reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie dziewczynki
Chciałam tylko zameldować,ze żyję i u mnie wszystko ok,ale nie mam ostatnio za dużo czasu,żeby z Wami posiedzieć, bo jak Wam pisałam kiedyś moja przyjaciółka jest już w zaawansowanej ciąży i to już lada dzień, jak urodzi, więc dużo czasu spędzam z nią z racji tego,że jej mąż pracuje i nie chcemy,żeby była sama, bo już miała niezłe przygody podczas ciąży. Byłyśmy przed wczoraj w szpitalu na KTG mojej przyjaciółki i powiem Wam,ze jak usłyszałam bicie serduszka jej synka to się poryczałam, a pielęgniarka była tak miła,ze mojej córeczce tez wyszukała tętna i mogłam sobie posłuchać:tak::-) A najbardziej to było mi miło,jak przyjaciółka spytała się położnej czy oprócz męża to ja tez mogę być na sali porodowej i jeśli się nie skończy cesarką to będę z nią przy porodzie:-):-)

Gratuluje wszystkim udanych wizyt i zdrowych maluszków!

krakowianka, gniesha- bardzo się cieszę,że odnalazłyście w sobie wsparcie:-):-) myślę o Was cieplutko

Ostatnia edycja:
reklama
Przepraszam ,że tak bezpośrednio, ale jak czytam niektóre posty i to dziewczyn które są w kolejnej ciązy a piszą takie głupoty to aż mi słabo. Jak można wyciskać sobie siarę z piersi???!!! Po to , się to zaczyna wytwarzać jeszcze w trakcie ciąży , aby było jak najbardziej bogate dla dziecka w substancje ochronne. Taki pierwszy antybiotyk jak tylko przyjdzie na świat. Poza tym jestem po dwóch operacjach piersi ( guzy ) i jestem bardzo uczulona na ten temat. NIE WYCISKAC, NIE CWICZYC DO KARMIENIA, NIE NACIąGAć- tylko co najwyżej kremować przeciw rozstępom, a jak bardzo bolą to robić masaże prysznicem naprzemiennie ciepłą i zimną wodą.
Jeżeli kogoś uraziłam to jeszcze raz przepraszam, ale che Was uchronić przed tym co ja już przeszłam.

Tak sobie mysle,ze jak mi jutro strzeli ten 24 tydzien to poleci juz jak z procy :rofl2: i zaraz bedzie 30tc :szok: a potem juz rodzenie sie zacznie, bo to tak jest,ze najpierw nie mozna sie doczekac kiedy ten drugi trymestr sie zacznie,a potem to juz strzal i koniec zaraz :-):-):-)

Ciekawe jaka pogode bedziemy mialy w lipcu,zeby z naszymi pociechami na spacerki pomykac ;-) bo w koncu trzeba bedzie zrzucic te zbedne kilogramy :szok:,a dobrze,ze to lato, bo cieplo i sie jesc bardzo nie bedzie chcialo:-),a po drugie w lato najwiecej przepysznych owocow jest :-) mniam juz sie nie moge doczekac truskaweczki, czeresnie, brzoskwienie i arbuzy --- pychotaaa :-p:-p:-p:-p

Przepraszam ,że tak bezpośrednio, ale jak czytam niektóre posty i to dziewczyn które są w kolejnej ciązy a piszą takie głupoty to aż mi słabo. Jak można wyciskać sobie siarę z piersi???!!! Po to , się to zaczyna wytwarzać jeszcze w trakcie ciąży , aby było jak najbardziej bogate dla dziecka w substancje ochronne. Taki pierwszy antybiotyk jak tylko przyjdzie na świat. Poza tym jestem po dwóch operacjach piersi ( guzy ) i jestem bardzo uczulona na ten temat. NIE WYCISKAC, NIE CWICZYC DO KARMIENIA, NIE NACIąGAć- tylko co najwyżej kremować przeciw rozstępom, a jak bardzo bolą to robić masaże prysznicem naprzemiennie ciepłą i zimną wodą.
Jeżeli kogoś uraziłam to jeszcze raz przepraszam, ale che Was uchronić przed tym co ja już przeszłam.
Masz Kochana rację, po co ruszać taka juz natura SIARY:)

emalia nigdy w zadnej ciązy mi nikt nie mówił ze mam nie wyciskac bo i w zadnej mi wczesniej nie leciała.Moze zle to na pisałam ze wyciskałam,nacisnęłam raz i mi poleciało i więcej nie naciskałam!

