reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam nowe czerwcóweczki:-)
Sukieneczka wstepnie wygląda tak:
Jutro jeszcze do pasmanterii trza uderzyć bo mała jakieś dodatki w stylu błyskotek wymyśliła:szok:

ewelinka-sama uszyłam,krój z głowy i troszki z podglądu barbiowej lalki.Jutro jakieś siecidełka sie doszyje i tak jak mowisz bd sliczna księżniczka..
gosiagro dzięki:-)
Gorzej bd z koroną na głowę bo też juz mi zdążyła pokazać o co jej chodzi:szok::-pCoś się wymyśli

Dziewczyny na zwolnieniach mam pytanieIle mniej więcej czekałyście na kasę z ZUS?Chodzi mi o tą część zwolnien za które juz ZuS wypłaca...

och mamusia piękna kreacja na miarę księżniczki, a córcia prześlicznie w niej wygląda a jak do tego dojdą jeszcze błyskotki to juz wogóle królowa balu

Witam dziewczynki, przyznam się ze mam tak mało czasu ostatnio że nie jestem w stanie was nadrabiać:zawstydzona/y: jutro ważny dla nas dzień, podpisujemy umowę przedwstępną u notariusza w sprawie zakupu mieszkania a w piątek składamy wniosek o kredyt:rofl2:
Jutro też mam wizytę u gina na godz. 19. Piszecie o tętnie dziecka, mój synal miał ostatnio 158 to chyba za dużo, i ruchy nadal takie skromniutkie ale może to wina tego że łożysko mam przodujące, zobaczymy co jutro gin powie.

pozdrawiam was serdecznie witam nowe mamuśki i trzymam kciuki przede wszystkim za wyniki gnieshi
oj to pracowity dzień, powodzenia w każdym razie w załatwieniu wszystkiego:tak:

reklama
16.02 lece do polski :))) i mam pytanie (pewnie dla Was banalne) poniewaz chce się wybrac do lekarza tylko czy najpier powinnam zrobic badani - krew + mocz czy najpierw isc do lekarza???

A mocno u Ciebie widać ciążę? Bo mogą Cię nie wpuścić na pokład samolotu, tak po 6 miesiącu robią niby problemy, no ale to zależy od lini. ;-)

A co do badań to możesz zrobić, przydadzą się :-)

Z tego co wiem to kadrowa wysyła to zwolnienie też do ZUS-u . Ja dostałam pieniążki od 9.12 do 30 .01.2010 , więc rzeczywiście nie spodziewam się szybciej niż koniec lutego. Z opowieści znajomych różnie to bywa z tą wypłatą jedne czekają 2-3 miesiące , inne mają regularnie np. 10-go każdego miesiąca więc nie wiem od czego to zależu

Mój dzisiejszy zakup:)

Załączniki

• Obraz.jpg
    Obraz.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 48
Z tego co wiem to kadrowa wysyła to zwolnienie też do ZUS-u . Ja dostałam pieniążki od 9.12 do 30 .01.2010 , więc rzeczywiście nie spodziewam się szybciej niż koniec lutego. Z opowieści znajomych różnie to bywa z tą wypłatą jedne czekają 2-3 miesiące , inne mają regularnie np. 10-go każdego miesiąca więc nie wiem od czego to zależu
to też zależy ile osób zatrudnia pracodawca, jeżeli ponad 20 to nadal on wypłaca kasę a sam we własnym zakresie rozlicza się z zusem, ja tak miałam w pierwszej ciąży, byłam na L4 prawie 6 miesięcy i cały czas otrzymywałam przelew z zakładu pracy w terminie takim jakbym chodziła do pracy najpóźniej 10-tego, jeżeli pracodawca zatrudnia mniej niz 20 osob zostaje czekanie na przelew od zusu a z ich terminowością bywa różnie, chociaż z tego co wiem to mają 30 dni na wypłatę od dnia otrzymania zwolnienia lekarskiego

Witam dziewczynki, przyznam się ze mam tak mało czasu ostatnio że nie jestem w stanie was nadrabiać:zawstydzona/y: jutro ważny dla nas dzień, podpisujemy umowę przedwstępną u notariusza w sprawie zakupu mieszkania a w piątek składamy wniosek o kredyt:rofl2:
Jutro też mam wizytę u gina na godz. 19. Piszecie o tętnie dziecka, mój synal miał ostatnio 158 to chyba za dużo, i ruchy nadal takie skromniutkie ale może to wina tego że łożysko mam przodujące, zobaczymy co jutro gin powie.

pozdrawiam was serdecznie witam nowe mamuśki i trzymam kciuki przede wszystkim za wyniki gnieshi

Widzę że sprawy mieszkaniowe posuwają się do przodu:tak:gratuluję. U nas niestety problem, bo potrzebuję wymierzyć działkę a nie wiem- może Wy się orientujecie czy geodeta wymierzy działkę zimą??????? Jak jest mróz? Czy może nanieśc na przyklad narazie na mapkę a jak puszcza mrozy to wkopać kamienie????? Jeśli ktoś się na tym zna to będe wdzięczan za informacje.
Tu jest jeden geodeta w okolicy :wściekła/y:powiedzial ze póki jest śnieg to nie rozmawiamy wogóle:szok::eek::-(a mnie czas goni...

Właśnie obejrzałam zdjęcia ze ślubu :-( wiedziałam że przytyłam w końcu mam lustro, ale w lustrze jeszcze jakoś wyglądam i to nawet fajnie mimo tych dodatkowych kg. Na zdjęciach jednak nie mam mnie tylko jakaś morska foka, autentycznie załamałam się. Dziwne że mój facet mnie chciał i dalej chce się do mnie "przytulać". To uchatki mają lepsza figurę ode mnie. Wiem jedno nie ochrzczę dziecka pułki nie wrócę do ludzkiego wyglądu, żeby na zdjęciach był szczęśliwa mama a nie uchatka :zawstydzona/y: (oczywiście żartuję)

Idę to zagryźć pastą z wędzonej rybki.

reklama
Hej hej

Ja już po wizycie 3d. Wszystko w jak najlepszym porządeczku, tak więc bardzo się cieszę. Córcia waży 734g. Piszecie tu o tętnie, moja mała miała dziś 137.

Powiem Wam jednak szczerze, że poszłam na to usg 3d tylko po to by wykluczyć jakieś wady serca itp. Inaczej bym się nie zdecydowała. Samo usg trwało 25 minut, a obraz 3d był włączony tylko na chwilę, i zapłaciłam 250zł. Jednak najważniejsze, że dzidzia jest zdrowa i to się liczy:-).

W piątek mam wizytę u swojego gina, który mnie pewnie ręcznie, to zapytam się go o długość mojej szyjki.

Witam nowe czerwcóweczki:-)

Do góry