Cześć dziewczyny ;-)
anecznik - z leżeniem na wznak się zgodzę - wtedy macica uciska aortę i faktycznie maluch może dostawać mniej tlenu, nie mówiąc juz o tym, ze macica opiera się o kręgosłup lędźwiowy i maluch ma mniej miejsca. Natomiast jeśli chodzi o spanie na prawym boku - nie powinny tak spać ciężarne z tendencja do niskiego ciśnienia tętniczego lub obrzęków. Pozostałe z nas moga spokojnie spać na prawym boku od czasu do czasu
Andzia_S -Super - gratuluję zdrowego malucha :-) i dobrej kontroli cukru
Moja koleżanka z pracy dzisiaj urodziła... O 5 rano odeszły jej wody, o 7 pokazała się w szpitalu o 8:34 już urodziła, hihi
Mała zdrowa, waży 4200kg :-)
Ekspresowo - ciekawe jak to będzie u nas
Ja już po wizycie, dziś bez usg.
Nie mam jednak dobrych wieści, lekarz zdiagnozował początki gestozy czyli zatrucia ciążowego :-
szok:
Trzymam kciuki, żebyś nie puchła już więcej. Z nadciśnieniem można sobie w ciąży poradzić lekami. Bądźmy dobrej myśli
emalia82 - Gratuluję dobrej wizyty i ... intuicji :-)
Dziewczyny wzięło mnie dziś na bek taki konkretny ryk ze szlochem..Zachciało mi sie lodow
Przed oczami juz widziałam takie z biedronki z wiśniami:-) a ze mamy dość daleko poszliśmy do samu SPOŁEM. Niestety nic tam takiego godnego na moją lecącą ślinkę nie bylo....Więc powiedziałam mojemu A ze nie chcę nic.. na co on mi mówi.. wez sobie rożka
Az się we mnie zagotowało
nie lubię zadnych rożków a A niestety o tym zapomniał
Wyszłam ze sklepu i w bek
schiza na max.Wygarnełam mu tego rożka w wielkim płaczu.Wsiadł w auto i pojechał do Biedronecki po lody wiśniowe:-):-):-)
nieźle wytrenowany Twój mąż
Mój by pewnie focha strzelił, że awanturę "o nic" robię, a o pojechaniu po lody mogłabym tylko pomarzyć :-(
kajdusia - piękny fortepian. Jak ładnie wyeksponowany!
gniesha - dobrze, że się odzywasz
i nie tłumisz w sobie emocji
Dawaj znać co u Ciebie, co jakiś czas :-)
Jakos sie mało ostatnio odzywam,za co przepraszam,ale zabiegana jestem. Znowu mam dziwne pytanie
Czy wam juz leci taka woda niby siara z piersiatek? Bo mi tak, czy to nie za wczesnie?
U mnie leci już od 16 tc
, na szczęście bielizny nie brudzi, więc wkładek nie muszę nosić, tylko w nocy piżama czasem mokra;-) Nie należy wyciskać, bo masaż brodawek może wywołać skurcze
, w trakcie przytulania też trzeba uważać;-)
anecznik - 24 godziny bez WC? jakiś koszmar
Ja od czasu do czasu korzystam z przywilejów i wchodzę bez kolejki
Jeszcze mnie nie zlinczowano
ewus2090 - trzymam kciuki, żeby udało Ci się pozbyć szybko tych paskudnych brodawek
Ja dzisiaj byłam na spotkaniu z anestezjologiem w sprawie znieczulenia do porodu - takie sobie wymaganie w szpitalu wymyślili, żeby odbyć przeszkolenie. Byłam, odbębniłam i zobaczymy...lepiej mieć taką możliwość niż nie mieć