reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja- gratuluję córeczki, ide w piatek na USG i sie tak zastanawiam czy ten mój synuś nie okaże się córeczką:-) A w którym tygodniu miałaś określaną płeć?

neti79- jak przyjdę w czwartek to proszę odezwij sie do mnie pierwsza bo nie wiem czy cię rozpoznam. Mnie to łatwo ropoznać z tym metalowym uśmiechem :-)

reklama
No to ja już wiem..
Kochane... Filipek już nie jest Filipkiem to DZIEWCZYNKA! :)
I to wcale nie mała bo ma już 521g!
Wg usg jest to 22 tydzień i 3 dzień więc o 3 dalej niż wg planowanego terminu.
Ogólnie wszystko ok tylko Mała tak się ułożyła, że nie do końca można było serducho zbadać.. Wszystko wygląda, że ok ale na echo serca umówimy się za ok 3 tygodnie.

Gratuluję niespodzianki:tak::-Dcieszę się że wszystko jest ok:tak:

iiwka my tez zanim zdecydowaliśmy się na zakup szynszyli, dużo o nich czytaliśmy, bo nie wiedzieliśmy o nich za wiele:no: A jeśli chodzi o opiekę to skomplikowana nie jest. Sprzatanie klatki, karmienie (granulat, nieraz ziarno, sianko), dobrze jest wypuszcac je żeby sobie pobiegały, ale to wymaga pilnowania bo gryza różne rzeczy...:-pNajtrudniej je oswoić i przyzwyczaic do siebie potem jest już super- nawet na imię reagują:tak::-D Choć niektóre są bardzo "przyjacielskie", ale trafiaja się tez "twarde sztuki" bo to jedank charakterne zwierzę...:-D:-D:-D
Któras z Was pytała skąd pomysł na szynszyle...sama nie wiem:no:kiedyś przechodząc kolejny raz obok tego samego sklepu zoologicznego mąz zażartował że kupimy sobie szynszyle:-Dpotem zaczęliśmy się nimi interesować i tak wyszło:tak:

Witajcie dziewuszki, ja tylko na chwile bo niestety zasilam grono przeziebionych, cos mnie lapie glowa boli i gardlo drapie, wiec lozeczko i rosolek i zobaczymy czy sie uda chorobsko przechytrzyc ;-)

Dziewczyny co robicie dla swoich mezusiow czy facetow w Walentynki??ja cos bym chciala zorbic fajnego,ale jakos nie mam pomyslu?? Mozna zaszalec,to akurat wypada w niedziele :)
My idziemy do restauracji, nie zebysmy obchodzili walentynki, ale chcemy wyprobowac nowa romantyczna knajpke :tak:

A żeby był komplet to jeszcze pies:tak:nasza sierotka- bo ze schroniska go przywieźliśmy jak był szczeniakiem:-)
Swietna fotka, wygladaja jakby sie namawiali na jakas wielka psote :-D
GOSIU zakochalam sie w twych szynszylkach, sa przecudowne, az chce sie je tulic. Czy sa z nich wlasciwie przyjazne stworzonka czy raczej nie interesuja sie ludzmi?

Cześć dziewczyny, ja tylko na momencik, okropnie się dzisiaj czuje, to przeziębienie widze ze się dopiero rozwija, ledwo się zwlekłam teraz z łóżka, a łepetynka pęka i tak jakoś słaba jestem.
Anik79 wiem co czujesz, trzymaj sie, a sio wirusy!:sorry:

Dostałam sms-a od gnieshi o 14:51 i od razu Wam przekazuje:

Hej Paulka. Tu gniesha. Jesteśmy już po zabiegu.Było ciężko, ale wytrzymaliśmy. Mam nadzieję,że jutro pójdziemy do domu...i że wynik będzie dobry. Ściskam wszystkie czerwcówki i dziękuje za wsparcie.

odpisałam jej,ze od rana wszystkie o niej myślimy i trzymamy kciuki i że cieszę się,ze wszystko się udało:-):-)
Bardzo dobra odpowiedz, ja duzo myslalam o gniesi i nadal trzymam za nich kciuki!
A ty Paulka uwazaj na siebie, to cisnienie to kurcze rzeczywiscie bardzo niskie :-( Wypoczywaj jak najwiecej i uwazaj przy wstawaniu :tak:

