Meliske to ja musze własnie zakupic mojej 15letniej pannie bo nie moze sobie ostatnio ze sobą poradzic/ Ma takie napady ze wszystko fruwa po domu .Jest strasznie nadobowiązkowa za duzo bierze sobie szkolnych spraw na głowe bo jak mowi ..NIKT NIE CHCE TO JA MUSZĘ ..i pózniej w stres wpada./Hej dziewczyny!
A ja dziś wyspana jakoś ostatnio odpukać w miare dobrze mi się śpi ale parze sobie wieczorkiem meliske może to od tego
krakowianko,gniesha-fajnie że się odzywacie miło wiedzieć jak się trzymacie
reklama
izia_tcz
Fanka BB :)
Witam was dziewczyny ja po powrocie ze szpitala .mam uważać bo z cukrem mam problem po prostu mój organizm nie toleruje cukru i dopuki nie zjem czegoś słodkiego jest ok a jak tylko na coś sie skusze skacze do góry strasznie dlatego po obciążeniu glukozą było tak bebe aale postanowiłam się za siebie wziąśc dla maleństwa miałam robione usg ale nadal nie wiem kto u mnie siedzi ide dzisiaj zapisać sie na usg prywatnie jesli chodzi o opieke szpitalna to była super naprawde jestem pozytywnie zaskoczona zarówno podejście lekaży jak i położnych nawet salowe fajne dziewczyna z którą leżałam też była zdziwiona to na razie tyle zajrzę póżniej muszę nadrobić zaległosci domowe narazie pa
C
cobra18
Gość
widzialam ze byla propozycja spotkania poznanianek ja jestem jaknajbardziej za
witam Was brzuchatki:-)
ale długo zeszło mi nadrabianie zaległości na forum wszystkim nie odpiszę, bo pamięć ulotna
gratuluję udanych wizyt
za mamy dziś wizytujące trzymam kciuki
i oczywiście witam nowe mamuśki
dziś na 15 idę na USG, to które się nie powiodło w zeszłym tygodniu, mam nadzieję że teraz się uda a jak nie to w piątek mam wizytę.
gniesha, krakowianko cieszę się że zaglądacie do nas, cały czas serduszkami jesteśmy z Wami i Waszymi Aniołkami. życzę abyście znów szybciutko mogły cieszyć się z rosnącego brzuszka
co do amniopunkcji, przykre że to było powodem przerwnia pęcherza, ja właśnie obawiając się komplikacji, poronienia zrezygnowałam z amnio mimo że byłam na nią zapisana, oczywiście nie z chęci poznania płci dziecka tylko podwyższonego nt ale późniejsze USG nie wskazują na nieprawidłowości więc mam nadzieję że będzie dobrze
ale długo zeszło mi nadrabianie zaległości na forum wszystkim nie odpiszę, bo pamięć ulotna
gratuluję udanych wizyt
za mamy dziś wizytujące trzymam kciuki
i oczywiście witam nowe mamuśki
dziś na 15 idę na USG, to które się nie powiodło w zeszłym tygodniu, mam nadzieję że teraz się uda a jak nie to w piątek mam wizytę.
gniesha, krakowianko cieszę się że zaglądacie do nas, cały czas serduszkami jesteśmy z Wami i Waszymi Aniołkami. życzę abyście znów szybciutko mogły cieszyć się z rosnącego brzuszka
co do amniopunkcji, przykre że to było powodem przerwnia pęcherza, ja właśnie obawiając się komplikacji, poronienia zrezygnowałam z amnio mimo że byłam na nią zapisana, oczywiście nie z chęci poznania płci dziecka tylko podwyższonego nt ale późniejsze USG nie wskazują na nieprawidłowości więc mam nadzieję że będzie dobrze
Liza
Hej!
