Rano byłam na USG. Lekarz jest świetny. :-) Odpowiedzial na wszystkie moje pytania, powiedział jakie leki mogę zażywac w ciaży. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Mam jeszcze pytanie do innych doświadczonych mamuś: kiedy gin powinien założyć kartę ciaży? Powiedział mi, że kartę będę miała już na nastepnej wizycie.
reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Ale mam do was pytanie. Czy te leki mogą wpływać na wynik testu?
Niektóre leki wpływają na wynik testu, szczególnie leki hormonalne. No ale w tym tygodniu ciaży co jesteś, to już chyba okres Ci się zatrzymał? ;-)
Kasiulka_1980
Rano byłam na USG. Lekarz jest świetny. :-) Odpowiedzial na wszystkie moje pytania, powiedział jakie leki mogę zażywac w ciaży. Kazał przyjść za dwa tygodnie. Mam jeszcze pytanie do innych doświadczonych mamuś: kiedy gin powinien założyć kartę ciaży? Powiedział mi, że kartę będę miała już na nastepnej wizycie.
Ja na pierwszej wizycie dostałam skierowania na badania, gin mi powiedziała, że przy następnej wizycie założymy kartę ciąży (czyli już w ten czwartek)
A jakie leki można brać w ciąży?
Katar-Nasivin,Euphorbium
Kaszel-Hedelix,Prospan,Malia,Stodal ,Drosetux
Ból gardła-Septolete,Tetesept,Neoangin,Sebidin,Homeogene 9,Homeovox,Tantum Verde
Angina-Angin-Heel SD,R-1,Mercurius 41
Ból głowy-Apap, Codipar, Panadol,Amo
Jednak w razie jakis problemów ze zdrowiem wolę się z nim skontaktować.
Dzisiaj z TŻ idziemy do urzędu stanu cywilnego załatwić formalności związane ze ślubem.
Ból gardła-Septolete,Tetesept,Neoangin,Sebidin,Homeogene 9,Homeovox,Tantum Verde
Dzisiaj z TŻ idziemy do urzędu stanu cywilnego załatwić formalności związane ze ślubem.
Też się pochwalę
Właśnie wróciłam z USG Słyszałam serduszko i widziałam malutką fasolkę CRL 8,0 Z tego wynika podobno, ze jestem w 6/7 tyg, a suwaczek trochę zawyża
Super wieści!!!
Katar-Nasivin,Euphorbium
Sporo tych leków, nawet nie wiedziałam, ze ich tyle jest:-), ale i tak będę brać je jak by co w ostateczności, już teraz biorę 9 tabletek dziennie, masakra...
Kasiulka_1980
Katar-Nasivin,Euphorbium
ale ja głupia jestem... czytam to i myślę jakie leki pozwolił brać na bóle menstruacyjne :-)
Nikiforka gratulacje!!!! Witamy wśród mamusiek czerwcowych!!
Asnecja ale z Ciebie szczęściara że już słyszałaś serduszko!!:-)
Kartoteks to życzę jak najmniej dłuuuuugiej wizyty w Urzędzie, bo niestety z tymi urzędami to różnie bywa....
Asnecja ale z Ciebie szczęściara że już słyszałaś serduszko!!:-)
Kartoteks to życzę jak najmniej dłuuuuugiej wizyty w Urzędzie, bo niestety z tymi urzędami to różnie bywa....
reklama