reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To Jasiów ,Będzie dwóch:-) Cudowne imię.

Ja od 6 grudnia powinnam miec wypłacane już przez ZUS a do tej pory kasy nie dostałam, Masakra.:wściekła/y::no:

Ja już po wizytce, Wszystko ok, prócz moczu ale dostałam leki. Pani doktor powiedziała w trakcie badania ,że "ciąża piękna "- tzn ,że dobrze się rozwija i że "teraz będzie już z górki." Jestem zadowolona . Aha ,. No i nareszcie waga ruszyła. Tak więc po tym jak przed ciążą ważyłam 73kg potem zgubiłam te 3 tak dzisiaj ważę 74 i pół. Jupi.!!!

Gratuluję "pięknej ciąży":tak:cieszę się że wszystko w porządku:tak:życzę szybciutkiej poprawy wyników moczu:tak:

Gosiu z tego co pamiętam to nie ma problemu nawet w mroży zrobią pomiary nie ma z tym problemu chyba że oni mają bo nie chce sie im latać w mrozach i śniegu nawet widziałam koło mnie ostatno wytyczali coś i mróz im nie przeszkadzał ani śnieg

Dziękuję za odpowiedź. No wlasnie mnie się tez wydaje, że to tylko ten geodeta robi problemy:wściekła/y:nie dośc że biorą za to duże pieniądze to nie chce im się tyłka zza biurka podnieść:angry::eek:

reklama
Gratuluje Wam na wstepie wszytkich ladnie pomierzonych dzieciaczkow - a z waga to io tak jest "orientacyjnie" i moze sie okazac, ze roznica jest calkiem spora (szczegolnie na usg przed porodem i waga realna po porodzie, jak to ktoras z Was opisywala ;D )

U mnie po wizycie u ginki w sumie to pozytywnie - rozwarcie szyjki nadal jest, ale sie nie powiekszylo ;) Takze mam na siebie jeszcze bardziej uwazac - i zapedzac meza do roboty w domu ;P Za 2 tygodnie zobaczymy jak dalej - jesli ciagle bedzie takie samo, znaczy, ze jest "bardzo dobrze" - aczkolwiek oczywiscie wszystko nadal musi byc kontrolowane. I w razie czego szybko do szpitala ;> Generalnie podczas kolejnej ciazy to jest czeste - chociaz moja mama miala dopiero tak przy 3 dziecku :p No i za 2 tygodnie przed wizyta u ginki zobacze mego malca, bo mam usg ;] I zobaczymy co tam miedzy nozkami sie dzieje ;]

Swoja droga - niektore z Was maja bardzo często usg robione. Nie mowie tu o ciazach z ryzykiem, ale "prawidlowo przebiegajacych". Przeciez to dosc hm .. negatywnie jakby nie bylo wplywa na "samopoczucie" płodu. Wiem, ze milo jest zobaczyc malucha ;) Ale lepiej sie chyba nim nacieszyc po porodzie, niz stresowac go w trakcie ciazy ? :)

I witam na forum "nowe" mamusie ;) i zycze powodzenia w nadganianiu postow - mi wciaz trudno ! : D

A - i jeszcze chcialam tylko dopisac, ze niestety moja Malgosia sie rozchrowala, takze od dzisiaj jest w domu - i tyle z mojego "oszczedzajacego sie " trybu zycia, bo ona mamusi zbytnio to polezec nie daje .. dobrze , ze chociaz posiedziec z nia przy stoliku moge - odkad ma "swoj stolik i krzeselka" to tam spedza z checia ponad polowe czasu - robiac wszystko ;] Najchetniej tworzac wszelkie prace, ktore mamusia podsunie .. dzisiaj mazialysmy klejem i przyklejalysmy rozne wyciete cosie - przy czym mazianie zdecydowanie jej sie spodobalo .. czyszczenie potem wszystkiego juz niekoniecznie ;]

No dobra, biegne wziac prysznic - "na chwilke" tylko wpadlam nadrobic zaleglosci na forum, a to bylo 1,5h temu ... ;] i dobranoc ! ;)

Witam wieczorową porą.

