reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lena i Hefi - gratulacje z udanych wizyt.

Ja też mam niską hemoglobinę i borę Biofer raz dziennie. Jutro odbieram wyniki, więc ciekawa jestem czy coś podskoczyło, choć lekarz coś wspominał, że będę brała je już do końca ciąży, zobaczymy. Jutro mam wizytę to obaczym.

Ja dziś zjadłam dwa pączki, ale na prawdę pyszne i nawet zgagi nie było:-D Bo ostatnio po pączkach to miałam.

reklama
Witajcie Kochane ja dzisiaj miałam wizytę, wszystko z malutką ok miałam niska Hemoglobinę i w aptece babka dała mi BIOFER, oraz no-spę forte ale nie będe jej brała bo moja położna odradza brania nosy chyba, że rzeczywiście dostanę masakrycznych skurczy:)A i zwolnienie sama zaproponowała:):-)

zdjątko już zamieszczone :-D
Juleczka waży 500gram i rozwija się super.
Ja mam wyniki w normie chociaż hemoglobina spadła z wzorowych 13,5 do 12,9 (ale i tak jest dobrze :tak:)
Muszę sobie zrobić na następny raz krzywą cukrową.
Chyba zdecydujemy się na usg 3d (w mediconcepcie koszt to 180zł) ale normalna wizyta wynosi mnie 150 więc 30zł więcej dam i będę mieć filmik :tak:

Przepraszam że nie odpowiadam na bieżąco wszystkim ale z czasem u mnie ostatnio kiepsko :-(
A z dobrych jeszcze wiadomości to dzisiaj w końcu złapałam mojego promotora na uczelni i oddałam pracę. Teraz czekam na sprawdzenie i może uda mi się w marcu obronić :-D

gratuluje udanych wizyt:-)

i ja też juz po wizycie:-) wychodzi na to ze moje zjezdzanie zeszłotygodniowe na tyłku po schodach zupełnie nie odbiło sie na małym:-) wszystko w jak najlepszym porządku i z syneczkiem i z szyjką:-)juz wiem dokładnie ze to z pięści dostaję w prawy bok:-Dnie dość że to czuję to jeszcze dzisiaj na usg dokładnie widziałam:-Dnormalnie przemoc w rodzinie:-D
no i stanęłam na wadze:-( co tam 14 kg do przodu:rofl2: damy radę chyba się tego pozbyć po porodzie?:cool:

ewuś - trzymaj się
ja nie kumam jak można przyjąć kobiete z problemami w ciązy do szpitala i nie zrobić usg? nie spotkałam się naszczęście z takim czymś osobiście

Ostatnia edycja:
Kochana mam 11,4:-)

A jaki masz poziom hemoglobiny po ja miałam miesiąc temu 10,6 i musze brac 2 razy dziennie żelazo a dzis odebrałam wyniki i mam jeszcze niżej bo 10,2. Jutro mam wizytę to zobaczymy co powie lekarz.
Lena, Dorotka - ja miałam ostatnio 11,2 (ale ja przed ciążą z reguły miałam niską - koło 12) i lekarz nic mi nie dał, tylko stwierdził, że od następnej wizyty obowiązkowo coś z żelazem
Lena - dobrze, że z malutką wszystko ok:-)
Hefi - zaraz "idę" oglądać zdjecie - gratuluję półkilogramowego szczęścia:tak: no i gratuluję oddania pracy:tak:
Madziaja - dzieki za info o żelazie - nie wiedziałam, ze nie można go łączyć z nabiałem:eek:

Anik - super wieści z wizyty - a maluszek pewnie mamusię chce tylko delikatnie "pogłaskać" - tylko mu nie wychodzi;-)
a co do wagi - kochana - lejesz miód na me serce;-) - ja mam 12 na plusie i juz się martwiłam, że jakiś wybryk natury ze mnie:eek: a gdyby nie ta dieta cukrzycowa, to pewnie miałąbym już 15:szok

Ja mam wyniki w normie chociaż hemoglobina spadła z wzorowych 13,5 do 12,9 (ale i tak jest dobrze :tak:)
Chyba zdecydujemy się na usg 3d (w mediconcepcie koszt to 180zł) ale normalna wizyta wynosi mnie 150 więc 30zł więcej dam i będę mieć filmik :tak:

Przepraszam że nie odpowiadam na bieżąco wszystkim ale z czasem u mnie ostatnio kiepsko :-(
A z dobrych jeszcze wiadomości to dzisiaj w końcu złapałam mojego promotora na uczelni i oddałam pracę. Teraz czekam na sprawdzenie i może uda mi się w marcu obronić :-D

Gratuluję udanej wizyty:tak:

Wiecie co z tą zgagą to jakiś obłęd. Migdały już nie pomagają, mleko pomogło na chwilę. Zaraz mi mąż rennie przywiezie, bo już nie daję rady.
Jedynie leżenie na lewym boku pomaga, ale i to tylko chwilowo.:-:)-( A im dalej tym będzie gorzej:( Poprzednio też to przechodziłam, ale nie aż tak:(

