reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

No ja juz mam 7+ :wściekła/y:, wiec niewiem czym to zachamowac. A wesss lepiej,zebysmy do 15max przytyły,bo ja niewiem co bedzie z nami :confused2:

j ajestem juz na maxa przerazona 8 będe u lekaza to sie zapytam ja juz się bałam ze mamzatrucie ciążowe ale jest ok
mi zawsze na wieczór tak chce się pić i wtedy wypijam całą butle a tak to w dzień normalnie
ja miałam postanowienie ze max przez całą ciąże to 15 kilo
a ja przez 2 miesiące 8 :szok: to z amiesiąc juz będe miala 15 a gdzie do czerwca :rofl2:

reklama
ja ostatnio w ciągu miesiąca przybrałam 3,60 a od poczatku 12 kg i staram sie nie opychać ograniczam słodycze na maksa a i tak waga mi leci i też nie wiem co zrobić:-(

Gryzka gratuluję synka:-) i oby ptaszek nie odleciał:-p bo jak zaczniesz zakupy robić pod kątem chłopca a tu dziewczynka by się pojawiła... hoho :-D:-D:-D a z imieniem napewno sobie poradzicie:tak:
Z ciuszkami mam spokoj - przy corce chcielismy "niespodzianki" do konca i kupowalismy same "unisexy" ;) A na potem .. no potem to sie bede rozpedzala ;) bo o ile spodenki to mamy, to bluzki i rajstopki .. same kwiatuszkowe albo inne ewidentnie dziewczece ;)

ja dziś w realu w promocji kupiłam 2 kartony pampersów:rofl2: chyba oszalałam że tak szybko bo to rozmiar 3, ale w sumie zzwyczaj już 2miesięczne dzieci takie noszą, a opłacało się więc wzięłam:-p:-p
i właśnie pytanie do Was, czy kupujecie rozmiar 1 czy od razu 2 na początek?oczywiście mam nadzieję że wszystkie będziemy rodzić w terminie, bo wiadomo że wcześniaczki to mniejsze muszą mieć.
Od razu 2jki - jesli 1nki to tylko najmniejsze opakowanie (bedzie na szpital - liczcie ze maluch na poczatku zuzywa okolo 10 pieluszek dziennie). Jakby urodzil sie malutki to dokupic - a jak nie to zdazy wyrosnac ;) 2jek tez nie kupujcie za duzo.
Z 3jkami - spokojnie - i tak zuzyjesz - a to sie nie psuje ;) Poza tym niektore maluchy inny rozmiar z pampersow a iny z huggiesow uzywaja ;D bo obie firmy maja inne "typy sciagaczy" - i zalezy jak ktore pasuja.

Swoją drogą...Wy już robicie krzywą cukrową a u mnie już 27 tydz. leci:szok:chyba muszę się spieszyć z tym badaniem:szok:
Spokojnie, wazne by robic to po 24 tygodniu ;) No i zeby nie odwlekac tego w nieskonczonosc - jakby cos jeszcze wyszlo "nie tak" to musi byc czas na poprawienie tego stanu i na 2 badanie.

No ja juz mam 7+ :wściekła/y:, wiec niewiem czym to zachamowac. A wesss lepiej,zebysmy do 15max przytyły,bo ja niewiem co bedzie z nami :confused2:
Nie przejmujcie sie tym az tak co do kilogramka - i bierzcie pod uwage, ze 10kilo to Wam zejdzie po porodzie ;] No i dla wiekszosci karmienie piersia bardzo ladnie podziala na utrate wagi - mnie niestety wiem ze to omija ;/ I tylko mam nadzieje, ze nie pobije swojego rekordu z poprzedniej ciazy .. no ale jakby co mam juz wprawe w czesciowym zrzucaniu kilogramkow:>
Bierzcie tez pod uwage, ze wiekszosc z Was to kruszynki - i dlatego dodatkowe kilogramy beda "wieksze" niz u nieco mniej kruszynkowych czerwcowek ;)

ja napewno tetrowe będę kupywać,ale właśnie pytanie przede wszystkim do mam ile pieluszek tetrowych jest potrzebnych?
Tetrowych potrzeba tak okolo 10 - potem sa rewelacyjne jako wszelakie szmatki - wchlaniaja wode rewelacyjnie ;> Tanie sa na allegro - tansze niz w marketach, a i lepszej jakosci. Flanelowe warto dla nas kupowac jako "okrycia" - ja kupilam 5, ale uzywalam moze ze 2-3."Dla nas" - jako rodzacych w czerwcu. Malca warto okryc czyms leciutkim w lato na spacerze - zeby go nie przewialo, a jednoczesnie zeby nie przegrzac; ochrania takze przed sloncem. I czesto na spacerku letnim bylo tylko body + czapeczka i okrycie pieluszka wlasnie. Kocyki sa po prostu za cieple ;)

oczywiscie 10 tetrowych tylko wtedy jak chowasz na "pampersach" ;) Jak tylko na tetrze, to ponoc warto kupic ze 40 .. ale o ile malec nie ma uczulenia na "pampersy" to kto by sie teraz pakowal w tetre o_O :)

Jestem:-)
Wyniki książkowe.SZyja długa i zamknięta.Jędruś został Jędrusiem:tak:Torbielki są ale najwazniejsze ze nie mają podłoza wirusowego,mam się nie martwic :tak:Główka odpowiada wielkością rzeczywistemu terminowi ciąży24/25tyg .Kolejny 1kg na + czyli razem mam +3,5:szok::-DJak na moje poczynania jedzeniowe to bd mało.Miałam mierzony brzuch cm(macice)to zrobił oczy:szok:i powiedział ze duzy:szok:
Jutro na 12 na szczególowe USG w szpitalu.

ita podpytałam o Twoje szczawiany, więc tak,,jezeli nie masz etytrocytów i licznych nabłonków nie masz czym się przejmowac jest to normalne.

reklama
To ja babeczki zmykam,
liliti dobrze czytać dobre wieści:-) od Ciebie
olimpia72 gratuluję wizyty
izia_tcz to trzymam kciuki za weekendowe badania
gryzka to podziwiam że chcesz chować na tetrze:tak:
ja tam tymi kilogramami się już nie przejmuję bo i tak nic nie zrobię:-):no: więc z tym plusem do 9 miesiąca się pogodziłam, a co mam zrobić, że mi się chcę po prostu żreć:rofl2::-D
dobranoc czerwcóweczki;-)

Do góry