U nas w labolatorium pacjenci bodajże onkologiczni i ciężarne wchodzą bez kolejki, nie macie tak???
Z drugiej strony niby mogę wejść bez kolejki, ale jeszcze z tego nie korzystałam chyba byłam się "linczu" :-).
Zależy czy pytasz czy mamy tak w teorii czy w praktyce
bo w praktyce to mimo, że wszystkie krzesła były zajęte nikt mi nawet nie zaproponował, żebym usiadła... a co dopiero mówić o wpuszczeniu do kolejki... a ja sie prosić nie będę, jakoś nie potrafię....
Dziewczyny, czy to normalne,ze ja czuje ruchy małego tak nisko brzucha?
Normalne
Kobiety w ciąży nie muszą mieć ubezpieczenia - należy im się bezpłatna opieka lekarska
Tylko w teorii, tak naprawdę wszędzie chcą zaświadczenie o ubezpieczeniu, a teraz znajoma tez musiała donieść w ciągu 7 dni po porodzie, bo inaczej obciążą ją kosztami za pobyt w szpitalu. Opieki odmówić nie mogą, ale zaświadczeń wymagają.
kreatorka eh te kolejki.Ioczywiscie nikt Cię nawet nie próbował przepuścić? Znam ten ból ,znieczulica cholrna.Byłam wczoraj na poczcie i stało 12 osób szme kobitki,zadna gęby nie otworzyła, głowy w drugą strone odwracały/// po pół h pani z okienka zauwazyła mój brzuch i mnie poprosiła do okienka;o A te na mnie jak sie spojrzały to myślałam ze padne.A prosic to ja się nie lubie!
Oj znam ten ból
też często stoje na poczcie, bo nasz szanowny listonosz nie nosi listów tylko awizo rzuca
i nikt nigdy mnie nie przepuścił, ale co tam poradzę sobie :-)
Zapomniałam napisać że dzisiaj idę na USG 3D :-)
mój gin nie ma takiego sprzętu więc idę do innego, już się nie mogę doczekać by zobaczyć mojego synka w 3D.
Robiłyście takie USG?? Mój gin mi powiedział że najlepiej zrobić w 26 tc, a dlaczego to już nie
Większość była na 3 D. A co do tej widoczności to raczej kwestia tego jak się dziecko ułoży, z tego co ja wiem to najlepiej robić je miedzy 22, a 24 tc, ale co lekarz to inne zdanie.
To zaświadczenie jako pracownika GOPS to dla mnie czysta głupota, ale ma to tez swoje dobre strony...siostra mojego męża poszła do ginekologa pierwszy raz w życiu w wieku 28 lat jak zaszła w ciąże i to tylko ze względu na konieczność tego zaświadczenia zrobiła to szybko, w jej przypadku to zadziałało ale jak widac to typowa idiotka, a takich mam nadizeje panienek jest mało.....i ona mnie poucza, że w ciąży to coli nawet deka nie można, niech się wypcha bo ja wiem lepiej co mi mozna a co nie i słucham się lekarza (ktory na trochę coli pozwolił najpierw na mdlości a teraz na zgagę)
Dziekuję za Twój poprzedni post w sprawie becikowego, informuj nas co tam obowiązuje na bieżąco :-) a takie przypadki o których piszesz to jednak pokazują, że te zaświadczenia jakiś sens mają, chociaż to wyznacznie, że do 10 tyg to bez sensu, myślę, że lepiej by działało,że przynajmniej 1 wizyta w każdym trymestrze
A co do coli to dlaczego nie można? Ja tam dziennie kilka litrów wypijam...