reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
juz po wizycie

jak zwykle wyszlam z gabinetu jakby troche pijana, to najlepiej opisuje jak sie czuje
dobrze ze pytania sobie na kartce zapisuje bo jak zobacze malucha mojego i uslysze ze jest wszystko ok to ze szczescia kreci mi sie w glowie

na 100% chlopiec, wazy 420g. i sie dzisiaj pieknie wypial dupka do usg wiec obejrzalam plecki i glowke:-)
ph mam dobre, wody tez, szyjke tez ok i wszystko zamkniete jak trzeba

mam nadzieje ze maluch sie odwroci przez tydzien bo w czwartek usg 3D i chce zobaczyc twarzyczke

Gratuluję udanej wizyty, cieszę sie że z synkiem wszystko dobrze :)

Ja również już po wizycie. Z moim synkiem wszystko dobrze. Waży 460 g i machał dziś do nas rączką. Szyjka długa i zamknięta :-). Tak więc jestem szczęśliwa i spokojniejsza:-). Dziękuję wszystkim za trzymacie kciuków:-)

gratuluje dorodnych synków:-)

musze wejść na statystyki i zobaczyć jak tam sie przedstawia sytuacja dziewczynki kontra chłopcy:-)bo przez chwilę mialam wrażenie że w czerwcu urodzą sie same dziewczynki i mój Oskarek:-D

ja po zakupach weekendowych - sama spozywkaa przy kasie szok cenowy:szok: mam normalnie wrazenie ze z tygodnia na tydzień ceny jedzenia rosną normalnie jak ciasto drożdzowe:tak:
w planach na dzisiaj mam: zrobienie sałatki, sledzików i kokosanki:tak:ciekawe co z tych planów wyjdzie, póki co leń mnie ogarnął:-D

Asencja, Klementinka, Dorotka - gratuluje udanych wizyt, pomyślnych wieści i przystojnych mężczyzn.....
Co do zakupów to my w marcu zamierzamy kupić większość z wyprawki z racji tego że bedziemy w Polsce autkiem wiec dobrze by było wszystko przywieżć....Troszkę boję się czy to nie za wcześnie ale 15 marca jestem umówiona na USG 3D i jeśli lekarz powie, że z moją księżniczką wszystko dobrze następnego dnia biegamy całą familija po sklepach..Hehehe...Każdy chce coś kupić, moi rodzice wóżek, babcia łóżeczko, dziadkowie mojego P. też proszą abyśmy wybrali co mogą kupić....Także będzie ciekawie jak będziemy robić niemal wycieczki po sklepach....Ale z drugiej strony jeśli wszystko kupimy osobiście nie bedzie problemu typu zły model łóżeczka czy kolor wózka.....Ja bym właśnie tego się obawiała....że jestem w Polsce tylko krótki okres i nie zdążą mi wymienić zamówionej rzeczy w razie pomyłki)

Co do gnieshy - to też o niej myślałam,...mam nadzieję że niedługo się odezwie i przekaże jakieś wieści...(powiem szczerze, że nie mogę nigdzie doczytać czy zna ona już wyniki badań a jeśli nie to ile musi na nie czekać)

karis78 - ja bym zadzwoniła do położnej i spytała o wyniki moczu....Moja koleżanka miała tu robione badanie na glukozę i też położna powiedziała że w razie złych wyników zadzwonią....Nie zadzwonili wiec moja koleżanka była pewna ze wszystko ok...a potem 6 tygodni poźniej na kolejnej wizycie okazało się ze ma za wysoki poziom glukozy i dopiero przeisali jej coś na obiżenenie ....A przez 6 tygodni była cisza...

Ostatnia edycja:
Witam i ja :tak: ale sie objadlam okrutnie ciasteczkami z czekolada, cos w stylu pieguskow, nie moglam sie oderwac. Juz wiem o co chodzi z ta ochota na slodycze jak sie czeka na dziewczynke :-D Na poczatku tak mnie od slodkiego odrzucalo..

