reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

25 tk mam isc do GP a do niej dopiero w 28 tk:szok:
Daj spokój...Ja do tej pory miałam z nią tylko 2 spotkania i 2USG (zresztą na tym ostatnim już mi zapowiedzieli , że to raczej moje ostatnie, bo wszystko było dobrze)...więc szkoda to kometować!!!!Dlatego w styczniu poleciałam do Polski na pare dni zeby wszystko sprawdzić i zrobić jeszcze chcociaz jedno USG i teraz w marcu tez zapisałam się na 3D....

reklama
Daj spokój...Ja do tej pory miałam z nią tylko 2 spotkania i 2USG (zresztą na tym ostatnim już mi zapowiedzieli , że to raczej moje ostatnie, bo wszystko było dobrze)...więc szkoda to kometować!!!!Dlatego w styczniu poleciałam do Polski na pare dni zeby wszystko sprawdzić i zrobić jeszcze chcociaz jedno USG i teraz w marcu tez zapisałam się na 3D....
u mnie tak samo to wyglada ja wlasnie planuje badania i usg w polsce.Polozna mi badala mocz to cos wyszlo i powiedziala ze jeszcze raz zrobia mi badanie i zadzwoni do tej pory nie zdzownili wiec chyba jest w porzadku ale czy napewno:szok::szok:

Witam Was Kochane Dwupaczki (a może po wczorajszych szaleństwach to dwuPĄCZKI powinnam napisać???;-);-))

Melduję się posłusznie, że jestem i mam się niezgorsza:-) Ale musze przyznac że Twoja czujnośc mnie urzekła Olimpia! Bardzo to miłe!:tak:

Na wstepie chciałam pogratulować Asencji, Lenie, Hefi, Magdalenie i Anik udanych wizyt! Strasznie się cieszę dziewczynki że wszytsko jest ok:-) Tak trzymać!

Szkoda tylko, że nie jest ok z naszą Ewuś:-( Strasznie się zmartwiłam, tym że wylądowała w szpitalu i to na dodatek takim gdzie lekarze to w sumie nie wiadomo po co są, skoro i tak nic nie robią:wściekła/y: Mam przeczucie że wszytsko dobrze się skończy więc chociaż to mnie pociesza, ale aż strach pomyslec co to by było, gdyby sytuacja była bardziej niebezpieczna:no: Po ostatnim SMS-ie widze natomiast że wszystko jest na dobrej drodze aby z rodzicami nareszcie wyszła na prostą. Chociaz tyle! Ciekawe natomiast czy jej amant, jakoś działa czy dalej tylko SMSki kleci??;-)

Neti, Kochane Słońce moje, co to mi mroki tych medycznych meandrów rozjaśniasz;-), strasznie Ci dziękuję za zaangażowanie i już śpieszę z wszelkimi wyjasnieniami. Otóż, z każdym posiewem miałam robiony antybiogram. W każdym z nich wychodziła wrażliwośc na amoksycylinę ale w połaczeniu z kw. klawulanowym. niestety mój gin powiedział że taki zestaw posiada np. Augmentin, ale on nie może mi go dac bo nie jest w pełni bezpieczny dla płodu. Dlatego katuje mnie tą czystą amoksycyliną. Poprzednim razem brałam ją 5 dni teraz będę ja brać 8 dni. I naprawdę modlę się żeby pomogło... Z antybiogramu wynika że jest też wrażliwośc na nitrofurantoin czyli na Furagin. Jednak narazie, tak jak Ci pisałam, nie dostałam go. W sumie nie wiem dlaczego :confused::confused::confused: Co do żurawiny, to łykam ją w każdej możliwej postaci. Biore tez 3xdziennie Urosept. Piję dużo... (wody oczywiście;-)). Naprawde nie wiem co to za dziadostwo do cholery ale mam już go serdecznie dość:wściekła/y: Niemniej jednak Kochana dziękuję Ci bezgranicznie za pomoc! ukłon.gif

