Lencja
:)
Znalazłam je w kilku miejscach, np.Lencja dzięki za linki))) godne do zastanowieniaw zasadzie to na 90% juz się zdecydowałam.Podpowiedz mi jeszcze proszę gdzie te wkładki się dokupuje ?i te papierki czy jakoś tak?
PIELUSZKI WIELORAZOWE | Wkładki jednorazowe | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
- BAMBINO MIO - Bibułki higieniczne
Tylko wciąż mnie zastanawia jedna sprawa.... co do tych "papierków"
Czytam w opisie:
wkładka jednorazowa biodegradowalna (flushable nappy liner)
Dodatkową pomocą w użytkowaniu pieluch do prania są wkładki jednorazowe biodegradowalne. Są to "listki" celulozowe lub wiskozowe wkładane na między pieluszkę a pupę dziecka. Jeśli ulegną zanieczyszczeniu należy je wyrzucić do toalety, jeśli są tylko zmoczone można je uprać razem z pieluchami i użyć jeszcze raz lub dwa. Jest to wygodne rozwiązanie, eliminujące konieczność wstępnego oczyszczania pieluszek.
No i wszystko ok ale jak to jest, że jeśli wyrzucę tę wkładkę do toalety to ulegnie rozłożeniu a jesli wrzucę do prania to się wypierze i będzie dalej do użytku.. Ot pytanie ;-) Ale nawet jeśli miałoby się używać za każdym razem nowej jednorazowej wkładki to i tak koszt wychodzi niewielki.
Trafiłam teraz też na fajną stronę, która zbiera dość dużo informacji na temat wielorazówek:
PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK