reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja dzis od 6 juz nie mogę spać pewnie dlatego że na 12 ide na wizytę- USG połówkowe.

lena, hefi, anik79, magdalena79- cieszę się że u waszym maluszków wszytsko dobrze, tylko takie wizyty powinny już teraz być:-):-):-)

Jak się obudziłam z rana to od razu pomyślałam o ewuś i o jej maluszkach- mam nadzieję że zrobili lub niebawem zrobią jej to USG i wszytsko się wyjaśni. Naprawdę nie rozumiem dlaczego od razu jej tego USG nie robą:-(.

Witam!
dzidziuś już mnie dziś budzi od 7 więc pora się zwlec i zjeść śniadanko bo to pewnie z głodu tak szaleje:tak:Miałam iść dziś zrobić badanka ale zapomniałam kupić pojemniczek na siuśki trudno zrobie w poniedziałek bo we wtorek wizyta.

Witam i ja,
Mój małż mnie dzisiaj obudził jak wstawał do pracy:-( I już jakoś usnąć nie mogłam. Zaraz sobie zjem śniadanko i znowu cały dzień przed telewizorem, napisałam też do ewus z pytaniem co u niej, odpisała:
Hej. Wczoraj dostałam silne zastrzyki rozkurczowe i noc była spokojna, ale nie czuję teraz ruchów dzieci... stwierdzili że pewnie poszli spać... nawet usg mi nie robią! wczoraj nawet nie zbadali tętna, bo powiedziała że rano było badane... mam złe wyniki morfologii I leżę dalej:( dziękuję za troskę:* pozdrawiam.

Wiecie co to jest jakiś obłęd:wściekła/y::wściekła/y: Nie wiem w jakim ona szpitalu leży, ale wydaje mi się że badanie KTG dwa razy dziennie to norma, przynajmniej mi tak ordynator powiedział, jak wezwał mnie na rozmowę. Bo on otwarcie stwierdził że wyciągnie konsekwencje od osoby która nie zrobiła zapisu KTG.:wściekła/y:
Już nie wspominając o tym że ewus ostatnie USG miała robione miesiąc temu:wściekła/y: A teraz nikt jej nie robi.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jezu, może i te szpitale do których ja trafiałam nie były najlepsze, ale zawsze przy przyjęciu miałam robione USG.

Witam i ja porannie:-)
magdalena,hefi lena Anik -wiesci z yzyt super!Oby juz takie do końca były:tak:
anecznik -zgadzam się z Tobą.Moze wystarczył by tylko krzyk tłumu jaki tam był i nie doszło by do tej tragedii.Gówniarze się teraz smieją i są dumni ze policjanta zabili więc kara dozywocia a nie 25 lat bo tyle im grozi:wściekła/y:
Tak sobie czytam i współczuję Wam tych zgag i innych dolegliwości mnie to narazie tfu tfu tfu omija szerokim łukiem ,biorę tylko Feminatal 400 i nic innego w tej ciąży nie miałam w ustach.
Paulka,,,, wiedzma?Co u Was?Nie odzywacie się,juz się martwię:angry:
Miłego dnia i samych udanych wizyt życze:-)

To jest jakaś paranoja!KTG i USG to podstawa! Nigdy się z tym nie spotkałam a w moich poprzednich ciążach często lezałam w szpitalu.Brak mi słów!
Powybijałabym ich tam wszystkich!
Ewuś tzrymaj się MOCNO!!!!!!

Olimpia też uważam że powinni być sądzeni jak pełnoletni. To że mieli po 17 lat nie upoważnia ich do takiej zbrodni. A w ogóle to nie rozumiem dlaczego w Polsce nie ma kary śmierci. Niektórym by się przydała, bo tych wszystkich pedofilii i gwałcicieli to też bym posadziła na krześle elektrycznym:wściekła/y::wściekła/y:

Ja też nie rozumiem,17 latek juz odpowiada za swoje czyny! O tych pedofilach to nawet nie pisz bo juz mi się nóż otwiera.Kroiłabym i soliła ,to potwory a nie ludzie.Zwierze takiej krzywdy nie zrobi człowiekowi,jak Ci padalcy!!:angry::wściekła/y:

Ostatnia edycja:
Witam porannie :-)
Dziewczyny dziękuję za rady w sprawie wyników moczu, od dziś cytrynka, witaminka C i soczek żurawinowy :-D
Zdec - a Ewa tam sama w szpitalu jest? Nie ma przy niej kogoś z rodziny kto by mógl się trochę "poawanturować" o usg i ktg? Przecież to podstawowe badania, a ona ma ciążę zagrożoną... normalnie brak słów na ten szpital...

reklama
Witam się w ten snieżny poranek

rano droga do przedszkola to jakaś masakra, chodniki zasypane że ledwo iść sie da:-)tylko mała zadowolona że po kolana w sniegu chodziła:-) mi do smiechu nie było:-(
Tak za mną chodził łosoś wedzony, wczoraj wieczorem powiedziałam o tym mamie i dzisiaj rano telefon że jak bedę szła do przedszkola to mam zajść to taty do pracy i tam na mnie czeka łosoś:-) rak dla duszy i żoładka:-)pochłonełam go w 5 min:-D

magdalena79 - wizyta krótka, ale przynajmniej wiesz że z maluchem nie dzieje się nic złego:-)

co do zakręcenia ciązowego:-)wczoraj na wizycie na fotel usiadłam w majtkach a po wizycie podziękowałam i wyszłam a na korytarzu przypomniałam sobie że nie zapłaciłam i wtedy biegiem spowrotem:-)lekarka miała ze mnie ubaw:-)

chyba sie powtórzę, ale ja dalej nie rozumiem tej opieki ewus w szpitalu. Ciąża mnoga - czyli podwyższonego ryzyka i takie traktowanie. Gdyby to była pierwsza taka sytuacja na forum to chyba bym nie uwierzyła że tak może być. I w tej i poprzedniej ciąży nie spotkałam się z takim traktowaniem. Z Wiktorią jak leżałam w szpitalu (od 9 do 14 tygodnia) to usg miałam co 2 dni robione. Szpital szpitalowi nie równy.Niestety.

dorotka 28de - powodzenia na wizycie

Miłego dzionka życzę

Do góry