NIe było mnie od poniedziałku a wy tyle powypisywałyście ze pół godziny nadrabiałam Wogóle nie mogę sie przyzwyczaic do tego nowego wyglądu forum ale da sie radę ;-)
Witam nowe czerwcóweczki!!! a przybyło nas przybyło widze :-):-):-)
NIe było mnie od poniedziałku a wy tyle powypisywałyście ze pół godziny nadrabiałam Wogóle nie mogę sie przyzwyczaic do tego nowego wyglądu forum ale da sie radę ;-)
Witam nowe czerwcóweczki!!! a przybyło nas przybyło widze :-):-):-)
To ja z USG ma termin na 8 czerwca, i płci też nie znam jeszczedzieki dziewczynki za przywitanie
po pierwsze to nie zaprzecze ze troszke wstecz was podczytalam....i popatrzymal na watek mamus rozpakowanych....i Jest mi strasznie przykro...z powodu Stasia i Jagodki....naprawde...az mi lzy lecilay po policzku...bo wiem dziewczyny co przezywacie tz. tak do polowy wiem poniewaz ja sracilam 1 dzidzie w 12tc. 2 lata temu....Jestem Malgosia z krakowa...mam 21 lat rocznikowo i bede miec Ktosia...eheh nie wiadmo jeszce czy to synek czy coreczka....tp.mam na 7.czerwca 2010
mam meza i male mieszkanko...
Tez mi sie wydaje ze z dnia na dzien coraz wiekszy. Przez oststni tydzien 3 cm mi przybyło w pępkuno ja tez mam wrazenie ze moj z dnia na dzien to wiekszy jest no juz teraz beda coraz wieksze
lece spac dziewczyny po dniu wrażen jestem wykończona DOBRANOC
Kurczę musze sie zabrać za ta wyprawkę bo nic jeszcze nie mamPodziwiam Zgadza się, jest jeszcze czas ale ja wole byc juz przygotowana bo nie wiem czy w razie wu tfu tfu mój A by sobie poradził.Mam nauczke po poprzedniej ciazy zakonczonej w 35tyg.Myslałam ze duzo mam czasu ze zdąze i jak mnie chyciło nie miałam nic.Moja mama wszystkim się zajęła i kupiła co trzeba, ja miałam niepotrzebny stres.
karo85 super mebelki, zastanawiałam się nad tym łóżeczkiem, ale nie jestem pewna czy u nas będzie pasowało ale i tak bardzo mi się podobają, a wózeczek też kupiliśmy x-landera
cobra super że zdecydowałaś się na wizytę i że wszystko jest wporządku musisz dbać i o siebie i o maleństwo! przykre tylko jakie masz szefostwo w pracy, nie wiem skąd Ci ludzie się biorą, ale chyba coś w tym jest że kobitki są gorsze dla ciężarnych niż obcy faceci
cobra super że zdecydowałaś się na wizytę i że wszystko jest wporządku musisz dbać i o siebie i o maleństwo! przykre tylko jakie masz szefostwo w pracy, nie wiem skąd Ci ludzie się biorą, ale chyba coś w tym jest że kobitki są gorsze dla ciężarnych niż obcy faceci
super sprawa, ja się zastanawiam czy nie zrobić sobie takiego urodzinowego prezentu u fotografa który nam sesje ślubną robił, urodziny mam na początku kwietnia więc myśle że jeszcze dałabym radę, ale boję się że już będę baaaardzo gruba i opuchnięta nie wiem ile mogłaby kosztować taka sesyjka, wstępnie na początku ciąży z nim rozmawiałam to mówił że zrobi mi sesje, ale nie wiem za ile. super pamiątka, ale przed narodzinami jest trochę tych wydatków, więc jeszcze jestem na etapie zastanawiania sięA ja się chciałam pochwalić,że 22 marca mam sesję zdjęciowa z brzuszkiem, właśnie zadzwoniła do mnie koleżanka, która jest fotografem i mnie normalnie ochrzaniła przez telefon,ze ja jeszcze u niej nie byłam, a powinnam co najmniej raz w miesiącu,żeby sobie mogła popstrykać zdjęcia mojego rosnącego brzuszka. Już się nie mogę doczekać, bo Ona robiła Nam sesje ślubną i zdjęcia Patrykowi takie profesjonalne w studio i wyszły bosko.
yoshe
Podziwiam Zgadza się, jest jeszcze czas ale ja wole byc juz przygotowana bo nie wiem czy w razie wu tfu tfu mój A by sobie poradził.Mam nauczke po poprzedniej ciazy zakonczonej w 35tyg.Myslałam ze duzo mam czasu ze zdąze i jak mnie chyciło nie miałam nic.Moja mama wszystkim się zajęła i kupiła co trzeba, ja miałam niepotrzebny stres.
nastawiamy się na zakupy w kwietniu i to najlepiej wszystkiego, albo przynajmniej większości, za jednym zamachem. na razie i tak nie mamy gdzie tego składować, bo w marcu czeka nas jeszcze trochę remontu. poza tym, może ja jestem jakaś dziwna, ale jakoś nie odczuwam na razie potrzeby gromadzenia wyprawki..
a w razie gdyby coś (odpukać) to mąż nie mając wyjścia będzie musiał sobie poradzić ;-)
AniaCh83
wiec tak. Bylam wczoraj na tej wizycie,w polskiej 'Zielonej przychodni'. Troszke kieszen mam lzejszaMimo to bardzo sie ciesze,poniewaz zobaczylam swoje dziecko w 3,4d. Wyglada boskoWstawie zdjecia na odp watku. Natomiast pani gin zapytala mnie o samopoczucie, powiedzialam o kolkach-po prawej str, o bolu w prawym posladku,na co stwierdzila,ze jest wiekszy ucisk na te strone,ok. Powiedzialam tez o skurczach. Zdarzaja mi sie od srody, czasem 3razy dziennie. Jesli jestem w domu to biore wtedy nospe i leze,obawialam sie o nie bo brzuch twardy jak kamien. Pani na to,ze nospy sie nie bierze,bo jest rokurczowa, przez co skrocilam sobie szyjke i nast. razem doporowadze do poronienia..... Powiedziala zebym brala magnez. Zbadala mnie gin...tzn wlozyla palucha,powiedziala,ze szyjka jest bardzo miekka(powinna byc miekka czy twarda?) i skrocna do 2,5cm... jaka dlugosc Wy macie?? ale jak mozna okreslic dlugosc szyjki palcem??!! i czy nospa mzoe tak dzialac?! przeciez wiele z was bierze ja profilaktycznie. Ja przez cala ciaze wzielam moze z 7-10tabletek zwyklej nospy...i przeciez jest to zalecany lek...Usg tez robila na odwal. chyba jej sie spieszylo,bo bylismy ostatnimi pacjentami wieczorem. Wlaczala doplera, sprawdziala przeplywy w pepowinie, wokol serca i w mozgu,powiedziala,ze ok. widzialam,ze mierzyla dlugosc kosci udowej,wielkosc glowki i brzuszka,ale nic dokladniej. to normalne?nagle kazala mi polozyc sie na lewym boku,powiedziala,ze tetno dziecka szaleje,bo za dlugo lezalam na wznak...dodam,ze usg trawlo max10min...myslalam,ze po chwili jeszcze badanie bedzie trwalo,ale nie.koniec... najabrdziej jednak wkurzla mnie ta szyjka, nie wiem co myslec i co robic
kajdusia - gratuluje udanych wizyt!! A z ojcem masz niezla historie,jak z filmu normalnie! dobrze,ze jestes z tym pogodzona,a on na pewno nieraz sie przez to gryzie.I dobrze mu tak!
Niezly zakup!!Bedziesz pieknie grala swemu maluszkowi
Agi78 - niezle!ja tez slabo dzis spala,ale nie az tak jak Ty. Mnie tez przeraza tak dluga podroz samochodem,ktora czeka mnie w drugiej poliwie kwietnie,kiedy dokladnie jeszcze nie postanowilismy,ale wtedy to sie pomecze, w 30tyg z brzuchem wyzej nosa...
krakowianka79 - piekny wiersz. gniesha - 3maj sie kochana, dbaj o siebie,niebawem bedzie lepiej
nadika - gratuluje. Tez mialam wczoraj taka wizyte
athena83 - ach, ci lekarze... 3/4 z nich to konowaly,nic wiecej!
cobra - Ciesze sie,ze wszystko dobrze i ze trfilas na takiego lekarza....
aga_sto - dokladnie, tez tak slyszalalam.