A chciałam się jeszcze wytłumaczyć (należy czytać - pochwalić;-)), że nie było mnie wczoraj bo pisałam intensywnie swoją kochaną prackę i tadam tadam - kolejny 16 stronicowy rozdział gotów:-) Teraz jeszcze tylko kosmetyka i przypisy, za które za momencik się biorę (no chyba ze znowu "jakies" forum mi będzie wyskakiwac na pulpit;-);-);-))

Ostatnia edycja:
Właśnie był u mnie kurier, dostarczył zakupione kilka dni temu łóżeczko. Jeszcze miał do mnie pretensje, że paczka waży 37 kg a on tylko do 30 kg paczki rozwozi...Powiedziałam mu, że to nie do mnie takie pretensje tylko do wysyłającego. Potem jeszcze poprosiłam by mi ją do przedpokoju wniósł bo ja nie mogę nosić ciężkich rzeczy - za bardzo nie miał na to ochoty ale jednak to zrobił.
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym od razu nie zaczęła rozpakowywać paczki i.. zonk:crazy: przysłano mi inne łóżeczko, nie to, które kupiłam, to ma inaczej wykończoną górę krótszych boków i o wiele mniej mi się podoba, ale jestem zła.. :angry: :wściekła/y:Napisałam już do sprzedającego.. Pewnie da się to wymienić ale ile zachodu z tak wielką i ciężką paczką:growl::realmad:

Ostatnia edycja:
reklama
" Moi rodzice rozmawiali właśnie z lekarzami, i lekarze mówią że jestem drobna i mam dużo jeść bo nie donoszę i dlatego mam złe wyniki... tata w krzyk że mam jeść;-D nanieśli mi tyle że... :p teraz myślę że coś ruszy jak rodzice rozmawiali...tylko bez kłótni i delikatnie i od razu nawet lekarz przyszedł:)"
No na reszcie.Jak te konowały zobaczyły,że ktoś się Tobą interesuje,to od razu się do roboty wzięli.A jeśli zawsze drobna byłaś,to przecież teraz nagle nie utyjesz.najważniejsze,że coś się zaczyna dziać.Walcz o swoje Kochana!

Anik79
Leżenie na lewym boku - profilaktyka zapobiegania powstawaniu żylaków, zakrzepów oraz zespołowi ucisku żyły głównej dolnej.

W trakcie ciąży znacznie wzrasta ryzyko wystąpienia żylaków oraz powstania powikłań pod postacią zakrzepów. Jedną z przyczyn powstawania żylaków jest uciskanie płodu na żyły miednicy. Macica przyciska żyłę główną dolną do kręgosłupa i mięśni lędźwiowych. Jest to szczególnie niebezpieczne w pozycji leżącej na prawym boku gdyż powoduje gwałtowny spadek powrotu żylnego, co może wywołać przy wstawaniu zasłabnięcie spowodowane nagłym spadkiem ciśnienia tętniczego. Leżenie na lewym boku dla kobiet w ciąży jest najbardziej optymalnym rozwiązaniem. Dzięki temu można zapobiec przynajmniej jednej z przyczyn choroby żylnej, która w pierwszej fazie powoduje: uczucie ciężaru kończyn odczuwalne szczególnie wieczorem, niekiedy kurcze łydek, słabość nóg a nawet problemy z chodzeniem. Znacznie gorsze są powikłania, którymi mogą być zakrzepica żył powierzchownych oraz bardziej niebezpieczna zakrzepica żył głębokich. Zakrzepica żył głębokich w ciąży niesie duże ryzyko dla zatorowości płucnej. Dlatego bardzo ważna jest profilaktyka, która pozwoli przejść ciąże spokojnie i bez wizyt u kolejnych lekarzy.
Ja staram się stosować do tego,chociaż to bardzo trudne,bo wolałam zawsze prawy bok:-(

czarna wiedźma chwalę:-D:-D

Lencja jak mu się waga paczki nie podobała,to mógł jej nie przyjmować.A co do innego łóżeczka,to ja już się nauczyłam,że jak coś mi przywożą,to rozpakowuję przy kurierze i dopiero jak się wszystko zgadza,to mu podpisuję odbiór.Czasami się burzą,że nie mają czasu na to,a mnie to guzik obchodzi.Ale też tak robię,bo miałam raz nauczkę i problem ze zwrotem.

Do góry