reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

no nic.zaczynam sie szykowac do pracy,zeby mi sie tak chcialo jak mi sie nie chce:) mam nadzieje ze u lekarza bedzie wszystko ok..bo ostatnio mam rozne wizje zdazen.
dam znac kolo 24 co i jak.jak wroce do pracy po lekarzu 10minut pozniej to zaczna mnie jeszcze przez polski czerwony krzyz szukac :D

hmm.. zlapalam jakiegos lenia ostatnio... a niech mi sprobuje nie dac umowy o prace pod koniec mc,to niech sobie innej idiotki szuka.ide sie wykapac,i do pracy , i tak jak z niej wyjde bede pachniec oliwa i rybami ;/ pppaaaa

reklama
Witajcie!
Ale dziś zimno.
Rano byłam na pobraniu krwi, miałam też test obciążenia glukozą i myślałam że tam zejdę. Słabo mi się robiło, ciemno przed oczyma,ręce mi drżały normalnie odjazd. Dobrze że mój mąż Piotr był tam zemną bo niewiem jak do domu bym wróciła.Teraz już doszłam do siebie, trochę to trwało.Ciekawe jaki będzie wynik. W piątek na wizycie się dowiem.
Czy któraś robiła już ten test?

Dziewczyny takie idiotyczne pytanie (zresztą jak większość w czasie ciąży :-D ) gdzie jest to spojenie łonowe?? tak na babski ciążowy rozum może mi ktoś wytłumaczyć. Pewnie stwierdzę później że to oczywiste ale co tam :-D Czytałam że trzeba o tym bólu powiedzieć lekarzowi.

A ja mam czesto wrazenie ze to wlasnie baby sa najbardziej upierdliwe dla kobiet w ciazy.. faceci jakos chyba bardziej sie poczuwaja do opieki
Cobra ja bym jej odpyskowala i postraszyla skarga na pracodawce pamietaj ze wg prawa podlegasz specjalnej ochronie!!

a propo wrednych bab które są szefami ja przez taką straciłam prace, bo postanowiła mnie zwolnić jak dowiedziała się że jestem w ciąży bo jak stwierdziła : za dużo będę ją kosztowała :
miałam umowe na zastępstwo za dziewczyne która była na wychowaczym, to porostu się z nią dogadała i tamta wróciła na jeden dzień a ja straciłam prace. Myślałam że sie zarycze bo zawsze sie starałam w pracy robiłam wszystko i nigdy bym sie nie spodziewała że ona tak postąpi.

U nas w labolatorium pacjenci bodajże onkologiczni i ciężarne wchodzą bez kolejki, nie macie tak???
Z drugiej strony niby mogę wejść bez kolejki, ale jeszcze z tego nie korzystałam chyba byłam się "linczu" :-).
Zależy czy pytasz czy mamy tak w teorii czy w praktyce :-D bo w praktyce to mimo, że wszystkie krzesła były zajęte nikt mi nawet nie zaproponował, żebym usiadła... a co dopiero mówić o wpuszczeniu do kolejki... a ja sie prosić nie będę, jakoś nie potrafię....

Dziewczyny, czy to normalne,ze ja czuje ruchy małego tak nisko brzucha?
Normalne

Kobiety w ciąży nie muszą mieć ubezpieczenia - należy im się bezpłatna opieka lekarska
Tylko w teorii, tak naprawdę wszędzie chcą zaświadczenie o ubezpieczeniu, a teraz znajoma tez musiała donieść w ciągu 7 dni po porodzie, bo inaczej obciążą ją kosztami za pobyt w szpitalu. Opieki odmówić nie mogą, ale zaświadczeń wymagają.

kreatorka eh te kolejki.Ioczywiscie nikt Cię nawet nie próbował przepuścić? Znam ten ból ,znieczulica cholrna.Byłam wczoraj na poczcie i stało 12 osób szme kobitki,zadna gęby nie otworzyła, głowy w drugą strone odwracały/// po pół h pani z okienka zauwazyła mój brzuch i mnie poprosiła do okienka;o A te na mnie jak sie spojrzały to myślałam ze padne.A prosic to ja się nie lubie!
Oj znam ten ból :tak: też często stoje na poczcie, bo nasz szanowny listonosz nie nosi listów tylko awizo rzuca :angry: i nikt nigdy mnie nie przepuścił, ale co tam poradzę sobie :-)

Zapomniałam napisać że dzisiaj idę na USG 3D :-)
mój gin nie ma takiego sprzętu więc idę do innego, już się nie mogę doczekać by zobaczyć mojego synka w 3D.
Robiłyście takie USG?? Mój gin mi powiedział że najlepiej zrobić w 26 tc, a dlaczego to już nie
Większość była na 3 D. A co do tej widoczności to raczej kwestia tego jak się dziecko ułoży, z tego co ja wiem to najlepiej robić je miedzy 22, a 24 tc, ale co lekarz to inne zdanie.

