reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
ale tu dzisiaj cisza:szok::no:

karo85 Twój facet nieźle Ci dogodził na walentynki:-)pozazdrościć, niestety w Toruniu chyba nie ma czegoś takiego dla kobiet w ciąży:-(chyba że się mylę, a więc torunianki jak wiecie coś o spa dla kobiet w ciąży napiszcie:tak::tak::tak:

ja uciekam do kuchni zrobić kolację dla mężusia, bo zaraz z pracy wraca i dzwonił że baaardzo głodny;-)

cieszę się że wszystko dobrze:tak::tak:i gratuluję prawdopodobnej dziewczynki;-);-);-)ale faktycznie maleństwo albo mój Tymek jakiś wielki:-p bo miałam usg w 22tyg i 2dniu ciąży, z tym że z usg wychodziło że jest tydzień starszy:-p ale ważył wtedy 530g czyli aż o 200 więcej od Twojego maleństwa
jeszcze raz gratuluję:-)

najwidoczniej moje będzie należało do tych mniejszych dzieci(3-10 centyl).Ja tez jako dziecko byłam malutka i drobniutka, więc może ma to po mamusi:-D
a może mnie zaskoczy i nadrobi..?? zobaczymy, najważniejsze,że nic złego się nie dzieje
a Twoje dobrze waży, ze standardowych norm wynika że w 22 tyg ciąży powinno być ok 500g,czyli tak jak u Ciebie(to jest 50 centyl), moje z usg wychodzi na 20 tydz

Ostatnia edycja:
eagle zwierzaczki siedza sobie w jednej klatce:tak:ale nie zawsze jest tak łatwo:no:łączenie bywa nie lada wyzwaniem:eek:dlatego najłatwiej łączyć młodziutkie osobniki:tak: Chociaż jak pisałam wszystko zależy od charakteru, bo każdy zwierzak jest inny;-)Poza tym wiadomo- nie może być więcej niż 1 samiec na 4 samice, bo będą walczyć:szok::-D

Dziewczyny jak tak czytam o wadze Waszych maluszków to zastanawiam się "co" to siedzi w moim brzuchu:szok: 700g :szok:ale może potem się wyrówna:tak:

to wszystko na razie to masy szacunkowe, dużo się jeszcze może zmienić
mysle że bardziej wiarygodne będę nasze wyniki po 30 tyg ciąży,bliżej końca

zmykam spać bo jestem dziś wyjątkowo padnięta, chyba ta wizyta mnie wykończyła emocjonalnie i "moja mała" dziś odpoczywa

spokojnego wieczoru i do jutra;-)

hej dziewczęta;-)
gniesha myślami jestem z Wami i wierze w pozytywne zakończenie.trzymam tez kciuki za wszystkie mamy ze zmartwieniami.
neti też czytam zaginiony symbol- już mnie wciągneło a musze sie uczyc do egzaminu hehe.
dzis urodzinki mojego mężusia i dostał cudowny prezent w postaci filmu z usg 4D z naszą córcią w roli głównej:-)jestem z niej dumna bo była grzeczna i dała sie pomierzyc i obejrzeć ze wszystkich stron. jestem juz spokojna, mała ma 20 cm i waży 490 g :tak:wszystko rozwija sie prawidłowo,jest o tydzien wieksza niz wiek ciązowy. pokazała nam buźkę a dr zrobił zdjęcie jak sie drapie po główce.ehh byłam przejęta. ciąża to cudowne przezycie dla kobiety i czas oczekiwania na dziecko,już czuję ogromną więź emocjonalną z moim maleństwem.
ps tyle sie naczytalam o szyjkach ze poprosilam dr o sprawdzenie i na szczescie twarda,długa i zamkniete ujscie uff, bo mialam juz lęki.
pozdrawiam

Hej Kochane Moje,
Późno trochę ale jestem. Cieszę się bardzo że u Gnieshy już po zabiegu i trzymam kciuki za pozytywny wynik:happy:
Neti, Kochana, superaśnie że dzidziula zdrowiuteńka! A widzisz mówiłam, że kciuki nie będą potrzebne:tak: No i gratuluję "dziurki":-)
Dziękuję Ci też za pamięć i troske o mnie, to naprawdę mnie bardzo ujęło.
Niestety brak mi słów i sił po tej wizycie...:-(
Taką miałam nadzieję, że nareszcie trafię w lepsze ręcę, a tu lepiej nie mówić...:wściekła/y:Oczywiście mimo moich (Twoich) sugestii z innymi lekami, powiedział żeby jednak ten antybiotyk w zwiększonej dawce wybrać, bo niby innych nie ma sensu, a dopiero jesli to nie zadziała to wtedy Furagin (jakby nie mógł od razu...) Niby zrobił mi nawet jakies USG, ale tak od niechcenia i wyliczył wagę na 300gram:szok: , gdzie bobek miał około tylu trzy tygodnie temu (wg. wczorajszego USG - 466gr):eek: Ale zrobił jedynie dwa (tak, tak to nie pomyłka - dwa) pomiary więc może to dlatego. Jak wspomniałam o badaniu ginekologicznym szyjki to mi powiedział że skoro nic się nie dzieje to nie ma potrzeby i nawet mnie palcem nie ruszył... i to by było na tyle. Pieniążka oczywiście skasował. Naprawde przy nim to nawet mój konował wydaje się być super wnikliwym i rzetelnym lekarzem:baffled: Zaczynam się zastanawiać czy wybór szpitala (do porodu) w którym on jest ordynatorem to aby najlepszy pomysł:eek: Kompletnie już zgłupiałam, czuję się bezsilna i powoli zaczynam coraz dotkliwiej zauważać minusy mieszkania na tzw. zadupiu... :-:)-:)-(

Ostatnia edycja:
reklama
Ania. to dopiero pokaźne stadko posiadacie, ale rasa chyba mało popularna w Polsce z racji wielkości i przeznaczenia sportowego, chyba bardziej dla miłośników rasy niż zwyczajnego człowieczka, jestem pod wrażeniem
Dzięki wielkie :-) Nie jest tak źle...nasze stadko to na chwilę obecną dwa wilczarze...i zapewniam Cię , że nasze psy to leniuchy przy owczarkach, wszelakich terierach, wyżłach i innych aktywnych ras.;-)Te psy w domu są bardzo spolegliwe...wystarczy jeden godzinny intensywniejszy spacer i mamy je "z głowy" na pół dnia;-)...sam ogród nie wystarczy dla ich dobrego samopoczucia...one w ogrodzie same się nudzą...co innego gdy pan zechce pobawić się piłeczką, czy sprowokować do zabawy... Ogólnie podsumowując to cudowne psy! A sportowe przeznaczenie...no cóż...na palcach jednej? ręki można policzyć psy z licencją coursingową w Polsce...Jesli właścicielowi się chce pojeździć na zawody to super, ale nie jest to koniecznością. Ich populacja faktycznie nie jest duża w Polsce, aczkolwiek chyba ze względu na ich gabaryty i związane z tym "niedogodności" typu większy samochód, więcej przestrzeni życiowej tak ogólnie ;-).

Pozdrawiam!

Do góry