reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Brak słów do takich lekarzy.Jak nie byłam w ciąży tez chodziłam na NFZ do takiego patafiana.Mówie mu kiedyś.proszę o skier na USG piersi bo 35lat skonczyłam i wszędzie słysze ze juz czas zrobic to powiedział ze to bzdura mam czas.po roku prosze znowu bo 36 skonczyłam ,powtórka, nie dał mi.Tak sie wk.....ze poszłam prywatnie.

Oby ten Twój NOWY lekarz okazał się człowiekiem a nie kolejną hieną.

Witam się z rana. Nareszcie przeziębienie przechodzi i od razu mam lepszy humor bo wpadałam juz w małe przygnębienie od tego siedzenia w domku i leżenia.

Cieszę się ze wszystkich udanych wczoraj wizyt i oczywiście za dzisiejsze trzymam kciuki:-)

Powiem wam że ostatnio bardzo urósł mi brzuch (tak w przeciągu tygodnia wyskoczył) aż mnie to przeraża jak to będzie w czerwcu. Jestem niska i szczupła (teraz ważę 49 kg) i pewnie dlatego idzie brzuszek w zakazującym tempie do przodu.

Krakowianko- myślami jestem z Tobą

Jagódko
[*]

Stasiu
[*]

krakowianka Twoje posty mnie przeszywają:-:)-(
Trzymaj się kochana. Dzisiaj jestem z Tobą myślami. A dla Jagódki zapalam światełko(*) Pożegnaj ją również od nas.

Witajcie:(Mam zły humor, nic mi się nie chcę myśle tylko o jedenj rzeczy:(Wczoraj zmarła zaprzyjaźniona klientka naszego sklepu młoda 32 lata, najgorsze jest to, że była w 6 miesiącu ciąży jak większość nas:(Poczuła się źle, nie puściła swojej 8-letniej córeczki do szkoły, upadła zsiniała, mała wzywała pomoc, okazało się, że zator a dzień wcześniej była u lekarza i lekarka jej powiedziała, że szybko się meczy bo jest otyła i dlatego tak jej duszno:(Mówiła, po wizycie, że jest jej strasznie ciężko w klatce:(Tak jakby nie mogła oddychać:(Masakra:(:-(
Współczuje... :-((( Przykre to że nasi polscy lekarze nie sprawdzają dokładnie takich zdarzen...

Pozarlam 18 knedli :eek:
:szok: :szok: :szok: ja góra zjem zawsze 4 :-D

To radzę Ci iść szybko do dentysty, bo moja mi wczoraj uświadomiła, że w ciąży czasem bywa tak,że ząb potrafi się tak szybko popsuć,że czasem jest za późno,żeby go ratować:baffled:
a wczoraj to się śmiały, bo jednego dnia miały aż trzy ciężarne w gabinecie i wszystkie z ósemkami:tak::-D i mówiły,że to pewnie hormony tak działają,że w ciąży wychodzą ósemki, bo do wychowania dziecka to trzeba być bardzo mądrym:-D:-D
Mi też 8 wychodzą i czasem mnie pobolewają heh...

Znów dopadła mnie zgaga:szok:i to taka gigantyczna:szok::szok::szok: wykończę się :eek:
Też coraz częściej mnie dopada... Już nie mam siły, najgorsze są noce...:-(

mam nadzieję że taki będzie o 12 odbieram i lece umówić sie na wizyte do nowego gina bo ten mój dotychczasowy mnie wk****ł bo nie dał mi ani razu skierowania na wyniki pierwze i ostatnie jakie robiłam to w 6 tyg co samaposzłam zrobić a do tej pory nic a jeszcze mnie położna nakręciła no i zmieniam mam nadzieje ze na lepsze
Ja na początku chodziłam prywatnie do gina i bylam zadowolona. Niestety jak mąż prace stracił musiałam pójść na NFZ i byłam na 3 wizytach... Lekarz do dupy, Prawdziwe szczegółowe USG miałam w 13tyg a w styczniu na NFZ zrobił mi takie krótkie i powiedział że jest oki ale co można przez 2 min zobaczyc?:-| Teraz po 2 marcu planuję iść na USG prywatnie i poważnie myśle ze jeszcze spróbuje z jednym państwowym lekarzem a później prywatnie bede chodzic bo na szczescie mąż pracę juz ma;-)

Krakowianka Trzymaj sie.... Jesteśmy z Tobą... :*****

dorotka super ze powracasz do zdrowia.Kiedys w koncu muszą rosnąć te nasze brzuszki;)))Mój co prawda juz w 2 miesiącu było bd widac bo do szczupłych nie należę;o I jak pomysle ze jeszcze 3,5 m-ca to az się boję.Od dzisiaj mam zamiar mierzyc brzusio;)))

pierwszy dzien 25tyg=117cm (na wys pępka)

Ostatnia edycja:
Witajcie z rana :)
krakowianko - wiele sił dla Ciebie, bądź dzielna, pożegnaj i od nas Swojego Aniołka

Co do brzuszków to ja wczoraj wieczorem wciąż nie mogłam się nadziwić jak mi brzuszek urósł. Normalnie mam wrażenie jakby to dosłownie z dnia na dzień było! Wcześniej tez już go było widać, nie powiem, ale mam wrażenie, że w ciągu 2 ostatnich dni to po prostu wystrzelił. Wczoraj nie pasowały mi już spodnie dresowe, w których chodziłam przedwczoraj i były jeszcze oki :sorry:Normalnie czas na ciążowy dresik:tak:

Witajcie o poranku.

krakowianko- pamiętaj,ze wśród nas zawsze znajdziesz wsparcie
Dla Jagódki
[*]

kajdusiu- ruchami się nie przejmuj, moja dzidzia przez dwa dni się pawie nie odzywała, penie przez perypetie związane z dentystą, a wczoraj jak byłam na glukozie, po jej wypiciu to tak się rozszalała, że dziś to nawet o 5 rano ją czułam jak się wierci:-)

Olimpia- czy Ty masz dziś wizytę w Domu Lekarskim?

dorotka28de- super,ze już się lepiej czujesz

iza_tcz- miłego podglądania na USG

Co do lekarza na NFZ, ja pierwszą ciąże prowadziłam właśnie u takiego lekarza, właściwie u dwóch, u kobiety i mężczyzny, bo czasem jak coś się działo a mojego prowadzącego nie było to ta lekarka zawsze bez problemu mnie przyjmowała i to czasem bez kolejki, byłam bardzo zadowolona, zawsze dostałam skierowanie na USG, wyniki prawie co miesiąc i wszystkie wizyty jak trzeba, teraz tez chciałam do nich chodzić, ale okazało się,że oboje już tam nie pracują gdzie chodziłam i zdecydowałam się na wizyty prywatne, u tez wcześniej sprawdzonego lekarza.

reklama
Mój co prawda juz w 2 miesiącu było bd widac bo do szczupłych nie należę;o I jak pomysle ze jeszcze 3,5 m-ca to az się boję.Od dzisiaj mam zamiar mierzyc brzusio;)))

pierwszy dzien 25tyg=117cm (na wys pępka)

To tak jak u mnie też szybko było widać brzuszek.
Ja właśnie zmierzyłam swój 25 tyg= 112 :-)

Do góry