reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie Dziewczynki
szybciutko nadrobiłam to co od wczoraj nadrobiłyście:-)
Wszystkim Gratuluje udanych wizyt:-):-)
ewus trzymaj się dzielnie i nie daj się w tym szpitalu :tak::-)
kajdusia-wszystkiego najlepszego z okazji imienin:-)

Później napiszę sms-a do gnieshy co u niej słychać i kiedy będą wyniki i jak tylko odpisze dam Wam znać, nie chciałam za bardzo jej męczyć sms-ami i pytaniami, bo pewnie i tak jest jej ciężko a Ona doskonale wie,że wszystkie o niej myślimy.

A ja wczoraj zgubiłam prawo jazdy, tzn wczoraj się zorientowałam,że go nie mam:wściekła/y::-( przeszukałam już wszystko i nie wiem co mam zrobić, czy iść w poniedziałek wyrobić nowe czy troszkę poczekać, może ktoś odeśle:-( Jestem taka zła, bo będę musiała wozić Patryka do przedszkola autobusem, a to nie będzie przyjemne:no:
Taka byłam wczoraj zła,że na poprawę humoru poszłam do ciuch-landu i za ok 10zł poszalałam i kupiłam śliczne ciuszki dla mojej córeczki, zrobię później zdjęcia i się pochwalę:-) , fajnie,że ciuszki dla dzieci tak mało ważą :-D:-)

reklama
Witajcie kolezanki w sobotni poranek:-)

kajdusia - wszystkiego naaaajlepszego z okazji imieninek:-) to o której to ciasto?:-D

Paulka - ja wczoraj tez buszowałam w ciuchlandzie:-) obkupiłam Wiktorie i dla siebie udało mi się dostać tunike ciążową :-)
a z prawem jazdy to nie zazdroszczę:-( myslę że powinnaś wyrobiś nowe bo w zasadzie nie wiesz gdzie je zgubiłaś i czy wogóle ktoś je znalazł, a wyrobienie nowego jednak trochę trwa

Miłego dzionka

Ostatnia edycja:
czesc Dziewczynki:-)
przyznaje że mam zaległości:szok::szok:ostatnio na bb byłam w czwartek do południa:szok::wściekła/y:
wczoraj wyszłam na chwile do sklepu i myślałam że do domu nie dojdę, tak słabo mi było:-(przeleżałam cały dzień bezczynnie.byłam w przychodni, wczorajsze ciśnienie to 150/90:szok: pewnie przez nie miałam tak złe samopoczucie, ale boję się tego ciśnienia.tym bardziej że bratowej rz przez porodem skoczyło i mały urodził się z jakimś wylewem:-( aczkolwiek niby nie groźny, choć pod opieką neurologa jest:-(
w poniedziałek będę Was nadrabiać, bo za jakąś godzinkę jedziemy do teściowej,a jutro wybieramy się na chrzciny, na którym mój mąż jest chrzestnym, tak więc niestety nie będę miała wiele czasu żeby tu zajrzeć.
życzę wszystkim udanego weekendu:tak::tak::tak:

Witajcie dziewczyny,
kajdusia wszystkiego najlepszego z okazji imieninek!:-)
Ewus na SMS z zapytaniem co dzisiaj u niej słychać odpisała:
" W nocy miałam znowu skurcze, po wczorajszej interwencji mamy postanowili w poniedziałek zrobić mi posiew moczu i usg nerek, bo jest podejrzenie że mogły do tego wyjść mi kamienie z nerek do przewodu moczowego...ale wyniki będą dopiero w przyszłym tygodniu. pozdrawiam i całuję wszystkie bardzo mocno:*"
Także w sumie nadal nic nie wiadomo:wściekła/y::wściekła/y: Ja chyba nigdy nie zrozumiem tych lekarzy, dlaczego nikt nie robi USG przecież to podstawowe badanie.:wściekła/y:
Co do zakupów to też wczoraj poszalałam na allegro, kupując kilka rzeczy używanych:)

Ostatnia edycja:
A jeszcze chciałam zapytać o coś... Czy któraś z Was wysyłała zwierzę kurierem???:eek:dla mnie to jakieś takie hmmm "niegodziwe" się wydaje:eek:ale może nie mam racji??? mam szynszyle do sprzedania i pani bardzo prosi o wysyłkę, bo mówi że kurierem dotrze jeszcze tego samego dnia:zawstydzona/y:ja mam pewne opory...ale wiem że ludzie tak robią:sorry:może niepotrzebnie się zastanawiam????

