reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

A ja właśnie dostałam wyniki badań sprzed tygodnia, normalnie odbieram szybciej, ale jakoś tak wyszło... :zawstydzona/y: przeciwciał we krwi na szczęście nie ma, a w moczu wykryto leukocyty 3-5 i liczne nabłonki płaskie :eek: w necie wyczytałam, że może być spowodowane zapaleniem pęcherza, ale na wizytę udało mi sie umówić na NFZ dopiero na za tydzień (i to u nie najlepszego lekarza) a na prywatną nei mam kaski, wiec moze miała któraś z was coś podobnego? albo chociaż jakieś domowe metody mozecie polecić na zapalenie pecherza?? Będę wdzieczna za każdą odpowiedź :yes:

Też ostatnio miałam takie wyniki moczu (Leukocyty 8-10 i zalegające nabłonki ), gin powiedział że to przez upławy które też akurat miałam , zapisał globulki dopochwowe i profilaktycznie coś z żurawiną albo urosept (nie miałąm rzadnych objawów ze strony pęcherza tj pieczenie przy oddawaniu moczu , czy jakieś częste parcie na pęcherz ) Teraz po wyleczeniu tych upławów jest wszystko wporządku .

reklama
Anik79 to dobrze,że twój upadek nie wpłynął na ciążę i synuś cały i zdrowy."Przemoc w rodzinie" hahaha to mi się podoba:-D:-D:-D
anecznik popieram,cholera człowieka bierze,że niewinni ludzie giną taką głupią śmiercią.Facet podobno miał ostatni dzień urlopu...teraz przeszedł już na wieczny urlop.Ludziom się nawet nie dziwię,teraz każdy się boi odezwać,żeby nie skończyć jak ON.
kreatorka twój wynik nie świadczy jeszcze o zapaleniu,ja też ostatnio miałam nabłonki i leukocyty w moczu,lekarka powiedziała,żebym popijała sok z cytryny i jadła żurawinę,tak na wszelki wypadek.No chyba,że masz jakieś dolegliwości.
ewelalook jake te Pabianice małe:-)

Jesteś zadowolona z tego lekarza , ja chodzę do łodzi do Guzowskiego przyjmuje w Salve ale strasznie tam drogo , no ale jestem bardzo zadowolona !! A zastanawiałaś się już w jakim szpitalu chcesz rodzić ?

Przyznaję, że Was nie nadrobiłam ale:

Dziewczyny gratuluję udanych wizyt :-) strasznie się cieszę :-)

Wiem, że to forum do tego nie służy ale muszę to z siebie wyrzucić bo mnie delikatnie mówiąc szlak trafia, kiedy słyszę o tym człowieku zasztyletowanym w biały dzień w centrum miasta. Jak sobie pomyśle ile tam mogło być ludzi i nikt nawet się nie ruszył, żadnej reakcji to mnie trafia. Staram się nie osądzać, bo nie wiem jak sama bym zareagowała w takiej sytuacji czy strach by mnie nie sparaliżował itp. Jednak jak pomyślę że może wystarczyłoby gdyby ktoś krzykną (w końcu to nie trwało chwilę tylko na pewno dłużej) to ten człowiek jeszcze by żył. Ludzka znieczulica mnie przeraża :wściekła/y: Nie jestem zwolenniczką kary śmierci (bo dla mnie to żadna kara), ale w takiej sytuacji to sama bym posadziła go na krześle elektrycznym (bez namaczania gąbki tak jak w zielonej mili) i nastawiła takie napięcie aby tak szybko to się nieskończyło :wściekła/y:
:wściekłay: :wściekła/y: a mój facet się dziwi że chciałam wyrobić sobie pozwolenie na broń :-(

Podzielam w 100% Twoje oburzenie:wściekła/y:

Ja jestem zadowolona.Kubasiewicz prowadziła moją pierwszą ciążę i było ok.Rodzić też mam zamiar u nas.Różne dziewczyny mają różne opinie,ale to normalne.Wszędzie służba zdrowia taka sama.Pierwszy poród wspominam miło,opieka,przypadkowa lekarka która miała akurat dyżur,no i wspaniałe położne na która trafiłam.Jak bedzie teraz czas pokaże.

Ja jestem zadowolona.Kubasiewicz prowadziła moją pierwszą ciążę i było ok.Rodzić też mam zamiar u nas.Różne dziewczyny mają różne opinie,ale to normalne.Wszędzie służba zdrowia taka sama.Pierwszy poród wspominam miło,opieka,przypadkowa lekarka która miała akurat dyżur,no i wspaniałe położne na która trafiłam.Jak bedzie teraz czas pokaże.

A dawno rodziłaś pierwsze dziecko . Ja miałam "przyjemność " być niedawno w naszym szpitalu i to co tam przeżyłam szkoda słów . Więc jak dla mnie ten szpital napewno odpada . Co do położnych to mogę się zgodzić są wporządku ale lekarze i sprzęt chociażby to USG to coś okropnego . No ale masz racje każdy ma innąopinie .

ja też już po wizycie, nie robila mi usg tylko badała szyjke i mierzyla tętno dziecka - 156/min pytałam czy nie za duże powiedziała że norma to 120-160, więc się miesci. Przeraziła się tylko moim wyglądem, jak mnie zobaczyła to od razu krzyknęła że ginę w oczach, że strasznie schudłam.:szok: Przytyłam tylko 1.5 kg od początku. No fakt apetytu nie mam, ale co ja na to poradze:baffled: Nawe 5 minut nie byłam a stówe musiałam zostawić. A taką miałąm nadzieję podglądnąć dzidzię.

lena, hefi, anik79 gratuluje udanych wizyt!

reklama
anik gratuluję udanej wizyty!
magdalena to nieźle Cię skasowała jak za 5minut:szok: I właściwie i tak nic się nie dowiedziałaś:-(
Co do tego policjanta, to ja też byłam w szoku:szok: Znieczulica niestety panuje, ale nawet jeżeli ktoś może by się postawił w jego obronie to może i on by oberwał. W tych czasach to czasem się lepiej nie odzywać:-:)-( To jest najsmutniejsze:-(
Uciekam powoli spać. Dobranoc wszystkim:)

Do góry