reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

doczytalam Was z dzisiaj
niestety weekendu nie nadrobie ale widze ze wszystko bylo ok bo humorki dobre

pozmieniali forum i troche sie gubie
w PL bylo super jak zawsze, naprzywozilam juz pelno rzeczy
teraz mam juz duuuuzo ciuszkow, kolyske i posciel dla synusia

kolyska jeszcze po mojej siostrze wiec to taka rodzinna pamiatka :)

dziewczyny czy ktoras z Was tez boli spojenie lonowe? ja czasami nie moge nogi podniesc zeby spodnie ubrac a wysiadanie z samochodu to juz po malu niezly cyrk

cobra w tej twojej pracy to sa lamane chyba wszystkie prawa pracownicze, okropne
paulka gratuluje malej ksiezniczki, juz ponad kilo

reklama
doczytalam Was z dzisiaj
niestety weekendu nie nadrobie ale widze ze wszystko bylo ok bo humorki dobre

pozmieniali forum i troche sie gubie
w PL bylo super jak zawsze, naprzywozilam juz pelno rzeczy
teraz mam juz duuuuzo ciuszkow, kolyske i posciel dla synusia

kolyska jeszcze po mojej siostrze wiec to taka rodzinna pamiatka :)

dziewczyny czy ktoras z Was tez boli spojenie lonowe? ja czasami nie moge nogi podniesc zeby spodnie ubrac a wysiadanie z samochodu to juz po malu niezly cyrk

cobra w tej twojej pracy to sa lamane chyba wszystkie prawa pracownicze, okropne
paulka gratuluje malej ksiezniczki, juz ponad kilo

oj spojenie łonowe...boli i to czasami jak diabli:-(na początku nie wiedziałam co sie dzieje bo przy pierwszej ciąży tego nie miałam, ale tutaj na forum był poruszany już ten temat i stąd wiem co to. czasami wejść do wanny przez to nie moge no przy podnoszeniu nód przy zakładaniu ubrań czy butów to wariacji idzie dostać:crazy:

klementinka-własnie tez od 3 dni mnie tak boli.jakby czołg między nogami przejechał:angry::angry:Myślisz ze juz tak do konca bd bolało? Ja niestety nie pamiętam jak było w poprzednich ciążach:szok:Jak to się mówi..ból się wymazuje z pamięci jak się ujrzy malenkie szczęście na świecie:-)

oj spojenie łonowe...boli i to czasami jak diabli:-(na początku nie wiedziałam co sie dzieje bo przy pierwszej ciąży tego nie miałam, ale tutaj na forum był poruszany już ten temat i stąd wiem co to. czasami wejść do wanny przez to nie moge no przy podnoszeniu nód przy zakładaniu ubrań czy butów to wariacji idzie dostać:crazy:

dawno juz Cie boli? mnie od jakiegos miesiaca
to normalne ze tak wczesnie?

kurcze, Olimpia jak tak bedzie do porodu to koszmar
najpierw myslalam ze to miesnie ale teraz juz wiem ze spojenie
podobno woda na to pomaga
musze w koncu wybrac sie na ten basen

Ostatnia edycja:
paulka82
zesle na nia sanepid,i wtedy raz dwa pozamyka ten jej burdel:) bedzie to chamskie,ale juz nie tylko ja o tym mysle:)

może to jest jakiś pomysł, ale poczekaj aż przestaniesz pracować, wiem,że teraz zależy ci na kazdym groszu i powdziwiam cie za Twoja wytrwałość, ale jak już nie dasz rady i będziesz odpoczywać przed porodem to nic nie stoi na przeszkodzie,żeby jej dowalić

Zajrzałam właśnie na swoje konto i się zdziwiłam... Pracuję w szkole i dostaję zawsze wynagrodzenie z góry na dany miesiąc, liczyłam się z tym,że ta wypłata będzie cieniutka bo to tylko sama pensa z etatu bez żadnych dodatkowych godzin i w dodatku jeszcze od tego miesiąca nie mam już dodatku motywacyjnego, który w lutym jeszcze był. No i pensja rzeczywiście wygląda śmiesznie nisko ale nie w tym rzecz.. Dostałam dodatkowo w drugim przelewie ze szkoły 334,36 zł z opisem III/2010 ZUS i przyznam, że miło mnie to zaskoczyło. Ciekawe tylko czy to będzie tak co miesiąc jak będę teraz na zwolnieniu? Czy któraś z Was też ma podobnie?

cześć dziewczyny !
pojechałam dzis do szpitala na praktyki ale wróciłam bo z rwą kulszową nie oge chodzić, kuleje normalnie tak mnie boli, po nocy było znośnie ale jak tylko troche pochodze to dramat :-( przypuszczałam ze to nie stan zapalny bo nie mam skłonności, zadzwoniłam do lekarza i potwierdził ze to si zdarza zwłaszcza ze jestem szcupła w biodrach wiec macica powieksza sie do rzodu i w stronę krzyża i uciska na nerw kulszowy........ale najgorsze jest ze nie można nic z tym zrobić i może tak zostac do samego porodu :-(
ZAŁAMKA w czwartek mam szkolenie i prezentacje dla pacjentów z cukrzycą i musze na niej być wiec chyba do czwartku bede leżeć zeby potem dać rade ...........

ewela28 - ja tez nieraz czuje ruchy bardzo nisko. jakby drepatl mi po pecherzu. czasem to tak mnie wali w niewymowna,ze mam wrazenie,ze zaraz wyskoczy;/ dziwne. wole jak kopie wyzej,ale to chyba normalne.

Kasiulka_1980 - ja wlasnie dzis wieczorem, o ile mi sie uda,albo jakos na dniach umowie sie na usg 3d. zastanawiam sie jednak,czy moze nie poczekac tygodnia. Slysze jednak rozne wersje. slyszalam,ze pozniej to jednak goprzej robic to usg bo widac mniej,a teraz,kiedy jeszcze dziecko bardzo w tluszczyk nie obroslo mozna zobaczyc bardzo duzo i wlasnie do 26tc najpepiej jest zrobic to badanie.
??????????????????????????????????????????????????
to juz nie wiem co mam robic.

Aaa, moze orientowala sie juz ktoras z was na temat becikowego. Czy bedziemy potrzebowac tego zasiwadczenia o wizytach,czy jednak to zawiesili? vJesli tak to czy to jest to jedno zaswiadczenie, ktore mozna znalezc w necie??
Bo jak wlaasnie pojde do tej lekarki teraz to chcialabym zeby mi wypisla to od razu,zeby pozniej np nie kazala mi placic za wizyte... taki z niej zdzierca. Musze przygotowac, wypytac o wszystko,bo cena jest wysoka;/

O super dzieki dziewczyny, bo czasem to mam takie uczucie,ze maluszek juz chce wyjsc tak tam na dole daje czadu . :) Od razu mi lżej :)

reklama
8 marca usg?? fajny prezent na dzień kobiet :-) nie przejmuj się ja sobie też często wkręcam różne głupoty jak się mniej rusza to źle jak bardzo się rusza to też źle, ale chyba w ciąży tak jest :-)

dla mnie 8 marca to niezbyt szczęsliwa data, bo rok temu właśnie w dzień kobiet straciłam pierwsze dziecko (8tc). a teraz mam mieć akurat w ten dzień usg 3d z oceną przepływów, które przez moje nadciśnienie mogą się okazać złe, co skutkuje wadami u dziecka albo zagrożeniem rzucawką i innymi cudami :(
nerwy przez to wszystko są podwójne.

Do góry