reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

ja z ranka wybrałam się do lab w celu zrobienia badan na jutrzejrzą wizytę, mam nadzieje ze bedą oki:-D, ciekawe co tam u mojej Majusi słychac? już nie mogę się doczekać jutra kiedy ją zaobacze:-D

Miłego dnia

Ja wczoraj miałam akcję badania, dzisiaj idę oglądać dzidzię na USG :-)

reklama
Gniesha- :-:)-:)-(jestem z Tobą bardzo bardzo blisko, przytulam Cię, chętnie oddałabym Ci trochę siebie i mojej siły, ale tak się nie da.... Nie wiem co jeszcze mogłabym napisać... :-(
Anik, Klementinka- dziękuję za odpowiedzi...

Cześć dziewczyny ;-)
skruszona powracam po 2 miesiącach nieobecności :zawstydzona/y:
w tym czasie dorobiłyście z 1000 stron !
Ja już na 100% wiem że będzie córcia Kasia, tak jak chcieliśmy :-)
Niestety Kasi się nie podoba u mnie w brzuszku i jestem na luteinie dopochwowo, od tej luteiny zrobił mi się stan zapalny(swędzi i piecze, ale bez upławów i serka), w związku z tym mam pytanie - czy któraś z was tak miała, i co wtedy robiłyście ?
Niestety mój lekarz jest na wyjeździe i nie bardzo mam do kogo z tym problemem iść :-(

Cześć dziewczyny ;-)
Niestety Kasi się nie podoba u mnie w brzuszku i jestem na luteinie dopochwowo, od tej luteiny zrobił mi się stan zapalny(swędzi i piecze, ale bez upławów i serka), w związku z tym mam pytanie - czy któraś z was tak miała, i co wtedy robiłyście ?
Niestety mój lekarz jest na wyjeździe i nie bardzo mam do kogo z tym problemem iść :-(

Witaj ;-)

Ze stanem zapalnym to koniecznie musisz iść do lekarza - nawet do innego, bo z tym w ciąży nie ma żartów. Nie sądze, żeby Ci się to zrobiło od luteiny, może to po prostu jest zbieg okoliczności.

Cześć dziewczyny!
Kilka dni mnie nie było na forum - jakaś chandra mnie dopadła i nie mam na nic siły ani ochoty.. co gorsza nawet nie wiem czemu....
Gniesha&Staś - cały czas trzymam za Was kciuki z całej siły. Wierzę, że będzie dobrze!
Edit: Teraz doczytałam :-(. Przytulam Was bardzo mocno....nie wiem co napisać... pewnie nic co teraz zrobimy lub powiemy nie pomoże specjalnie, ale wiedz, że jesteśmy z Wami.

Witam kilka nowych mam i gratuluje dobrych wiadomości powizytowych:-)

Ewus2090-trzymaj się kochana! Dobrze, że juz jesteś w domku i że chirurg chciał zobaczyć brykające bliźniaki:-D przynajmniej wiesz, że oba się ruszają. Swoja droga skandal w tym Augustowskim szpitalu, żeby USG położniczego nie zrobić....

Co do ułożenia maluszków to z tego co wiem, maja jeszcze wystarczająco dużo miejsca do obracania:-) do ok. 30tgo tygodnia mogą brykać jak im się podoba.

liliti - Jeśli chodzi o dojrzałość łożyska, to jest to dodatkowy parametr; w tej chwili większość aparatów USG umożliwia rzeczywista ocenę przepływów przez łożysko. Jeśli chodzi o stopnie 0 i I to bardzo dobry wynik jak na II trymestr :tak:Ja dopiero w poniedziałek mam mieć oceniane przepływy i pewnie przy okazji dojrzałość.

magdalena79- mnie piersi (głownie sutki) bolą i swędzą od czasu do czasu - zwykle kiedy się jakiś "mini-korek" siary zrobi.

kajdusia
- co do postu - z tego co wiem nie ma jednoznacznej interpretacji. Ja optuję za posłuchaniem głosu rozsądku i zastąpieniem ścisłego postu jakąś inną formą pokuty...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny ;-)
radze Ci jak najszybciej isc z tym stanem zapalnym do lekarza
w ciazy to niebezpieczne

reklama
Gniesha - łzy cisną się do oczu, tak mocno wszystkie trzymałyśmy tutaj kciuki:-(, Kochana jestem z Tobą i przytulam mocno, nic więcej nie potrafię napisac....:-:)-:)-(

Do góry