reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej dziewczyny!!!!

Ja juz po pracy, wzięłam prysznic i zmykam do łóżeczka....Po nieprzespanej kompletnie nocy ledwo stoję na nogach......
Co do wizyty to całkiem udana....choc jak zwkle niewiele ze mna zrobili....Zaczne od tego że słyszelismy serduszko Poli które mocno biło....Ale malutka nie była zachwycona tym sprawdzaniem....Jak tylko połóżna przyłozyła ten cały aparat do brzucha malutka zaczeła kopać....gdy położna nie zabrała aparatu moj skarbek przepłynął w drugi boczek wiec położna za nia...a moja córcia znowu w drugi boczek.....i tak sie mozna było z nia ganiać....Śmieliśmy się z moim P. że albo taki z niej mały cykor...albo nie lubi byc szpiegowana i jak ktos jej "z butami" w zycie wchodzi.....
Położna powiedziała ze wszystko wyglada w porzadku, wielkosc brzuszka prawidłowa....wyniki badan i cisnienie tez.....Stanęłam na wagę i okazało się ze jest 5kg na plusie, czyli nie jest źle....było 52 tuz przed ciaza teraz w 24 tygodniu 57kg...Położna stwierdziła ze idealnie.....
Uciekam dziewczynki.....Zgaga nadal męczy ale liczę ze za dnia łatwiej bedzie zasnąć , poki słoneczko swieci w miare za oknem.....

No proszę, widzę że ma córcia CHARAKTEREK:tak::-D:-D:-Dcieszę się ze wszystko w porządku :tak: oby tak dalej:-)

Piszecie juz o 3 trymestrze i rzeczywiście czas pędzi jak szalony:tak:dopiero co chwaliłyśmy się fasolkami. Jak spoglądam na pierwsze posty, to smiać mi się chce... Z Wami jakoś szybciej czas ucieka:tak:i milej:-)

reklama
Olimpia72 - no wlasnie ta wczorajsza gin tez powiedziala,ze nospa doprowadza do skracania szyjki... dlaczego tylko te opinie sa az tak skrajne?! tylu lekarzy ja zaleca,a inni stanowczo odradzaja...
Nie slyszalam nigdy o tych po nospowych dzieciach. Ja jak do tej pory nie zazywalam nospy zbyt czesto,doslownie kika razy,tylko ostatnio przy tych skurczachto chyb ze trzy dni pod rzad bralam po tabletce zwyklej nospy.

neti79 - dziekuje za rzeczowe,fachowe wypowiedzi.
Dzwonilam do mojej gin w pl. powiedziala,ze oczywscie mozna badac szyjke palcem i jest to glowna metoda. Zdziwiona byla,ze zakazala mi brac nospe i powiedziala,ze wg niej nospe mozna brac jak cos dolega i nie ma to zlego wplywu. TYm bardziej na skurcze,bo dziala rozkurczowo... Jakos jej ufam bardziej. ZAczne jednak brac ten magnez,ale jaka dawke mam kupic i czy moge go brac razem z 'feminatalem'?o to zapomnialam zapytac. powiedziala tez,ze krotka i miekka szyjka prowadzi bezposrednio do przedwczesnego porodu i zebym skonsultowala sie z innym lekarzem.We wtorek mam spotkanie z polozna,mam nadzieje,ze mi pomoze i ze do tej pory nic sie nie bedzie dzialo :(

Piszecie o spaniu, ja to bym mogę w dzień przespać parę godzin a wieczorem i tak nie mam problemu by zasnąć :-) Jakoś nie odczułam tego obiecywanego przypływu energii w drugim trymestrze, teraz pewnie już tym bardziej nie odczuje.

Witam wszystkie czerwcowe mamy po kilkudniowej przerwie - niestety mam problemy jeszcze z netem, więc Was nic nie poczytałam, ale widziałam, ze na liscie doszły nowe Czerwcówki - bardzo miło:-)

dziś mielismy wizytę u kardiologa z powodu tego zwapnienia - super babka - wszystko nam wyjasniła a najważniejsze, ze to zwapnienie się wchłonęło:tak: nasze dziecko jest wiec zdrowe, waży 900g i wszystko ma na swoim miejscu. Z cukrami jakos próbuję dojść do ładu i jest coraz lepiej - zdarzaja się jeszcze wahania, ale jak na razie radzimy sobie bez insuliny - i mam nadzieję, że tak zostanie (wyeliminowałam juz wszystko - nawet knedle według Kajdusi odpadają, bo mi za bardzo po nich cukier skacze do góry, choć muszę przyznać, że sa pyszne;-))

wszystkim Wam życzę udanych wizyt i ściskam was mocno:tak:

Witajcie popołudniową porą,
Na wstępie uśmiałam się z quada Hello Kitty:-D:-D Co ja na to poradzę że mi się te ciuszki strasznie spodobały, teraz będę tylko z nimi kojarzona;-) Moja Natalcia ma już z nich pokaźną wyprawkę, a teraz czaję się żeby się wybrać do sklepu do dresik i bluzę z misia:-):-)
Cały dzień dzisiaj w pracy:( Masakra....
Z tą szyjką 2,5cm to nie wydaje mi się żeby to było jakoś strasznie mało. Fakt że nie jest za długa, ale też nie jest taka krótka. Najważniejsze żeby nie była miękka i generalnie palcem nie ma co się sugerować w mierzeniu. Mi lekarz co wizytę robi badanie ginekologiczne i na jego podstawie ostatnio powiedział że szyjka jest krótka tak jak robi badanie ginekologiczne, ale na dopochwowym USG wyszło że ma aż 4cm. Więc chyba tylko USG daje miarodajny obraz.
Uciekam na obiadek:) Właśnie mi rybka dochodzi w piekarniku:-)

Gratuluję również dobrych wiadomości z wizyt:-):-):-)
Co do spania, to ja też mogę spać i spać. Na przykład wczoraj byłam padnięta po pracy i usnęłam o 21, a dzisiaj wstałam dopiero po 8:)

Ostatnia edycja:
No to ja spadam:) idę odpocząć, dzidzia strasznie sie wierci, kopie wierzga :-D no nie da mi siedziec nawet musze sie położyc... ;-) miłego wieczorku życze!do jutra :-):-)

AniaCh ja magnezu biore 300 kazdego dnia bo mam nierowne cisnienie w macicy
mysle ze jak masz brac na twardniejacy brzuszek to 300 bedzie ok

aha,ok, nie bralam nigdy magnezu to nie wiedzialam. przez ten dzisiejszy stres to mi glowa wysiadla. zrobilam zupke,nie dodajac do niej ani liscia,ani ziela,ani pieprzu...;/ale da sie zjesc:) poza tym zamiast sprawdzic sklad feminatalu to pytam od razu Was,a dopiero pozniej sprawdzam sklad. Zupelna bezmyslnosc dzisiaj. Kupie dzis magzez,poszukam 300,wiekszej dawki brac nie bede,zeby nie przedobrzyc. Co ja moge jeszcze zrobic,zeby szyjka stwardniala? czy to w ogle jeszcze mozliwe zeby stala sie twardsza??sory jesli moje pytania wydaja sie glupie,ale ja juz dzis naprawde zglupialam.

reklama
Do góry