Są specjalne klatki i przesyłki na zwierzaczki. Jednak ja bym nie wysyłała mimo wszystko za dużo sie nasłuchałam o tym jak pracownicy traktują przesyłki z żywymi zwierzakami. Np. Rzucają nimi itp. :-( dlatego mimo wszystko nigdy nie wiadomo na kogo trafisz i zwierzak moze ucierpieć, a kobiecie jak zależy to chyba może odebrać osobiście?
Kajdusia - wszystkiego najlepszego z okazji imienin :-D:-)

Kurcze nie dobrze u ewus z tego co widzę :no: nie powinni jej tak traktować, po co tyle czekali? Te badania mogli zrobić już wczoraj...:wściekła/y: no i oczywiście usg, po prostu szok co oni z tą dziewczyną wyprawiają.

czesc Dziewczynki:-)
przyznaje że mam zaległości:szok::szok:ostatnio na bb byłam w czwartek do południa:szok::wściekła/y:
wczoraj wyszłam na chwile do sklepu i myślałam że do domu nie dojdę, tak słabo mi było:-(przeleżałam cały dzień bezczynnie.byłam w przychodni, wczorajsze ciśnienie to 150/90:szok: pewnie przez nie miałam tak złe samopoczucie, ale boję się tego ciśnienia.tym bardziej że bratowej rz przez porodem skoczyło i mały urodził się z jakimś wylewem:-( aczkolwiek niby nie groźny, choć pod opieką neurologa jest:-(
w poniedziałek będę Was nadrabiać, bo za jakąś godzinkę jedziemy do teściowej,a jutro wybieramy się na chrzciny, na którym mój mąż jest chrzestnym, tak więc niestety nie będę miała wiele czasu żeby tu zajrzeć.
życzę wszystkim udanego weekendu:tak::tak::tak:

Kurcze to ciśnienie rzeczywiście nie za dobre:szok:ja z reguły mam 140/80 i to tez wysoko, ostatnio miałam 150/80 i po chwili 140/80. Ginka kazała kupić ciśnieniomierz (już jedzie kurierem) i mierzyć w domu, bo to 150/80 to już trochę niebezpieczne i jak tak bedzie w domu to trzeba leki zacząć brać:szok:A w przychodni nic Ci nie mówili że ciśnienie za wysokie?????

Witajcie :tak: Jak ja lubie weekendy i wylegiwanie sie w lozeczku z mezem :-)

Kajdusiu wszystkiego najlepszego, wielki buziak i ogromny bukiet tulipanow w dniu imienin :-D:-D Na ciacho to ja zawsze sie pisze, mozesz na mnie liczyc :-p Zeby tylko sie zadne chorobsko z tego bolacego gardla nie rozwinelo, a sio!

Gosia** a czemu sie tak fatalnie czujesz? Ogolne zmeczenie czy przeziebienie tez cie lapie? Co do przesylania szynszylek kurierem, ja osobiscie nie przesylalabym, a juz na pewno nie zamowilabym poczta zywego zwierzecia...