Cześć dziewczyny.
Jesteście kochane za trzymanie kciuków, takie wsparcie jest bardzo cenne.
Dodając do tego masę ciała prawdopodobnie będę miała córeczkę:-D

Mój facet oszaleje z radości. U niego w rodzinie sami chłopcy.
Gratuluje neti! No sliczna kruszynka a tatusie zazwyczaj zakochani po uszy w coreczkach. Dobrze pamietam ze twoj za granica mieszka? Juz wie czy mu w jakis szczegolny sposob powiesz?

No to ja już wiem..
Kochane... Filipek już nie jest Filipkiem to DZIEWCZYNKA! :)
I to wcale nie mała bo ma już 521g!
Wow! I jeszcze jedna zdrowiutka rumiana panienka :-):-) Serdecznie gratuluje

Cześć dziewczyny.
Jesteście kochane za trzymanie kciuków, takie wsparcie jest bardzo cenne.Z maluszkiem wszystko w porządku, badani genetyczne są bardzo dobre.
Moja kruszynka jest prawdziwą kruszynką:-D Czas ciąży wyliczono mi na 20 tyg,ale to się zgadza od poczęcia a masę na 330g. W usg lekarz nie widział nic niepokojącego, dzidzia strasznie ruchliwa co też daje mi odczuć:-D Co do płci lekarz nie był pewny na 100%, ale stwierdził że na chłopca to nie wygląda bo nic nie zwisa:-D
Dodając do tego masę ciała prawdopodobnie będę miała córeczkę:-D

Mój facet oszaleje z radości. U niego w rodzinie sami chłopcy.

neti - wspaniale!!:-):-)

lencja to gratuluję córeczki, a kiedy lekarz pierwszy raz powiedział wam jaka płeć (błednie)??

tak, mieszka za granicą ale przyjeżdża w nocy środa/czwartek. Jeszcze mu nie powiem. Idziemy razem w piątek do mojego ginekologa,więc poproszę go by spojrzał czy to nadal dziewczynka i wtedy się dowie.

tak, mieszka za granicą ale przyjeżdża w nocy środa/czwartek. Jeszcze mu nie powiem. Idziemy razem w piątek do mojego ginekologa,więc poproszę go by spojrzał czy to nadal dziewczynka i wtedy się dowie.
fajna niespodzianka :tak: A planujecie zamieszkac razem? Jak za duzo pytan to nie musisz odpowiadac :-D ja z ciekawosci bo sama jestem w zwiazku mieszanym i mamy czasami sporo dylematow np odnosnie wychowania dwujezycznego itp.. ;-)

WITAM WAS SERDECZNIE- widzę, że i temat zwierzątek sie przewinął :-) i czytam, że u GNIESHI już lepiej, jeżeli ktoś ma do niej namiar, pozdrówcie ją odemnie ;-). GRATULUJĘ UDANYCH WIZYT I TRZYMAM KCIUKI ZA NASTĘPNE

witam was cieplutko,

Nie miałam netu przez 1,5 dnia także dopiero teraz nadrabiam zaległości.
Jutro od rana leniu****ę w spa- dla kobiet w ciąży. Prezencik od m. na walentynki. Zajrzę popołudniu.

Buziaki

reklama
fajna niespodzianka :tak: A planujecie zamieszkac razem? Jak za duzo pytan to nie musisz odpowiadac :-D ja z ciekawosci bo sama jestem w zwiazku mieszanym i mamy czasami sporo dylematow np odnosnie wychowania dwujezycznego itp.. ;-)

wiem o czym mówisz, my też takie mamy.
Chcielibyśmy zamieszkać razem ale nie bardzo jeszcze wiemy gdzie,tzn tu czy we francji. Na pewno teraz będziemy tutaj a co dalej to kolejne rozmowy:)
Wychowanie dwujęzyczne to chyba niestety konieczność.Ja chcę by dziecko umiało mówić po polsku a on nie wyobraża sobie by nie mówiło po francusku. Pewnie macie podobnie:-D

Do góry