Klementinka, dorota, asencja: wielkie gratulacje, jest pociecha ze meska kadra choc nieliczna, to przynajmniek dorodna bedzie :tak: Klementinka a ten drugi pecherz to moczowy?

ewus, dzielna kobitko, trzymaj sie, podziwiam ze z cierpliwoscia do lekarzy podchodzisz, oby sie juz wszystko wyjasnilo i wasza trojka wrocila szybko do domu :tak: No i moze rzeczywiscie troche to na rodzicow wplynie i sie zaczna o ciebie troszczyc :happy2:

czarna wiedzmo oby tak dalej z pisaniem szlo, dajesz nam powod do dumy :tak:
paulka to sie musialas nastresowac z kolezanka, uwazaj przy okazji na siebie

Olimpia, mam nadzieje ze de 70-tki jakies talenty porozwijam, nie ustaje w poszukiwaniach :-):-)

ewelinka ja ostatnio tez pol puszki mleka wciagnelam, a jaka zgage po tym mialam.....ojojoj:eek:

gniesha chyba w tym tygodniu powinna poznac wyniki....:shocked2: oby sie szybko odezwala

Anik79 specjalnie dla ciebie:

68 oczekujacych czerwcowek na:
31 dziewczynek
19 chlopcow
19 niespodzianek

Ostatnia edycja:
Asnecja, Klementinka, Dorotka - gratuluje, ciesze sie,ze moj Filip bedzie mial wiecej czerwcowych kolegow, bo jakos ich malo... :tak: za to w dziewczynach beda mogli przebierac ;-)
Ooo wlasnie pojawily sie statystyki:) zdecydowanie wygrywaja dziewczyny! dzieki koriander
karis78 - po co chodzisz do GP ja bylam tam tylko zeby skierowali mnie do szpitala jak dowiedzialam sie o ciazy. Od tamtej pory ok12tc i 20tc mialam usg i chyba ze 3spotkania z polozna,na jednej sluchali serduszka. W moczu wykryli mi bialko,ale od razu zadzwonili,ze cos nie tak, przynast. spotkaniu z polozna oczywiscie zdalam mocz ponownie i mieli sie odezwac,jak cos wciaz bedzie nie tak,ale milcza. Nast spotkanie mam z 9.03. Jak jest z tym u Ciebie i Agi?? a ja bedac w pl w okresie swiatecznym mialam zrobione badania krwi i moczu,i dwa razu usg.
czarna wiedzma - no wlasnie,ja juz jakis czas sie czuje jak dwupaczek...;/ nawet moj maz mi wczoraj mowil,ze to moje swieto... heh :eek: Gratuluje prawie skonczonej pracy i ciesze sie,ze ja mam juz to daawno za soba :tak:

Ostatnia edycja:
Anik79 niestety tak to jest. My też raz w tygodniu idziemy na większe zakupy spożywcze i wtedy dwie stówki to minimum:szok::szok:
Co do statystyk to rzeczywiście mamy ciekawe. Ciekawe ile z tych niespodzianek okaże się chłopaczkami, bo inaczej to będzie problem za 20-25 lat z rozrodem:-D
Właśnie zrobiłam obiad i wróciłam do was żeby trochę odpocząć;-)
A zrobiłam tyle sałatki że jak mąż to zobaczy to pomyśli że kochanka trzymam w szafie:-)

koriander - co do listy czerwcówek to właśnie zajrzałam tam i dopatrzyłam się nastp. rzeczy: hefi jest wpisana na 15.06 i 18.06 i u dwóch dziewczyn z 15.06 jest literówka w wyrazie dziewczynka :-p ale to tak na marginesie, bo ja mam troche świra na punkcie dokładnosci :-D

reklama
klementinka dorotka,super wieści:tak:gratuluję zdrowych chłopaków:biggrin2:

ewuś2009 - 3mam kciuki teraz naoewno wszystki bedzie OK

le by było jakby wszystkie niespodzinki okazały sie chłopcami

ja dziś mam takiego lenie, ale pomału zaczynam robić sie głodna i trzeba wstac ugotowac obiad :(

Do góry