Najbardziej prawdopodobny termin to ten z pomiedzy terminu z ostatniej miesiaczki, a z pierwszego usg,kiedy stwierdzono ciaze i wielkosc pecherzyka. Jesli te terminy nie pokrywaja sie,to najprawdopodobniej bedzie ktorys dzien posrodku. Przesuwanie terminu teraz to wynik m.in. z dlugosci kosci udowej, ktora maluch dziedzyczy po rodzicach,jesli sa niscy,termin bedzie pozniejszy,a jesli wysocy termin wczesniejszy.
kajdusia - gratuluje udanych wizyt!! A z ojcem masz niezla historie,jak z filmu normalnie! dobrze,ze jestes z tym pogodzona,a on na pewno nieraz sie przez to gryzie.I dobrze mu tak!
Niezly zakup!!Bedziesz pieknie grala swemu maluszkowi
Agi78 - niezle!ja tez slabo dzis spala,ale nie az tak jak Ty. Mnie tez przeraza tak dluga podroz samochodem,ktora czeka mnie w drugiej poliwie kwietnie,kiedy dokladnie jeszcze nie postanowilismy,ale wtedy to sie pomecze, w 30tyg z brzuchem wyzej nosa...
krakowianka79 - piekny wiersz. gniesha - 3maj sie kochana, dbaj o siebie,niebawem bedzie lepiej
nadika - gratuluje. Tez mialam wczoraj taka wizyte
athena83 - ach, ci lekarze... 3/4 z nich to konowaly,nic wiecej!
cobra - Ciesze sie,ze wszystko dobrze i ze trfilas na takiego lekarza....
aga_sto - dokladnie, tez tak slyszalalam.
Najbardziej prawdopodobny termin to ten z pomiedzy terminu z ostatniej miesiaczki, a z pierwszego usg,kiedy stwierdzono ciaze i wielkosc pecherzyka. Jesli te terminy nie pokrywaja sie,to najprawdopodobniej bedzie ktorys dzien posrodku. Przesuwanie terminu teraz to wynik m.in. z dlugosci kosci udowej, ktora maluch dziedzyczy po rodzicach,jesli sa niscy,termin bedzie pozniejszy,a jesli wysocy termin wczesniejszy.
Zmieniłam zdjęcie w profilku więc proszę się przyzwyczaić że ja to ja
no faktycznie będę musiała się przyzwyczaić ale teraz bynajmniej widać dwa bąbelki ewuś ty się trzymaj kochana, jesteś dzielna i napewno dasz sobie radę, lepiej bez "ojca"dzieci niż z nim jak taki z niego nieodpowiedzialny człowiek, a napewno gdzieś ktoś na Ciebie czeka, kto pokocha Waszą trójkę;-)
lenaDTR no widzę pożądny zakup dla córeczki następnym pojazdem dla Małej może będzie jakiś quad różowy
np taki któy mi się ze zdec skojarzył Quad LICENCJA HELLO KITTY 6V INJUSA NOWOŚĆ 2010 (937100602) - Aukcje internetowe Allegro
lub takie ELEKTRYCZNY RÓŻOWY QUAD SMOBY + SUPER PRZENT (942500304) - Aukcje internetowe Allegro
AKUMULATOROWY QUAD SAMOCHÓD DLA DZIECKA ELEKTRYCZ (935046970) - Aukcje internetowe Allegro
oczywiście żartuję,masz jeszcze czas, ale mój mąż już zapowiedział że jego Tymek będzie miał quada-no napewno nie różowego i że będzie z nim na wieś jeździł żeby sobie pobrykał
Agi78 taki wózek Tako Jumper X ma mój bratanek ogólnie sobie go chwalą, ma jeden mankament baaaaaardzo ciężko napompować przednie kółka, nie ma dojścia do wentyli ale poza tym nie słyszałam żeby narzekali
reklama
ewelinka307
AniaCh-niewiem jak ona mogła ci zmierzyc szyjke przez badanie gin tak niemożna dokładnie ocenić ile ma mój gin powiedział że mierzy się szyjke usg bo większa częśc szyjki znajduje się glębiej niż w pochwie i mi ma tak mierzyć za tydzien a nospe też kazał brać mimo że miał wątpliwości czy sie skraca czy nie.