - jak tzreba leżeć to leż - wiem, ze to nudne, ale dasz radę
Liliti - ja trochę spóźniona z kondolencjami z powodu śmierci teściowej, ale dopiero teraz doczytałam
Lencja - o twoim zatruciu tez dopiero teraz czytam:szok: skąd ta diagnoza??? jakie miałaś wyniki? jakos czułaś się źle???

Dużo sobie nacytowałam to i duzo napisałam

wszystkie Was pozdrawiam i życzę miłego dnia

Matko poszłam na chwile poczytać inne wątki a tu taka produkcja postów:szok:
olimpia-wynik może będzie już w piątek albo w poniedziałek jak w ciągu trzech dni nic nie rośnie żadne bakterie to przeważnie dają już wynik ale myśle że przeciągnie się do poniedziałku.
paula-ja normalnie nigdy nie lubiłam snikersów a teraz mój musi codzień latać po nie do sklepu:-p
słoniczka-witaj!
karo-mój tez dostał opiernicz że nic nie robi tylko się wyleguje a wszystko na mojej głowie i jestem w pracy na dole a na górze gdzie mieszkamy słysze od rana chodzi odkurzacz miotła na schodach stukała chyba jak wróce do domu będzie wysprzątane i obiadek ciepły będzie czekał bo już go wczoraj w marynacie przygotowywał:-)
gosia-właśnie mi mówił że teraz póki się nie rozwiera lepiej to założyć bo póżniej może być na pesar za póżno ale jak posiew będzie kiepski to i tak mi nie założą i się przeciągnie i tez może być za póżno.
marta w-to widze że u ciebie też trzecia babka tak jak u mnie będzie:-D
lencja-a mi się wydawało że przy zatruciu powinno się miej pić bo dużo wody podwyższa ciśnienie i się też puchnie od niej ale skoro czytałaś to może właśnie jest odwrotnie:tak:

Dziewczyny a ja mam takie pytanie z zupełnie innej beczki.
W piątek mam zrobić badania: morfologia, mocz, CRP, toksoplazmowa, krzywa cukrowa.
Powiedźcie mi czy to że jestem chora nie zaburzy wyniku tych badań?

W piątek mam zrobić badania: morfologia, mocz, CRP, toksoplazmowa, krzywa cukrowa.

nie wiem bo nie mialam takiej sytuacji nigdy ale mi sie wydaje ze wynik morfologi i moczu moze byc zaburzony bo wyniki sie zmieniaja jak czlowiek przechodzi jakas infekcje nie wiem jak z reszta;-)

ewelinka-ja wczesniej wolałam marsy ale teraz snikersy kupuje na zapas zawsze kilka zeby były zawsze w domku:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:

wydaje mi się,że mogą być zmiany w wynikach morfologi i moczu, ja jak miałm problemy z tą nieszczęsną ósemką to mi lekarz powiedział, że w tych wynikach mogą być jakieś nieprawidłowości tzn widoczne zapalenie czy coś w tym stylu, ale na szczęście wszystko było ok, jak będziesz robić wyniki to sptaj się w laboratorium, Oni pewnie lepiej będą wiedzieć :)

Andzia S- przed godzina z nią gadałam i nic się nie zmienia, moja przyjaciółka doszła do wniosku,że jej synek nie wie którędy się wychodzi bo zamiast pchać się w dół to On się pcha do góry :) :)

Mój pies właśnie szczeka na telewizor i zupełnie nie wiem o co mu chodzi, chyba mu się program nie podoba :) :)

Wcięło mi suwaczki :(

Lencja to super ze brak soli nie bd dla Ciebie problemem .Ja niestety uzywam duzo soli i nie wyobrazam sobie jej brak.Ale w dalszym ciągu 3mam kciukasy zeby to byl fałszywy alarm:-)

Odebrałam fakture za prąd niby nie jest zle 268zł ale uwazam ze kobitki w ciąży ze względu na swój stan , na ciągłe pichcenie zachcianek powinny być zwolnione:-D:-D:-D:-D

reklama
ciekawe czy teraz suwaczki będą ?

O już są, nic nie rozumiem :) :)

Dziewczyny a wiecie,ze dziś jest Dzień Mężczyzny?

Ostatnia edycja:
Do góry