reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

witajcie dziewczynki :-)
ja tak tylko na szybko...
Olimpia72- dzięki za troskę u mnie wszystko ok, ale do poniedziałku będę się odzywała sporadycznie,
wczoraj moja przyjaciółka która jest w 34tyg ciąży, zadzwoniła do mnie,że przestała czuć ruchy dziecka i ze nie wie co ma robić, a jej mąż wyjechał akurat w delegacje i wraca w poniedziałek, wpadła w taką panikę,ze nie mogłam jej tak zostawić, więc wsiadłam w samochód i pędem do niej, między czasie zadzwoniłam do naszego wspólnego lekarza z pytaniem co robić, kazał mi ją odwieźć do szpitala, więc spędziłam z nią wczoraj całe popołudnie i wieczór w szpitalu, na szczęście wszystko w porządku, dziecko jest już tak duże, teraz ma już jakieś 3700kg ,ze nie ma miejsca,żeby się ruszać i lekarze się zastanawiają się czy aby nie zrobić niedługo cesarki,żeby nie narażać dziecka na stres i żeby czasem tętno nie zanikło:-(
Dlatego do poniedziałku będę z nią jak najwięcej czasu spędzać,żeby nie była sama, bo rodzinę ma daleko :-(

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdrowych dzieciaczków:-):-)
A dla ewus2090 przesyłam pozytywne myśli i trzymam za nią kciuki!!!!

a tak wogóle to paula 24211 tez się dawno nie odzywała:-(

reklama
Na mojego sms-a żeby może ktoś z rodziny się wstawił, ewus odpisuje:
"He he dziewczyny są kochane, ale to nic nie da.... lepiej zostawić ich w spokoju, bo awanturą to oni nawet ciśnienia potem mi nie zmierzą...nasze szpitale kochane..."
CO do tego że wszystkie szpitale są inne to zgadzam się całkowicie:wściekła/y: Mi jakoś nie udało się do tej pory trafić do "normalnego". W sumie to tylko jak miałam wyrostek w Trzebnicy wycinany to było w miarę normalnie, tam akurat lekarze uratowali mi życie. I tak się zastanawiam czy nie wrócić do nich żeby uratowali moją Natalcię:-)

I ja witam się z rana, wszystkim które mają dzisiaj wizyty życze powodzenia :-)

Ja miałam dzisiaj jechać zrobić badania krwi przed wtorkową wizytą, ale jak zobaczyłam ile śniegu spadło, to mi się odechciało :-D

Witajcie,

Anik i magda - super, ze z maleństwami wszystko ok:-D, Magda nieźle cię skasowala za 5 min:szok:
dorotka -powodzenia na dzisiejszym usg
ewus - to skandal co sie dzieje w tych szpitalach:szok: :szok:
Anik - kochana ta twoja mama:-D

Miłego dnia wszystkim;-)

Paulka ale Ty tez uwazaj na SIEBIE!!!Nie szalej za bardzo:angry:To prawda ze w koncówce ciąży ruchy są mało odczuwalne bo malenstwa nie mają juz miejsca ale dobrze ze zainterweniowałaś i wsio z kolezanką oki:-)Trzymaj się cieplutko i uwazaj za kółkiem bo kuce pada i pada i to dość mocno:cool:
Oby do WIOSNY:szok:

Witajcie z rana,
Właśnie nadrobiłam 14 stron od wczorajszego wczesnego popołudnia - niezła produkcja :)
Trudno Wam wszystkim odpisać..
Przyznam, że z niecierpliwością czekałam na wieści od Ewuś i nie są one takie jakich bym oczekiwała. Skąd w tych szpitalach tyle niemyślących konowałów.. Gdyby to były badania nie wiadomo jakiej miary a to jest zwykłe usg, KTG - podstawowe badania w ciąży a co dopiero mnogiej! Brak słów!
Idę po śniadanko i herbatkę :)

Ostatnia edycja:
dorotka28de powodzenia,wiem jakie to uczucie,też nie mogłam się doczekać;-)

