reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie kochane ale naprodukowałyście od wczoraj....
tak miałam wszystko ładnie pocytowane i gotowe do odp aż mi neta wcieło i już mi się nie chce od nowa, wybaczcie ze tak ogólnie ale jakos nie mam weny bo mnie mój rano ....:wściekła/y: ech nawet nie chce mi się o tym wspominać, w sumie to tak niewiele potrzeba żeby mnie teraz wkurzyć
krakowianko, gniesha życzę aby w waszym życiu wszystko się poukładało i zagościł spokój, choć zapewne tak jak dziewczyny piszą potrzeba na to czasu, wierzę że sie uda i jeszcze będziecie szczęśliwymi mamami
wszystkim wizytującym dzisiaj życze powodzenia i samych dobrych wieści
a reszcie mamuś miłego dnia mimo wszystko:-)

reklama
dziewczyny czy Wasze Maleństwa też tak szaleją??? Moja dzis mnie tak kopie ze już mnie wszystko w brzuchu boli ! karate cwiczy czy co? cały brzuch podskakuje, faluje i wypycha rózne czesci ciała.......hmm do tej pory to było delikatne ...... napiszcie jakie odczucia macie Wy ziazane z ruchami dziecka...
Oj mój tez szaleje wszystko w srodku mam pokopane:-D Wypycha pupcie chyba bo mam takie fale dunaju na brzuchu:-pNajgorzej jak sie wezmie za kopanie w pęcherz,latam z 2 kroplami moczu do wc az mnie to wnerwia:szok:Czasami jak sie połoze na wznak to brzuch płaski a mały z boku,przekomicznie to wygląda:-D Trzeba sie liczyc ze kopniaczki bd jeszcze bd odczuwalne i niestety bolecne jak zacznie o wątrobę sie obijac:szok:lub w zebra kuksance zadawac

eagle wiem cos o tym wkur....Mój tez mi czasami działa na nerw tak.Najbardziej jak coś na temat dzidzi rozmawiamy i ja mówie ze cos tam bd musiala kupic to on czy jego siostra to uzywała?I jak sie spotkaja(a widzą sie codziennie to pyta! )a mnie to wku...bo kazdy ma prawo robic po swojemu.Wczoraj tez coś ze mama jego mówiła ze do szpitala to trza nowe ciuchy zabrac (pewnie sie jej pochwalił ze mamy bd duzo uzywanych) Tak jakbym ja o tym nie wiedziała.Juz mu wczoraj pow ze jak cos sie dowie takiego to ma zachowac dla siebie bo ja nie ręczę za siebie.

Witam!
Nie zaglądałam kilka dni bo byłam z mężem w Radomiu u rodziców, a tam brak dostępu do kompa.
Wreszcie nadrobiłam te ponad 20 stron zaległości, już literki mi się zlewały jak czytałam i już niewiem co było na początku. Postaram się co nieco odpisać.

Liliti, Ewuś wyrazy współczucia dla Was i waszych rodzin z powodu straty bliskiej osoby,
[*]
[*]

Gosia*** leż jak najwięcej, uważaj na siebie

Ewelinka Ty również odpoczywaj
ach te szyjki, ja od początku mam miękką podobno taka jej uroda.

Gosiagro trzymam kciuki za Twojego mężą,mam nadzieję że już będzie dobrze

Lena smakowicie wygląda na zdjęciu wczorajsza kolacja, aż ślinka leci:-)

Kreatorka ja na suchość w nosie od niedawna codziennie używam soli morskiej STERIMAR 50 ml kosztuje niestety ok 25-26 zł

Olimpia przy takiej gromadce nudzić się nie można, wesoło masz. Gratuluję rodzinki:-)

Paulinna, Ona...m, Słoniczka witajcie, piszcie co u Was jak maleństwa się rozwijają

Paula gratuluję dobrego wyniku po obciążeniu glukozą:-),ja niestety nie miałam tego szczęścia.

Wszystkim dziś wizytującym życzę samych dobrych wiadomości.

Witam!
Nie zaglądałam kilka dni bo byłam z mężem w Radomiu u rodziców, a tam brak dostępu do kompa.
Wreszcie nadrobiłam te ponad 20 stron zaległości, już literki mi się zlewały jak czytałam i już niewiem co było na początku. Postaram się co nieco odpisać.

Paula gratuluję dobrego wyniku po obciążeniu glukozą:-),ja niestety nie miałam tego szczęścia.

a ile masz po obciążeniu?

jak tam czas mija kochane?

