reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Właśnie dlatego że ja też się boje jakby coś było z dzieckiem albo ze mną to przynajmiej nie będą nigdzie przewozić tylko wszystko jest na miejscu dlatego lepiej rodzić w państwowym szpitalu.

reklama
Neti jasne razem zawsze raźniej;-) ja mam nastęną wizytę za tydzień to się okaże czy cos się zmieni ale raczej nie bo od początku mam tak przesuniety termin:-)
4D:szok: zazdroszcze,ja to bym musiała po Krakowie gdzies szukac tego,ale damy rade i na 2D;-)
ja od soboty zaczynam dokupowac wyprawke ,bo po synku mam to co najwazniejsze.....ale jednak trochę nowych muszę mieć,już nie moge się doczekac:happy:.....lista spora tak czy siak napewno nie taka jak za pierwszym razem bo odpadaja najdroższe rzeczy...
Jak dziewczyny z imionami? macie wybrane?

Andzia S to kolor sciany jest na zdjęciu.........ah marzy mi się taka profesjonalna sesyjka u fotografa.....

Ostatnia edycja:
Nie koniecznie wszystko zalezy od wyposazenia takiej kliniki.
Często jest tak że takie kliniki połoznicze sa świetnie wyposażone w sprzet zarówno ratujący mame jak i dziecko-czasem nawet lepiej niż nie jeden oddział połozniczy w szpitalu

Często jest tak że takie kliniki połoznicze sa świetnie wyposażone w sprzet zarówno ratujący mame jak i dziecko-czasem nawet lepiej niż nie jeden oddział połozniczy w szpitalu
no i napewno o niebo lepsza jest opieka, w szpitalu pozwalają sobie na brak dobrej opieki bardzo często

tego nie wiem, ale szpitale, w których byłam do tej pory były raczej nowocześnie wyposażone. natomiast w klinice na pewno nie ma lekarzy specjalistów z innych dziedzin i w razie powikłań i tak musowy przewóz do szpitala.
co do opieki, pewnie macie rację, no ale za to się tam płaci i to słono. jeśli się zapłaci za jednoosobową salę porodową czy indywidualną opiekę położnej w szpitalu to też pewnie będzie super.. smutne, ale prawdziwe:-(

tego nie wiem, ale szpitale, w których byłam do tej pory były raczej nowocześnie wyposażone. natomiast w klinice na pewno nie ma lekarzy specjalistów z innych dziedzin i w razie powikłań i tak musowy przewóz do szpitala.
co do opieki, pewnie macie rację, no ale za to się tam płaci i to słono. jeśli się zapłaci za jednoosobową salę porodową czy indywidualną opiekę położnej w szpitalu to też pewnie będzie super.. smutne, ale prawdziwe:-(
Tu tez mam inne zdanie ;-)
są kliniki które mają podpisane umowy z NFZ i w takiej klinice nie placi sie dużo.
kolezanka zdecydowała sie własnie na poród w takiej klinice i za całość zaplaciła nie całe 400zł :tak:
Dodam że bedzie to poród przez cesarskie cięcie.
I wiesz jesli rozdisz w typowo połozniczej klinice to pracuja tam tacy sami specjaliści jacy pracują w szpitalu połozniczym.
Nie zawsze jest tak ze oddział połozniczy jest jednym z oddziałów wielkiego szpitala często sa to oddzielne szpitale i w razie jakis komplikacji nie związanych z połoznictwem i tak przewoża Cie do innego szpitala lub sciągaja lekarza na konsultacje

Ostatnia edycja:
:-)Prywatne kliniki nie maja tyle sprzetu co szpitale panstowe,ale maja ten podstawowy,najpotrzebniejszy zarowno dla matki jak i dla dzieckka,poza tym jeszcze przed i w czasie porodu przebieg jest tak monitorowany,ze juz wczesniej wiadomo,czy cos jest nie tak,czy jest jakies zagrozenie i wtedy jedzie sie do panstowego. Mylalam tak,ze skoro w panstowym mam zaplacic kilkaste zlotych za znieczulenie, a jeszcze jak bym chciala dodatkowo jednoosobowa sale i polozna to by to mnie to wynioslo tyle co w prywatnej klinice, a tam ciagla opieka lekarza gwarantowana i ta cala otoczka jest o wiele przyjemniejsza. Wyzywienie i komfort pobytu dla matki dziecka i nawet ojca. Ostatnio slyszlalam,ze po porodzie caly zespol z rodzina otwiera szampana.Jak milo,chcialabym,zeby ktos mimo mego niedomagania wtedy zadbal o takie celebrowanie tego jednego z najwaznejszych chwil w zyciu.
Na 100%nie jestem jeszcze zdecydowana,ale bardziej przychylam sie ku takiej decyzji. Kilka dni temu moja kolezanka urodzila w tamtej klinice,musze jeszcze z nia zrobic wywaid,a kuzynka od niedzieli lezy na porodowce w panstowywm szpitalu,bo rodzi blizniaki. Zrobie porownanie i wtedy podejme ostateczna decyzje

Dla mnie i jedno i drugie jest ok najwazniejsze żeby przyszła mama czuła sie bezpiecznie i dobrze w tym jednym z wazniejszych dni swojego zycia.
nie wazne gdzie ważne żeby była zadowolona i miło wspominała TEN dzień:tak:

badaicka no tak, masz rację. pewnie jak zwykle przesadzam z tymi obawami ;-)
najważniejsze w końcu jest to, żeby przyszła mama czuła się pewnie i komfortowo -a czy to będzie szpital dla jednej czy klinika prywatna dla drugiej to chyba nie ma aż tak dużego znaczenia.

reklama
pytanie do ziewczyn po badaniach szczegołowych : który ( w czterostopniowej skali) stopień dojrzałości łożyska macie w połowi ciązy???

Do góry