reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam!
A ja znowu szykuje się do pracy dziś pewnie będzie intensywny dzień bo pracuje jako florystka w kwiaciarni którą prowadze z mamą więc dziś będziemy zasuwać we dwie mam nadzieje że jakoś dam rade:tak:tylko wczoraj siedziałam do pierwszej przed kompem i się niezbyt wyspałam:no:

reklama
Witam i ja z rana.....
Nasza malutka od dwóch dni nieźle buszuje u mamy w brzuszku....a ja bym mogła całymi godzinami tego czuć....Uwielbiam jak się rusza a zwłaszcza jak mocniej kopnie....Wczoraj jak mój P. wrócił do domu i zaczał mówic do brzuszka to tak zaczeła kopać ze szok...Mojemu P. aż oczy dwa razy większe się zrobiły....Kochane nasze słodkie maleństwo....
Dziewczyny powiedzcie mi jak ma się takie skurcze w łydkach to oznaka niskiego poziomu żelaza....????W nocy budziłam się ze 3 razy takie skurcze mnie łapały raz w jednej a raz w drugiej łydce....Jeśli tak to co powinnam jeść takiego co zawiera żelazo....????
Ja dziś chyba cały dzień przeleniu****ę....Jakoś czuję że nic mi się nie będzie chciało...A P. do 17.00 w pracy więc może potem go na spacer chociaż jakiś krótki wyciągnę....

paula24211- gratuluję zdanej sesji!!! właśnie ostatnio pisałam,że się długo nie odzywasz, ale któraś z dziewczyn napisała,ze wysłałaś jej sms-a co się z Tobą dzieje:-)

kreatorka- zorientowałam się w piątek i pewniewtedy to się stało, wczoraj dzwoniłam na Policję,żeby to zgłosić, ale muszę to zgłosić w poniedziałek w Wydziale Komunikacji, w razie gdyby ktoś chciał użyć mojego dokumentu, policjant mi wytłumaczył,ze pewnie każą mi zaczekam jakieś 2tyg zanim wyrobię nowe prawko, bo może ktoś je odeśle, więc z miesiąc to potrwa, tak czy siak jestem teraz uwięziona, bo Patryka muszę wozić autobusem do przedszkola :wściekła/y::-(

anecznik niezły numer wam wywinął synalek, pewnie psotnik z niego będzie:-D musicie byc w niezłym szoku mam nadzieje pozytywnym;-) bo z tego co pamiętam to troszeczke byłaś zawiedziona:rofl2: pozdrawiam

Troszkę na początku faktycznie tak ale później to już się przyzwyczailiśmy do tej myśli i pokochaliśmy naszą córeczkę :-) Myślałam, że mój mąż będzie mega szczęśliwy z powodu syna, ale nie wygląda na takiego, pewnie też musi się z nową sytuacją oswoić. Trochę to brzmi jak by jakaś tragedia się stała, tak nie jest ale on wczoraj (po paru kieliszkach u kumpla) powiedział że czuje się jak by mu ktoś ukochaną córeczkę zabrał :-( :-( OJ wiem że te jajeczka mogą jeszcze odpaść i jesteśmy szczęśliwi z powodu zdrowego dziecka jednak takie przestawianie się miesięczne to odpada. Przy następnym maluchu nawet nie chce wiedzieć przynajmniej do 30 tygodnia :-)

Anczenik - a to niespodzianka :-D wiec jednak nie będzie Majka tylko...? Macie imię dla synka? :-) to termin bardzo Ci się zmienił, ale mi lekarz mówił, że po 16 tygodniu to termin z usg jest już mniej wiarygodny, bo dzieciaki rosną w swoim tempie i wiadomo, niektóre będą po prostu mniejsze inne większe :-)

Chyba mnie z kimś pomyliłaś :-) ona nigdy nie miała być Majką, prędzej Ewką :-) Dla chłopca mieliśmy wybrane 3 imiona ale teraz jak wiemy że jednak chłopak to szukamy dalej :-) Zastanawiamy się nad USG 3D aby mieć już maksymalną pewność co do płci i zdrowia malucha ale to byłoby już jego 3 USG w tym miesiącu :-(

Najlepsze było że wczoraj będąc u znajomych to dziewczyny mi mówiły że wyglądam na dziewczynkę :-) :-) :-)