" lepiej zostawić ich w spokoju, bo awanturą to oni nawet ciśnienia potem mi nie zmierzą...nasze szpitale kochane..."
To jest normalnie skandal!!!Ja bym tak tego nie zostawiła.Dziewczyna nie dość,że ma ciążę bliźniaczą,co już ją kwalifikuje do szczególnej opieki,to jeszcze zagrożoną,a oni nic nie robią?!Usg,to powinno być podstawą,ktg przynajmniej raz dziennie.Szok.Ja bym zażądała ksero karty prowadzonej na oddziale,a ma do tego prawo
Prawo pacjenta do dokumentacji medycznej
Art. 23. 1. Pacjent ma prawo do dostępu do dokumentacji medycznej dotyczącej jego stanu zdrowia oraz udzielonych mu świadczeń zdrowotnych.
2. Dane zawarte w dokumentacji medycznej podlegają ochronie określonej w niniejszej ustawie oraz w przepisach odrębnych.
Art. 24. 1. W celu realizacji prawa, o którym mowa w art. 23 ust. 1, podmiot udzielający świadczeń zdrowotnych jest obowiązany prowadzić, przechowywać i udostępniać dokumentację medyczną w sposób określony w niniejszym rozdziale oraz zapewnić ochronę danych zawartych w tej dokumentacji.
2. Lekarze, pielęgniarki i położne są uprawnieni do uzyskiwania i przetwarzania danych zawartych w dokumentacji medycznej, o których mowa w art. 25.
Art. 25. Dokumentacja medyczna zawiera co najmniej:
1) oznaczenie pacjenta, pozwalające na ustalenie jego tożsamości:
a) nazwisko i imię (imiona),
b) datę urodzenia,
c) oznaczenie płci,
d) adres miejsca zamieszkania,
e) numer PESEL, jeżeli został nadany, w przypadku noworodka - numer PESEL matki, a w przypadku osób, które nie mają nadanego numeru PESEL - rodzaj i numer dokumentu potwierdzającego tożsamość,
f) w przypadku gdy pacjentem jest osoba małoletnia, całkowicie ubezwłasnowolniona lub niezdolna do świadomego wyrażenia zgody - nazwisko i imię (imiona) przedstawiciela ustawowego oraz adres jego miejsca zamieszkania;
2) oznaczenie podmiotu udzielającego świadczeń zdrowotnych ze wskazaniem komórki organizacyjnej, w której udzielono świadczeń zdrowotnych;
3) opis stanu zdrowia pacjenta lub udzielonych mu świadczeń zdrowotnych;
4) datę sporządzenia.
Na miejscu rodziców poszła bym do ordynatora i postraszyła rzecznikiem praw pacjenta.W karcie ma napisane wszystkie zabiegi i badania wykonywane na oddziale.]
Myślę,że ktoś powinien zareagować.Oby wszystko się dobrze skończyło.

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczyny, poczytałam kilka stron, ale nie dam rady wszystkich, jakoś brak mi dzisiaj cierpliwości.

Dlaczego ewus w szpitalu?? co się stało??

witam serdecznie nowe mamusie i gratuluję udanych wizyt:):-)

Pogoda srtaszna, jak tu do sklepu wyskoczyc:szok:

Zyrraffko,to sms od ewus przysłany do zdec wczoraj rano.
Dziewczyny mam wiadomość od ewus, pisze w SMS:
"Niestety wczoraj musiałam jechać na pogotowie bo dostałam strasznych skurczy... na szczęście szyjka zamknięta, jak narazie nie zrobili mi nawet usg.... a skurcze nie ustają i boli dalej....:(ale muszę się jakoś trzymać i wierzyć że będzie dobrze... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. smutno mi bez was"

reklama
Zyrraffko,to sms od ewus przysłany do zdec wczoraj rano.
Dziewczyny mam wiadomość od ewus, pisze w SMS:
"Niestety wczoraj musiałam jechać na pogotowie bo dostałam strasznych skurczy... na szczęście szyjka zamknięta, jak narazie nie zrobili mi nawet usg.... a skurcze nie ustają i boli dalej....:(ale muszę się jakoś trzymać i wierzyć że będzie dobrze... Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno. smutno mi bez was"

ewus trzymaj się kochana, mam nadzieję ze szybciutko wrócisz do domku cała i zdrowa Ty i dzieciaczki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry