reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Pępowinę ma przy buzi, lekarz mówił że to normalne ale ja się martwię by nie owinął jej sobie wokół szyi :-(
Mąż mówi że nie powinnam się tak nakręcać, że jak jest wszystko dobrze to znaczy że dobrze, no ale wiecie jak to jest, martwimy się o nasze Maleństwa.

Popieram męża w 100% masz go słuchać i się nie martwić :-) faceci są jacy są ale często mają zdrowsze podejście do ciąży od nas :-)

Ja dziś wyspana na maksa, nic dziwnego skoro położyłam się po 21 już bo głowa zaczynała mnie boleć a nie chciałam po tabletkę sięgać, nawet nie musiałam wstawać w nocy :-D

reklama
gniesha cudownie ze się odezwałaś;)Widze ze powraca Twoja wiara w zycie.Strasznie się cieszę;) Ostatnio tak myslałam ze moze zanim nasze maluszki sie urodzą Ty juz bd na forum z maluzkiem w brzuszku;))Jezeli bd wszystko w poządku to czym szybcij tym lepiej.Wierze ze Wam się poszczęści;) Zaglądaj do Nas bo tak jak krakowianka jesteś jedną z Nas.Nosek do góry.Staś patrzy na Ciebie i jest bd dumny ze ma taką mamusię.Mamusię z wielką wiarą na lepsze jutro.;))

U mnie po wielkiej euforii związanej z wynikami testu glukozowego:tak:nagła zmiana nastroju:szok:Jedna sprawa nie daje mi spokoju:no:jakiś miesiąc temu byłam zapisać męża na zabiegi fizjoterapeutyczne i musiałam wejśc na tę salę gdzie robili te wszystkie naświetlania, lasery i inne pacjentom. I teraz się boję czy to nie zaszkodziło dzidzi???:szok::baffled:

Do tego wszystkiego od kilku dni boli mnie ramię. Jest coraz gorzej:no:dziś praktycznie nie moge ruszyć ręką i ... drętwieje mi dłoń:szok: no masakra jakas no...:-(

Gosiu pracujesz duzo przy komputerze? Moja mama jest fizjoterapeutka i wiem ze promieniowanie w dloniach moze byc spowodowane urazem lub uciskiem na nerw w odcinku szyjnym kregoslupa. Promieniowanie na uda/nogi to problem z odcinkiem ledzwiowym. Poradz sie lekarza, nie warto z tym czekac

karo85 O MY GOD !!!! Niesamowite:) Też byłam napalona na ten komplet dla swojej Amelki!!! Jest uroczy i oszalałam na jego punkcie:)Do tego jeszcze możesz znaleźć krzesełko do karmienia( wiadomo na później),rozkłada się do stolika i krzesełka i może służyć dłużej.
Ostatecznie zamówiłam komodę u stolarza pod komplet swoich mebli w sypialni a przewijak zamontuje na łóżeczku, tez dobrałam pod kolor mebli.Niestety mam za małe mieszkanie aby zrobić oddzielny pokój dla małej, na razie będzie ze mną a potem muszę zmienić mieszkanie na większe :-(
Mimo wszystko bardzo się cieszę ,że za 3 miesiące będzie ze mną :)
Naprawdę bombowy komplet.

Witam brzuchatki:-D
widzę, że wiele z was dzisiaj niewyspane:-(, ja jakoś nawet nieźle spałam, dzisiaj muszę się wybrać na jakieś zakupki bo jutro ćwiczenia w szkole rodzenia, wiec jakieś porzadne spodnie dresowe by się przydały:-D, moj mąz mnie dzisiaj zaskoczył, wyszedł po bułki a wrócil z pudełeczkiem ogromnych czerwonych truskawek:-D:-D co prawda importowane, ale i tak pyszne:-D:-D jak je zobaczył to nie mógł się oprzeć i kupił :-D i kto tu ma zachcianki:-):-)