To zaświadczenie jako pracownika GOPS to dla mnie czysta głupota, ale ma to tez swoje dobre strony...siostra mojego męża poszła do ginekologa pierwszy raz w życiu w wieku 28 lat jak zaszła w ciąże i to tylko ze względu na konieczność tego zaświadczenia zrobiła to szybko, w jej przypadku to zadziałało ale jak widac to typowa idiotka, a takich mam nadizeje panienek jest mało.....i ona mnie poucza, że w ciąży to coli nawet deka nie można, niech się wypcha bo ja wiem lepiej co mi mozna a co nie i słucham się lekarza (ktory na trochę coli pozwolił najpierw na mdlości a teraz na zgagę)
Dziekuję za Twój poprzedni post w sprawie becikowego, informuj nas co tam obowiązuje na bieżąco :-) a takie przypadki o których piszesz to jednak pokazują, że te zaświadczenia jakiś sens mają, chociaż to wyznacznie, że do 10 tyg to bez sensu, myślę, że lepiej by działało,że przynajmniej 1 wizyta w każdym trymestrze :tak: A co do coli to dlaczego nie można? Ja tam dziennie kilka litrów wypijam...

Wlasnei umowilam sie na wizyte... na dzis na 19.30... uff,ale sie stresuje. Nie lubie tej babki i tej przychodni! Na szczescie zbada mnie ginekologicznie i zrobi usg i nawet filik bede miala,ale niestety to wszystko za 100£. W Polsce za te pieniadze mialabym co najmniej 3wizyte,ablo dwie i pol :) Mam nadzieje,ze wszystko bedzie dobrze,ze bedzie tez wszystko dokladnie widac. Jak zywkle jak tylko zbliza sie wizyta to mam pustke w glowie i nie wiem o co pytac,na co zwracac uwage...??Mam nadzieje,ze babka dokladnie to zgaba,nie na odwal;/

Normalnie az brzuch mnie rozbolal,moze mnie zlapie psychogenna biegunka...hehe,nawet by sie przydala przy tych ciazowych zaparciach ;P
a maly skacze,ze zaraz mi sie 'porwie' brzuch :)cudo te moje!

Ostatnia edycja:
jednak spac mi sie odechcialo i wpadlam do was....:)

Ewus2009-zaprosilam cie do przyjaciol..ehhe;) a i widzilam na liscie ze ebdziesz miala 2 bobaski ale fajnie...Ja znam rodzienstwo Kuba i Szymek...i sa fajne lobuziaki....To tatus dzieci napewno sie cieszy z 2 chlopakow;)

ja juz obiadek mam z wczoraj...pomidorowke i kotlecik z ziemniakami i salatka...:)

Cześć wszystkim! :)

Ale się tu u nas pozmieniało tylko niezabardzo czytelny ten new image forum...

Podczytuje was w miarę na bieżąco, ale odpisać każdej zajęło by mi dobrych kilka godzin więc nie będę odgrzebywać wypowiedzi sprzed 30stron :p
Ja dzisiaj w domku - wróciłam z pracy o ok 12tej i mam wolne do piątku najprawdopodobniej bo jestem przeziębiona i kazali mi iść i się wykurować bo chora w ciąży być nie mogę ;) Faktycznie czuję się średnio fajnie i mam straszny katar :/ Ale nie ma tego złego - przynajmniej dokończę sobie pracę mgr i w poniedziałek już poprawioną oddam promotorowi.
Właśnie gotuje mi się rosołek i piję herbatę z miodem i cytryną :) Zaopatrzyłam się też w zestaw chusteczek i krople do nosa (który można w ciąży) i zaczynam walkę z chorobą.

Na początku gratuluje super wieści z wizyt :) i witam nowe mamusie czerwcowe :)

dla mnie 8 marca to niezbyt szczęsliwa data, bo rok temu właśnie w dzień kobiet straciłam pierwsze dziecko (8tc). a teraz mam mieć akurat w ten dzień usg 3d z oceną przepływów, które przez moje nadciśnienie mogą się okazać złe, co skutkuje wadami u dziecka albo zagrożeniem rzucawką i innymi cudami :(
nerwy przez to wszystko są podwójne.

yoshe tym razem na pewno będzie wszystko ok :) Nie martw się na zapas bo dziecko stresujesz ;)

Moja sunia ma pierwszą w życiu cieczkę - właśnie założyłam jej majteczki. Baaardzo jej się nie podobają:-( Mam nadzieję, że się przyzwyczai, bo jak nie to będzie problem - mamy jasną wykładzinę w dwóch pokojach....

sealet jak moja miała pierwszą cieczkę to niby majtek nie ściągała ale jak się wylizywała to czasami zdarzało jej się trochę zabrudzić dywan :/ Teraz chcemy ją wysterylizować, mam nadzieję że dobrze to zniesie...

Tylko juz nikt nie powinien podbyc książeczki bo one są juz nie ważne teraz ważny jest tylko druk RMUA czy jakoś tak...

Książeczki jak ktoś ma są ważne, nie wydaje się już od początku tego roku i jeżeli ktoś do tego czasu sobie nie wyrobił to musi mieć za każdym razem druk RMUA. Moim osobistym zdaniem to bez sensu bo z książeczką było o wiele łatwiej.

reklama
anecznik... spojenie łonowe to nic innego jak kości i mieśnie niewymownej;))) To jest to miejsce na którym masz fryzurkę;))) lub nie masz bo dajesz rade i golisz na 0;)))) Bardziej nie umiem wytłumaczyc.Mnie tez boli między nogami;o

Do góry