reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

izia_tcz nie wiem jak u Ciebie w mieście, ale u mnie w weekend w szpitalu nic się nie robi, zupełnie NIC:-(
Czy Twój lekarz na pewno wie że jutro jest piątek??
Wie i dla tego właśnie kazał mi przyjść jutro a nie w sobote mówił że zrobi jutro wszystkie badania i przez sobote i niedziele kontrola cukru bo to robią na miejscu tzn wyniki

reklama
Swoją drogą to maj jakoś szybko się zaczyna rozpakowywać, jeszcze kwiecień nie zdążył:confused2:
32 tydzień to bardziej mi data porodu i tak by przypadała na kwiecień a nie na maj.

Gosiu właśnie u mnie jest tak że na czczo jest w normie czyli 102 a po glukozie 168 a norma jest do 140

Ja już po wizycie niestety nie za ciekawie dobrze ze zmieniłam lekaża okazuje sie że ten nowy jest ordynatorem u nas w szpitalu no i właśnie nawet mnie nie zbadał tylko spojrzał na wyniki glukozy którą zrobiłam sobie prywatnie i był przerażony jutro idę do szpitala jak wszystko będzie dobrze to wrócę w poniedziałek
pod kątem właśnie tej glukozy położy Cie do szpitala?
edit; juz doczytałam ze tak.Moze to i dobrze,porobią badania i,a Ty bd spokojniejsza.

Ostatnia edycja:
Wlasnie sobie podczytalam Majowki2010 i urodzily sie dzis blizniaczki!!! Prawie po 2kg:eek:, zdrowe (31tydz.), i urodzone silami natury :szok::-)
boze my juz tez coraz blizej :szok::-D:-D

W 31 tygodniu maluch ma już 2kg??:szok: i to bliźniak więc pojedyncze pewnie waży jeszcze więcej. Czyli moje kochanie w ciągu 5 tygodni przytyje ok. 1,5 kg :szok::szok: to faktycznie teraz przyśpieszył na maksa :-D :-D no ale jego mamusia w ciągu miesiąca też potrafiła sporo przytyć :-D :-D :-D

Ostatnia edycja:
właśnie tak a przy okazji zrobi wszystkie badania bo do tej pory to miałam tylko raz robione i to na samym początku a co do glukozy to bardzo ważne żeby zbić bo to zagraża ciązy no i dzidzi pierwsze co to pytał czy ruchy nadal czuję

W 31 tygodniu maluch ma już 2kg??:szok: i to bliźniak więc pojedyncze pewnie waży jeszcze więcej. Czyli moje kochanie w ciągu 5 tygodni przytyje ponad 1,5 kg :szok::szok: to faktycznie teraz przyśpieszył na maksa :-D :-D no ale jego mamusia w ciągu miesiąca też potrafiła sporo przytyć :-D :-D :-D
hmmmm coś mi się to wyliczenie nie podoba:szok:i taka duza waga jak na blizniaki:-)

reklama
Ja tak tylko wpadłam podczytać co nie czytałam i lecę odpoczywać :tak:
cobra - bardzo dziękujemy za to co zrobiłaś dla Jagódki od nas :-)
Gosia***- glukozę to chyba do 28 tygodnia się robi, do końca 2 trymestru tak słyszałam
izia_tcz - mam nadzieje, że wszystko okaże sie dobrze :tak:
A co do rozpakowanych majowych bliźniąt to w sumie był 32 tc, bo termin był na 1 maja, więc w sumie mnie nie dziwi ten poród :-) ale bardzo dobrze, że dzieciaczki takie duże :tak:

Do góry