reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja tez się melduje po wizycie i jestem mega szczęśliwa, bo moja córeczka jest nadal dziewczynką i Pan Doktor stwierdził,ze pierwszy raz tak ładnie pozowała do USG, a jak na złość zepsuła się drukarka i zdjęcia nie mam, ale najważniejsze,że sama wszystko widziałam:-) A no i wazy już prawie 800g, czyli od ostatniego USG podwoiła swoja wagę:-)
Wyniki mam książkowe, Pan Doktor kazał mi wyleczyć do porodu wszystkie ząbki, mam jeszcze dwa oprócz tej nieszczęsnej ósemki,bo podobno to może spowodować jakieś zapalenie czy coś takiego, więc od przyszłego tygodnia biorę się za leczenie :-)
Pytałam się o ten nieszczęsny wymaz z pochwy i powiedział,ze to się robi najczęściej po 34tygodniu i to jest potrzebne przed porodem, zeby było wiadomo, czyw drogach rodnych nie ma jakiś bakterii, grzybów itp, którymi płód podczas porodu naturalnego mógłby sie zarazić, mówił mi,ze czasem robią tez na początku ciąży, ale najważniejsze jest badanie po34tyg.
Aha no i jeszcze jedno moja obecna waga to 65, 7 czyli 13,7 na plusie, ale podobno nie widać:-):-D
A teraz sobie poczytam co tam napisałyście...

reklama
Paulka no to super wieści!!! Ja się jutro dowiem ile wazy:tak::-)

Mykusiam do łózia .Jędruś się domaga aby mamusia się połozyła bo to jego pora na fikanie;))))
Dobrej nocki Zyczę;)

Ostatnia edycja:
krakowianko- myślami dziś byłam z Wami, dla Jagódki
[*]
cobra-dziękuje Ci za to co dziś zrobiłaś, jesteś wielka
Olimpia- gratuluje Tobie też, a jutro napewno wszystko tez będzie ok
iza_tcz-dobrze,że trafiłaś na kompetentnego lekarza, napewno będzie wszystko dobrze

no dobra i znowu nie pamiętam co mam dalej komu odpisać:rofl2::-D
ale to pewnie już zmęczenie, więc uciekam do łóżka

Ja tez się melduje po wizycie i jestem mega szczęśliwa, bo moja córeczka jest nadal dziewczynką i Pan Doktor stwierdził,ze pierwszy raz tak ładnie pozowała do USG, a jak na złość zepsuła się drukarka i zdjęcia nie mam, ale najważniejsze,że sama wszystko widziałam:-) A no i wazy już prawie 800g, czyli od ostatniego USG podwoiła swoja wagę:-)
Wyniki mam książkowe, Pan Doktor kazał mi wyleczyć do porodu wszystkie ząbki, mam jeszcze dwa oprócz tej nieszczęsnej ósemki,bo podobno to może spowodować jakieś zapalenie czy coś takiego, więc od przyszłego tygodnia biorę się za leczenie :-)
Pytałam się o ten nieszczęsny wymaz z pochwy i powiedział,ze to się robi najczęściej po 34tygodniu i to jest potrzebne przed porodem, zeby było wiadomo, czyw drogach rodnych nie ma jakiś bakterii, grzybów itp, którymi płód podczas porodu naturalnego mógłby sie zarazić, mówił mi,ze czasem robią tez na początku ciąży, ale najważniejsze jest badanie po34tyg.
Aha no i jeszcze jedno moja obecna waga to 65, 7 czyli 13,7 na plusie, ale podobno nie widać:-):-D
A teraz sobie poczytam co tam napisałyście...

Gratuluję sporej panny w brzuszku:tak::-Dciesze się że u Was wszystko ok:-)

ja też tak mam :szok:
a podobno tera zzacznie ise dopiero przybierać :szok:
do stów tospokojnie dojde patrząc na moje tempo :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

ja już mam jakieś 9, może nawet 9,5kg do przodu:-( ale cóż po porodzie będę z tym walczyć, a teraz nie będę jedzenia ograniczać:-p co nie znaczy że się objadam, czasem mam wrażenie że mniej jem niż przed ciążą, żołądek mam mniejszy i szybciej się najadam:-p

Gryzka oczywiście, że tetrówki to tylko chciałam jako dodatkowe, bo wiadomo czy do lekarza, czy buziulkę przetrzeć, czy nawet okryć latem:tak: czyli kupię 10:-)
a co do pampersów do u nas w szpitalu dają, bella je sponsoruje, więc swoich nie muszę mieć, no ewentualnie wrzucę kilka do torby jakbym miała się prosić:-p czyli kupię od razu dwójki, a jakby przypadkiem maleńkie dziecię się urodziło to zawsze na bieżąco mogę dokupić jedynki:-D

Olimpia72 to super że wizyta się udała, Ty tak niewiele przytyłaś? tylko 3.5kg:szok:??? ja to już dawno osiągnęłam:zawstydzona/y::-p
dziękuję że pamiętałaś o mnie i pytałaś lekarza o szczawiany, nabłonki mam ale nieliczne, a erytrocyty wogóle u mnie są nie wymienione, więc pewnie ich nie ma, mam tylko leukocyty.
więc chyba nie jest źle:-p jeszcze raz dziękuję za pamięć:-)

paulka82 gratuluję udanej wizyty;-) a ząbki faktycznie trzeba wyleczyć:blink:

Witam porannie;-)dziś muszę jeszcze męża do pracy zawieźć, więc musze się szybciej wyrobić.

Życze Wam miłego dnia:-)

reklama
Witam się o poranku:-)
mam nadzieję,że dziś będzie takie piękne słoneczko jak wczoraj, było by miło i cieplutko
chyba zrobię sobie dziś dzień lenia, mąż zawiózł małego do przedszkola, potem jedzie do pracy, a ja się troszkę poobijam:-):tak:
to jest plan:rofl2::-D

Do góry