reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

emalia niestety ja Ci raczej nie pomogę w tej kwestii.:-( Ale spróbuję zaraz coś poszperać po internecie.
Ale znalazłam coś takiego nawet z przykładem.
średnia z ostatnich 12 miesięcy brutto - 13,71%(suma składek)=średnia
Masz przykład obliczenia:
1500-13,71%=1294,35zł (średnia z 12 miesięcy)
1294,35zł : 30dni= 43,15zł ( za 1dzień chorobowego)
10dni zwolnienia * 43,15zł=431,50zł
431,50zł * 100%=431,50zł wynagrodzenie za chorobowe

Ostatnia edycja:
reklama
dziewczyny czy ja jestem nienormalna?? dzisiaj moja tesciowa nawiazala do karmienia piersia,i ja przedstawilam swoje postulaty, ze nie chce ,bo dla mnie to jest obrzydliwe... niestety kobiece piersi w ogole mi nie pasuja w roli ''dojarek'', jak mialam 5lat ,moja mama tak karmila brata,nikt mi nie wytlumaczyl dlaczego i w ogole o co chodzi,mam taki uraz do dzisiaj na widok karmiacej kobiety,ze robi mi sie nie dobrze,a jak juz widze przy piersi laktaor to masakra... kojarzy mi sie to ze zwierzetami - u nich mi to nie przeszkadza,ale nie wyobrazam sobie siebie.nie chce i nie bede,choc juz mam order najgorszej matki na swiecie:) mam jeszcze pare urazow z dziecinstwa, jak np strach w ciemnych pomieszczeniach itp, ale ten widok byl dla mnie koszmarem.jestem nienormalna?

Witajcie wieczorkiem,
Widzę, że dziś same dobre wieści po wizytach :tak:
Dorotka28de, Asnecja, Klementinka - gratuluję, jeśli którąś z Was jeszcze przeoczyłam to przepraszam.

Kochane co do łóżeczka, o którym pisałam kilka godzin temu - to póki co odniosłam sukces w negocjacjach i jestem z siebie dumna.:tak:
Gosiago kupowałam na allegro
LenaDTR - już się chwaliłam ale co tam mogę raz jeszcze.
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ MATERAC GRYKA PIANKA KOKOS (917916415) - Aukcje internetowe Allegro
W sumie to egzemplarz, który dostałam różni się wykończeniem krótszych boków od zakupionego. No i niby można by machnąć ręką ale stwierdziłam, ze nie mam na to ochoty. Skoro wybieram i zamawiam to co mi się podoba to chcę to mieć. Potem będę wciąż patrzyła na to łóżeczko i myślała, że miało być inne. A gdy dostałam odpowiedź od sprzedającego to stwierdziłam,że na pewno nie odpuszczę :
"przepraszam musiało być źle oznakowane łóżeczko czy mogę to Pani jakoś wynagrodzić". Zagotowało się we mnie, że to ja mam wg niego szukać rozwiązania z tej sytuacji.:angry: Odpisałam, że dla mnie jedyną opcją wchodzącą w rachubę jest wymiana, ale nie bardzo sobie to wyobrażam ze względu na wagę i gabaryty przesyłki. Opisałam też sytuację z kurierem. Odpowiedź jest bardzo satysfakcjonująca : "[FONT=&quot]łóżeczko Grześ będzie dostarczone do Pani i łóżeczko Kacper będzie odebrane przez kuriera wszystko na mój koszt" Więc uśmiech powrócił na twarz :tak:[/FONT]
Sprawdzam w obecności kuriera tylko te przesyłki, które są kruche i mogłyby zostać uszkodzone w trakcie transportu albo takie, które mają uszkodzone opakowanie. Chyba czas to zmienić.

dziewczyny czy ja jestem nienormalna?? dzisiaj moja tesciowa nawiazala do karmienia piersia,i ja przedstawilam swoje postulaty, ze nie chce ,bo dla mnie to jest obrzydliwe... niestety kobiece piersi w ogole mi nie pasuja w roli ''dojarek'', jak mialam 5lat ,moja mama tak karmila brata,nikt mi nie wytlumaczyl dlaczego i w ogole o co chodzi,mam taki uraz do dzisiaj na widok karmiacej kobiety,ze robi mi sie nie dobrze,a jak juz widze przy piersi laktaor to masakra... kojarzy mi sie to ze zwierzetami - u nich mi to nie przeszkadza,ale nie wyobrazam sobie siebie.nie chce i nie bede,choc juz mam order najgorszej matki na swiecie:) mam jeszcze pare urazow z dziecinstwa, jak np strach w ciemnych pomieszczeniach itp, ale ten widok byl dla mnie koszmarem.jestem nienormalna?
To jest tylko twoja decyzja, na szczęście są takie czasy że masz komfort wyboru:-)To że nie chcesz karmić nie znaczy, że jesteś nienormalna.Nienormalne są sytuacje jak mama karmiąca pije i to wtedy jest paranoja. Zresztą po porodzie może zmienisz zdanie a jak nie to też dobrze. Jedyne to to że dzieciątku zalecają mleczko mamy bo to jest najzdrowsze.
Dobranoc wszystkim!

Przeczytałam wszystkie posty (60 stron!)...

Gratuluję wszystkich wizyt i dorodnych maluszków ;). Oby tak dalej, do czerwca ;)

Ja mam połówkowe w poniedziałek, o 10 ... Już nie mogę się doczekać, jak znów zobaczę swoje maleństwo ...

Ewus - trzymam kciuki za Was!

Gniesha - daj znać jak się czujesz i kiedy wyniki!

Nie mam w planach nić poza ciastem dla mojego W.
Jest on łasuchem - szczególnie jeśli chodzi o marcepan i kokos to postanowiłam upiec ciacho, które uwielbia czyli rafaello i tyle..
Chyba mało romantyczna coś się stałam...:baffled:
Jezu, jak ja bym zjadła rafaello....Narobiłaś mi smaku
icon7.gif

emalia niestety ja Ci raczej nie pomogę w tej kwestii.:-( Ale spróbuję zaraz coś poszperać po internecie.
Ale znalazłam coś takiego nawet z przykładem.
średnia z ostatnich 12 miesięcy brutto - 13,71%(suma składek)=średnia
Masz przykład obliczenia:
1500-13,71%=1294,35zł (średnia z 12 miesięcy)
1294,35zł : 30dni= 43,15zł ( za 1dzień chorobowego)
10dni zwolnienia * 43,15zł=431,50zł
431,50zł * 100%=431,50zł wynagrodzenie za chorobowe

Dziękuje pięknie:tak::-)

mój już dostał książkę o fotografii na walentynki a dziś znalazłam w Bomi jabłka z napisem KOCHAM CIĘ - Pani powiedziała, ze jak jabłka nabierają kolorów to oni naklejają na nie czarną folię z wycietym napisem i gotowe!
bo ja myślałam, że to jakąś farbką namalowane ...

reklama
Do góry