Moja Pani nadal sprząta.....chyba w domu będę miałą wersal....:-)
A ja upiekłam rogaliki z marmoladą różaną....pychotka;-)
co do ruchów to ja nadal czuję tylko kopniaki w niewymowną, są dni że czesto i mocno a czasem mała bardzo spokojna. Nie mam rzadnych falowań na brzuchu i wypinania...wogóle to martwię się czy to jednak normalne...wy piszecie, że was w żeberka, ablo coś...a ja tylko w @ dostaję...czemu ona nie jest wyżej??? chyba zeschizuje.....

cholercia!!!!!caly post mi sie skasowal!juz jedna mama dzisiaj o tym pisala!a ja tu cala historie moich straconych ciaz wypisalam!!!no nic napisze jak Ksiecia do roboty wyszykuje

no dobra wyszedl !ja dzisiaj juz 3 pralke piore ile mozna??gdzie to wszystko wieszac??
no nic odpowiadam na pytanie o ciazach.

pokolei
1 ciaza obumarcie plodu w 9 tyg ale ja mysle ze to byl chlopiec tak czulam zreszta ja w kazdej ciazy wiem co bedzie jeszcze przed usg ale to tez smieszna historia.nie podano mi zadnej przyczyny ze dzidzi przestalo bic serduszko nie ma i juz tak powiedzial lekarz dal skierowanie na czyszczenie i tyle.
2.ciaza Kubus 30 tydz pekniecie pecherza plodowego.urodzil sie synek z zakarzeniem wewnatrz macicznym(lekarz ordynator powiedzial ze gdybym miala cesarke kuba moze by zyl!!!)a tak przezyl ze mna 11 ciezkich dni na intensywnej terapii!urodzil sie w sobote o 22.35 a ja zobaczylam go dopiero w pon gdyz sama dostalam zapasci.
po tej ciazy nie dalam sie wywalic z gabinetu i kazalam wymienic lekarzowi wszelkie powody dla jakich moglo sie tak stac(czekalam na wyniki sekcji zwlok)powiedzial mi ze panuje w szczecinie sepsa i pewnie dlatego!kazal zrobic badanie na toxo i na tym koniec.
przyjechalam do irlandii poznalam Ksiecia z bajki i oto kolejna ciaza po pierwszej wizycie pobrali mi krew (morfologia,hiv,hcf,syfilizm,rozyczka,ospa i cos tam jeszcze)
po 4 dniach dostalam tel ze natychmiast mam przyjechac do szpitala ze jestem ciezko chora!
pojechalismy okazalo sie ze moj mezus(ktory nie trzymal ptaszka w rozporku)zaraznil mnie chlamydia!!!!!
w polsce nie robi sie na to badan(dziwne)a efektem tego chorubstwa na 99%(wg lekarzy irlandzkich)byly takie ciaze jakie byly!juz w ciazy przez 2 tyg bralam leki i susanka urodzila sie zdrowa jak ryba i wiecej sie ten problem nie pojawil

kolejna ciaza Caroline (przenoszona choc jak pisalam juz w 6 miesiacu z rozwarciem)
i kolejna obumarcie plodu w 9 tyg!
tu byla dosc dziwna sprawa bo strasznie zle sie czulam i wogole bylam jakas nieswoja odpoczatku mowilam mojemu ze znowu chlopak bedzie i...ok 7 tyg zaczelam bardzo plamic poszlam do lekarza ale oni w irlandii niec nie robia do 13 tyg (to staszne ale mowia ze jak poleci to poleci),w 9 tyg pojechalam z krwawieniem jak miesiaczka do szpitala okazalo sie ze serduszko przestalo bic i dzidzia "poleciala sama"kilka godz pozniej.
powodem byla wg nich nadmierna akrywnosc i niewyksztalcone lozysko!ale zrobili mi wszystkie badania i stwierdzili ze jestem zdrowa i chyba mieli racje skoro jestem w 28 tyg i jest ok (nie liczac nadcisnienia).
to chyba tyle a ja ide brac sie za porzadki ,mam nowa szafe hehe musze powiesic ciuszki dziewczynka i zrobic kolejna polke dla colina.

wogole czytalam ze Wy kupujecie spioszki i pajacyki wrrryy znienawidzone przeze mnie!
ja uzywalam u dziewczynek body koszulka i spodenki dla mnie najwygodniejsze!nie cierpie rozbrajac pajacow ehhh

Ostatnia edycja:
151mg% niby dużo przekroczone niejest, ale jednak.
17marca zapisałam się do diabetologa od cukrzycy w ciąży i zobaczymy.
Nie jem od wizyty czyli od piątku wieczór nic słodkiego, a przyznam że w ciąży tylko słodycze bym wsuwała.

pewnie dobrze ze sie zapisałas niby duzo nie przekroczone ale zawsze lepiej byc pod kontrolą lekarza specjalisty dla swojego dobra i dla dobra maluszka:)

reklama
Hej:)
No dotrwałam... Nadrabialam posty od wczoraj południa i mi to godzine zajelo :szok: juz oczy mnie bolą i ide sie położyc :-)

Witam nowe mamusie :-)))) robi sie nas sporo tutaj i fajnie :-)

My czujemy sie dobrze, żadne chorubsko nas nie bierze na szczescie (odpukac) i oby tak dalej. Dzidzia kopie jak szalona juz normalnie czasem brzuch podskakuje jak na wybojach :-D

Wszystkim chorowitkom życzę zdrówka!!!!

No i resztę zapomniałam kto co pisał... :-| ehhh.... zaczne zapisywać sobie na kartce chyba:-D z góry przepraszam ;-)

Moje brzdące łobuzują, tyle z nimi roboty ze niewiem co by bylo gdybym ja miala problemy z szyjką... Jak narazie bylo wszystko oki, wiec mam nadzieję ze tak zostanie do konca ciąży...

Do góry