reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Z zupełnie innej beczki ;-) ale myślę ze dla nas Mamusiek ważne:

5 marca Sejm RP ma przyjąć nowelizację \"Ustawy o przeciwdziałaniu w rodzinie\", która narusza podstawowe wolności obywatelskie. Zachęcam do składania podpisów pod listem protestacyjnym inicjowanym przez Stowarzyszenie Rzecznik Praw Rodziców i ZDR3+
Stowarzyszenie Rzecznik Praw Rodziców

Ja popieram,
zachęcam do podpisu jeśli się zgadzacie :-)

reklama
Też już się podpisałam:)
Jakaś masakra, nie długo to będą nam do łóżka zaglądać, o ile już nie zaglądają:p

ja tez popieram i już podpisałam
to jakaś paranoja, wystarczy,że klepnę swoje dziecko albo na nie krzyknę, ktoś to zobaczy, doniesie i już będziemy na cenzurowanym:wściekła/y:

Za dużo sobie z wami nie popisałam, bo padam z nóg i podobnie jak mój mąż mam ochotę się legnąć i spaaaaaaaaaać:-)
Życzę wszystkim dobrej nocy;-) <papa>

zdec spokojnej nocki:tak:

Protest też podpisałam:tak:oburzona jestem wręcz:wściekła/y:niedługo dzieci będą odbierać za to że sie z nimi rozmawia:angry:albo że mają nie taki jak trzeba kolor kurteczki:-(

Konstytucja gwarantuje nam wybór, tak samo jak można nie wyrazić zgody na operację tak samo można nie wyrazić zgody na zaszczepienie. Ja na 100% nie wyrażę zgody na szczepienia w pierwszej dobie życia - dla mnie to jest chore, żeby noworodkowi od razu ładować metale ciężkie (między innymi rtęć) gdy układ nerwowy jest jeszcze niedojrzały.

W wielu krajach zaczyna się szczepić dopiero kilkumiesięczne dzieci, co i dla mnie wydaje się za wcześnie, ale zawsze to lepiej.

polecam do przeczytania i zastanowienia:

o rtęci w szczepionkach
Wersja skrócona, przyjaźniejsza do czytania. &ndash; Pokazywarka.pl

o komórkach pochodzenia płodowego w szczepionkach
Polskie Stowarzyszenie Obrońców Życia Człowieka

Wiem, że wiele dzieci pozornie dobrze znosi szczepienia, ale negatywne skutki szczepień mogą się pojawić wiele lat później, i nie są wtedy ze szczepieniem kojarzone. Polecam przeczytanie ulotki od szczepionki - producenci się zabezpieczają wymieniając tam szereg możliwych skutków ubocznych, a nam się wmawia że szczepionki są w 100% bezpieczne.

Nawet w rozporządzeniu ministra zdrowia mamy wymienione możliwe skutki szczepień
Rok 2002 - Dz. U. Nr 241, poz. 2097

bardzo polecam zapoznanie się z listem prof Marii Majewskiej z instytutu psychiatrii i neurologii dot. szczepień
http://www.autyzm-szczepienia.eu/uploads/List_do_wakcynologow_poprawiony[3] adobe.pdf

Wiem, że zdania na temat szczepień i zaszczepiania mogą być różne, ale nie mogę się nie podzielić wiedzą którą posiadam. Znam przypadki poważnych zaburzeń neurologicznych które wystąpiły po szczepieniu małego dziecka - ja bardziej się boje tego niż ospy czy świnki.

Nie chcę was tutaj bombardować moim anty-szczepiennym nastawieniem, wiem że wiele z was może mieć inne zdanie, ale proszę przeczytajcie i rozważcie co jest dla waszych dzieci najlepsze. Wiem że decyzja nie jest prosta, bo sprawa jest skomplikowana, ale nie dajmy się oszukiwać koncernom farmaceutycznym, dla których liczy się tylko zysk, a najmniej nasze zdrowie.

zgadza się ,konstytucja gwarantuje nam wybór tyle że ten zapis "szczepienie obowiązkowe" pokutuje. Możesz odmówić szczepienia ale na pewno taka adnotacja trafi do sanepidu a co dalej się dzieje,to nie wiem.Wiem,że straszą karami ale to chyba tylko pogłoski. Na pewno będzie to odnotowane że nie wyraziłaś zgody i znasz konsekwencje swojej decyzji. Jednak żaden sanepid nie przepuści Ci szczepienia p/gruźlicy. Możesz nie szczepić w szpitalu ale na pewno będziesz musiała zgłosić się do przychodni i zaszczepić( BCG nie zwiera rtęci).
Problem jest też w wzwB i ew szpital,np.zabieg operacyjny czy inne procedury naruszające ciągłość tkanek. Zawsze wymagane jest szczepienie p/żółtaczce inaczej nie chcą operować. Oczywiście wyjątek stanowi stan zagrożenia życia ale to inna sytuacja. Jeśli mimo wszystko nie zgodzisz się zaszczepić a dziecko zachoruje wina niestety spada na Ciebie w całości,bo w kalendarzu szczepień zapisane jest jako obowiązkowe.
Dobrze,że wkleiłaś te stronki, warto poczytać i się zapoznać. Każda z nas musi rozważyć to sama i zadecydować. Każdej matce zależy tylko na zdrowiu dziecka i tym co najlepsze dla niego.To bezsprzeczne.Musimy wiedzieć jak najwięcej. Jesli któraś dotrze do jakichś fajnych materiałów na temat szczepień,za i przeciw, to piszcie.

Witajcie Kochane,

Wchodzę na forum a tu takie zmiany!!!
Wszystko nowe ;)

ja oczywiście tylko na chwilkę ...
daję znać, ze u mnie i u nas wszystko dobrze tylko mega zabiegana jestem ...
w tygodniu montowali u nas kuchnię, podłogi i sporo drobizagów innego typu w mieszkanku ... ale jest super i juz coraz bardziej przypomina mieszkanko a nie puste mury ... !!!!
nie bardzo dam radę poczytać co tam u Was bo właśnie się pakuje na wyjazd ... udało się wykupić wycieczkę tam gdzie chcieliśmy i w wybranym terminie ;) tak więc jutro rano lecimy!!!

odezwę się po powrocie ;)

reklama
zgadzam sie ze szczepienia to sprawa indywidualna, ja osobiście nie wyobrażam sobe zebym nie zaszczepiła dziecka przeciw wiruswemu zapalenu watroby czy żółtaczce - bała bym sie chyba przy każdej wizycie u dentysty z dzieckiem,zabiegu szpitalnym czy tym podobnych i nie wybaczyłabym sobie gdyby dziecko zachorowało i do konca życia było skazane na leczenie.... warto wiec czytać i poszerzać swoją wiedze,szczegolbie jeśli chodzi o ziecko.

ja dzis wypróbowałam mój adapter do pasów w samochodzie i sprawdza sie rewelacyjnie, komfot jazdy jest wielki, nic nie uciska na brzuszek :-)

Do góry