reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ewelalook 19 czerwca będzie 6lat.Wiem,że jest kiepsko,ale jak będzie za 4 miesiące się okaże.Mam nadzieję,że się polepszy.Jakoś nie widzę porodu w Łodzi.Miałam tam praktyki w CZMP na położnictwie i porodówce i powiedziałam,że nigdy nie chcę tam rodzić i w Koperniku,chociaż stary ale o wiele lepszy.

magdalena79 nic się nie przejmuj,najważniejsze,ze dziecko się prawidłowo rozwija.To znaczy,ze wszystko co jesz dzidzia od razu przerabia dla siebia i nie zostawia Ci nadmiaru.Ja na początku ciąży schudłam 3 kg,a teraz właśnie je nadrobiłam z naddatkiem 0,5.Czyli w sumie na razie przytyłam 3,5kg.W pierwszej ciąży w sumie 11 kilo.Jeszcze jest czas,ostatnie 3 mieś przybiera się najwięcej,bo dziecko rośnie najintensywniej.

Ja też zmykam.Dobrej nocki

Ostatnia edycja:
reklama
ja też już po wizycie, nie robila mi usg tylko badała szyjke i mierzyla tętno dziecka - 156/min pytałam czy nie za duże powiedziała że norma to 120-160, więc się miesci. Przeraziła się tylko moim wyglądem, jak mnie zobaczyła to od razu krzyknęła że ginę w oczach, że strasznie schudłam.:szok: Przytyłam tylko 1.5 kg od początku. No fakt apetytu nie mam, ale co ja na to poradze:baffled: Nawe 5 minut nie byłam a stówe musiałam zostawić. A taką miałąm nadzieję podglądnąć dzidzię.

lena, hefi, anik79 gratuluje udanych wizyt!

Cieszę się że po wizycie same dobre wieści u Ciebie:tak:ale cena rzeczywiście nie mała:szok: Nie martw się wagą najważniejszę że dzidzia ok:tak:Ja-jak już pisałam-w poprzedniej ciąży przytyłam bardzo mało, bo tylko 7 kg. Waga tez ruszyła bardzo późno, apetytu za bardzo nie miałam więc trudno się dziwić:sorry: Dziwne że w tej ciąży miałam znacznie silniejsze mdłości a waga rośnie jakoś szybciej:eek:ale też fakt, że teraz pochłaniam wszystko jak odkurzacz:zawstydzona/y::laugh2:

Nie wiem czy już przedstawiłam Wam mój dotychczasowy szczyt bezmyślności ciążowej?? Chyba jeszcze nie...:zawstydzona/y: Otóż kilka dni temu chciałam zrobić sobie Cappucino:tak:i nie wiem czemu ale zamiast kawy wsypałam sobie do szklanki...Bebiko synusia...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry::eek:to nie było miłe doświadczenie:szok::eek::eek::eek::no:musze malucha jak najszybciej na krowie mleczko przestawić:confused2::eek::-D Ale tego dnia wogóle jakies takie zaćmienie umysłu miałam:eek:

Nie wiem czy już przedstawiłam Wam mój dotychczasowy szczyt bezmyślności ciążowej?? Chyba jeszcze nie...:zawstydzona/y: Otóż kilka dni temu chciałam zrobić sobie Cappucino:tak:i nie wiem czemu ale zamiast kawy wsypałam sobie do szklanki...Bebiko synusia...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry::eek:to nie było miłe doświadczenie:szok::eek::eek::eek::no:musze malucha jak najszybciej na krowie mleczko przestawić:confused2::eek::-D Ale tego dnia wogóle jakies takie zaćmienie umysłu miałam:eek:[/QUOTE]

Co do zaćmienia !! Właśnie brałam kąpiel , umyłam bużkę i zamiast posmarować ja kremem nałożyłam podkład :-D:-D:eek:.

gosia-to niezłe musiało być to bebikowe capucino he he ja sobie zalewam herbatke zimną wodą i to często a przed ciążą mi się to nie zdażało poprostu mśli krążą gdzieś indziej a nie tam gdzie potrzeba:tak:
Co do wagi to poprzednio tylko8 kg ale prawie nic nie jadłam a teraz to nic innego nie robie tylko jem!

ewelalook 19 czerwca będzie 6lat.Wiem,że jest kiepsko,ale jak będzie za 4 miesiące się okaże.Mam nadzieję,że się polepszy.Jakoś nie widzę porodu w Łodzi.Miałam tam praktyki w CZMP na położnictwie i porodówce i powiedziałam,że nigdy nie chcę tam rodzić i w Koperniku,chociaż stary ale o wiele lepszy.
Ja zastanawiam się nad Madurowiczem (tam pracuje mój lekarz , no ale opinie niezbyt pochlebne co do opieki po porodzie ) lub Salve (ale tu znowu przeraża mnie cena bo to jest prywatna porodówka , no ale opinie w 100 % pozytywne ) jeszcze jest troche czasu więc nie śpiesze się z wyborem .

koriander Może Ci jeszcze ten talent przyjdzie,moja mam nauczyła się szyc na maszynie po 50tce:-D
Mam nadzieje, ze mi talent przyjdzie ciut wczesniej - nie watpie, ze cora bedzie wymagala zdolnosci krawieckich ode mnie juz wkrotce, a tatus w tym temacie jeszcze gorzej ;P
Gtatuluje Tobie Olimpio talentu - sukienka cudna :)

a ja zgage mam prawie codziennie, nie ważne co bym zjadła i ile, juz się do tego przyzwyczaiłam że jest choć wcale to miłe nie jest
mi pomaga pepsi:-)
Mnie tez dopada - na szczescie nie codziennie ... w poprzedniej ciazy dopadla mnie w 7mym miesiacu, a teraz juz od ponad miecha meczy .. Mi pomaga lyk coli, no i teraz odkrylam rennie ;] Probowalam migdalow - ale tu tak srednio, a mleka samego w zyciu nie wypije. Generalnie pocieszenie w tym takie - pomeczy nas tylko do porodu, a potem odpusci ^^ :D

kreatorko - w takich wypadkach warto brac witamine C, zeby ph moczu troche zakwasic. Albo jakies soki zurawinowe jak masz dostepne. Oczywiscie nie jednorazowo, a dluzszy czas - pamietaj tylko, ze jak bierzesz zestaw witaminowy to tam tez jest witaminki troche ;) takze mala dawke.

Temat siusiania, a raczej "kropelkowania" to temat rzeka;D Ale jest to frustrujace, jak idziesz z nadzieja wylania chociaz litra, a tu kropelka po kropelce .. ;] Potem tylko sie to zintensyfikuje - wychodzac z domu warto miec w glowie plan toalet na swej drodze ;)

Uff, doczytałam...
Rano mówiłam Wam tylko dzień dobry, teraz tylko dobranoc, bo padam, padam....
Gratuluję udanych wizyt, trzymam kciuki za ewuś
Miałam dziś w pracy bardzo intensywny dzień....Przepraszam, że nic nie napiszę choć tyyyle bym chciała...
buźka

Wszyscy juz spia... Ciesze sie z dobrych dzisiejszych wiadomosci :) Filip kopie mnie jak szalony,chyba zaraz mu nozka czy raczka wyskoczy przez moj pepek ;) Musze sie polozyc. Dobranoc wszystkim po paczkowym obzarstwie. Oby Wam sie przysnily Wasze malenstwa :)

reklama
Do góry