ewelinka307
Fanka BB :)
Właśnie dlatego że ja też się boje jakby coś było z dzieckiem albo ze mną to przynajmiej nie będą nigdzie przewozić tylko wszystko jest na miejscu dlatego lepiej rodzić w państwowym szpitalu.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
no i napewno o niebo lepsza jest opieka, w szpitalu pozwalają sobie na brak dobrej opieki bardzo częstoNie koniecznie wszystko zalezy od wyposazenia takiej kliniki.
Często jest tak że takie kliniki połoznicze sa świetnie wyposażone w sprzet zarówno ratujący mame jak i dziecko-czasem nawet lepiej niż nie jeden oddział połozniczy w szpitalu
tego nie wiem, ale szpitale, w których byłam do tej pory były raczej nowocześnie wyposażone. natomiast w klinice na pewno nie ma lekarzy specjalistów z innych dziedzin i w razie powikłań i tak musowy przewóz do szpitala.Nie koniecznie wszystko zalezy od wyposazenia takiej kliniki.
Często jest tak że takie kliniki połoznicze sa świetnie wyposażone w sprzet zarówno ratujący mame jak i dziecko-czasem nawet lepiej niż nie jeden oddział połozniczy w szpitalu
Tu tez mam inne zdanie ;-)tego nie wiem, ale szpitale, w których byłam do tej pory były raczej nowocześnie wyposażone. natomiast w klinice na pewno nie ma lekarzy specjalistów z innych dziedzin i w razie powikłań i tak musowy przewóz do szpitala.
co do opieki, pewnie macie rację, no ale za to się tam płaci i to słono. jeśli się zapłaci za jednoosobową salę porodową czy indywidualną opiekę położnej w szpitalu to też pewnie będzie super.. smutne, ale prawdziwe:-(