reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

sealet, hefi dzięki za pokrzepiające słowa :)

Dziewczyny takie idiotyczne pytanie (zresztą jak większość w czasie ciąży :-D ) gdzie jest to spojenie łonowe?? tak na babski ciążowy rozum może mi ktoś wytłumaczyć. Pewnie stwierdzę później że to oczywiste ale co tam :-D Czytałam że trzeba o tym bólu powiedzieć lekarzowi.
w ciąży żadne pytanie nie jest idiotyczne :-p
spojenie łonowe to styk dwóch kości łonowych, które jak sama nazwa wskazuje tworzą nasze łono :-Dnie wiem jak to opisać obrazowo.
i jeśli bardzo boli to trzeba o tym powiedzieć lekarzowi, bo w czasie ciąży może się to spojenie rozejść, co grozi jakimiś komplikacjami przy/po porodzie. znajomą z takimi mega bólami lekarz wysłał na usg spojenia łonowego (dodam jeszcze, że nikt nie chciał jej tego zrobić,bo podobno się takich badań nie wykonuje, ale w końcu kogoś znalazła) i po tym jak się potwierdziło to rozejście, lekarz zdecydował o cc.

a propos sterylizacji psiaków to marzec jest miesiacem sterylizacji i wiele gabinetów weterynaryjnych podobno ma w tym czasie zniżki na taki zabieg.

Ostatnia edycja:
reklama
Przeczytałam 12 stron,ale mało co pamiętam:zawstydzona/y: niestety.
Co do becikowego,to lekarka dała mi zaświadczenie na drugiej wizycie i się wpisała.Teraz w drugim trymestrze też mam wpis.Powiedziała,że tak bezpieczniej,żeby później nie zapomnieć.Mam nadzieję,że będą to honorować.:confused:
O bezpłatnej opiece znalazłam to:
Dobra wiadomość dla tych, które nie są ubezpieczone. Dnia 07.08.2008 weszło w życie nowe rozporządzenie Rady Ministrów w sprawie sposobu i trybu finansowania z budżetu państwa świadczeń opieki zdrowotnej. Zgodnie z rozporządzeniem kobieta jest uprawniona do bezpłatnego leczenia na podstawie faktu, że jest w ciąży. Nie musisz mieć żadnego ubezpieczenia. Bezpłatna opieka ma być zapewniona w czasie połogu oraz dzieciom do 18. roku życia.
Pracownicy placówek medycznych nie mają żadnego prawa żądania od ciebie dokumentów potwierdzających prawo do bezpłatnego leczenia. Jeśli będą z tym jakieś problemy możesz skontaktować się z Narodowym Funduszem Zdrowia np. telefoniczne.Jednak tak jak któraś napisała prawo prawem,a zaświadczenia żądają.
Rwa kulszowa-współczuję.Miałam przed ciążą i też nie wiele dało się zrobić leczeniem.:-(
Życzę udanych wizyt dzisiejszym mamusiom.
Ja zmykam po córę do przedszkola,a po powrocie zarabiam pizzę.:-)

ugotowałam gar zupki gulaszwej z warzywkami, mniem uwielbiam dania jednogarnkowe ,szybkie i treściwe :-) poza tym nie mam siły stać przy garach i cos tam wymyślać.......rwa kulszowa dalej nie daje mi spokoju, jak kroiłam warzywa to siedziałam na wysokim stołku bo stac nie moge :-( tera poleże chwilke i poczytam książeczke ,musze robić pauzy bo z bólu nie dam rady.......... ehhhhh

Dziewczyny takie idiotyczne pytanie (zresztą jak większość w czasie ciąży :-D ) gdzie jest to spojenie łonowe?? tak na babski ciążowy rozum może mi ktoś wytłumaczyć. Pewnie stwierdzę później że to oczywiste ale co tam :-D Czytałam że trzeba o tym bólu powiedzieć lekarzowi.

Dziewczyny Ci już opisały, na schemacie spojenie łonowe opisane jest cyferką 5
skeletpelvispubis.jpg

Wy tu o jedzeniu, a ja taaaaaaaaaaaaaaaaka głodna:p
A jeszcze poczekam z 40minut na męża:( I dopiero się biorę za obiad:(

OOOOO matko Lencja;):):) Dzisiaj widzę że mamy lekcję biologii na forum:)

Wy tu o jedzeniu, a ja taaaaaaaaaaaaaaaaka głodna:p
A jeszcze poczekam z 40minut na męża:( I dopiero się biorę za obiad:(

OOOOO matko Lencja;):):) Dzisiaj widzę że mamy lekcję biologii na forum:)
Jak obrazowo to obrazowo na maksa a co :) Ja tam do wzrokowców należę i zawsze mi lepiej jak coś mogę zobaczyć :)

ugotowałam gar zupki gulaszwej z warzywkami, mniem uwielbiam dania jednogarnkowe ,szybkie i treściwe :-) poza tym nie mam siły stać przy garach i cos tam wymyślać.......rwa kulszowa dalej nie daje mi spokoju, jak kroiłam warzywa to siedziałam na wysokim stołku bo stac nie moge :-( tera poleże chwilke i poczytam książeczke ,musze robić pauzy bo z bólu nie dam rady.......... ehhhhh

Jak możesz to zamieść w gotujących przepis na gulaszową :p ja pewnie jutro lub pojutrze będę musiała przerobić rosołek na bardziej treściwą zupę bo dla mojego męża rosół to woda ze smalcem :p

Anecznik to boli dokladnie miedzy nogami
na najblizszej wizycie powiem mu o tym, mam nadzieje ze nie rozlezie sie za bardzo bo chce rodzic normalnie
bym sie wkurzyla gdyby zdrowa ciaza musiala sie zakonczyc cc z powodu jakiegos spojenia

Ewus to jednak sen sie nie spelnil, jednak gratuluje Ci dwoch chlopakow
rosna urwiski hehe

reklama
Do góry