reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewela jak najbardziej normalne :-) macica jest od dołu do wysokości nad pępkiem :-) widocznie dzidzia postanowiła tam postukać! :-D też byłam zdziwiona na poczatku ale doktor powiedziała że to normalne... chyba że czujesz jakiś mocny, powtarzający się ból...

miłego dnia kobietki!!!

reklama
Witajcie,
dziś znów piękna pogoda także dobry humor od rana:-)
życzę wszystkim udanych wizyt i miłego dnia
Dziewczyny, czy to normalne,ze ja czuje ruchy małego tak nisko brzucha?
moja droga jeżeli lekarz nie widzi żadnych nieprawidłowości to wszystko jest w porządku.Prawdopodobnie dzieciątko leży sobie w poprzek brzuszka bo tak mu wygodnie i dlatego tak nisko swoje maleństwo czujesz:tak:Jak nie masz żadnych niepokojących objawów to się nie martw;-)

mnie znów dopadło zapalenie pęcherza, aż wczoraj pojechałam do szpitala bo zaczęłam siusiać krwią ale niestety nie mam ubezpieczenie i dr powiedził ze mam kupić urosept dziś mi przeszło - całe szczęście (puk puk)

Kobiety w ciąży nie muszą mieć ubezpieczenia - należy im się bezpłatna opieka lekarska

Dziewczyny, czy to normalne,ze ja czuje ruchy małego tak nisko brzucha?

Tak. Nogi mojej małej są na wysokości pęcherza

1.Musze przyjmowac dopochwowo tabletki a dla mnie to jakas tragedia;/// wczoraj jak wkładałam do tak mnie bolało że musiałam ją wyjąć i na tabletce była krew://Te tabletki to jakis koszmar!!Nie umiem ich wkładać...Bo to mnie boli...://

2.Dziewczyny nie umiem robic buziek://///Czesami jak cytuje to sa a czasami nie:/ help:p

3.No i mam prywate taka....Bo aż wstyd się przyznać ale z angola jestem kompletna noga...Mam tamat i muszę napisać wypracowanie...znalazłam już w necie,ale trzeba sprawdziec czy dobrze i czy pasuje do tematu...może któraś kochana mamusia mogła by na to zerknać???Była bym ogromnie wdzieczna...

Co do tej krwi to nie jestem pewna, nigdy nie przyjmowalam dopochwowych tabletek ale chyba nie powinny "ranic" ??

A wypracowanie na jaki temat ? Ja moge zerknac dawaj na PW :)

Witam;)
ewela całkiem normalne.
Gratuluję udanych wizyt;) Łał mamy pierwszy przekroczony kg;) Jak to zleciało,oby tak dalej.
wiedzma-wow jaki szpital jestem pod wrazeniem,myslałam ze na koniec doczytam ,koszt porodu 3000;o a tu proszę NFZ.Miałam z 3 dzieckiem znieczulenie, nie powiem komfort na max.Ale myślę ze i bez tego mozna przezyc zwłaszcza w takich warunkach jakie bd miała;)
gosiagro Paula usmiałam się na max:D:D
anecznik nie jestes sama.Ja jak nałogowiec słodyczowiec.Juz nawet ostatnio na WC pałazowalam batona bo bym chyba nie miała siły siusiu zrobic;o Juz nie kupuję małych tubek mleczka slodzonego tylko puszki i jak widze dno to łapy mi się trzęsą;o az sie boje badania glukozowego;o I tez mnie to zastanawia ,bo NIGDY z chłopakami nie mialam ochoty na słodkie,wręcz czułam wstręt,taki jak teraz do kiszonej smierdzacej kapusty:p
kreatorka eh te kolejki.Ioczywiscie nikt Cię nawet nie próbował przepuścić? Znam ten ból ,znieczulica cholrna.Byłam wczoraj na poczcie i stało 12 osób szme kobitki,zadna gęby nie otworzyła, głowy w drugą strone odwracały/// po pół h pani z okienka zauwazyła mój brzuch i mnie poprosiła do okienka;o A te na mnie jak sie spojrzały to myślałam ze padne.A prosic to ja się nie lubie!
Paula82-wow jestem pod wrazeniem sesji:D:D Jak bym mój brzunio z WIELKIMI ROZSTĘpami wystawiła aparat by się rozleciał;P
Witam serdecznie nowe mamusie;)Dawno juz takiego przyrostu nie było;))) # w jeden dzionej .Jak fajowo:D
Zyczę udanych wizyt;)))))
Na allegrowym wątku dodałam stonkę moze nie znacie a warto tam poszperac;)
aaa dziewczyny pobolewa was kość @? Mnie boli jak po ostrym sexie;o Mysle ze tak musi byc bo nic innego mi nie dolega;)

