Z ciuszkami mam spokoj - przy corce chcielismy "niespodzianki" do konca i kupowalismy same "unisexy"
A na potem .. no potem to sie bede rozpedzala
bo o ile spodenki to mamy, to bluzki i rajstopki .. same kwiatuszkowe albo inne ewidentnie dziewczece
ja dziś w realu w promocji kupiłam 2 kartony pampersów
chyba oszalałam że tak szybko bo to rozmiar 3, ale w sumie zzwyczaj już 2miesięczne dzieci takie noszą, a opłacało się więc wzięłam
i właśnie pytanie do Was, czy kupujecie rozmiar 1 czy od razu 2 na początek?oczywiście mam nadzieję że wszystkie będziemy rodzić w terminie, bo wiadomo że wcześniaczki to mniejsze muszą mieć.
Od razu 2jki - jesli 1nki to
tylko najmniejsze opakowanie (bedzie na szpital - liczcie ze maluch na poczatku zuzywa okolo 10 pieluszek dziennie). Jakby urodzil sie malutki to dokupic - a jak nie to zdazy wyrosnac
2jek tez nie kupujcie za duzo.
Z 3jkami - spokojnie - i tak zuzyjesz - a to sie nie psuje
Poza tym niektore maluchy inny rozmiar z pampersow a iny z huggiesow uzywaja ;D bo obie firmy maja inne "typy sciagaczy" - i zalezy jak ktore pasuja.
Swoją drogą...Wy już robicie krzywą cukrową a u mnie już 27 tydz. leci
chyba muszę się spieszyć z tym badaniem
Spokojnie, wazne by robic to po 24 tygodniu
No i zeby nie odwlekac tego w nieskonczonosc - jakby cos jeszcze wyszlo "nie tak" to musi byc czas na poprawienie tego stanu i na 2 badanie.
No ja juz mam 7+
, wiec niewiem czym to zachamowac. A wesss lepiej,zebysmy do 15max przytyły,bo ja niewiem co bedzie z nami
Nie przejmujcie sie tym az tak co do kilogramka - i bierzcie pod uwage, ze 10kilo to Wam zejdzie po porodzie ;] No i dla wiekszosci karmienie piersia bardzo ladnie podziala na utrate wagi - mnie niestety wiem ze to omija ;/ I tylko mam nadzieje, ze nie pobije swojego rekordu z poprzedniej ciazy .. no ale jakby co mam juz wprawe w czesciowym zrzucaniu kilogramkow:>
Bierzcie tez pod uwage, ze wiekszosc z Was to kruszynki - i dlatego dodatkowe kilogramy beda "wieksze" niz u nieco mniej kruszynkowych czerwcowek
ja napewno tetrowe będę kupywać,ale właśnie pytanie przede wszystkim do mam ile pieluszek tetrowych jest potrzebnych?
Tetrowych potrzeba tak okolo 10 - potem sa rewelacyjne jako wszelakie szmatki - wchlaniaja wode rewelacyjnie ;> Tanie sa na allegro - tansze niz w marketach, a i lepszej jakosci. Flanelowe warto dla nas kupowac jako "okrycia" - ja kupilam 5, ale uzywalam moze ze 2-3."Dla nas" - jako rodzacych w czerwcu. Malca warto okryc czyms leciutkim w lato na spacerze - zeby go nie przewialo, a jednoczesnie zeby nie przegrzac; ochrania takze przed sloncem. I czesto na spacerku letnim bylo tylko body + czapeczka i okrycie pieluszka wlasnie. Kocyki sa po prostu za cieple