reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Rozporządzenie które ma zawiesic zaświadczenia do becikowego jest dopiero w sejmie i jeszcze nie jest powiedziane że wejdzie w życie. dwa i tak będzie (chyba) trzeba mieć zaś. potwierdzjące przynajmniej jedną wizytę u gina lub polozxnej. trzy jeśli nie zlikwidują tego wymogu to zaświadczenie musi być wystawione z data po porodzie....na chwilę obecną nadal wymagam zaświadczeń według starego wzoru http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_struktura/docs/zal_rozp_becikowe_24092009.pdf Jestem pracownikiem świadczeń i to co mówia media juz mnie delikatnie mówiąc W.k.u.r.w.i.a
Dziekuje slicznie. Jestes kochana.

reklama
Zajrzałam właśnie na swoje konto i się zdziwiłam... Pracuję w szkole i dostaję zawsze wynagrodzenie z góry na dany miesiąc, liczyłam się z tym,że ta wypłata będzie cieniutka bo to tylko sama pensa z etatu bez żadnych dodatkowych godzin i w dodatku jeszcze od tego miesiąca nie mam już dodatku motywacyjnego, który w lutym jeszcze był. No i pensja rzeczywiście wygląda śmiesznie nisko ale nie w tym rzecz.. Dostałam dodatkowo w drugim przelewie ze szkoły 334,36 zł z opisem III/2010 ZUS i przyznam, że miło mnie to zaskoczyło. Ciekawe tylko czy to będzie tak co miesiąc jak będę teraz na zwolnieniu? Czy któraś z Was też ma podobnie?

tez tak miałam:-)pierwsza wypłata za chorobowe przeszła moje oczekiwania:-)ale następna była już mniejsza ale i tak wyzsza niz normalna pensja:-) bo licza średnią z ostatnich 12 m-cy a do średniej wlicza sie wszystko od czego był ZUS pobierany czyli wszystkie dodatki, premie i trzynastki o ile ktos je dostaje:-)

tez tak miałam:-)pierwsza wypłata za chorobowe przeszła moje oczekiwania:-)ale następna była już mniejsza ale i tak wyzsza niz normalna pensja:-) bo licza średnią z ostatnich 12 m-cy a do średniej wlicza sie wszystko od czego był ZUS pobierany czyli wszystkie dodatki, premie i trzynastki o ile ktos je dostaje:-)

Dziękuję Kochana :-) Całkiem fajne wiadomości :) Czyli okazuje się, że będę miała będąc na zwolnieniu wypłatę niemalże wysokości tej, którą dostawałam pracując i wyrabiając nadgodziny itp.
Czuję się miło zaskoczona :-)

Witajcie dziewczyny!
PAULA-Wow ale duża juą twoja dziewczynka ponad kilo to już coś!
liliti-mój brzuchol z dnia na dzień robi się większy no i nareszcie bo myślałam że już nie zacznie rosnąć!
ewela-ja też czuje czasem strasznie nisko ruchy dopiero od paru dni się jakoś przesuneła i czuje wyżej!
kajdusia-zdrówka dla Piotrusia!
wiolunka-ja to właśnie mam odwrotnie po lekarzu sobie wszystko co najgorsze wkręcam a jak już przez miesiąc się uspokoje to znowu trzeba iść i znów nerwy!
nadika-ja byłam w 20 tyg i było super widać też możesz sobie zobaczyć na wątku nasze fasolki!

Witam w ten ochmurny dzionek.W koncu załapałam jak z filmu wyłapuje się ujęcia ( zdjęcia) i tu moje pytanko do mam synków; Czy któraś z Was na potwierdzenie płci ujrzała "takie coś" ?:-):-D:rofl2: Chce być pewna ,że już nie odleci:baffled::laugh2:

Załączniki

• siusiak 1..jpg
    siusiak 1..jpg
    16,1 KB · Wyświetleń: 75
Witam dwu- i trójpaczki :-)
Ale się tu przez weekend pozmieniało... fiu fiu.... pewnie miało być pięknie, a wyszło jak zawsze;-)
Gratuluje dobrych wizyt i witam nowe mamusie:-) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytowniczki!
Tyle wyprodukowałyście przez te kilka dni, ze nie sposób każdej odpisać :szok:

USG 3D - ja byłam w sobote (26tc), wcaale nie było dobrze widac, bo Agatka przytuliła się do łożyska i zasłaniała rączką z pepowiną, a reszta buźki była skierowana w stronę kości krzyżowej i nie dało się dobrze podglądnąć. Wszystko zależy od ułożenia i współpracy maleństwa.

Ruchy - ja czuje głownie wysoko, bo mała już ma główkę na dole:tak: Wcześniej kilka razy tak mi dawała po pęcherzu, szyjce i cewce moczowej, ze tez miałam wątpliwości czy wszystko OK

Ubezpieczenie - de facto kobiety w ciąży są ubezpieczone z tytułu ich stanu...ale wczoraj na szkole rodzenia położna bardzo podkreślała, że ważne jest mieć przy przyjęciu dowód ubezpieczenia... Wg prawa mamy 7 dni od wyjścia ze szpitala na dostarczenie dowodu ubezpieczenia, z tymże wtedy jest trochę latania i załatwiania - więc myślę, że jeśli to mozliwe warto mieć aktualnie podbitą legitymację ubezpieczeniową do porodu (ważna 30 dni)

cobra - co za paskudna kobieta :crazy: sama ma dzieci? Nasłać sanepid zawsze można ;-) anonimowy donos do PIP-y też (niech się wtedy baba tłumaczy z takiego traktowania kobiety w ciąży!!!) Dobrze, ze idziesz do lekarza - trzymam kciuki, żebyś była zadowolona

yoshe - trzymam kciuki za dobrą wizytę 8 marca. Mam nadzieje, że się przyjemnie "rozczarujesz";-) i wszystko będzie w porządku:tak:

Na szczęście ból spojenia łonowego i rwa kulszowa, póki co omijają mnie szerokim łukiem - współczuje Wam dziewczyny.

Moja sunia ma pierwszą w życiu cieczkę - właśnie założyłam jej majteczki. Baaardzo jej się nie podobają:-( Mam nadzieję, że się przyzwyczai, bo jak nie to będzie problem - mamy jasną wykładzinę w dwóch pokojach....

emalia , jak sie takie cos zobaczy to juz nie odpada :)
to raczej przy prorokowaniu dziewczynek lekarze sie myla. niejedna mame znam, ktora przez pierwsze dni ubierala synka w roze, bo miala byc na pewno dziewczyna :)

reklama
witam o poranku hi hi ;-)

i witam nowo przybyłe Mamusie :-)

u mnie dzisiaj leń wielki, ogólnie czuję się do niczego
w czwartek mam wizytę więc już się denerwuję
nie zrobiłam jeszcze krzywej cukrowej z glukozą (żeby nie pogłębiać stanu zapalnego), więc też się denerwuję eh, wiecie może jak długo ważne jest skierowanie na badania? bo ja mam na glukozę z 27.01 i boję się że już nieważne jest ...

w pasie osiągam już 100 cm :szok:

mnie również rwa kulszowa nie omija, szczególnie jak trochę pochodzę albo za dużo posiedzę

i nie mam pomysłu na obiad, przejrzę wątek z przepisami może na coś mnie najdzie ;-)

Tylko juz nikt nie powinien podbyc książeczki bo one są juz nie ważne teraz ważny jest tylko druk RMUA czy jakoś tak...
Nie wydaje się od stycznia nowych książeczek, ale jak ktoś ma to do końca roku można podbijać i są wtedy ważne.

miłego dzionka wszystkim !!!

Do góry