reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Zapomniałam Wam powiedzieć, że żona mojego szefa będzie rodzić już niedługo:tak:przedwczoraj w nocy był pierwszy alarm:-D szef w kurtce zwarty i gotowy stał w drzwiach, ale okazło się że to jednak nie to...:-D

Moja koleżanka z pracy dzisiaj urodziła... O 5 rano odeszły jej wody, o 7 pokazała się w szpitalu o 8:34 już urodziła, hihi

Mała zdrowa, waży 4200kg :-)

reklama
AniaCh83,
zeby przeciwdzialac zmiekczaniu sie szyjki trzeba unikac wszelkich wysilkow, czyli najlepiej lezec.
widze, ze tu zdania na temat szyjki i zmiekczania sa podzielone i rzeczywiscie trudno wiedziec kogo sluchac:szok::-D. skonsultuj sie ze swoja lekarka, a ona ci to na pewno najlepiej doradzi. ja mowie z wlasnego dowiadczenia, a syna donosilam i urodzilam jeden dzien po terminie, choc szyjka byla krotka i miekka. wszystko dzieki stosowaniu sie do zalecen lekarki, ktore ci wczesniej opisalam. moze twoja lekarka ma inne zalecenia, ale raczej nie sadze. na skurcze magnez, ja biore od zawsze 400, ale nie biore regularnie. raczej jak "sie spinam", a "spinam sie" od piatego miesiaca wiec przeciwdzialam terapia mlotu pnelmatycznego :-D:-D:-D.
w twoim przypadku kiedy masz brac regularnie 300 pewnie rzeczywiscie jest dobrym pomyslem.
i nie stresuj sie, bo wtedy to sie dopiero spinasz!

AndziaS,
takie dobre nowiny mozna czytac jako terapie rozkurczowa. :-D

moj drugi rozbojnik tez sie wypina, boksuje i kopie jak szalony. szczegolnie jak zjem cos slodkiego, to od razu dostaje szalu (test na cukier wyszedl ok, wiec taka jego uroda:-D:-D:-D). slodki chlopak bedzie. dobrze, ze to dosc sporadyczne zjawisko i zdarza sie jakies 3 razy na dobe, bo cala bym sie rozstapila od tego napiecia. poki co przy tonach kremow i oliwek rozstepy sie co prawda posuwaja, ale nie jest najgorzej:tak::tak::tak:

Witajcie popołudniową porą,
Na wstępie uśmiałam się z quada Hello Kitty:-D:-D Co ja na to poradzę że mi się te ciuszki strasznie spodobały, teraz będę tylko z nimi kojarzona;-) Moja Natalcia ma już z nich pokaźną wyprawkę, a teraz czaję się żeby się wybrać do sklepu do dresik i bluzę z misia:-):-)
ależ zdec gdybym miała córeczkę też pewnie bym takie kupywała, są słodkie:-):-):-) poprostu jak znalazłam tego quada to skojarzył mi się z Tobą :tak: ale tak bardzo pozytywnie

Ja już po wizycie, dziś bez usg.
Nie mam jednak dobrych wieści, lekarz zdiagnozował początki gestozy czyli zatrucia ciążowego :-:)szok: Na początku ciąży miałam podczas dwóch wizyt wyższe ciśnienie, potem się unormowało a dziś..140/90 dodatkowo zaczęły mi puchnąć ręce - przestałam obrączkę nosić i w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam tyle ile poprzednio w całej ciąży.. Na początku lutego miałam na + 5 kg, teraz już 10 :no: Dodatkowo ostatnio coś nieco gorzej widzę... Póki co mam mierzyć 2 razy dziennie ciśnienie i z wynikami pokazać się w poniedziałek. Ponadto jak zrobię badania moczu będzie wiadomo czy nie mam w nim czasem białka:crazy:
Ponadto dostałam skierowanie na zrobienie testu obciążenia glukozą i tu powiem Wam, że się mocno zdziwiłam... Dostałam polecenie aby kupić sobie 50 g glukozy w aptece, zjeść rano normalne śniadanie, wypić glukozę rozpuszczoną w szklance wody i pójść do laboratorium aby w przeciągu godziny po wypiciu pobrano mi krew i określono poziom glukozy. Lekarz powiedział, że z tego samego pobrania krwi mogę zrobić morfologię bo dla niego ważne są 2 wyniki, na które posiłek nie ma wpływu. Powiedziałam mu, że jestem mocno zaskoczona tym, że mogę zjeść śniadanie - on powiedział, że to co mam zrobić to test na obciążenie glukozą, a na czczo pije się glukozę przy robieniu krzywej glikemicznej.
Martwię się tym zatruciem ciążowym, byle do poniedziałku.. Będziemy kontrolować ciśnienie i wówczas zobaczymy co dalej.
No i mam zakaz aktywności fizycznej - jak to ładnie gin określił... Póki co jeszcze nie kazał mi leżeć ale się mocno oszczędzać.. A ja już się cieszyłam, że jak się ciut cieplej zrobi to na basen wreszcie pójdę popływać a tu ni z tego:-(

