reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja dzięki za linki;)))) godne do zastanowienia;)w zasadzie to na 90% juz się zdecydowałam.Podpowiedz mi jeszcze proszę gdzie te wkładki się dokupuje ?i te papierki czy jakoś tak?
Znalazłam je w kilku miejscach, np.

PIELUSZKI WIELORAZOWE | Wkładki jednorazowe | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna

- BAMBINO MIO - Bibułki higieniczne

Tylko wciąż mnie zastanawia jedna sprawa.... co do tych "papierków"
Czytam w opisie:
wkładka jednorazowa biodegradowalna (flushable nappy liner)
Dodatkową pomocą w użytkowaniu pieluch do prania są wkładki jednorazowe biodegradowalne. Są to "listki" celulozowe lub wiskozowe wkładane na między pieluszkę a pupę dziecka. Jeśli ulegną zanieczyszczeniu należy je wyrzucić do toalety, jeśli są tylko zmoczone można je uprać razem z pieluchami i użyć jeszcze raz lub dwa. Jest to wygodne rozwiązanie, eliminujące konieczność wstępnego oczyszczania pieluszek.

No i wszystko ok ale jak to jest, że jeśli wyrzucę tę wkładkę do toalety to ulegnie rozłożeniu a jesli wrzucę do prania to się wypierze i będzie dalej do użytku.. Ot pytanie ;-) Ale nawet jeśli miałoby się używać za każdym razem nowej jednorazowej wkładki to i tak koszt wychodzi niewielki.

Trafiłam teraz też na fajną stronę, która zbiera dość dużo informacji na temat wielorazówek:
PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK

reklama
I ja sie witam w ten piekny sloneczny marcowy poranek :-D

Dzisiaj pierwsze zajecia w szkole rodzenia, godzina teorii+ godzina jogi :szok: Mam nadzieje ze wytrzymam, na pewno zdam relacje wieczorkiem na odpowiednim watku :tak:
Juz tylko trzy miesiace do porodu..
Zycze wszystkim milego dnia i udanych wizyt jesli takowe beda!:-)

Lencja te pieluszki fajna sprawa, poszukam zaraz czy u mnie je gdzies mozna dostac
kpi milego wyjazdu, pochwal sie pozniej zdjeciami z wakacji..ale ci dobrze :)

musze sie pochwalic :) krakowianka zmotywowala mnie do wizyty u lekarza, jutro do niego ide :) mam nadzieje ze wszystko jest dobrze.mysle ze uda mi sie zwiac z pracy na godzinke.

teraz prosze mnie ladnie pochwalic :)

wlasnie jem lody sorbetowe pomaranczowe,chodzily za mna pare dni,az w koncu je kupilam :) za dwie godziny bede juz w pracy;/

No dzielna dziewczynka, pochwala jak najbardziej zasłużona :tak::tak::tak:
A Krakowiance również się pochwała i podziękowania należą za to, że udało jej się Ciebie zmotywować :tak:
Trzymam kciuki za wizytę i za to byś się wyrwała z pracy :-)
Oj za mną wciąż ostatnio też chodzą lody... na nic poza nimi nie mam aż takiej ochoty:baffled:

ewus2090
narazie pod pzu ,pod krus za pare mc.ja dodatkow na samotna matke nie dostane,ani tez wiecej becikowego. .
do tej pory swoje traumy z dziecinstwa przelewalam na brata,choc mlodszy o 5lat, nie umiem mu odmowic:) zazwyczaj dostanie to o czym marzy,czy to koszulka za 100zl ,czy czapka za dwie,ja tego nie mialam,to niech on ma. ale sa i dobre strony - jesli ma jakis problem,czy cos zawsze przyjdzie z tym do mnie.czasem zachwoujemy sie gorzej niz blizniaki..jeden bez drugiego nie potrafi zyc:)

Wróciłam od lekarza - na gardło dostałam bioparox i mam nadzieje ze mi on wkońcu pomoze:-)teraz zabieram się za sprzatanie po remoncie:-)patrząc na te wszystkie rzeczy leżące w pokojach zastanawiam się gdzie ja to wszystko pomieszcze:szok:a przecież część już wyrzuciłam przy wyciaganiu ze starych szaf.
Uciekam bo jak teraz nie wstanę to juz chyba wogól się nie rusze:-)

cześć brzuchatki:-)

witam się po weekendzie, teściowie już pojechali- było miło i sympatycznie ale jakoś nie mam już chyba sił na gości- byłam okropnie zmęczona- a tu tylko- podaj, ugotuj, sprzątnij. Mój małż to jak jest ze swoimi rodzicami to nawet palcem nie kiwnie- jakby mu ręcę ucieło...ach.....
dziś u mnie wieje, ale jest nie tak źle...
rano byłam w urzędzie przerejestrować auto a teraz odpoczywam. Wieczorem idę z koleżankami na koncert Matta Duska- już się nie mogę doczekać. Uwielbiam jego swingowe klimaty no i jest taki ładniutki hihihi.

Buziale dla was

Cobra rozsądna decyzja!!
Zdrowie Twojego maluszka jest teraz najważniejsze, trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku.

cobra-no nareszcie zapisałaś się do tego ginka dobra decyzja!
ewus-a mi się podoba Kubuś i Kacperek!

Ale dziś śpiący dzień oczy się zamykają właśnie wysłałam mojego po kebaby bo mam na nie straszną ochote a tak dawno już nie jadłam.

reklama
Witam po weekendzie:-)
U nas pogoda,tak jak u większości-okropna:-(.Rano było względnie,nawet miałam wywiesić pranie,bo tylko wiaterek,ale teraz się cieszę,że nie wywiesiłam,bo co by nie odfrunęło,to by zmokło.
W sobotę byliśmy z M na Ani Mru Mru,dawno się tak nie uśmiałam:-D:-D:-D.Za to wczoraj miałam mszę za rodziców więc dzionek był ponury.

Nowa szata forum,też mi nie przypadła do gustu,jakoś tak dziwnie,ale może się przyzwyczaimy.

Jeśli chodzi o szczepienia,to ja nie będę rezygnować.Uważam,że po to je wprowadzono,żeby dzieci szczepić i w ten sposób uchronić je przed pewnymi chorobami(mam na myśli obowiązkowe).Co do dodatkowych,to każdy robi jak chce.

cobra18-pochwalam jak najbardziej,dobrze,że się zapisałaś na wizytę,jutro będziesz jeszcze bardziej zadowolona kiedy będziesz już po:-)
Anik79-życzę zdrówka

ewus2090-ja wolę wersję z Szymonkiem

Do góry