reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzień dobry Kochane
I smacznego :-D - bez tego się dziś nie obędzie :)

Powiedziałam mojemu facetowi że wyglądam ja uchatka a on na to że to by się zgadzało bo one też są pod ochroną :-D Bardzo dowcipne, ma szczęście że dodał iż lubi morskie ssaki :-D No i kto oprócz niego ma uchatkę w domu :-)

Nie ma jak to Facet z poczuciem humoru:-D Super:tak: Więc się kochana Uchatko nie zamartwiaj tylko ciesz i korzystaj z przywilejów bycia pod ochroną:tak:

askut - gratuluję zdrowej i dużej pannicy - ja myślała 2 dni temu, że moja mając 521 g jest wielkoludkiem a tu się okazuje, że inne to też nie zawsze kruszynki. Grunt, że zdrowe! A co do wagi to tak jak pisałyście różnie przed porodem i po nim może być.

emalia82 - świetnie, ze wizyta udana i humorek dopisuje!

ewelalook,agala witajcie u nas!

Olimipa - sukieneczka prześliczna, gratuluje takich umiejętności!

Lena - buciki cudowne! Popatrzyłam na nie i się uśmiechnęłam myślać, że teraz to i ja zacznę za różowiutkimi rzeczami się oglądać intensywniej :)

to może jakiś masaż Cie dziś czeka:-) mnie ostatnio też bardzo często boli krzyż, a mój mąż już chyba nie ma siły masować, ale co tam, masuje:-p:tak::tak:
odpoczywaj!!!

Miałaś rację - doczekałam się wczoraj masażu :tak: Bardzo mnie popołudniu rozbolały plecy i to nie krzyż - jakbym mogła się spodziewać ale wyżej na wysokości łopatek. Normalnie nie mogłam sobie miejsca znaleźć... Ale jak mój W. wrócił z pracy to się mną troskliwie zajął, nasmarował kremem rozgrzewającym z borowinami, pomasował, przykrył i kazał się wygrzać - od razu zrobiło mi się lepiej ;-)
Ita85 - a co do szkoły rodzenia, ja już się chwaliłam na BB, że udało mi się zapisać na kurs, fakt, że na termin akurat dla nas nie ma miejsc. Zaczynam kurs 21 kwietnia, który kończy się 7 lipca :szok: Ale dogadała się , że kilka ostatnich spotkań zrobimy wcześniej - tzn część dydaktyczną, z pominięciem ćwiczeń. Na większości zajęć jednak będziemy w pełni. Może spróbuj tak samo! Dwa dni temu były jeszcze miejsca.

Chyba idę do sklepu po jakieś pączki ;-)

reklama
witam z rana:-)
pierwsze pączusie zjedzone;-)???ja niestety jeszcze nie:zawstydzona/y:na jednego pewnie się skuszę,ale ostatnio lekarz powiedział żebym ograniczała słodkości:-pto staram się pilnować.wczoraj chrusty z mamą robiłam,przyniosłam trochę do nas do domu,ale mąż po pracy całą dużą miskę zjadł i zapytał czemu tak mało:szok::szok::szok:

Miałaś rację - doczekałam się wczoraj masażu :tak: Bardzo mnie popołudniu rozbolały plecy i to nie krzyż - jakbym mogła się spodziewać ale wyżej na wysokości łopatek. Normalnie nie mogłam sobie miejsca znaleźć... Ale jak mój W. wrócił z pracy to się mną troskliwie zajął, nasmarował kremem rozgrzewającym z borowinami, pomasował, przykrył i kazał się wygrzać - od razu zrobiło mi się lepiej ;-)
Ita85 - a co do szkoły rodzenia, ja już się chwaliłam na BB, że udało mi się zapisać na kurs, fakt, że na termin akurat dla nas nie ma miejsc. Zaczynam kurs 21 kwietnia, który kończy się 7 lipca :szok: Ale dogadała się , że kilka ostatnich spotkań zrobimy wcześniej - tzn część dydaktyczną, z pominięciem ćwiczeń. Na większości zajęć jednak będziemy w pełni. Może spróbuj tak samo! Dwa dni temu były jeszcze miejsca.

Chyba idę do sklepu po jakieś pączki ;-)

cieszę się że mąż stanął na wysokości zadania:tak:oby zawsze tak było:tak:
a co do szkoły rodzenia,to doczytałam że Tobie się udało,ale ja mimo wszystko sobie odpuszcze.ja mam termin na 1 czerwca,tym kwietniowym kursem za wiele zajęć bym nie załapała,na większość musiałabym chodzić z marcowym.moja wina że obudziłam się w połowie stycznia z tą szkołą rodzenia.może Ty zdasz relację z zajęć:-)i tak jak pisałąm mam zamiar skorzystać z tej internetowej szkoły(link który neti wysłała)

Andzia_S Czy tylko ja mam takie wrażenie, że na czerwcówkach są Mamy głównie z Torunia/Bydgoszczy, Wrocławia i z Wa-wy???:cool: czyżby klimat tak wpływał na płodność w tych regionach???:eek: albo duża ilość bocianów???:-) A ja taka osamotniona:sorry:

oj tak klimat u nas niezły:-)baaardzo dużo zaciążonych kobiet:-D

magdalena79 powodzenia z mieszkankiem i kredytem oczywiście:-)

a wogóle muszę się pochwalić,wczoraj doszedł leżaczek jaki zamówiłam dla mojego Bąbla:-):-):-)
LEŻACZEK RAINFOREST firmy FISHER PRICE Sklep z zabawkami,hurtownia zabawek oferuje lego,klocki lego, playmobil,zabawki,zabawki dla dzieci,akcesoria dla dzieci Kraków
tyle że ja kupiłam na allegro używany, ale kolory śliczne, nic a nic nie sprane:-D

Witam!a ja już w pracy przy zielonej herbatce sobie siedze jeszcze pączusia nie jadłam ale po pracy napewno nadgonie zaległości:tak:co do usg to miałam jedno na potwierdzenie ciąży drugie w 13 tygodniu na przezierność i teraz 4d razem z połówkowym czyli to chyba nie za dużo.