Witajcie mamuśki,

jem śniadanko i nadrabiam co tam u Was:-D dzisiaj na szczęscie już nie wieje, ale za to temperatura niższa:-(, czekam tylko kiedy maż więcej sił nabierze żeby na jakieś spacerki chodzić, samej mi się nie chce:no:
liliti - mam nadzieje, że rwa juz Ci nie dokucza:tak:
kajdusia - duzo zdrówka dla Piotrusia:tak::tak:, rzeczywiscie dzień miałaś pracowity:tak:
paulka82 - sesja zdjęciowa:-D:-D, super:-D:-D, ale zazdroszcze:tak:, u nas tekie sesje robila lasposa, wlasnie ciekawe czemu sie nie odzywa, mam nadzieję, że wszystko ok u niej:zawstydzona/y:
Dziumdzia - to bierz ten urosept i mam nadzieje, ze szybko przejdzie
zdec - tylko niech Cie w tej pracy za bardzo nie wykorzystuja;-) chociaż z tego co pamiętam to bardzo lubisz to co robisz, więc od razu inaczej się pracuje:-D, a ciuszki dla twojej natalci boooskie:-D:-D, bedzie miała garderobę jak księzniczka:-D:-D
ewela - ja często małą czułam nisko, ostatnio kopie troche wyżej, nie przejmuj się tak się teraz dzidziuś ułożył:-D
Anik79 - tez duzo zdrówka, oby gardełko wróciło do formy:tak::tak:

Witajcie!
Ja też zaraz zmykam do pracy, dziś przyjechał ten zarozumiały profesor z którym współpracuję, już wczoraj strzelił focha, bo nie było mnie na zajęciach (miałam zajęcia w szkole), a przecież jak ON przyjeżdża to powinnam NATYCHMIAST wszystko rzucić, inne prace też i przybiec do niego na rzęsach :wściekła/y:

Anik- miłego porządkowania po remoncie
Ewela- ja też czuję ruchy bardzo nisko, czasem mam wrażenie, że zaraz noga maleństwa wyjdzie z między moich nóg.... zapytam dziś lekarza...

Mąż właśnie wszedł rozpromieniony do domu i krzyknął; "krokus":-) Mały pipeć, dziś przebił się w nocy :-) Pochmurno dziś, ale mam banana na twarzy:-D

Miłego dnia:-)

Kobiety w ciąży nie muszą mieć ubezpieczenia - należy im się bezpłatna opieka lekarska
Nie jestem pewna czy to do końca prawda. To po co w takim razie zawsze biorą książeczkę ubezpieczeniową, u mnie zawsze co jedna pielęgniarka to każda jest zdziwiona jak daję jej kartę emeryta/rencisty hiiiihihihih:)
Ale miałam dziewczynę na sali w szpitalu, której o mały włos nie przyjęli bo nie miała podbitej legitymacji. Musiał jej mąż podbijać i potem dowozić, tylko dlatego ją przyjęli. Więc chyba nie jest do końca tak że opieka jest darmowa.:(

:-) witam w sloneczny dzien

widze, ze "zacma ciazowa" nie tylko mnie dotknela :-D ja sobie wczoraj zablokowalam karte do bankomatu- 3 razy wpisalam pin od telefonu i jeszcze sie wkurzalam, ze sie musialbankomat zepsuc, bo przeciez wiem, jaki mam pin...

dziekuje za odpowiedzi, nickow oczywiscie nie wymienie... musze chyba z notatnikiem Wasze posty czytac... Pozniej lub jutro przegladne wspomniany watek zakupowy, moze jakies wozki wytypuje i przy okazji naciesze oko :-D

Ciesze sie, ze macie dobre wiesci po wizytach, ja na swoja jeszcze musze poczekac. Tez tak macie, ze po wizycie jest tylko kilka dni spokoju i pozniej jazdy i wkrecanie sobie glupot, czy tylko ja taka "madra" jestem? :crazy: Teraz w sumie "z gorki" bo czuc ruchy, ale stresa mam nadal... wariatka :zawstydzona/y:

Na 13 zmykam do pracy wiec lece jeszcze obiad dokonczyc

milego dnia!!

reklama
Kasiulka_1980
witam nowe czerwcoweczki :))

wiecie ze szefowa widziala problem zebym wyszla na dwie godziny do lekarza... zostalam wyzwana ,ze moze byc ruch i kelnerka moze nie dac rady.w sumie co mnie to obchodzi, czy bedzie rych czy go nie ma,dwie godziny to nie caly dzien.wczoraj tylko do 15 byli goscie.a potem nikogo...

Do góry