reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Powiem Ci tak z ręką na serduchu ..jestem w szoku ze na chłopca tam mam.Mam 2 chłopców i 2 dziewczynki i nigdy nie miałam odmiennych zachcianek.Gdybym teraz nie wiedziała ze bd syn ,w 100% byłabym przekonana ze bd córa.No moze po kształcie brzuszka to się zgadza bo mam taki spiczasy a z córciami to nawet na plecach miałam brzuch:D:D:D ołali na mnie olinka okraglinka:D:D:p

wiec widac ze kazda ciaza jest inna i tutaj nie ma reguły:)
2 chłopców i 2 dziewczynki to teraz juz 5 dzieciątko?

reklama
Witajcie moje kochane!!

ona..m- powiedz proszę, kiedy straciłaś swojego aniołka, bo pisałaś o obumarciu płodu...w którym tygodniu to się stało? jaki powód podali lekarze? Przepraszam że pytam....

lena- pozazdrościłam Ci rogalików i dziś też robię- z marmoladą różaną....mniam.....ja uwielbiam drożdżowe także takie zrobie;-)

muszę wam powiedzieć, że ostatnio pokłuciłam się z moim staruchem, że wogóle mi nie pomaga w domu, że ciągle wszystko na mojej głowie, dzwigam, robie zakupy, sprzątam, gotuje itd...a on jak wraca z pracy to tylko rozwalony przed tv i "kiedy obiad? co zrobiłaś??" normalnie koszmar...i wiecie co zrobił???? Zatrudnił mi panią do sprzątania....stwierdził, że jemu się nie chce, ja nie mogę ( bo zaczęła skracać się szyjka) więc to najlepsze rozwiąznia. Dziś ta Pani przyszła....no i od 8.30 sprząta....chyba muszę się przyzwyczaić...bo jakoś mi dziwnie....

Paulka ja nigdy nie pisałam ze do szczupłych należę :-D:-D A jak widac w tej ciąży miałam ost tylko +3,5 więc te słodkości jakoś sie we mnie nie gromadzą i wydalają się wraz z wzrostem moich włosów które rosną w mega tempie:-D:-D:-D:-D:-DCo 2 tyg latam je ścinac bo wariuje jak mam je uformowac:-p:-p

olimpia nie wiem czy u mnie nie jest trochę za późno na pessar...jeśli rozwarcie sie powiększy to położą mnie do szpitala nie wiem na jak długo i co bedzie dalej, ale ginka mówi że krążek raczej nie... chociaż narazie nie kazała mi o tym myśleć, bo może taki stan jak teraz utzryma sie do końca. A ja sie boję, bo taki mam dziwny ten brzuch...

muszę wam powiedzieć, że ostatnio pokłuciłam się z moim staruchem, że wogóle mi nie pomaga w domu, że ciągle wszystko na mojej głowie, dzwigam, robie zakupy, sprzątam, gotuje itd...a on jak wraca z pracy to tylko rozwalony przed tv i "kiedy obiad? co zrobiłaś??" normalnie koszmar...i wiecie co zrobił???? Zatrudnił mi panią do sprzątania....stwierdził, że jemu się nie chce, ja nie mogę ( bo zaczęła skracać się szyjka) więc to najlepsze rozwiąznia. Dziś ta Pani przyszła....no i od 8.30 sprząta....chyba muszę się przyzwyczaić...bo jakoś mi dziwnie....
heh a ja z moim dre koty ze ciągle łazi ze szmatą,szczotą i mopem .Masakra jakaś. Ale nie chciałabym zeby mi ktoś po domku się kręcił i sprzątał:o

Gosiu no tak ,moze byc za pózno bo juz 7 miech się zaczoł.Moze taka Twojej szyjki uroda, mi zawsze w kazdej ciąży w 7 zaczynało się robic rozwarcie zew i tylko ost córcie w 35tyg urodziłam .Pozostałe w terminie a jedno nawet w 43 tyg;) Jak kazała Ci sie nie zamartwiac i nie myslec o tym to staraj się nie myslec.:-):-)
Paula Ja jestem przeszczęśliwa a to piąte malenstwo tak wyczekiwane:-)

Lena najwazniejsze to zaufanie.Ja ja ja tez jestem łasuch na kokosowe smakołyki to ja tez poproszę:-D:-DJak juz nic nie ma to same wiórki wtranzalam:-p:-p:-p:-p

Sadzę, że chodziło Ci o mnie , nie o Lenę - czasem jesteśmy tu mylone :tak:
Biszkopt właśnie wyjęłam z piekarnika, masa kokosowa jeszcze kilka minute i skończy się gotować, jak ostygną, połączę je ze sobą, potem polewa i zapraszam serdecznie.

Studząc biszkopt wypróbowuję sposób jaki na wątku gotujących czerwcówek podała Anik79, zobaczymy jaki będzie rezultat, póki co nie wypadł :-D

Lencja troche mnie pocieszylas opinia twojego ginekologa, skoro tu nikomu nie gmeraja od dolu i jakos kobiety przezywaja to moze nie jest tak zle :baffled:
Wiesz, ja się też nieco uspokoiłam po tej ostatniej wizycie - pod tym względem. Wcześniej jak czytałam o badaniach dziewczyn to chciałam już gina zmieniać. Nie zrobiłam tego i teraz jestem zadowolona bo moim zatruciem ciążowym zajmuje się naprawdę dobrze i jestem z opieki zadowolona. Choć wolałabym oczywiście aby nie musiał się mną tak zajmować.. no ale jak już się przypałętało to dobrze, że ktoś ma mnie pod czujną obserwacją i każe się co tydzień stawiać z wynikami.

Olimpia - niezłą masz odżywkę do włosów jak widać! I jaką naturalną:-D

reklama
Cześć dziewczyny,
Z tym sprzątaniet tak jest.. Jak czytam wasze wpisy, to tak bym sama to pisała, a myślałąm żejakaś zwyrodniała jestem:baffled:. Mężuś cał czas mi mówi że robię z domu muzeum, a mi popostu przeszkadza jak widzę gdzieś kurz.
Spadam teraz, bo jade do lekarza. 2 tyg. temu wyniki miałam kiepskie, początki anemi. Wczoraj robiłam kolejny raz, bo kuracji żelazem. Zobaczymy. Trzymajcie kciuki.

Jak mi się ta hemogbinka ie poprawi to będę łysą mamą:baffled:.

Do góry