Czarna wiedźma
- mąż ogląda wlaśnie jakiś dramatyczny film o zbrodniach i bitwie stalingradzkiej, ja czytam bb i przy każdym Twoim poście zarykuję się ze śmiechu, aż mi głupio.. :-D
Lena- ja też zapinam pasy w aucie, nawet bardziej tego pilnuje teraz niż przed ciążą...
Koriander- właśnie Małgosia zażyczyła sobie natychmiaaaast czekoladę ;-) i znalazłam.... jeszcze jedno opakowanie z Amsterdamu :-) Nie masz pojęcia jak nam własnie dobrze zrobiłaś :-D:-D
Agala, ewalalook- witajcie wśród nas :-)
karo85- ale Ci dobrze! Fajnie, że miałaś tyle przyjemności...Pewnie wyglądasz teraz jak bogini :-)
Olimpia- piękna sukienusia- jesteś artystką! :-) Fajnie mieć taka mamusię :tak:
dziumdzia- myslę, że lepiej najpierw badania, jak idziesz prywatnie to i tak będziesz musiała za nie płacić i skierowanie nic nie da... A lekarza masz już w Bydgoszczy wybranego (bo jak rozumiem to tu się zatrzymujecie)? Jakby co baaardzo polecam mojego :-)
Magdalena79- gratuluję kupna mieszkania!!! Wyobrażam sobie te emocje! Super!
Gosia***- z tym geodetą nie pomogę, nie wiem :no:
anecznik- dawaj zdjęcia ze ślubu i już my uczciwie ocenimy jak wyglądalaś :tak:
askut- gratuluję udanej wizyty! Córcia spora :-)
emalia- tobie też gratuluję! Cudownie, że Jaś się dobrze rozwija!
Gryzka- to uważaj na siebie i rozkazuj ładnie mężowi- mus to mus :-D

Kurcze, martwie się, bo Piotrek znowu w nocy strasznie chrapie, w grudniu miał wycięty trzeci migdał i teraz nie wiem, czy te dwa boczne tak się powiększyły, czy ten trzeci odrósł, czy to jeszcze coś innego :baffled: Niedobrze, niedobrze...

Dobranoc Kochane, jutro siedzę cały dzien w pracy, więc oszczędźcie mnie troszkę z lekturą na wieczór ;-)

kajdusia - tak zatrzymujemy się w bydgoszczy :))) z ogromnie prosze no dobrego lekarza w bydgoszczy i gdzi erobisz badania krwii?
szukam w internecie lekarza ale jeszcze nic nie znalazłam :(
z góry wielkie dzięki :)

kajdusia - tak zatrzymujemy się w bydgoszczy :))) z ogromnie prosze no dobrego lekarza w bydgoszczy i gdzi erobisz badania krwii?
szukam w internecie lekarza ale jeszcze nic nie znalazłam :(
z góry wielkie dzięki :)
Ja chodzę do Lisiaka- przyjmuje na Fordonie i w Solcu Kujawskim- prowadził też moją pierwszą ciążę, mam do niego wielkie zaufanie, nie zamieniłabym na nikogo innego! Natomiast jeżeli chodzi o dobre USG to podobno najlepszy jest Wasilewski na Osowej Górze, ma tez opcję 3D, ale sama nie sprawdziłam, choć być może się do niego za jakiś czas wybiorę po "pamiątkowe" zdjęcia :-) A badania robię w Vitalabo Laboratorium Analiz Lekarskich na Osiedlu Leśnym, ale mają też inne punkty

A gdzie w Bydgoszczy się zatrzymujecie?

ja mieszkam w fordonie ale jak trzeba będzie to dajade do centrym/leśne
tylko obawiam sie tych mrozów tu u mnie jest ok 10 stopni w dzięń w pl troszke chłodniej :)

Cześć Dziewczyny
Później poczytam wasze wczorajsze zapiski, na 10 idę do fryzjera, wybrierałam się do niego już od października:-)i dojść nie mogłam
Wczoraj na parapetówce byłam do 23, było świetnie, za to w nocy jakieś głupoty mi się sniły i ciągle się budziłam:-:)-(

Smacznego tłustego czwartku - chyba takie małe święto dzisiaj dla cięzarnych gihihihh:-)

reklama
Witajcie dziewczynki....czyżby wszystkie jeszcze spały:-):-D
zabieram się za czytanie tego co od wczoraj napisałyście, bo nie mogłam być wczoraj z Wami, bo wszyscy postanowili mnie wczoraj odwiedzić i ostatni goście wyszli po 23:-):-D

Do góry