Oj biedna tak się męczysz:-(ja tez miałam zgagę kilka dni teraz jakby ustała, ale ciiiii... Trzymaj się dzielnie, mam nadzieję że wreszcie Ci coś pomoże:tak:

i ja też juz po wizycie:-) wychodzi na to ze moje zjezdzanie zeszłotygodniowe na tyłku po schodach zupełnie nie odbiło sie na małym:-) wszystko w jak najlepszym porządku i z syneczkiem i z szyjką:-)juz wiem dokładnie ze to z pięści dostaję w prawy bok:-Dnie dość że to czuję to jeszcze dzisiaj na usg dokładnie widziałam:-Dnormalnie przemoc w rodzinie:-D
no i stanęłam na wadze:-( co tam 14 kg do przodu:rofl2: damy radę chyba się tego pozbyć po porodzie?:cool:

ewuś - trzymaj się
ja nie kumam jak można przyjąć kobiete z problemami w ciązy do szpitala i nie zrobić usg? nie spotkałam się naszczęście z takim czymś osobiście

No prosze mały pięściarz Ci rośnie w brzuchu:-DCiesze sie że wszystko ok:tak:

Dziewczynki to moja PUSIA:)

Załączniki

• Obraz 071.jpg
    Obraz 071.jpg
    49,8 KB · Wyświetleń: 29
Przyznaję, że Was nie nadrobiłam ale:

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-) strasznie się cieszę :-)

Wiem, że to forum do tego nie służy ale muszę to z siebie wyrzucić bo mnie delikatnie mówiąc szlak trafia, kiedy słyszę o tym człowieku zasztyletowanym w biały dzień w centrum miasta. Jak sobie pomyśle ile tam mogło być ludzi i nikt nawet się nie ruszył, żadnej reakcji to mnie trafia. Staram się nie osądzać, bo nie wiem jak sama bym zareagowała w takiej sytuacji czy strach by mnie nie sparaliżował itp. Jednak jak pomyślę że może wystarczyłoby gdyby ktoś krzykną (w końcu to nie trwało chwilę tylko na pewno dłużej) to ten człowiek jeszcze by żył. Ludzka znieczulica mnie przeraża :wściekła/y: Nie jestem zwolenniczką kary śmierci (bo dla mnie to żadna kara), ale w takiej sytuacji to sama bym posadziła go na krześle elektrycznym (bez namaczania gąbki tak jak w zielonej mili) i nastawiła takie napięcie aby tak szybko to się nieskończyło :wściekła/y:
:wściekłay: :wściekła/y: a mój facet się dziwi że chciałam wyrobić sobie pozwolenie na broń :-(

A ja właśnie dostałam wyniki badań sprzed tygodnia, normalnie odbieram szybciej, ale jakoś tak wyszło... :zawstydzona/y: przeciwciał we krwi na szczęście nie ma, a w moczu wykryto leukocyty 3-5 i liczne nabłonki płaskie :eek: w necie wyczytałam, że może być spowodowane zapaleniem pęcherza, ale na wizytę udało mi sie umówić na NFZ dopiero na za tydzień (i to u nie najlepszego lekarza) a na prywatną nei mam kaski, wiec moze miała któraś z was coś podobnego? albo chociaż jakieś domowe metody mozecie polecić na zapalenie pecherza?? Będę wdzieczna za każdą odpowiedź :yes:

Witajcie Kochane ja dzisiaj miałam wizytę, wszystko z malutką ok miałam niska Hemoglobinę i w aptece babka dała mi BIOFER, oraz no-spę forte ale nie będe jej brała bo moja położna odradza brania nosy chyba, że rzeczywiście dostanę masakrycznych skurczy:)A i zwolnienie sama zaproponowała:):-)
E no to gratulacje po udanej wizycie :-D oby hemoglobina trochę skoczyla po lekach :tak:

Hih to już spora panieneczka :-) gratuluję wizyty udanej i zdrowej :-D wydaje mi sie, że na usg 3d warto sie zdecydować chociażby dla pamiątki :happy:

No to super, że nic sie na dzieciaczku nie odbiło :-) za to mały Cię obija pięścią :-D hih bokser Ci w brzuchu rosnie :laugh2: a co do wagi to na pewno damy radę sie pozbyć zbędnych kilogramów :-) jak tylko te najsłodsze będą już u naszego boku :laugh2:

reklama
Witam wszystkie mamusie . Ja dziś cały dzionek spędziłam u siosty , napiekłyśmy chyba ze 30 pączków :-), chyba zaraz pękne . Gratuluje udanych wizyt . Przepraszam że nie odpisuje każdej z was z osobna ale jeszcze trudno mi się jes tu odnależć . Dziś mój brzuszek też jakoś dziwnie twardy , nie wiem czy wziąść tą no-spę o której mówicie , może poczekam do jutra jak nie przejdzie to zadzwonie do lekarza .
ewus trzymam kciuki napewno będzie wszystko ok , a co do usg to też niestety miałam taki przypadek 18 tydzień silne krwawienie a oni z usg czekali cały dzień to były najgorsze godziny w moim życiu .
madziaja właśnie zobaczyłam , że ty też jesteś z Pabianic to super jesteśmy dwie
Pisałyście o zachciankach ja na początku zajadałam się wszystkim co kwaśne , potem był boom na mandarynki , a teraz jakiś szczególmych nie mam.

Do góry