reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

bo czasami nawet nie wiemy że coś mamy...Może jakiś malutki kamyczek rośnie ktorego nawet nie czujesz...absolutnie Cie nie strasze:tak: ale miałam juz na nie operację więc tak mi sie kojarzy że i miałam ten szczawian czy coś takiego...Bo one z tego powstają chyba,ale nie sugeruj sie tym bo to nie jest wiedza sprawdzona...

narazie nie będę się zamartwiać, ale wezmę to pod uwagę, i chyba pójdę do lekarza ogólnego pod tym kątem, może da mi skierowanie na jakieś inne badania, a zawsze na NFZ bym miała. ale oby żadna operacja jak u Ciebie nie była potrzebna:eek:

reklama
Dobra dwupaczki uciekam już się połozyć.
Odezwę sie pewnie dopiero jutro po wizycie...Bo mam na 9...więc trzymajcie kciuki za dziurkę:-D bo ptaszeczek jest i mam nadzieje nie odleciał:-D:no: no i oczywiście na pierwszym miejscu żeby tylko były zdrowiutkie i waga w miarę dobra...(chociaz i tak będą pewnie mniejsze,bo w koncu dwójka:-))
Miłego wieczorku życzę i nie pisac mi tu za dużo!!:-D:-);-):tak::wściekła/y::zawstydzona/y::szok::no::rofl2:

to jutro kciuki zaciśnięte i życzę by była parka:-D ale tak jak piszesz najważniejsze zdrówko!!!

Gryzka gratuluję synka:-) i oby ptaszek nie odleciał:-p bo jak zaczniesz zakupy robić pod kątem chłopca a tu dziewczynka by się pojawiła... hoho :-D:-D:-D a z imieniem napewno sobie poradzicie:tak:

pamiętam jak szłam do pierwszego porodu to zanim pojechałam do szpitala zdążyłam się wykąpać i mój mąż mnie ogolił, jak już byłam na izbie przyjęć i lekarz mnie badał ginekologiczne to z uśmiechem na twarzy mówi: "Ale Pani zdolna,żeby się tak ładnie ostrzyc do porodu". a ja do niego,że to robota mojego prywatnego fryzjera, który stoi na korytarzu :-):-D i potem na sali porodowej jak mnie już szyli, pytał się mojego P, czy oprócz strzyżenia to szyć tez potrafi:-D:-D

zdolnego masz mężczyznę:tak: ja narazie sobie radzę na wyczucie:-p ale pytałam męża czy przed porodem mi pomoże to jakoś sceptycznie do tego podchodzi:-p obawia się:-p
niedługo klapeczki na stópki to go wykorzystam żeby pazurki u stópek malował:-D bo ostatnio odpuściłam sobie malowanie bo było mi ciężko, wkońcu setka w pasie:-p:-p:-p

a gdzie takie zióła z żurawiny mogę kupić? w aptece? a może w sklepie zielarskim? muszę poszukać:tak: dzięki, masz rację żurawinka na drogi moczowe najlepsza

mi mama wczorak kupiła UROMAXIN to są to tabletki z żurawina, coś mnie pęcherz pobolewał i farmaceutka poleciła w aptece
na ulotce pisze ze mogo je stosowac dziedzi od lat 3, kobiety w ciąży i karmiące

a sok czy herbatke to najlepiej kupić w aptece bądź sklepie zielarskim bo te soki "do rozcieńczania" to prawie sam cukier :(:crazy:

Ja już po wizycie :-) w końcu ktoś dokładnie zbadał mojego malucha :-) wygląda że wszystko ok maluch rozwija się prawidłowo a wymiarowo jest idealny :-)waży już ponad 700g :szok: jest jeszcze ułożony pośladkowo ale ma jeszcze dużo czasu by się przewrócić :-)Data porodu też wróciła z ostatniego maja na 6 czerwca :-)
No i ptaszek nie odleciał, pułki co przynajmniej :-) ale już wiosna to ptaszki raczej przylatują niż odlatują :-)

to gratulację, cieszę się że z maluszkiem wszystko dobrze, dobrze że kolejnej zmiany płci nie było:-):-p:-)a z ułożeniem to faktycznie ma jeszcze miejsce i czas żeby się odpowiednio ułożyć.

wiecie co:-D? ostatnio uwielbiam patrzeć na mój brzuszek, od kilku dni wyraźnie widać jak mały się rusza i "coś" z brzuszka wyskakuje:-D

ja dziś w realu w promocji kupiłam 2 kartony pampersów:rofl2: chyba oszalałam że tak szybko bo to rozmiar 3, ale w sumie zzwyczaj już 2miesięczne dzieci takie noszą, a opłacało się więc wzięłam:-p:-p
i właśnie pytanie do Was, czy kupujecie rozmiar 1 czy od razu 2 na początek?oczywiście mam nadzieję że wszystkie będziemy rodzić w terminie, bo wiadomo że wcześniaczki to mniejsze muszą mieć.

mi mama wczorak kupiła UROMAXIN to są to tabletki z żurawina, coś mnie pęcherz pobolewał i farmaceutka poleciła w aptece
na ulotce pisze ze mogo je stosowac dziedzi od lat 3, kobiety w ciąży i karmiące

a sok czy herbatke to najlepiej kupić w aptece bądź sklepie zielarskim bo te soki "do rozcieńczania" to prawie sam cukier :(:crazy:

no właśnie się zastanawiałam czy tabletek z żurawiną nie kupić, ale nie wiem czy to mimo wszystko nie jest zbyt sztuczne i czy to nie szkodzi dzidzi:confused2::confused2::confused2: ale mówisz że jest tam napisane że są odpowiednie dla kobiet w ciąży.