Ja już po wizycie, dziś bez usg.
Nie mam jednak dobrych wieści, lekarz zdiagnozował początki gestozy czyli zatrucia ciążowego :-:)szok: Na początku ciąży miałam podczas dwóch wizyt wyższe ciśnienie, potem się unormowało a dziś..140/90 dodatkowo zaczęły mi puchnąć ręce - przestałam obrączkę nosić i w ciągu ostatniego miesiąca przytyłam tyle ile poprzednio w całej ciąży.. Na początku lutego miałam na + 5 kg, teraz już 10 :no: Dodatkowo ostatnio coś nieco gorzej widzę... Póki co mam mierzyć 2 razy dziennie ciśnienie i z wynikami pokazać się w poniedziałek. Ponadto jak zrobię badania moczu będzie wiadomo czy nie mam w nim czasem białka:crazy:
Ponadto dostałam skierowanie na zrobienie testu obciążenia glukozą i tu powiem Wam, że się mocno zdziwiłam... Dostałam polecenie aby kupić sobie 50 g glukozy w aptece, zjeść rano normalne śniadanie, wypić glukozę rozpuszczoną w szklance wody i pójść do laboratorium aby w przeciągu godziny po wypiciu pobrano mi krew i określono poziom glukozy. Lekarz powiedział, że z tego samego pobrania krwi mogę zrobić morfologię bo dla niego ważne są 2 wyniki, na które posiłek nie ma wpływu. Powiedziałam mu, że jestem mocno zaskoczona tym, że mogę zjeść śniadanie - on powiedział, że to co mam zrobić to test na obciążenie glukozą, a na czczo pije się glukozę przy robieniu krzywej glikemicznej.
Martwię się tym zatruciem ciążowym, byle do poniedziałku.. Będziemy kontrolować ciśnienie i wówczas zobaczymy co dalej.
No i mam zakaz aktywności fizycznej - jak to ładnie gin określił... Póki co jeszcze nie kazał mi leżeć ale się mocno oszczędzać.. A ja już się cieszyłam, że jak się ciut cieplej zrobi to na basen wreszcie pójdę popływać a tu ni z tego:-(

mam nadzieję że jednak nie będzie to zatrucie ciążowe

a co do testu na obciążenie glukozą to mam zrobić identycznie jak ty: zjeść śniadanko i wypić w domku glukozę (zalecił wcisnięcie soku z cytryny) i po godzinie pobrać krew. Muszę własnie zrobić badania po w środę wizyta.

reklama
Przyjechał:-D Stoi pięknie i dumnie, a ja jestem cala w skowronkach :-) Później zrobię jakieś zdjęcia i się pochwalę :-)

to gratuluję:tak: ciesz się nim jak najwięcej, bo jak Bobas się urodzi to mniej czasu będzie, no chyba że będzie to jeden ze sposobów na uspokojenie dziecka-czego życzę:tak::tak::tak:

Witajcie czerwcóweczki w tą śnieżną środę;)Co tam słychać ciekawego??Ja zmieniam rybkom wodę w akwarium;)

duże masz akwarium? ja też muszę zabrać się za zmianę wody, a raczej męża nagonić:-p

ja już po kolacji, zapiekłam chlebek z serem pieczarkmi i ananasem w piekarniku:tak: mniam le coś czuję że i tak przed snem będę musiała coś przekąsić:-p no cóż wkońcu mojego kilogramowego Bobasa muszę dokarmiać:-p:rofl2::-p

Do góry