ewelinka307
Fanka BB :)
wiolunka-witaj!
paula-powodzonka na wizycie!
paula-powodzonka na wizycie!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wielkie dzięki)))Znalazłam je w kilku miejscach, np.
PIELUSZKI WIELORAZOWE | Wkładki jednorazowe | Pieluszki Wielorazowe - Pieluchy Ekologiczne - Organiczna Bawełna
- BAMBINO MIO - Bibułki higieniczne
Tylko wciąż mnie zastanawia jedna sprawa.... co do tych "papierków"
Czytam w opisie:
wkładka jednorazowa biodegradowalna (flushable nappy liner)
Dodatkową pomocą w użytkowaniu pieluch do prania są wkładki jednorazowe biodegradowalne. Są to "listki" celulozowe lub wiskozowe wkładane na między pieluszkę a pupę dziecka. Jeśli ulegną zanieczyszczeniu należy je wyrzucić do toalety, jeśli są tylko zmoczone można je uprać razem z pieluchami i użyć jeszcze raz lub dwa. Jest to wygodne rozwiązanie, eliminujące konieczność wstępnego oczyszczania pieluszek.
No i wszystko ok ale jak to jest, że jeśli wyrzucę tę wkładkę do toalety to ulegnie rozłożeniu a jesli wrzucę do prania to się wypierze i będzie dalej do użytku.. Ot pytanie ;-) Ale nawet jeśli miałoby się używać za każdym razem nowej jednorazowej wkładki to i tak koszt wychodzi niewielki.
Trafiłam teraz też na fajną stronę, która zbiera dość dużo informacji na temat wielorazówek:
PIELUSZKI WIELORAZOWE - PORADNIK
dziekuje za mile przywitanie
widze, ze z pisaniem nie proznujecie ;-)
Mam 25 lat, na dwie kreseczki czekalismy prawie rok. Nie bylo to jakies scisle staranie z termometrem i kalendarzykiem, po prostu odstawilismy zabezpieczenia i dzialalismy
Prawdopodobnie czekamy na Synka, pracuje jeszcze (w sklepie odziezowym), ciaza, odpukac, bez zadnych problemow, nawet mdlosci mnie ominely
nie mam szans nadrobic tych wszystkich stron wiec troszke mi zejdzie nim Was zaczne kojarzyc- za ewentualne pomylki z gory przepraszam ;-)
Mam kilka pytan- mam nadzieje, ze nie byly walkowane ostatnio...
1. Duzo juz kupilyscie? Moja siostra ma 6-cio miesiecznego synka, wiec ciuszki sobie pozycze- choc ciezko sie powstrzymac widzac wystawy (i pare razy juz uleglam ), za wozkiem i lozeczkiem zaczynam sie rozgladac powoli
2. Myslala ktoras z Was o chustowaniu? Wydaje sie to byc super sprawa
3. Wizyty tez macie raz w miesiacu? Chyba niedlugo powinny zaczac sie czestsze?
jak cos sobie przypomne, to bede meczyc dalej
hehe dobre z tymi skurczami)) Człowiek uczy się na błędach.Super ze znalazlas pracownika.Nalzy Ci sie odpoczynekHej wszystkim! znooowu długo nie pisałam ale czytam Was prawie codziennie. Moja dzidzia zaczęła już ostro kopać i to z dnia na dzien, na początku wstyd się przyznac ale myślałam że to skurcze i wziełam nospe no ale pożniej zauwazyłam że cały brzuch podskakuje wiec to nic innego jak kopniaczki i to dość mocne. A tak pozatym to malutka ma chyba czkawke bo dzis juz 5 razy drzał mi brzuch, takie bardzo szybkie uderzenia - lekarz powiedział ze to czkawka.
No i najważniejsze - od środy przychodzi pracownik i wreszcie sobie odpoczne