reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ja też się witam brzuchatki kochane;-)
leżę jeszcze w łóżeczku ale burczy mi już w łóżeczku więc muszę się podnieść wreszcie i coś wchłonąć.
Życzę każdej miłego dzionka

reklama
Witajcie,
ja dzisiaj mam ćwiczenia w szkole rodzenia, wczoraj zakupilam stroj:), aż wstyd się przyznać, ale dawno nie ćwiczyłam, więc mimo, że pewnie bedą lekkie ćwiczenia rozciągajce to i tak wróce z zakwasami:-D:-D
Kajdusia - no piękny:tak::tak::tak:, i jak dostojnie stoi:-) super:-D

no to się chwalę:

Dobranoc!
Istne cudo!!

Tutaj natomiast cukier bada sie na normalnej wizycie z polozna,ktora zawsze mam w okolicach 18. Kazali mi wypic pol litrowa butelke lucozady. Napoj ten na pewno zawiera sporo glukozy, jest gazowany... chyba z raz go pilam wczesniej i malo oczy mi nie wyszly jak kazali mi to szybko wypic i po godzinie badali cukier...heh a jak powiedzialam,ze w ciazy nie pije napojow gazowanych, to zapytali zdaje sie:dlaczego? :)

kajdusiu - no no, coz za okaz ;) a tak na serio - gratulacje :) miejsce dla niego rewelacyjne - faktycznie jakby na F czekalo. I gratuluje metrazu mieszkania ;)

u nas kolejny sniezny dzionek .. mam dzis strasznego lenia - jak ostatnio zreszta codziennie .. ale pozwolic sobie na to nie moge, musze dokonczyc pakowania przedremontowe - same lekkie rzeczy, ale maz by tego optymalnie przeciez w kartony nie upchal :>
No i isc z mala na szczepienie .. o ile lekarz jest, a nie urlopuje ;) Takze jutro juz nic nie porobie - bo malec w domu ;) No chyba ze w ramach zabawy - ja pakuje, ona rozpakowywuje ;)

Dzień dobry czerwcówki :-D kurcze zjadłam śniadanko i to calkiem pokaźne, a wcale nie czuję sie najedzona :-p i teraz dylemat mam jeść dalej czy nie jeść:-D

Co do napojów gazowanych w ciąży, ja tam żłopie ile wlezie, w sumie nie pije nic innego i tak było od zawsze. Moja mama i ciocia też piły praktycznie tylko gazowane w ciąży i zarówno ja jak i rodzeństwo cioteczne jestesmy okazami zdrowia. Jak athena mi wyjaśniła colę odradzają z powodu kofeiny, ale ciśnienie mam książkowe, więc też sie tym nie przejmuję, a organizm się domaga. :-D

Witam wszystkie z ranka:)
Jak już napisała dorotka w Toruniu świeci słoneczko i mam nadzieję,że tak pozostanie :-)
kajdusia jaki on piekny a do tego...idealne miejsce
Jeśli chodzi o ten test glukozy można być na czczo ale można też troszkę zjeść, ale naprawdę troszkę. Ja mam zamiar iść na 7 rano więc będę na czczo,potem napiję się tego obrzydliwego cukru,więc trochę oszukam głód. Zobaczę jeszcze czy rano wytrzymam.
Dla nas jest to tylko test tolerancji glukozy,czyli jak nasz organizm radzi sobie ze zwiększoną ilością glukozy,czy mamy wystrczający wyrzut insuliny.A to ocenia się dopiero po godz. Jeśli któraś chce mieć prawidłowy wynik na czczo to oczywiście nie może jeść. Ale do testu obciążenia 50g nie bierze się wyniku na czczo i bardzo ważne aby krew była pobierana z żyły, nie z palca.
Jest to badanie przesiewowe, czyli wychwytuje potencjalne zagrożenie cukrzycą( tak jak dla zdrowych ocena cukru na czczo).Jesli okazuje się że po tescie 50g po godz wynik jest za wysoki to wtedy robi się test obciążenia 75g. wtedy trzeba być na czczo i bada się po 2 godz, można tez po godz ale wynik po 2 godz jest brany pod uwagę. Na tej podstawie ocenia się czy jest nieprawidłowa glikiemia na czczo, nietolerancja czy cukrzyca.
Takie tam medyczne bzdury :-)

Hej z rana.

U mnie raniutko słonce było a teraz sie zachmurzyło niestety...

A tak to posprzątałam w domku, zostało mi podłogi umć. Śniadanko juz dawno zjedzone :-D dzidzia szaleje w brzuszku od rana ehhh,nie mogę pozycji zadnej znaleźć przez nią no... ;-) Myśle co na obiad zrobić ale chyba będą naleśniki bo zupy na dzis nie bede robić bo jutro rybke robie :-D mniammm.... :-D

Czesc dziewczynki :)

Jakos sie mało ostatnio odzywam,za co przepraszam,ale zabiegana jestem. Znowu mam dziwne pytanie :) Czy wam juz leci taka woda niby siara z piersiatek? Bo mi tak, czy to nie za wczesnie?

reklama
Aha, wczoraj rozmawiałam z moja koleżanką, ona jest ginekologiem. Wiecie,że badania prenatalne należą się każdej kobiecie, nie tylko tej z obciążonym wywiadem.To sa najnowsze zalecenia.
Nas to juz teraz nie dotyczy ale dobrze wiedzieć na przyszłość.

Do góry