Dziś przede mną długi dzień :szok: zakupy obiad u rodziców a jeszcze hydraulik ma przyjść (też sobie wybrał dzień)i do tego jeszcze trochę skacowany mąż :-D więc ja uciekam dziewczyny, a wszystkim życzę udanej niedzieli :-)

Witam w Walentynkowy poranek :-)

Ja ostatnio coś spać nie mogę a do tej pory byłam strasznym spiochem, no cóż ale takie są uroki naszej ciąży. Najgorsze jest to że zawsze miałam fajne sny a od jakiegoś czasu śnią mi się jakieś głupoty, dziś np byłam uczennicą w szkole podstawowej a dokładniej w III klasie (oczywiście będąc dorosła) i nie potrafiłam żadnego zadania zrobić, ale mi było wtyd :zawstydzona/y:.
Na pocieszenie idę sobie zrobić jajecznicę.

Kreatorka - sama jestem ciekawa jaka będzie Anna Rice bo do tej pory czytałam jedynie trylogię Spiącej Królewny która była dla mnie lekkim zaskoczeniem ;-). Może Lestat i inni do końca nie będą tacy nudni :-)

Athena - wielkie dzięki za spis, na pewno wybiorę się do księgarni. Już widzę zadowoloną minę M.

Hej dziewczynki :tak: Ja jak zwykle ostatnio tylko na chwilkę, podczytuje was codziennie żeby później nie nadrabiać 100 stron.

Co do braku magnezu to wcześniej gdzieś anecznik chyba o mrowieniu w nogach pisała (??). Ostatnio jak byłam na wizycie lekarz powiedział że to jest normalne w tym okresie ciąży i przypisał mi magnez żeby zapobiec ;-) właśnie cierpnięciu. Więc chyba skurcze to podobny problem :-D

Życzę miłej niedzieli i wszystkiego naj z okazji walentynek :tak:

czesc dziewczyny witm sie z Wami po kilkunastodniowej nieobecności ale siła wyższa niestety nie mialam dostepu do neta:-:)-:)-( dlatego nie moglam sie odezwac.... ale u mnie i naszej malutkiej wszystko ok właśnie buszuje w brzuszku ja wczoraj po 4 egzaminach padlam jak suseł do lóżka.... ale wszystkie zaliczone i sesja do przodu:tak::tak::-D:-D:-D
nie wiem kiedy Was nadrobie postaram sie jak najszybciej ale z góry przepraszam jak nie odp na kazdego posta bo strasznie duzo tych stron sie tu mi nazbieralo:-(

ide na sniadanko jakies potem sie zobaczy

ZYCZE WAM UDANEJ NIEDZIELI I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI WALENTYNEK!!!!1:-):-):-):-)

Gratuluję zaliczonej sesji:tak::-)

reklama
Dziewczyny powiedzcie mi jak ma się takie skurcze w łydkach to oznaka niskiego poziomu żelaza....????W nocy budziłam się ze 3 razy takie skurcze mnie łapały raz w jednej a raz w drugiej łydce....Jeśli tak to co powinnam jeść takiego co zawiera żelazo....????

Mi lekarz powiedział żebym nie łykała żadnej chemii tylko na początku spróbowała jeść więcej rzeczy bogatych w magnez i wapno czyli orzechy, gorzka czekolada, mleko i woda mineralna. Jeśli to nie pomoże to dopiero potem sięgnąć po środki farmakologiczne, ale on z reguły jest przeciwnikiem chemii dla ciężarnych. Jednak zastosowałam się do zaleceń i już jakiś czas skurczy nie mam :-) a wątroba ma lżej :-)

Się uśmiałam z mojego suwaczka :-) napisane że maluch wazy prawie pół kilograma :-) nasz to już ponad pół kilograma waży :-)

Gosia też gratuluję :-)

Właśnie złapałam się na tym, że przeglądam na allegro ciuszki dla dziewczynki :-D ciekawe ile jeszcze takich wpadek zaliczę :-) Wcześniej wydawało mi się że dla chłopców jest dużo ciuchów a dla dziewczynek jak na lekarstwo a teraz mam wrażenie, że jest na odwrót :-) Na szczęście na początku to i tak niema żadnego znaczenia :-)

Ostatnia edycja:
Do góry