reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej dziewczynki,
paulka proszę o dodanie mnie do grupy ;-)
dziękuję wszystkim za wsparcie i dobre słowo dla mojego Taty, jutro bedzie operowany, jest w dobrych rękach także wierzę ze bedzie dobrze......
mój kochany mąż chcia mi poprawić humor wiec zabrał mnie na zakupki dla naszej Niuni.........kupilismy całą wyprawkę :-) :
- wanienkę z wyrofilowanym leżaczkiem dla niemowlaka a jak bedzie siedzieć już to ma siedzisko z drugiej strony z oparciem
- myjki i okrycia kąpielowe
- kosmetyki i pierwsze pampersy
- mięciutki kocyk
- nożyczki do paznokci, szczoteczkę do glówki,gruszke i smoczek uspokajający, taki przypominający cycusia ;-) (dla karmionych piersią )
-laktator i buteleczki
- no i oczywiście koszulki, kaftaniki, śpioszki i pajacyki - wszystko mięciutkie i w slicznych pastelowych kolorkach :happy:

oj jak na to patrze to ciesze sie na myśl ze za 4 miesiące to maleństwo cudownie pachnące bedzie już z nami.....:tak:

czy wam też brzuszek rośnie z dnia na dzień??? ja mierze na wysokości pępka i przybywa po cm co chwila :eek:

jutro kciuki zaciśnięte za Twojego tatę!!!
a wypraweczka już niezła:tak: dobrze mąż zrobił że Cie na zakupy zabrał:-)
ja brzuszka nie mierzę centymetrem ale rośnie:-D oj w coraz mniej ciuszki wchodzę, a wczoraj gumkę ze spodni ciążowych przesuwałam bo już mi ciasno było, choć w zeszłym tygodniu mi zjeżdżały:-p:-p:-p

reklama
Witajcie, byłam w piątek na usg i dowiedziałam się, że będzie chłopiec:-). Cieszę się, bo razem z mężem byliśmy przekonani,że to będzie chłopiec. Ale dowiedziałam się jeszcze, że mój maluszek ma prawdopodobnie okręconą pępowinę wokół szyi, a jakby tego było mało, jest ułożony pośladkowo:-(. Bardzo się boję, że jeśli będzie chciał sie przekręcić, bardziej zakręci pępowinę. Jakby tego było mało, mój lekarz jest na urlopie do 3 marca. Co mam robić? Może któraś z Was była w podobnej sytuacji??

gratuluję chłopaczka:-) niestety jak to jest z pępowiną to nie wiem, choć słyszałam że maluszki w 6miesiącu bawią się nią, zaciskają- w ten sposób dostarczają sobie adrenaliny:-D:szok::-D nieźle co?a przekręcić to jeszcze się może!

No i kupujemy ten fortepian!!! Tak bardzo się cieszę!!! Pochwaliłam się i uciekam, bo jeszcze sporo dziś roboty przede mną, ale jutro będę z Wami od rana, bo mam wolne :-)

lena wanienka kosztowała 80 zł, ale przekalkulowałam sobie i mysle ze sie opłaca bo jest dla dzieciaczka malutkiego i dla siedzacego do 15 kg wiec troche posłuży i bezpiecznie maluch może sie kąpać . jesli chodzi o ten leżaczek który jest w środku to dla mnie bo nie mam tyle sieły co mąż zeby maluszka trzymac na rączce i myć :happy:

witajcie wieczornie:) wlasnie wypisalam na watku zamknietym o wplatach, 28 dziewczyn + ja.
mamy cala sume potrzebna na zamowiony wieniec.
mam nadzieje ze wiecej przelewow nie bedzie,bo bede musiala Wam zrobic przelewy zwrotne :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam porannie :-D coś dziś spać nie mogłam i od godziny na nogach jestem :rofl2: normalnie o takiej porze to bym nigdy nie wstała :-p udało mi sie już płatki i kanapki zjeść, a nawet 8 nie ma :-D robić też mi się nic nie chce, więc pewnie polecę poczytać.

Cobra - mamy super organizację :laugh2:

Staś (*)
Jagoda (*)

Oj i mam podniesioną glukozę...norma 106 a ja mam 148 (po tym teście z 50g obciążeniem glukozy)...mam się martwić? Dziś zadzwonię do lekarza co teraz...:-(

reklama
witam z rana:)
ja idę właśnie na morfologie, a taka głodna jestem ze chyba kanapkę do torebki wcisnę żeby zraz po wyjściu zjeść:-p

Aniu pewnie dostaniesz jeszcze raz do zrobienia badanie z obciążeniem 75g glukozy, ja się na tym nie znam, ale poza tym że idę na morfologię to odbieram właśnie wyniki tej glukozy i się też boję:-(

Stasiu[*]
Jagódko[*]

Do góry