reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewela po pierwsze moze to doprowadzic do skurczy macicy;o po 2 ja na początku wycisnęłam i zrobił mi sie okropny zator .Ból masakra 24h na dobe nie mogłam wytrzymać, w koncu oklady z kapusty mi pomogły,nie zyczę tego nikomu/

Ale to chodzi o takie wyciskanie mocne tak? kurczę nie wpadłabym na pomysł zeby tak wyciskac :-)

reklama
witam popołudniowo,

ja byłam na zakupkach spożywczych- cała lodówka pełna:-)
teraz sobie odpoczywam i czekam na mojego małża....
zmierzyłam brzucho- 99 cm czyli urósł o 3 cm ;-) super!

Cześć dziewczyny ;-)
anecznik - z leżeniem na wznak się zgodzę - wtedy macica uciska aortę i faktycznie maluch może dostawać mniej tlenu, nie mówiąc juz o tym, ze macica opiera się o kręgosłup lędźwiowy i maluch ma mniej miejsca. Natomiast jeśli chodzi o spanie na prawym boku - nie powinny tak spać ciężarne z tendencja do niskiego ciśnienia tętniczego lub obrzęków. Pozostałe z nas moga spokojnie spać na prawym boku od czasu do czasu :)

Andzia_S -Super - gratuluję zdrowego malucha :-) i dobrej kontroli cukru:tak:

Moja koleżanka z pracy dzisiaj urodziła... O 5 rano odeszły jej wody, o 7 pokazała się w szpitalu o 8:34 już urodziła, hihi
Mała zdrowa, waży 4200kg :-)
Ekspresowo - ciekawe jak to będzie u nas:confused:
Ja już po wizycie, dziś bez usg.
Nie mam jednak dobrych wieści, lekarz zdiagnozował początki gestozy czyli zatrucia ciążowego :-:)szok:
Trzymam kciuki, żebyś nie puchła już więcej. Z nadciśnieniem można sobie w ciąży poradzić lekami. Bądźmy dobrej myśli:tak:

emalia82 - Gratuluję dobrej wizyty i ... intuicji :-)
Dziewczyny wzięło mnie dziś na bek taki konkretny ryk ze szlochem..Zachciało mi sie lodow:szok:Przed oczami juz widziałam takie z biedronki z wiśniami:-) a ze mamy dość daleko poszliśmy do samu SPOŁEM. Niestety nic tam takiego godnego na moją lecącą ślinkę nie bylo....Więc powiedziałam mojemu A ze nie chcę nic.. na co on mi mówi.. wez sobie rożka:szok:Az się we mnie zagotowało:angry:nie lubię zadnych rożków a A niestety o tym zapomniał:szok:Wyszłam ze sklepu i w bek:angry::angry:schiza na max.Wygarnełam mu tego rożka w wielkim płaczu.Wsiadł w auto i pojechał do Biedronecki po lody wiśniowe:-):-):-):-D:-D
nieźle wytrenowany Twój mąż:-D Mój by pewnie focha strzelił, że awanturę "o nic" robię, a o pojechaniu po lody mogłabym tylko pomarzyć :-(

kajdusia - piękny fortepian. Jak ładnie wyeksponowany!

gniesha - dobrze, że się odzywasz:happy: i nie tłumisz w sobie emocji:tak: Dawaj znać co u Ciebie, co jakiś czas :-)

Jakos sie mało ostatnio odzywam,za co przepraszam,ale zabiegana jestem. Znowu mam dziwne pytanie :) Czy wam juz leci taka woda niby siara z piersiatek? Bo mi tak, czy to nie za wczesnie?
U mnie leci już od 16 tc :szok:, na szczęście bielizny nie brudzi, więc wkładek nie muszę nosić, tylko w nocy piżama czasem mokra;-) Nie należy wyciskać, bo masaż brodawek może wywołać skurcze:tak:, w trakcie przytulania też trzeba uważać;-)

anecznik - 24 godziny bez WC? jakiś koszmar:no:
Ja od czasu do czasu korzystam z przywilejów i wchodzę bez kolejki :-p Jeszcze mnie nie zlinczowano:happy:

ewus2090 - trzymam kciuki, żeby udało Ci się pozbyć szybko tych paskudnych brodawek

Ja dzisiaj byłam na spotkaniu z anestezjologiem w sprawie znieczulenia do porodu - takie sobie wymaganie w szpitalu wymyślili, żeby odbyć przeszkolenie. Byłam, odbębniłam i zobaczymy...lepiej mieć taką możliwość niż nie mieć:tak:

U mnie brzusze bez zmian 96cm właśnie go zmierzyłam.

