reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasiulka_1980
witam nowe czerwcoweczki :))

wiecie ze szefowa widziala problem zebym wyszla na dwie godziny do lekarza... zostalam wyzwana ,ze moze byc ruch i kelnerka moze nie dac rady.w sumie co mnie to obchodzi, czy bedzie rych czy go nie ma,dwie godziny to nie caly dzien.wczoraj tylko do 15 byli goscie.a potem nikogo...

Głuuuupi babsztyl:wściekła/y::wściekła/y:
Nie mogę zrozumieć dlaczego kobiety takie są. Przecież powinny wiedzieć co czuje inna kobieta:wściekła/y:

reklama
zdec
jest starsza ode mnie 3lata,w du** to ma. ostatnio kolega pracowal 4dni z rzedu,choc mial l4 ,bo grypa go naszla,ale ze nikt nie chcial za niego pracowac,to musial sam;/

1.Musze przyjmowac dopochwowo tabletki a dla mnie to jakas tragedia;/// wczoraj jak wkładałam do tak mnie bolało że musiałam ją wyjąć i na tabletce była krew://Te tabletki to jakis koszmar!!Nie umiem ich wkładać...Bo to mnie boli...://

Ja przyjmuje od początku ciąży luteinę dopochwowo na noc i nie mam z tym żadnych problemów, żadnych krwawień, jedyny minus to pewien dyskomfort bo rano zdarza się że reszki które do konca się nie rozpuściły pozostają na bieliźnie.
Nie wiem jakie Ty przyjmujesz tabletki bo Luteina jest niewielką tabletką i nawet jej nie czuje. Zgłoś ten problem swojemu lekarzowi, pewnie coś doradzi.

Kasiulka_1980
witam nowe czerwcoweczki :))

wiecie ze szefowa widziala problem zebym wyszla na dwie godziny do lekarza... zostalam wyzwana ,ze moze byc ruch i kelnerka moze nie dac rady.w sumie co mnie to obchodzi, czy bedzie rych czy go nie ma,dwie godziny to nie caly dzien.wczoraj tylko do 15 byli goscie.a potem nikogo...
Chyba trzeba wsiąść w samochód i pojechać do tej twojej szefowej:crazy:

Głuuuupi babsztyl:wściekła/y::wściekła/y:
Nie mogę zrozumieć dlaczego kobiety takie są. Przecież powinny wiedzieć co czuje inna kobieta:wściekła/y:
A ja mam czesto wrazenie ze to wlasnie baby sa najbardziej upierdliwe dla kobiet w ciazy.. faceci jakos chyba bardziej sie poczuwaja do opieki
Cobra ja bym jej odpyskowala i postraszyla skarga na pracodawce pamietaj ze wg prawa podlegasz specjalnej ochronie!!

kajdusia - krokus, ale bosko:-D:-D:-D, juz nie mogę doczekać się wiosny

Nie jestem pewna czy to do końca prawda. To po co w takim razie zawsze biorą książeczkę ubezpieczeniową, u mnie zawsze co jedna pielęgniarka to każda jest zdziwiona jak daję jej kartę emeryta/rencisty hiiiihihihih:)
Ale miałam dziewczynę na sali w szpitalu, której o mały włos nie przyjęli bo nie miała podbitej legitymacji. Musiał jej mąż podbijać i potem dowozić, tylko dlatego ją przyjęli. Więc chyba nie jest do końca tak że opieka jest darmowa.:(

ja też nie wiem jak to do końca jest, bo jak byłam przyjmowana z poronieniem jako, ze byłam wtedy na urlopie bezpłatym to nie miałam podbitej swojej ksiązeczki, więc dałam ksiązeczke męza, ponieważ on prowadzi dzialalność to trzeba jeszcze pokazać swistek że ZUS został zaplacony, czego wtedy nie mielismy przy sobie, ale babka mi powiedziala, że i tak muszą mnie przyjąc bez ubezpieczenia bo jestem w ciazy:confused::confused:, więc chyba coś takiego istnieje, ale z drugiej storny ostatecznie przy wypisie pokazywałam ten świstek z opłaconym ZUS-em, nie wiem co by było jak bym go nie przestawiła:confused:

Ewuś ja Ci nie pomogę:angry:Uczyłam się rosyjskiego:-D:-D:-D
Wiesz co ostatnio czytałam art o narodzinach blizniaków 2 chłopców.Rodzice mieli tez dylemat jak dac im na imiona zeby tak jakoś do sibie pasowało,2 tyg nie miały imion bo nie mogli pójść na kompromis i tatuś patrząc się na Kubusia Puchatka wpadł na pomysł zeby był Krzyś i Kubuś wielcy przyjaciele;:-):-) Co o tym myślisz?

A ja mam czesto wrazenie ze to wlasnie baby sa najbardziej upierdliwe dla kobiet w ciazy.. faceci jakos chyba bardziej sie poczuwaja do opieki
Cobra ja bym jej odpyskowala i postraszyla skarga na pracodawce pamietaj ze wg prawa podlegasz specjalnej ochronie!!

No niestety też jestem zdania że to kobiety bardziej nie rozumieją kobiet w ciąży i gorzej je traktują niż faceci. Kiedyś w TVN robili takie doświadczenie, wpuścili do marketu kobietę w 6 m-cu ciąży, zrobiła pełen wózek zakupów i próbowała (grzecznie się pytała) czy ktoś ją przepuści w kolejce to tylko jeden młody facet ją przepuścił.. masakra, a niby mamy prawo pierwszeństwa w kolejkach, moim zdaniem to ekspedientki w sklepach powinny zwracać uwagę na takie kobiety i wpuszczać bez kolejki, a najlepiej jakby wisiała kartka z informacją, że kobiety w ciąży, z małymi dziećmi prosimy wpuszczać poza kolejką :-)
Ciąża to nie choroba, ale to jak same wiecie, szybciej się męczymy, robi nam się gorąco itp.
Damy radę :laugh2:

reklama
Ciesze sie, ze macie dobre wiesci po wizytach, ja na swoja jeszcze musze poczekac. Tez tak macie, ze po wizycie jest tylko kilka dni spokoju i pozniej jazdy i wkrecanie sobie glupot, czy tylko ja taka "madra" jestem? :crazy: Teraz w sumie "z gorki" bo czuc ruchy, ale stresa mam nadal... wariatka :zawstydzona/y:

mam dokładnie tak samo... do tego teraz wydaje mi się, że synuś mniej się rusza i już sobie podświadomie wkręcam jakieś bzdury do głowy.. eh, byle do usg 8 marca..

a z tym, że kobiety są gorsze dla ciężarnych niż mężczyźni, to odnoszę identyczne wrażenie. przeważnie każdy udaje, że nie widzi. okropne.
życzę wszystkim miłego dnia!

Do góry