reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Przyjechał:-D Stoi pięknie i dumnie, a ja jestem cala w skowronkach :-) Później zrobię jakieś zdjęcia i się pochwalę :-)

Nie poodpisuję Wam teraz, bo szwagier przyjechał i w ogole jest w domu niezła kołomyja... Ale nieźle się uśmiałam z Waszego skojarzenia oczekiwania na fortepian jak na faceta :-) W sumie trochę tak jest :tak: Pianino było w końcu rodzaju nijakiego, a to to już naprawdę stojący duuuży instrument :-D:-D

Do wieczora, na razie dziewczynki :-)

reklama
Gryzka, dzięki za cenną podpowiedz:-). My podobnie do Ciebie Yoshe w Warszawie tak na dobre mieszkamy od niedawna i nie mamy pojęcia gdzie tu można kupić, w przystępnej cenie potrzebne dla naszej Karolinki artykuły. Słyszałam że w Otwocku jest hurtownia i można tam kupić całą wyprawkę za nieduże pieniądze.
Co do ubranek to jest jeszcze mała hurtownia PIA na Slowackiego (niedaleko metra Plac Wilsona w strone metra Hala Marymoncka, naprzeciwko takiego domu handlowego Merkury) - nie ma stronki internetowej, ale sa tam dobre ubranka "na poczatek" - rozpinane tak jak trzeba, spory wybor. Generalnie polecam ;)

oczywiście żartuję,masz jeszcze czas, ale mój mąż już zapowiedział że jego Tymek będzie miał quada-no napewno nie różowego:-p i że będzie z nim na wieś jeździł żeby sobie pobrykał:tak:
o matko .. quad .. a ja glupia myslalam, ze maz bedzie synkowi tylko kolejki kupowal .. no to mnie zalamalas - mam to jak w banku :]

Co do szczepień to oprócz obowiązkowego mojego synka szczepiliśmy prevenarem i infanrix hexa to są cztery dawki, po zakończeniu dostał jeszcze przeciwko meningokom. Rotawirausa odpuściliśmy za namową neonatologa.Mniejsza liczba wkłuć przez to spotkała naszego malucha.
ale .. szczepionka na rotawirusy jest doustna ;)

kajdusiu - gratuluje radosnego .. oczekiwania ;D

Ja wlasnie lece po mala do zlobka - a za oknem szaleje sniezyca .. no ladnie , a ja spakowalam "zimowy" wozek wczoraj ;>

gryzka chodziło mi o to, że wogóle tego nie dostał, a liczba wkłuć tyczyła się tylko skojarzonych szczepionek:tak:

Ostatnia edycja:
Kurczę ale pogoda :szok: u mnie tak sypneło śniegiem ze brak słów...Ja chce juz wiosnę... :-(

Yyyy... tona to wygląda ze i ja zaczełam 3 trymestr? :szok::szok::szok: jak ten czas pędzi...

anecznik-ja to już świra dostaje od tego spania i leżenia na lewym boku ręka lewa i ucho rano mnie boli jak wstaje a pomyśleć że w poprzednich ciążach nic nie wiedziałam o spaniu na lewym boku i leżałam jak mi było wygodnie:tak:

Dziś znowu się zdrzemnełam po obiadku :rofl2:a co tam trzeba kożystać póki można póżniej dzidzia nie da tak pospać:no:

Mnie też juz lewy bok daje we znaki :-) i przez 2 noce bark mnie tak bolał ze niestety nie mogłam na nim spac... Ale teraz przeszło i nadrabiam :-D

Ja to przktycznie nie śpię w dzień od 4 miesiąca ciąży ;-) nie to ze dzieciaki minie dają, poprostu jak w dzien spie to pozniej w nocy mam problem ze spaniem....

Hej dziewczyny!!!!