To tak jak u mnie też szybko było widać brzuszek.
Ja właśnie zmierzyłam swój 25 tyg= 112 :-)

Tak mnie to zainteresowało ile ma mój, że zaraz urządziłam poszukiwanie centymetra i już wiem. Więc w 4 dniu 26 tyg , mamy 103 cm. Napisałam od razu smsa do małża i sie ze mnie śmieje,że nie dużo mi do niego brakuje ( mój K to 130kg kochanego ciała).:laugh2::-D:sorry::eek:

witajcie Mamuśki !
krakowianko jestem myslami z Tobą i Twoją rdziną, pomodle sie za Jagódkę,trzymajcie sie.
ja tez przeżywam dzisiejszy dzień,Tate o 11 zabrali w końcu na operację, wczoraj musial dostac jeszcze kroplówki na wzmocnienie :-( wczoraj wszystko było ok, mial pozytywne nastawienie ale chyba przez to czekanie całkowicie sie rozkleił :no: rozmawialam z nim przed samą 11 i byl w kiepskim stanie, głos mu sie łamał, powiedzial ze ma złe przeczucia, słyszaam ze łza mu leci.......sama wiec sie tez załamałam i rozkleiłam :-:)-:)-( pojedziemy z mężem do szpitala koło 17 ........
ehhhh brak mi sil........
Kochana bądz dzielna. Wszystko się ułoży.

No i tak w ogóle to witam wszystkie grubaski kochane.
Ja dzisiaj jestem na jakimś mocnym spidzie, a to wszystko przez to słoneczko i temperaturę jaka dzisiaj jest na zewnątrz.
Posprzątałam trochę moją posesje, tzn poplewiłam, pozamiatałam i poukładałam kamyczki wkoło krzaczków. Masakra!!! Sąsiedzi przechadzać patrzyli na mnie jak na wariatke ( brzuch jej świat przesłania a ta plewi na kolanach ).:-pUwielbiam takie dni. Zrobiłam rosołek i piściłam pranie, a teraz chyba trzeba trochę poleżeć. Całuje Was wszystkie:-):-D:laugh2::happy::rofl2:

no właśnie się zastanawiałam czy tabletek z żurawiną nie kupić, ale nie wiem czy to mimo wszystko nie jest zbyt sztuczne i czy to nie szkodzi dzidzi:confused2::confused2::confused2: ale mówisz że jest tam napisane że są odpowiednie dla kobiet w ciąży.

tak właśnie czytałam ulotkę jeszcz eraz, ja chciałam urosept - dziewczyny też polecały na zapalenie pęcherza ale moi rodzice i farmaceutka - młodziutka, spanikowali bo na ulotce jest napisany ze kobiety w ciązy nie :szok:

No i tak w ogóle to witam wszystkie grubaski kochane.
Ja dzisiaj jestem na jakimś mocnym spidzie, a to wszystko przez to słoneczko i temperaturę jaka dzisiaj jest na zewnątrz.
Posprzątałam trochę moją posesje, tzn poplewiłam, pozamiatałam i poukładałam kamyczki wkoło krzaczków. Masakra!!! Sąsiedzi przechadzać patrzyli na mnie jak na wariatke ( brzuch jej świat przesłania a ta plewi na kolanach ).:-pUwielbiam takie dni. Zrobiłam rosołek i piściłam pranie, a teraz chyba trzeba trochę poleżeć. Całuje Was wszystkie:-):-D:laugh2::happy::rofl2:

to faktycznie pracowity dzionek:eek::eek::eek: teraz zasłużyłaś na odpoczynek:tak: ale zgadzam się z Tobą że ta wyższa temperatura i słoneczko działa na nasze samopoczucie fantastycznie:-D

reklama
DZIĘKUJĘ WAM Z CAŁEGO SERCA, za przybycie na pogrzeb Jagódki, dziękuję, że zechciałyście jej towarzyszyć w tej ostatniej jakże smutnej drodze.

Nie jestem w stanie nic dzisiaj już napisać, bo serce moje zgasło, bije wolniej. Sił brakuje.
Dzisiaj wieczorem jadę do mojej Jagódki zapalić światełka. Dzisiaj na niebie nie było ani jednej chmurki, słońce świeci to chyba moja córeczka zsyła te promyczki.

Do góry