reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dzieńdoberek :-)

A mnie dziś czekają porządki ależ mi się nie chce ale w końcu kiedyś muszę pozbyć się tych kartonów.

pytam z ciekwaości bo ja w 22 tyg miałam 0 stopień dojrzałości łożyska, ważne żeby po 30 tyg nie było za stare...

Pierwsze słyszę o czymś takim, mój lekarz a włąsciwie lekarze mówią tylko że łożysko ok ale nigdy nie słyszałam o dojrzałości.

Czarna wiedźmo - do cywilizacji mam w sumie całkiem niedaleko bo do granicy Warszawy mam 5 km, sąsiadów też trochę jest ale okolica się dopiero rozrasta -jakiś czas temu były tu same łąki i lasy. Może nie byłoby do końca tak źle gdyby ta zima nie była taka wyjątkowa. Ja nie pamiętam kiedy tyle czasu leżał śnieg na dworze i co najlepsze coraz więcej go przybywa i to prawie codziennie więc jak na pierwszy raz mamy niezłą szkołę przetrwania, no bardziej ma mój M :-) bo ja grzecznie siedzę sobie w domku ;-).

agula, marta - witam nowe Mamusie.

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny!
Wczoraj mężuś zabrał laptopa do pracy, a później do nocy pisał na nim pracę, więc myślę, że moja nieobecność na forum jest usprawiedliwiona :-)

Jak tylko wstałam to cały czas myślę o naszej Gniesi i Stasiu. Kochana, myslę o Tobie cieplutko i mocno zaciskam kciuki!!!

Paula- fajnie, że już jesteś po sesji :-) Teraz możesz z czystym sumieniem nowe TV oglądać :-)
Mama mikołaja- u nas maluszka też będzie nosić większość rzeczy po Piotrusiu, wszystkie niezbędne rzeczy są , tylko część musimy poodbierać od znajomych, którym pożyczyliśmy... Ja też chodzę do pracy i cieszę się, bo lubię pracować i lubię kontakt z ludźmi, ale może jak się gorzej czujesz to przystopuj trochę- musisz siedziec całe 10 godzin? :szok:
Olimpia- piekne te małe buciczki
Paulka82- ja też chyba bym zaryzykowała z tą jazdą bez prawka :rofl2: Chociaż ostatnio mąż jeździ do pracy (do Torunia) moim autem (ma lepsze opony on jego Omegi), a dojeżdzam do pracy autobusem z przesiadkami, ale specjalnie nie narzekam- wreszcie mam czas, żeby poczytać książkę no i mogę sklepy poodwiedzać na trasie- w tym lumpeksy w poszukiwaniu łupów dla Małgośki :-) No ale z dzieckiem do przedszkola to by mi się nie chciało...
madziaja- miłego wyjazdu, odpoczywaj!
koriander- a w Holandii nie ma USG przed porodem? To chyba ważne sprawdzić jak jest dziecko ustawione- czy nie pośladkowo itp... :confused2:W Polsce są proszki do prania specjalnie dla maluchów- my używaliśmy Jelpa :tak:, nie chce mi się wierzyć, żeby u Was takich nie było,przecież maluchy mają takie delikatne dupcie :-D
Ewus- jak dobrze, że jesteś już w domku i z nami :tak:
ita- super ten wózeczek! bardzo bardzo ładny :-) i drogi :eek:;-)
ewelinka307- ja nie wiem, jak mala jest ułożona, ale od dwóch dni słabiej czuję ruchy i nie tak nisko, więc może się przekręciła właśnie...
emalia- też jesteśmy z mężem zachwyceni Avatarem, rozważam, żeby się wybrać jeszcze raz...;-) A jak z Twoim?- już pogodzeni, foch Ci minął? :-D
Czarna wiedźma- na pewno nikt Cię tu nie zlinczuje- kupuj dalej ciuszki, kupuj... A jak już uznamy, że masz za dużo to zrobimy najazd i trochę Ci podbierzemy :-D:-D Miłego seansu i zakupków!
Agula1982- witaj wśród nas! Brzuszek masz piękniusi:tak:
marta w- Ciebie też witam serdecznie :-)
nemezizaki- fajne to opowiadanie :tak::tak:
neti79- gratuluję udanej wizyty i "prawdopodobnie" dziewczynki :-) Fajnie, że Twój facet byl z Tobą w weekend i w Walentynki :-)
zdec- fajnie, że z Natalcią wszystko ok :-) Skoro taka malusia to na pewno dziewczynka :tak:
magdalena79- mnie piersi bolały i swędziały na początku ciąży, teraz juz nie :-)
Cobra- gratuluję zdrowego Kubusia :-)I bardzo ładne imię :-) Fajnie, że szeregi bb chłopaków są zasilane :-)
IIwka- no i znów chłopak :-) Cudownie, gratuluję!
Andzia- to tak jak ja miałaś pracowite walentynki :-) Ale jaka później satysfakcja!
Kurcze, nie wiedziałam, że Wy nie będziecie znać płci do porodu :szok: - podziwiam za cierpliwość!:tak:
liliti- wyjdę na kretynkę, ale nawet nie rozumiem pytania z tym łożyskiem... :-(
gosiagro- miłego spotkania ze znajomymi!

Mam takie pytanie do dziewczyn wierzących- praktykujących- czy nas na jutro obowiązuje post ścisły, czy mamy jakąś dyspensę z racji naszego stanu? Chodzi mi o te 3 posiłki w ciągu dnia- jakoś sobie nie wyobrażam- bo ja co godzinę muszę przegryźć coś małego :eek: Ktoś coś wie?

racja, prawdziwy urodzaj Amelek :-) pękne imie wiec pewnie dlatego. ostatnio byl fajny artykuł na onecie apropos popularnych imion i byla historia z przeczkolem gdzie było w grupie 9 dziewczynek: 5 Amelii i 4 Oliwie:-) i panie musialy nadac dzieciom numery bo jak ktrąs wolały to begly wszystkie hehe

Mam takie pytanie do dziewczyn wierzących- praktykujących- czy nas na jutro obowiązuje post ścisły, czy mamy jakąś dyspensę z racji naszego stanu? Chodzi mi o te 3 posiłki w ciągu dnia- jakoś sobie nie wyobrażam- bo ja co godzinę muszę przegryźć coś małego :eek: Ktoś coś wie?

kajdusia - z tego co wiem to nie dotyczy to ludzi starszych i dzieci, więc mysle sobie ze jak my dla dobra naszych dzieci zjemy więcej niż trzy posiłki to nie popełnimy grzechu:-Dja sie przynajmniej tego będę trzymac:-)

Kajdusiu z tego co wiem to kobiety w ciazy i karmiace sa wylaczone z postu

dzisiaj sledzik, ostatni dzien karnawalu!!!

choc dla mnie to dzien jak co dzien, takiego lenia mam ze nawet nie chce mi sie obiadu zaplanowac a co dopiero zrobic
zaraz zmierze sobie cisnienie, jak berdzie niskie to latte sobie zrobie

caly czas mysle o Gnieshi, oby wyniki byly pozytywne

edit: cholera jasna, teraz doczytalam

reklama
Do góry