Ja juz po pracy, wzięłam prysznic i zmykam do łóżeczka....Po nieprzespanej kompletnie nocy ledwo stoję na nogach......
Co do wizyty to całkiem udana....choc jak zwkle niewiele ze mna zrobili....Zaczne od tego że słyszelismy serduszko Poli które mocno biło....Ale malutka nie była zachwycona tym sprawdzaniem....Jak tylko połóżna przyłozyła ten cały aparat do brzucha malutka zaczeła kopać....gdy położna nie zabrała aparatu moj skarbek przepłynął w drugi boczek wiec położna za nia...a moja córcia znowu w drugi boczek.....i tak sie mozna było z nia ganiać....Śmieliśmy się z moim P. że albo taki z niej mały cykor...albo nie lubi byc szpiegowana i jak ktos jej "z butami" w zycie wchodzi.....
Położna powiedziała ze wszystko wyglada w porzadku, wielkosc brzuszka prawidłowa....wyniki badan i cisnienie tez.....Stanęłam na wagę i okazało się ze jest 5kg na plusie, czyli nie jest źle....było 52 tuz przed ciaza teraz w 24 tygodniu 57kg...Położna stwierdziła ze idealnie.....
Uciekam dziewczynki.....Zgaga nadal męczy ale liczę ze za dnia łatwiej bedzie zasnąć , poki słoneczko swieci w miare za oknem.....

Ania a ja uważam że wyjątkowo dokładnie zrobiła Ci to usg. Nie zawsze lekarz włącza dopplera i sprawdza przepływy w pępowinie czy mózgu, jeśli już to w sercu i też nie na każdej wizycie.Co do wymiarów to zrobiła wszystkie jaki mogła i jakie się robi: obwód główki, brzuszka i dł.kości udowej. Z tych wymiarów wyliczana jest automatycznie masa płodu i tydz ciąży, stąd tez wiadomo kiedy termin porodu :-D
Może była oszczędna w słowach i dlatego masz takie złe odczucia.

kajdusia no to pieknie, gratuluję :-) jak juz powiedziała Olimpia ,Ty masz frajdę dziś a ja musze poczekać do jutra...dam radę :-D

elizka-ja spałam tylko w pierwszym miesiącu w dzień a póżniej mi się nie chciało a teraz od paru dni znowu mnie na spanie wzieło ta pogoda taka ponura nie ma co robić to trzeba się kimnąć.

reklama
wróciłam z USG, tym razem mnie przyjął:tak:
Tymek waży 1050g :szok: ale to jest prawidłowa waga jak na ten tydzień:tak:
ale niestety być może mamy problem z dwunczyniową pępowiną:no::no::no: to jeszcze nic pewnego, bo Tymek źle był ułożony i niedokońca było wszystko widać, za tydzień mam umówić się na kolejną wizytę i jeszcze raz będzie trzeba to sprawdzić.oby wszystko było wporządku!!!
ale jeśli któraś z Was coś wie na ten temat to miło będzie jak napiszecie.
lekarz mówi żebym się nie przejmowała, nawet jeśli okaże się dwunaczyniowa to nie oznacza że musi być jakaś wada.

piątkowa wizyta u gina odwołana, z powodu wyjazdu służbowego, przeniesiona na wtorek.

przy okazji będąc przy punkcie krwiodastwa odebrałam dziś wyniki mojej grupy krwi, bo do porodu podobno takowe muszę mieć.

i wiecie co???mile zaskoczył mnie wygląd odziału położniczego u nas w szpitalu, wszystko takie nowe, kolorowe i czyste:-)
z tego wszystkiego będąc dziś na tym USG zapomniałam że chciałam prosić lekarza o pokazanie porodówki:baffled: no cóż skleroza, trochę emocji z USG i od razu na pamięć padło:szok:

ale co fajnego....n przeciw pokoju do badań USG był pokój matki z dzieckiem i było słychać płacz niemowlaczka:tak: oj jakbym chciała już czerwiec:tak::tak::tak:

Do góry