reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Światełko dla Jagódki, Krakowianko trzymaj się dzielnie!
Cobra przepiękny wianuszek zorganizowalaś od czerwcóweczek.

Jak czytam o waszych obwodach, to ładnie niektórym rosną brzuszki, jest co dźwigać. Jedno jest pewne, jak jest duży to dobrze dla dziecka, bo mu wygodnie, gorzej dla mamy. Dziewczyny, które już zaczynają puchnąć, pijcie bardzo dużo wody, ja piłam jak smok, min 2 butelki wody 1,5l, no i rodziłam w obrączce.... i soczewkach, których nie zdążyłam zdjąć. Na szczęście po porodzie wzrok mi nie poleciał, też się tego bałam.
Paulka, nie da się połączyć tych grup, pytałam administratora. Grupy społecznościowe rządzą się innymi prawami. Tak samo jak nie da się jako moderator edytować czyjegoś posta w grupie. Myślałam, że jak "sprzedam" ci moderowanie, to bedziesz mogła edytować listę - nic z tego. Ja uzupełniłam listę zgodnie z danymi na otwartym, sprawdźcie kto już nie zagląda, kto jest niekompletny.

reklama
hej,hej
widziałam się z Tatą, leży na pooperacyjnej, jest jeszcze śpiący i oszołomiony ale jakos sie trzyma. nie mogłam dzis porozmawiac z lekarzem operujacym bo byl na zabiegu, jutro sie dowiemy po obchodzie co i jak, wierze ze bedzie dobrze ;-)
dziekuje wszystkim za słowa wsparcia !!!!

co do pytania o szczawiany wapnia, to spokojnie bym podeszla do tematu, ja mam je w moczu od dziecka taka moja uroda :-) nie moge sie objadac zupą szczawiowa hehe robi sie z nich piasek czasem stad zapalenia dróg moczowych ale do kamieni to chyba daleko , ja w każdym razie nie miałam ich nigdy.
pij dużo wody, ja pije również rumianek na ich wypłukanie no i polecam moczopędne piwo bezalkoholowe :tak: chodzi o to zeby stale je wypłukiwac z moczowodów.

ja sie objadłam obiadkiem a teraz ciasteczko z bita smietaną :-D byliśmy w centrum handlowym wec nie mogłam sie oprzec i kupiłam kolejne spiochy i katanik :-) mój mąż znalazł mnie w Smyku i w smiech ze znowu buszuje w swoim żywiole hihi

Ja tez miałam w wynikach ostatnich szczawiany wapnia,ale to nic takiego,chyba lekkie zapalenie pecherza czy cos, mi lekarz Urinal przepisal 2xprzez 7 dni. I juz jest dobrze :-)

Dziewczyny mam pytanie : Jaki jest najlepszy materacyk do łóżeczka?
Luknelam ostatnio na gryka-pianka-kokos czy to dobry zestaw jak na materacyk?

Jak czytam o waszych obwodach, to ładnie niektórym rosną brzuszki, jest co dźwigać. Jedno jest pewne, jak jest duży to dobrze dla dziecka, bo mu wygodnie, gorzej dla mamy. Dziewczyny, które już zaczynają puchnąć, pijcie bardzo dużo wody, ja piłam jak smok, min 2 butelki wody 1,5l, no i rodziłam w obrączce.... i soczewkach, których nie zdążyłam zdjąć. Na szczęście po porodzie wzrok mi nie poleciał, też się tego bałam.

no ja właśnie mam ten problem, że strasznie puchne szczegulnie stopy i dłonie - ciśnienie ok, białka nie ma
tylko waga za szybko idzie na + a pije ok 3 litrów dzinnie co przed ciążą bylo to dla mnie niemozliwe :-(

macie jakieś sposoby bo ja przez 2 miesiące utyłam z 8 kilo a apetytu wcale nie mam, boje sie ze do końca ciąży będzie z 20 na plusie :crazy:

no ja właśnie mam ten problem, że strasznie puchne szczegulnie stopy i dłonie - ciśnienie ok, białka nie ma
tylko waga za szybko idzie na + a pije ok 3 litrów dzinnie co przed ciążą bylo to dla mnie niemozliwe :-(

macie jakieś sposoby bo ja przez 2 miesiące utyłam z 8 kilo a apetytu wcale nie mam, boje sie ze do końca ciąży będzie z 20 na plusie :crazy:

No ja juz mam 7+ :wściekła/y:, wiec niewiem czym to zachamowac. A wesss lepiej,zebysmy do 15max przytyły,bo ja niewiem co bedzie z nami :confused2:

Dziewczyny mam pytanie : Jaki jest najlepszy materacyk do łóżeczka?
Luknelam ostatnio na gryka-pianka-kokos czy to dobry zestaw jak na materacyk?

nie wiem jaki najlepszy, sama się nad tym co Ty zastanawiam, ale czy to najodpowiedniejszy...:confused2:

ita85 pierożki kupiłam w Almie.:-) musze dodać ze pyszne
w Toruniu nie ma Almy:no: ale dziękuję koriander na Rubinkowo I nie mam daleko, mieszkam blisko Glerii Copernicus, napewno zawitam do Paluszka w poszukiwaniu pierożków :-D:-D:-D

zdec wydawało mi się że masz już sporo ciuszków:sorry:, ale i tak te które "upolowałaś" są śliczne:-)

izia_tcz
dobrze że zmieniłaś lekarza, lepiej niech Cie dokładnie przebadają. trzymam kciuki żeby było OK i byś jak najszybciej do nas powróciła:tak:

Olimpia no właśnie się wkurzyłam z tą wizytą, ale wiem że to nie jego wina, miał dyżur a zdarzają się nieplanowane operacje, na to nie mamy wpływu

a z tymi szczawianami to już mnie trochę uspokoiłyście, widzę że więcej z nas miało takowe, moja mama mnie trochę przestraszyła, bo mój brat miał je i to było coś z kamieniami na nerkach(czy piaskiem?)

hej,hej
widziałam się z Tatą, leży na pooperacyjnej, jest jeszcze śpiący i oszołomiony ale jakos sie trzyma. nie mogłam dzis porozmawiac z lekarzem operujacym bo byl na zabiegu, jutro sie dowiemy po obchodzie co i jak, wierze ze bedzie dobrze ;-)
dziekuje wszystkim za słowa wsparcia !!!!

co do pytania o szczawiany wapnia, to spokojnie bym podeszla do tematu, ja mam je w moczu od dziecka taka moja uroda :-) nie moge sie objadac zupą szczawiowa hehe robi sie z nich piasek czasem stad zapalenia dróg moczowych ale do kamieni to chyba daleko , ja w każdym razie nie miałam ich nigdy.
pij dużo wody, ja pije również rumianek na ich wypłukanie no i polecam moczopędne piwo bezalkoholowe :tak: chodzi o to zeby stale je wypłukiwac z moczowodów.

ja sie objadłam obiadkiem a teraz ciasteczko z bita smietaną :-D byliśmy w centrum handlowym wec nie mogłam sie oprzec i kupiłam kolejne spiochy i katanik :-) mój mąż znalazł mnie w Smyku i w smiech ze znowu buszuje w swoim żywiole hihi

tata wiadomo oszołomiony samą narkozą, ja po operacji to przez cały dzień była na półprzytomna, a w zasadzie nieprzytomna. rozmawiałam z osobami a na drugi dzień nawet nie wiedziałam że były:-p ale cieszę się że 'słoneczko' zaświeciło i wierzysz w to że będzie wporządku:happy:
zupy szczawiowej nie lubie-więc tu nie mam problemu:-p a pić będę dużo, nie rozstaje się z wodą mineralną:-) a czy w ciąży można pić piwo bezalkoholowe?śladowe ilości alkoholu ma:sorry:?

Olimpia72
odezwij się jak po wizycie

Mi jeszcze zostało do kupienia:kocyk,5szt pieluszek flanelowych,smoczek,butelka,materac do łóżeczka,fotelik no i mydełko,chusteczki,pampersy,sudocrem a tak to już chyba wszytsko mam,może kupię jeszcze 2szt pajacyków a no i termometr chcę kupić taki do ucha albo czoła.
no i prawidłowo :-D:-D
widzę że kupujesz pieluszki flanelowe mam pytanie tetrowe też???
ja napewno tetrowe będę kupywać,ale właśnie pytanie przede wszystkim do mam ile pieluszek tetrowych jest potrzebnych?

reklama
Do góry