Oglądam właśnie rozmowy w toku i szlag mnie trafia....Panna szczuplejsza ode mnie mówi że nosiła rozmiar 75G a teraz ma 75D...a ja teraz mam 70G i nie uważam że mam duży biust...mój biust jest raczej średni, przed ciążą nosiłam rozmiar 65G.

też oglądałam ten program, rozbawiła mnie ta dziewczyna jak mówiła o prababci, która karmiła przez ramię:-D

Lencja to ja miałam ostatnio ochotę na pierożki z jagodami, dobrze wiedzieć że są również w Piotrze i Pawle chociaż ja mam bliżej do Paluszka i jest całodobowy-więc jak nadejdzie kolejna chcica to mąż może skoczyć o każdej porze dnia i nocy:-D:-D:-D a dziś dla odmiany kupiłam pierożki z truskawkami.

a co do toruńskiej pogody :-) dziś było bosko, na moje wiosna mogłaby już na stałe zagościć, od razu chce się żyć:tak:

JEśli chodzi o brzuszek to mój ma 109 na wysokości pępka teraz. Jejku a tydzień temu w poniedziałek mierzyłam i było 106 :szok:

A tak to mój M zadzwonił do mnie i mi mówi ze ma "cos dobrego" dla mnie .:-D to sie grzecznie pytam co? A on mi mówi ze kupił mi truskawki :-D :-D :-D całą ciąze chodzą za mna ;-) teraz czekam niecierpliwie aż wróci z pracy niestety pewnie kolo 20 dopiero bedzie ehhh... ale warto czekać :-D

ja czasem też dogadzam sobie truskawkami, ale mąż zachwycony to nie jest bo twierdzi że są bardzo sztuczne, ale dla mnie to pudełeczko 250g to tyle szczęścia że nie potrafię ich sobie odmówić:-D:-D:-D

Olimpia72 bardzo dobre lody wiśniowe są w PoloMarkecie i nie są drogie:laugh2:

woczoraj byla nocka IMION wymyslania...dla naszego szkraba i narazie ale mysle ze sie zmieni to stanelo na...Letycji dla dziewczynki a dla chlopca.Przemek...
Letycja bardzo ładne, oryginalne imię

prosze pominac temat pierogow, bo ja juz od dawna cierpie, ze nie mam zdrowia zagniatac ciasta, a u nas sa tylko "szwabskie" lub "ruskie". ja chce owocowe lub z twarozkiem. chce...aaaaaaa! i guzik. dzis znalazlam polski sklep spozywczy we internecie. pierogi - paczka nieecale 2 euro, a przesylka 5 euro... normalnie beznadzieja.

Niezdarność chyba nam pisana, ja też się od niej nie uchroniłam.
Pomijając wszelakie mniejsze wpadki to jedną miałam niedawno i to konkretną. Nie wiem jak ja to zrobiłam ale nie zamknęłam dobrze przykrywki od blendera i w rezultacie połowę kuchni miałam w nierozmieszanym sosie pietruszkowym.. Więc nie tylko brudno ale jeszcze i w zielone łatki... Wkurzyłam się na siebie, oj mocno bo cała też mokra i brudna byłam. Przebrałam się, zabrałam za sprzątanie, w trakcie sprzątania upuściłam duży ceramiczny pojemnik z cukrem... Sądziłam, że to już był maks ale nie.. Jak posprzątałam zabrałam się znowu za sos, sprawdzając czy aby na pewno wszystko dobrze zamknęłam i sytuacja się powtórzyła... Wtedy już kuchnie sprzątnął mąż a ja przez kilka dni nie miałam ochoty do niej wchodzić by coś zrobić..

Toruńskie słoneczko jest dziś PRZECUDOWNE!!!!!:tak::tak::tak:

wow:szok: dobrze że masz tak kochającego męża że posprzątał tą kuchnie, mi też odeszła by ochota na pichcenie:-p

Skończyła się powierzchnia deski do prasowania to pojechałam dalej :-D:-D:-D

U mnie narazie szczytem głupoty w tej ciąży jest rozbity ekran laptopa mam nadzieje że już większych strat nie będzie!hi hi
:-)dobrze że nic się malcowi nie stało bo zderzeniu z żelazkiem. ale ten robity ekran:szok: też nieciekawa sprawa, mi kiedyś laptop wypadł z ręki, ale naszczęście siedziałam na podłodze i uderzenie nie było duże, obyło się bez strat, oczywiście w ciąży mi się to przytrafiło:-p

prosze pominac temat pierogow, bo ja juz od dawna cierpie, ze nie mam zdrowia zagniatac ciasta, a u nas sa tylko "szwabskie" lub "ruskie". ja chce owocowe lub z twarozkiem. chce...aaaaaaa! i guzik. dzis znalazlam polski sklep spozywczy we internecie. pierogi - paczka nieecale 2 euro, a przesylka 5 euro... normalnie beznadzieja.

to współczuje że nie masz gotowców, ja niestety zawsze wybieram pierożki dla leniwych:-D nie mam zdolności i cierpliwości to tego typu potraw:zawstydzona/y:
samych pierogów to faktycznie nie opłaca się z tą przesyłką zamawiać ale może jakieś większe zakupy w tym sklepie internetowym... i będziesz miała wymarzone pierożki:-)

reklama
ita z chęcią bym spróbowała ale niestety w Szczecinie nie ma Polo-Marketu:o
aga_sto paranoja z ceną przesyłki.Ja lubię lepic pierogi ciasto takie męciutkie robie ale niestety nie z owocami bo nie lubię.Dla dzieci w sezonie truskawkowym czasem ukulam ale to naprawde rzadko .

Do góry