Ita - relację ze szkoły rodzenia zdam na pewno, ja mam termin na 15 czerwca (nota bene na swoje imieniny:tak:) Więc na niektóre zajęcia się załapiemy. Najważniejsze są dla mnie te związane z porodem i bardzo chce pójść zobaczyć porodówkę. A ta strona z internetową szkołą rodzenia jest bardzo faja i dużo można na niej wiadomości znaleźć.

Znowu pada śnieg :no2::oo:

Witam i ja :-D Zazdroszcze wam paczkow, ja moge sobie o nich tylko pomarzyc i zastapic je goframi z lodami :tak: No coz, jakos to przelkne :-D

Przeziebienie poszlo w czorta! :happy:

Gratuluje udanych wizyt dziewczyny!
Lencja maz spisal sie prawidlowo w akcji "Ratuj!" :-D:-D

Kajdusiu no to sie Malgosi poszczescilo z ta czekoladka ;-) Prawdziwy Van Gogh!

ewalalook, agala witajcie i zagladajcie czesto!

Olimpia ty to masz talent, jak mnie kiedys corcia poprosi o sukienke to bedzie dramat :-p mam na szczescie utalentowana babcie w rodzinie uffff:nerd:

Gosia, magdalena oby kredyty i zakup domu sie juz w koncu udal!!

anecznik a ja cos nie wierze ze ty jak uchatka wygladasz, pokaz zdjecie bo musimy to ocenic :-D:-D

Ita - relację ze szkoły rodzenia zdam na pewno, ja mam termin na 15 czerwca (nota bene na swoje imieniny:tak:) Więc na niektóre zajęcia się załapiemy. Najważniejsze są dla mnie te związane z porodem i bardzo chce pójść zobaczyć porodówkę. A ta strona z internetową szkołą rodzenia jest bardzo faja i dużo można na niej wiadomości znaleźć.

Znowu pada śnieg :no2::oo:

odnośnie oswajania się z porodówką to też bym chciała:tak: 24 lutego idę do szpitala jeszcze raz zbadać serducho mojego Maleństwa, bo podobno niezłe usg tam mają, mój lekarz będzie wtedy miał dyżur i chcę go poprosić, aby pokazał mi te sale do porodów;-) czy się uda zobaczymy, ale mam taki plan:-p

a co do ilości usg to miałam już ich sporo,pierwsze było na potwierdzenie ciąży, potem przezierność...i niestety tu były złe wyniki i opieka por.genetycznej, i tak się namnożyło...przy każdej wizycie mam robione.

Witam się z rana przy pączku i herbatce :)
Ja mam o tyle dobrze, ze w pracy mam dzisiaj tyle pączków ile dam rade zjeść :)

Witam nowe mamusie ( [FONT=&quot]Agala[/FONT][FONT=&quot], ewalalook). [/FONT]Z dnia na dzien coraz nas więcej :)
[FONT=&quot]karo85[/FONT] - a pochwalisz się gdzie dokładnie byłaś?? :) Może namówie męża, żeby też coś takiego mi zafundował :)
[FONT=&quot]Magdalena79[/FONT][FONT=&quot]- gratuluję [/FONT]mieszkanka :)
[FONT=&quot]anecznik[/FONT][FONT=&quot]- jak dla mnie to Uchatka wygląda słodko :)[/FONT]

Gratuluje wszystkim udanych wczorajszych wizyt. [FONT=&quot]askut[/FONT][FONT=&quot]- niezły wynik ma Twoja córcia. :)

Dzisiaj mam USG 3D o godz.19 - mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i ze Krystianek nie zgubi swoich orzeszków :) Ja miałam do tej pory USG 3 razy i już tak strasznie, strasznie się stęskniłam za oglądaniem naszego synka, że w końcu się zdecydowałam zapisać na to 3D. :)
[/FONT]

Dzisiaj mam USG 3D o godz.19 - mam nadzieje, ze bedzie wszystko ok i ze Krystianek nie zgubi swoich orzeszków :) Ja miałam do tej pory USG 3 razy i już tak strasznie, strasznie się stęskniłam za oglądaniem naszego synka, że w końcu się zdecydowałam zapisać na to 3D. :)
[/FONT]

to życzę powodzenia i słodkich widoków:-)a z tymi klejnotami to z naszego forum wynika że różnie bywa:-p:-p:-p

reklama
Witajcie,

ja jeszcze pączka dzisiaj nie zjadłam, ale już niedługo bo męzuś po nie pobiegl:rofl2:
Gryzka, emalia i askut - gratuluje udanych wizyt, a mam nadzieję, ze wasze problemy z moczem i szyjką szybko się rozwiązą:tak:
Anik79 i Asnecja -powodzenia na dzisiejszych wizytach
Jeżeli chodzi o usg to ja mam na każdej wizycie, czyli co m-c, ale wychodze z założenia, że gdyby było to szkodliwe to lekarz ograniczyłby jego ilość, zreszta po moim poronieniu, a tej ciązy krwiaku wole dmuchać na zimno:tak:

Do góry