cobra -brawo kochana, fajnie ze na dobrego lekarza trafiłas:tak:
AniaCh83 - pewnie widoki na usg niezapomniane, a co takiego ta lekarka powiedziała, że cię tak zdenerwowała?
kajdusia - super wieści:-D, Gosie sa fajnymi laskami;-), temat twojego ojca przemilcze:no::no:, no i czekamy na prezentację fortepianu:rofl2:
Agi78, Lencja - powodzenia na wizytach:tak:
krakowianka - piękny wiersz:-D, cieszę sie, ze powoli wraczasz do formy, a to chudniecie to pewnie ze stresu:-(
nadika - super wieści:tak:
Anik79 - super, ze z gardłem lepiej:-D
athena83 - jak słysze, jak nas traktuja na wizytach z NFZ to mnie telepie, tyle kasy idzie a naszych wyplat:szok::szok:
gniesha - dziękujemy, ze nas odwiedzas i piszesz na pewno to dla Ciebie trudne:-( jeżeli chodzi o to że latwiej zajśc w ciązę to prawda. Co prawda ja wcześnie straciłam swoją ciąże, ale u mnie tak było, że 3 sierpnia miałam zabieg a 6 wrzesnia doszlo do zaplodnienia:-D, stasznie się bałam na początku ze tak szybko no i rzeczywiscie były problemy , ale teraz na szczeście wszystko ok, trzymam za was kciuki i tez na pewno niedlugo będziesz nosiła pod sercem maleństwo:tak:

karo poprostu cudo;)))))))))))))))) Ja niestety nie mogę sobie ta taki zestaw pozwolic,ale stałam wczoraj w hurtowni i wzdychałam do niego.I zdecydowałam ze kupimy małemu krzesełko z tego zestawu;) Jest super,pózniej mozna zrobic krzesełko ze stolikiem;)) Praktyczniejsze moim zdaniem niz plastiki.Moze się dopatrzyłyście ile na tej stronce kosztuje takie krzesełko? bo ja nie mogę znależć.U mnie w hur musiała bym zapł 226zł.

cobra, AniaCh, Kajdusia, nadika gratuluje udanych wizyt
Athena dobrze ze masz jeszcze drugiego lekarza, tez tego nie rozumie co dzieje sie na nfz
moja znajoma poprzednia ciaze chodzila na nfz i ani razu nie widziala swojego dziecka bo lekarz odwracal monitor do siebie, bo on MUSI widziec

zdec to ze babki chca aminopunkcje potrafie jeszcze zrozumiec, glupota i niedoinformowanie czym to grozi ale moja poprzednia ginka namawiala mnie do zrobienia aminopunkcji zeby poznac szybciej plec dziecka:szok:
z tak blahego powodu chciala narazac zycie mojego dziecka, oczywiscie szybko ja zmienilam

gnieshu, krakowianko ciesze sie ze do nas zagladacie
zycze Wam szybkiego powrotu na ktorys z watkow bb
dajcie nam koniecznie znac i piszcie co u Was

koriander swietowalismy przy jedzonku w malej wloskiej knajpce
smialam sie bo kelner na koniec przyniosl mezowi amaretto a mi lizaka chupa chups:-D

bardzo sie ciesze bo w koncu zapisalam sie na kurs przedporodowy
zaczynam w maju, juz nie moge sie doczekac

witajcie:-)
znalazlam emotikony to jeszcze jednego wstawie :-Dalbo z dwa:-D
dzisiaj mnie ze szczescia rozpiera :))
gryzka - jakbym poszla za kilkanascie tygodni,to juz czasem po porodzie moze byc :D
lekarz powiedzial mi ze w 40tc rodzi tylko 5% kobiet,reszta od 37-do nawet 42 tygodnia. jesli mialby to byc 37 to zostaje nam coraz mniej czasu:zawstydzona/y:
koriander - lekarz od razu zaproponowal mi l4,ale mowie mu ze przy mojej umowie nic mi to nie da :(
gniesha , krakowianko - super ze sie odezwalyscie,napewno nie jest to dla was proste.nie przeszkadzacie nam!! cieszymy sie z waszych postow ,bo o nas pamietacie.my o was tez zapomniec nie mozemy,takze jakas symbioza to jest:)

reklama
zdec to ze babki chca aminopunkcje potrafie jeszcze zrozumiec, glupota i niedoinformowanie czym to grozi ale moja poprzednia ginka namawiala mnie do zrobienia aminopunkcji zeby poznac szybciej plec dziecka:szok:
z tak blahego powodu chciala narazac zycie mojego dziecka, oczywiscie szybko ja zmienilam

To jest jakaś paranoja!!!!! Oni wszyscy o....h..li.Przepraszam za słowo ale się az zagotowałam///Powód sobie znalazła do tak powazngo badania.
Dobrze ze ją zmieniłaśto jakaś chora baba!!!

Do góry