reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

heh a ja z moim dre koty ze ciągle łazi ze szmatą,szczotą i mopem .Masakra jakaś. Ale nie chciałabym zeby mi ktoś po domku się kręcił i sprzątał:o

Witam z rana :-) choć nie samego :-)

Ja w związku z problemem z szyjką muszę leżeć i spacer do wc albo łazienki, nawet jak usiąde to od razu słysze kazanie od mężulka. Więc zanim pójdzie do pracy to wszystko mi naszykuje, nawet laptopa kładzie przy łóżku, a jak wróci to krząta się po mieszkaniu jak gosposia.
Moje dwie córcie (12 i 10 lat) są już tak nauczone przez tatusia, że jak wracają ze szkoły to też pilnują żebym leżała :wściekła/y:.

Mi moja gin powiedziała, że jak nie będzie poprawy to w 30 tygodniu założy mi krążek, więc zobaczymy.

reklama
ona_m- będzie dobrze, nie denerwuj się, urodzisz, pięknego, rózowiutkiego maluszka, ze slicznymi maleńkimi paluszkami, i grubasnymi nóżkami- w słodkim tego słowa znaczeniu :)

gniesia- my się przywołujemy telepatycznie, zobacz kochana juz któryś raz piszemy w tym samym czasie, może to jakiś dobry znak AGULKA moja całuję i przytulam. ;)

ona_m wiem co przeżywasz, ja też się coraz bardziej boję im bliżej 29tygodnia. Już właśnie wczoraj mojemu mówiłam że chcę jak najszybciej mieć już wizytę żeby wiedzieć że na pewno wszystko z malutką i szyjką jest w porządku:)

Wczoraj również dostałam pieniążki z pracy za moją "dodatkową" pracę:) Jestem zadowolona, bo do pracy wróciłam 16.lutego, a dostałam - tzn mój mąż dostał na UOD za m-c luty 640zł:):) Do tego dochodzi jeszcze szkoła, którą mi płacą co miesiąc, prawie 440zł:) No i moja wypłatka z ZUS:)

BABY MOJE ;)- DZIĘKUJĘ ZA WSPARCIE, ZA CIEPŁE SŁOWA, ZA PORADĘ JAKŻE TERAZ WAŻNE DLA MOJEJ RODZINKI,
zaraz jadę do Jagódki, bo będzie tam czekała za mna jedna mama z forum, ze swoją córeczką 2 letnią, chciała odwiedzić Jagódkę i zapalić jej lampkę, ta malutka jej ma ZD wiem, że patrząc na nią będę się zastanawiała jak wyglądałaby moja JAGODZIANECZKA.

zdec- ty wiesz najlepiej, że każda nasza ciąża to będzie wielki strach, ty przechodzisz to teraz, ale ja wierzę, wiem, że będzie dobrze, bo trzymam za Ciebie i maleństwo kciuki. Jetseś cudowna mamą o wielkim sercu, które może jest zranione ale piękne i ma w sobie wiele miłości. ;)

Ostatnia edycja:
Oj Lencja o Ciebie mi chodziło o Ciebie;))))) To jak piszesz ze to takie myk myk to ja na sobote zrobie bo moja 15-letnia fochmeniąca non top złośnica ma urodzinki. Nie chcę iść do Sowy bo oczopląsu dostanę i majątek tam zostawie przy moich mozliwościach w pochłanianiu słodkiego:o;))

czść Mamuśki !
wróciłam z Niemiec ale w sobote wracamy bo pogrzeb w poniedziałek. dziekue wszystim za kondolencje z powodu śmierci mojej ukochanej Teściowej
Nasza Niunia zniosła podroż świtnie, skacze cały czas, dziś też od rana łobuzuje w brzusku mamy :-) wypina sie, pływa i podskakuje - uwielbiam to !!!
moja Mamusia kupiłam mi w Realu 15 par śpichów i pajacykow, śliczne, 100% bawena miluśkie w dotyku, bez szwów i każdy w inne wzorki i kolory - 5,90 za sztuke !!! szok :-) w rozmiarach 62 i 68 wiec mam zapas ...
18 w czwartek ide na comiesieczną wizyte u mojego doktorka, musze zrobic morfologie, mocz i toxoplazmoze poraz drugi ( o nie przebylam i nie mam przeciwcial wiec zarazenie teraz w ciazy bylo by groźne dla Nini) ostatni raz zrobie od koniec ciazy....juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze ja na usg :-)
co do brzuszka mam 89 cm a i tak wydaje i si wielki i waze 57 kg ;-)
pozdrawiam i miłego dnia