emalia82,
mnie sie ne chcialo juz komentowac, bo nie jestem na tym forum szczegolnie aktywna (za wyjatkiem moze osatnich dwoch dni) i nie chce z siebie robic takiej wszechwiedzacej. naturalnie masz racje. wyciskanie siary i w ogole nawec mycie brodawek myjka moze doprowadzic do przedwczesnych skurczy. nie wszystkie dziewczyny sa takie delikatne, ale normalnie mowi sie - wkladki laktacyjne i nic nie robic, nie stymulowac.
tak samo jak przy masazach, nie wolno masowac dolnej czesci plecow w ciazy. to wszystko sa prowokacje skurczy porodowych.

co do kramienia, to z tymi owocami to przy karmieniu mozna jesc. aby dziecko reagowalo alergicznie albo mialo wzdecia trzeba zjesc bardzo duza ilosc watpliwego pokarmu. dlatego mowi sie, ze lapka wina albo szapana nie szkodzi, bo do mleka przenikaja ilosci sladowe, tylko przerobione pokarmy.
moja polozna robi "uaktualniajace" kursy dla poloznych w calych niemczech. od poczatku mowila mi, ze z tymi dietami przy karmieniu to sredniowiecze. ja jadlam wszystko i karmilam 9 miesiecy. dziecko niagdy nie mialo i nie ma alegii czy wzdec. mial normalne kolki 3 miesieczne, ale tu mozna stawac na glowie i jak jelita nie sa jeszcze dostosowane do pokarmu, to trzeba odczekac i tyle.
sa podobno dzieci ktore jakos alergicznie reaguja na cytrusy itp. ,ale ja znam bardzo duzo dziewczyn ktore karmily i nie znam ani jednego takiego dziecka.

Ostatnia edycja:
emalia nigdy w zadnej ciązy mi nikt nie mówił ze mam nie wyciskac bo i w zadnej mi wczesniej nie leciała.Moze zle to na pisałam ze wyciskałam,nacisnęłam raz i mi poleciało i więcej nie naciskałam!

Kochana , raz nacisnąć żeby sprawdzić czy jest to co innego, ale jak już wiemy ,że jest to już ,nie ruszać. W pierwszej ciąży położna mi tak powiedziała i tego sie trzymam pomimo ,że to 8 lat temu było.:tak::-D

Co do karmienia piersią i diety to ja też jestem za tym żeby jeść wszystko no chyba że dziecko ma jakąś alergie ja jedną karmiłam rok i dwa miesiące drugą dwa lata i dwa miesiące i jadłam wszystko nie oszczędzałam się i dzieciom nigdy nic nie było żadnych alergii Marysia miała tylko zwykłą kolke tak właśnie koło3 miesiąca.
emalia-piszesz że można spać na prawym boku dobrze by było musze chyba gdzieś o tym poczytać bo już mam dość lewego boku cały mnie już boli:crazy:

reklama
Alez dlugi dzien! Nie ma to jak usiasc i nadrabiac telenowele <Czerwcowki2010>:-D

Dzis odebralam pierwsza paczke dla ciezarnych (w Holandii dostaje sie ich kilka), a w srodku pampersy, krem do pupki, sliniaczek, body, dwa smoczki, malusia szczoteczka gumowa do oczyszczania i masowania dziasel i bon do sklepu z odzieza ciazowa ktory rowniez natychmiast odwiedzilam i strzelilam sobie seksowna "mala czarna" bo nie mam co na siebie wlozyc na sesje fotograficzna :-D Alez to poprawia humor mmmmm prawie jak knedle Kajdusi :tak::tak:

aga_sto, tak a propos pierogow, jestem w podobnej sytuacji i dlatego skusialm sie na te w/w knedle, zrobilam je na bazie serka Philadelphia z mrozonymi truskawkami, robi sie je kilka minut, zjada jeszcze szybciej, moze sie skusisz? Na prawde zero wysilku, bo ja (z reka na sercu) za skomplikowane wyroby bym sie nie lapala :-)

ita85 jak bede w Toruniu to sie porozgladam za "ciapkiem" :-D:-D

ewelinka zgadzam sie z twoim pogladem, ja nie bede nic ograniczac poza cebula, czosnkiem i kapusta (wzdecia) na poczatku. Owocki wyjda nam na zdrowie :-D przeciez bedzie lato!

paulka ale bedzie przezycie jak bedziesz asystowac przy porodzie! :happy: Mam nadzieje ze sie podzielisz emocjami, to zupelnie inaczej doswiadczac porodu z "drugiej" strony :-D

U mnie w pasie nadal 98cm. Czyli od tygodnia bez zmian :-) Ide przymierzyc kiecke

Do góry