Lencja to rafaello to ja tez chetnie w przepisach zobacze, sprawdzony przepis to dobry przepis :tak: A co do lozeczka to pewnie, zawsze walcz o swoje bo to nie ty popelnilas blad, wiec dlaczego masz za czyjas nieuwage ponosic konsekwencje :sorry: Widze ze jednak uczciwy sprzedawca sie trafil
:tak:
kpi super te jabluszka, bardzo romantyczny i kusicielski prezent :-) fajny pomysl jak ktos ma jablonke w ogrodzie :-D

cobra co do karmienia piersia to nie jestes nienormalna :-D Kazda kobieta decyzje powinna podjac sama, ja nie bylam karmiona piersia i jestem duza i dorodna, wiec od tego zycie dziecka nie zalezy.. kieruj sie intuicja i nie daj innym decycowac o swoim zyciu, to najwazniejsze :tak:

kreatorka kochana dziekuje ze czujnosc, "wyczyscilam" liste, a jak sie jakis chochlik znowu na nia zapedzi to bedziemy go walic czym popadnie :-D

zdec przeslij ewus wraz z sms jak najwiecej pozytywnej energii i wysciskaj ja od nas wirtualnie!! Oby juz ja jak najszybciej zbadali i podjeli jakas decyzje....:confused2::confused2:

A teraz moge spokojnie zrobic sniadanko dla siebie i dla meza!

Ostatnia edycja:
mam wiadomości od gnieshy

"Hej Paulka. Fizycznie czujemy się dobrze.Staś rozrabia w brzuszku..Psychiczne-jest b.ciężko. Wyniku nadal nie ma..a moje myślenie oscyluje od całkowitego czarnowidztwa do głębokiej wiary, że będzie dobrze...Ściskam Was i Wasze Skarby.Mam nadzieję,że u Ciebie wszystko ok. "

czyli nadal czekamy i trzymamy kciuki...

gniesha trzymam kciuki żeby sprawdziły się tylko te dobre wizje:tak:

ewus oj niech już ktos się zajmie Toba porządnie:wściekła/y:

Widze że nie tylko ja jestem na "nie" co do "żywych przesyłek":-)

reklama
Witam w sobotkę ;)

Świetnie muszą być te jabłuszka.....Ja może jutro wyjdę w miasto i też kupię jakiś drobiazg mojemu P....Ale pewnie nie znajdę nic takiego fajnego jak te jabłka

Ja powoli chyba kładę się do łóżeczka...Poczekam pod kołderką na mojego P. powinien niedługo być z pracki....Ja dziś jestem bardzo podekscytowana...Pola się rusza cały dzień....a i brzuszek większy niż choćby wczoraj...co mnie bardzo cieszy:tak:

Jak możesz wrzuć zdjątko, jestem bardzo ciekawa jak wygląda takie jabłuszko :)

Agi - czekamy więc na Was :)))
Ja też mam wrażenie, ze z dnia na dzień brzuszek większy...a ja bardziej ociężała..
Wczoraj już mówiłam do męża, że czuję się ociężała jak kobieta w ciąży:-)

Wypiłam kakao bo coś zgaga się odezwała, idę pod prysznic i spać - dobrej nocy ;-)

Wrzucę zdjecie ale dopiero jutro - dziś jabłuszko schowane głęboko w torbie, zeby małz nie znalazł ...

Fajnie, ze tam mocno czujecie ruchy ... ja prawie w ogóle, czasem coś "podskoczy " w brzuszku ... dlatego bardzo czekam ale i trochę się obawiam poniedziałkowej wizyty ...

Mój mąż trzy dni z rzędu gra jakieś koncerty, więc w tym roku nici z walentynek i z moich imienin- a propos- zapraszam jutro na ciacho :-)- czy któreś czerwcówkowe Kaśki jutro świętują ze mną?

Idę spać, trzymajcie się, dobranoc
iiwki też jakoś ostatnio nie było???

ja jestem Kaśka kwietniowa, mam imieniny razem z urodzinami ...
A Tobie życzę Wszystkiego Najlepszego!

Kipi, ja takie jabłka robie z różnymi obrazkami...wystarczy nakleić olie tak w okolicy sierpnia i pięknie się wybarwią...taki przywilej sadu :)

widzisz, dla Ciebie oczywiste a dla mnie nowość i się jak dziecko cieszę :-)

gniesha, ewus - trzymajcie się kochane... przesyłam pozytywne wibracje! i trzymam kciuki żeby wszystko skończyło się dobrze ;)

Do góry