Hej, też jesem mamą czerwcową,:-), 25 tydzień. Dziś jade do lekarza po kolene zwolniene i na rutynową wizytę. Nie wiem czemu, ale zawsze się stresuję wizytą u gina. Może powinnam zmienić na innego....
Mój Jasiek dzisiej strasznie kopie, chyba też nie lubi tych wizyt.
Pozdrawiam was
Karolina
Witam Nową mamusie. Widzę ,że kolejny Jasiek nam się szykuje:-):-D Mój Jasiu też dzisiaj świruje w brzuszku. Jak za bardzo przesadza,to mówię do niego "moje ty kochane ADHD ":-D:-D:-D

Oj Lencja o Ciebie mi chodziło o Ciebie;))))) To jak piszesz ze to takie myk myk to ja na sobote zrobie bo moja 15-letnia fochmeniąca non top złośnica ma urodzinki. Nie chcę iść do Sowy bo oczopląsu dostanę i majątek tam zostawie przy moich mozliwościach w pochłanianiu słodkiego:o;))

Dosłownie myk myk i ciacho jest :) Tylko coś mi się zdaję, że biszkopt taki sobie wyrósł, chyba kolejnym razem to wrócę do mojego wypróbowanego przepisu na biszkopt i dodam tylko do niego kakao.

Aniołkowe Mamusie - trudno pojąć co musicie przeżywać, życzę Wam aby wszystkie wieści były już tylko i wyłącznie dobre i pozytywne. A innym Mamom, które patrząc na Wasze przeżycia też się mocno o swoje maleństwa troskają by nic nie zakłócało naszego spokoju... i wszystko toczyło się jak trzeba.

reklama
Gosiu no tak ,moze byc za pózno bo juz 7 miech się zaczoł.Moze taka Twojej szyjki uroda, mi zawsze w kazdej ciąży w 7 zaczynało się robic rozwarcie zew i tylko ost córcie w 35tyg urodziłam .Pozostałe w terminie a jedno nawet w 43 tyg;) Jak kazała Ci sie nie zamartwiac i nie myslec o tym to staraj się nie myslec.:-):-)

U mnie w poprzedniej ciąży było tak samo, tyle że zaczęło się wcześniej:tak:szyjka skrócona praktycznie całkiem, rozwarcie zewnętrzne ale wewnętrznego nie było na szczęście. Synuś urodził się 3 tyg przed czasem. Zdrowy i śliczny:-) W pierwszej ciąży chodziłam do lekarza na NFZ:no:w 7 miesiącu pani doktor wpakowała mnie do szpitala, mówiąć że grozi mi przedwczesny poród:szok: Byłam tam 4 dni. Dostałam leki na rozwój płuc u dziecka i... relanium (którego nie brałam:-p). Potem mnie wypisali. Na wypisie powód przyjęcia był "zagrożenie porodem przedwczesnym", ale brak jakichkolwiek zaleceń:confused:tylko relanium miałam brać do końca ciąży (zawriowali czy co???) Nawet oszczędzać się nie musiałam:szok:niewiele z tego rozumiałam i tak zostało do dziś:-p Mam nadzieję, że donoszę to maleństwo do tego czasu, żeby BEZPIECZNIE mogło przyjść na świat:tak:

Czytałam gdzieś że krążek sprawdza się jak szyjka się rozwiera, ale długośc jest zachowana...

Ostatnia edycja:
Do góry