reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Lencja dzięki za linki;)))) godne do zastanowienia;)w zasadzie to na 90% juz się zdecydowałam.Podpowiedz mi jeszcze proszę gdzie te wkładki się dokupuje ?i te papierki czy jakoś tak?
Znalazłam je w kilku miejscach, np.

PIELUSZKI WIELORAZOWE | Wkładki jednorazowe | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna

- BAMBINO MIO - Bibułki higieniczne

Tylko wciąż mnie zastanawia jedna sprawa.... co do tych "papierków"
Czytam w opisie:
wkładka jednorazowa biodegradowalna (flushable nappy liner)
Dodatkową pomocą w użytkowaniu pieluch do prania są wkładki jednorazowe biodegradowalne. Są to "listki" celulozowe lub wiskozowe wkładane na między pieluszkę a pupę dziecka. Jeśli ulegną zanieczyszczeniu należy je wyrzucić do toalety, jeśli są tylko zmoczone można je uprać razem z pieluchami i użyć jeszcze raz lub dwa. Jest to wygodne rozwiązanie, eliminujące konieczność wstępnego oczyszczania pieluszek.

No i wszystko ok ale jak to jest, że jeśli wyrzucę tę wkładkę do toalety to ulegnie rozłożeniu a jesli wrzucę do prania to się wypierze i będzie dalej do użytku.. Ot pytanie ;-) Ale nawet jeśli miałoby się używać za każdym razem nowej jednorazowej wkładki to i tak koszt wychodzi niewielki.

Trafiłam teraz też na fajną stronę, która zbiera dość dużo informacji na temat wielorazówek:
PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

reklama
I ja sie witam w ten piekny sloneczny marcowy poranek :-D

Dzisiaj pierwsze zajecia w szkole rodzenia, godzina teorii+ godzina jogi :szok: Mam nadzieje ze wytrzymam, na pewno zdam relacje wieczorkiem na odpowiednim watku :tak:
Juz tylko trzy miesiace do porodu..
Zycze wszystkim milego dnia i udanych wizyt jesli takowe beda!:-)

Lencja te pieluszki fajna sprawa, poszukam zaraz czy u mnie je gdzies mozna dostac
kpi milego wyjazdu, pochwal sie pozniej zdjeciami z wakacji..ale ci dobrze :)

musze sie pochwalic :) krakowianka zmotywowala mnie do wizyty u lekarza, jutro do niego ide :) mam nadzieje ze wszystko jest dobrze.mysle ze uda mi sie zwiac z pracy na godzinke.

teraz prosze mnie ladnie pochwalic :)

wlasnie jem lody sorbetowe pomaranczowe,chodzily za mna pare dni,az w koncu je kupilam :) za dwie godziny bede juz w pracy;/

No dzielna dziewczynka, pochwala jak najbardziej zasłużona :tak::tak::tak:
A Krakowiance również się pochwała i podziękowania należą za to, że udało jej się Ciebie zmotywować :tak:
Trzymam kciuki za wizytę i za to byś się wyrwała z pracy :-)
Oj za mną wciąż ostatnio też chodzą lody... na nic poza nimi nie mam aż takiej ochoty:baffled:

ewus2090
narazie pod pzu ,pod krus za pare mc.ja dodatkow na samotna matke nie dostane,ani tez wiecej becikowego. .
do tej pory swoje traumy z dziecinstwa przelewalam na brata,choc mlodszy o 5lat, nie umiem mu odmowic:) zazwyczaj dostanie to o czym marzy,czy to koszulka za 100zl ,czy czapka za dwie,ja tego nie mialam,to niech on ma. ale sa i dobre strony - jesli ma jakis problem,czy cos zawsze przyjdzie z tym do mnie.czasem zachwoujemy sie gorzej niz blizniaki..jeden bez drugiego nie potrafi zyc:)

Wróciłam od lekarza - na gardło dostałam bioparox i mam nadzieje ze mi on wkońcu pomoze:-)teraz zabieram się za sprzatanie po remoncie:-)patrząc na te wszystkie rzeczy leżące w pokojach zastanawiam się gdzie ja to wszystko pomieszcze:szok:a przecież część już wyrzuciłam przy wyciaganiu ze starych szaf.
Uciekam bo jak teraz nie wstanę to juz chyba wogól się nie rusze:-)

cześć brzuchatki:-)

witam się po weekendzie, teściowie już pojechali- było miło i sympatycznie ale jakoś nie mam już chyba sił na gości- byłam okropnie zmęczona- a tu tylko- podaj, ugotuj, sprzątnij. Mój małż to jak jest ze swoimi rodzicami to nawet palcem nie kiwnie- jakby mu ręcę ucieło...ach.....
dziś u mnie wieje, ale jest nie tak źle...
rano byłam w urzędzie przerejestrować auto a teraz odpoczywam. Wieczorem idę z koleżankami na koncert Matta Duska- już się nie mogę doczekać. Uwielbiam jego swingowe klimaty no i jest taki ładniutki hihihi.

Buziale dla was

Cobra rozsądna decyzja!!
Zdrowie Twojego maluszka jest teraz najważniejsze, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.

cobra-no nareszcie zapisałaś się do tego ginka dobra decyzja!
ewus-a mi się podoba Kubuś i Kacperek!

Ale dziś śpiący dzień oczy się zamykają właśnie wysłałam mojego po kebaby bo mam na nie straszną ochote a tak dawno już nie jadłam.

reklama
Witam po weekendzie:-)
U nas pogoda,tak jak u większości-okropna:-(.Rano było względnie,nawet miałam wywiesić pranie,bo tylko wiaterek,ale teraz się cieszę,że nie wywiesiłam,bo co by nie odfrunęło,to by zmokło.
W sobotę byliśmy z M na Ani Mru Mru,dawno się tak nie uśmiałam:-D:-D:-D.Za to wczoraj miałam mszę za rodziców więc dzionek był ponury.

Nowa szata forum,też mi nie przypadła do gustu,jakoś tak dziwnie,ale może się przyzwyczaimy.

Jeśli chodzi o szczepienia,to ja nie będę rezygnować.Uważam,że po to je wprowadzono,żeby dzieci szczepić i w ten sposób uchronić je przed pewnymi chorobami(mam na myśli obowiązkowe).Co do dodatkowych,to każdy robi jak chce.

cobra18-pochwalam jak najbardziej,dobrze,że się zapisałaś na wizytę,jutro będziesz jeszcze bardziej zadowolona kiedy będziesz już po:-)
Anik79-życzę zdrówka

ewus2090-ja wolę wersję z Szymonkiem

Do góry