reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
A mnie się właśnie udało zapisać do szkoły rodzenia, przyszpitalnej i bezpłatnej.
Co prawda na kurs, który zaczyna się na początku marca już miejsc nie ma (jak to Dorotka pisała)a kolejny kurs zaczyna się 21 kwietnia i kończy 7 lipca czyli kilka tygodni po terminie porodu ale udało się znaleźć wyjście z sytuacji. :tak: Zaczniemy kurs 21 kwietnia a na 4 ostatnie spotkania pójdziemy z wcześniejszą grupą, będą to tylko zajęcia dydaktyczne nie ćwiczenia ale zawsze to coś. Bardzo się z takiego rozwiązania cieszę.

neti79 - powodzenia na wizycie!
Gryzka - kilka dni temu chwaliłaś się zakupionymi na Allegro spodzniami dresowymi (spodnie dresowe ciążowe---KOMFORT---- XL (906917335) - Aukcje internetowe Allegro), tak jak pisałam też się na nie skusiłam, wczoraj przyszły i powiem, że są super! Dobra jakość materiału, dobrze uszyte - jedyne co to są dla wysokich osób, ja zwykle w swojej rozmiarówce mam dobrą długość a te są kilka cm za długie, ale skrócić to żaden problem.

Odliczam czas do 13, ciekawe czy uda się nam dowiedzieć czy Filip jest cały czas Filipem, bardzo chciałabym już wiedzieć na pewno kogo noszę w brzuszku.

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny :-D późny ten poranek, ale jakoś dopiero się zebrałam żeby odpalić komputer :-p

:-) Witam się porannie!:-)
Widzę , że nadal temat zwierzyńcowy przewija się na forum.
No to w takim układzie i ja przedstawię Wam moje stadko:-)
Psia gromada od góry - Tajga, Mieczysław, Joda
Kocia od góry - Szara, Zajkowski, Tasiek
Ale Ty masz śliczności! jejjj gdybym ja miała warunki to dokładnie taką zgraję bym chciała mieć :-) Koty są prześliczne, a psiaki super dostojne :-D

Witajcie dziewczynki
od wczoraj znów mam problemy z oddychaniem :-:)-( a dodatkowo na wieczór spadło mi ciśnienie tak bardzo,że aż zemdlałam, na szczęście tylko na chwilę, ale mój mąż tak się wystraszył,że całą noc nie spał i mnie pilnował, teraz pojechał do pracy, ale już dzwonił,że niedługo przyjedzie, bo i tak się nie może skupić na pracy.
Na szczęście z dzieckiem wszystko dobrze, bo cały czas czuje ruchy, ale i tak w razie kolejnych problemów mam się zgłosić do szpitala, polecenie mojego lekarza:-:)-(
wybaczcie,że nikomu nie odpiszę,ale po prostu nie mam siły, leże w łóżku i nie mam zamiaru dziś z niego wstawać:-)
Masz racje uważaj na siebie :tak: jak robi Ci sie słabo to się ratuj szybko, najlepiej to głowa nisko między nogi i czekać, aż minie. Moja mama tak w ciąży cały czas miała, że mdlała, jak się nie zdążyła uratować to rękę złamała w 7 miesiącu, więc uważaj bardzo! Nigdzie sama nie wychodź :tak: i odpoczywaj ile wlezie :-)

hej.
ewus - pytalas jakiego rodzaju wzielismy slub... konkordatowy. dla mnie nie ma roznicy miedzy cywilnym a koscielnym,gdyz jestem ateista,a zrobilam to tylko dlatego ze mojemu mezowi zalezalo... nie mam bierzmowania,nie zamierzam robic, nie chodze do kosciola,nie przyjmuje ksiedza po koledzie itp. wiec dla mnie ten sakrament byl tylko do odbębnienia.
Dla Ciebie może różnica nie jest, ale jednak ślub cywilny daje łatwiejszy rozwód, bo te kościelne to raczej sie nie zdarzają. Ale chyba nie to jest teraz najważniejsze, powiedz jak sie czujesz psychicznie? W ogóle rozmawiałaś z mężem, że taka sytuacja w waszym życiu musi się skończyć?

To i ja sie pochwalę :-)
Moja zwierzyna:happy::
IMG_3050.jpg IMG_3057.jpg IMG_3100.jpg

Kilka tegorocznych zimowych zdjęć :
IMG_3089.jpg IMG_3058.jpg IMG_3069.jpg
CJ02PUzFLPG9jJFdHFiHXw

O kurczaczki:szok::szok::szok::szok: Nie jeszcze nie widziałam ale dziewczynki dla nas to suuuuperooowa wiadomość bo im więcej za nami tym mnie przed:-D:-D Mógł by juz wchodzic styczeń wtedy u nas był by już prawie koniec:-D:tak::-)
probowalam to sobie wyliczyc i za cholere nie wychodzi listopad
ja z cora mialam termin na 27.10 a ciazy dowiedzialam sie w polowie lutego, a to byl 5 tydzien :sorry:
chyba dziewczyny tam sie pomylily:eek:

Cześć Dziewczyny wkońcu doczytałam was :-)jakoś popołudniu nie miałam ochoty na czytanie a teraz niezłe kilka stron do nadrobienia:-) JUż nie podoba mi się siedzenie w domu, mam dosyć, nie wiem jak wytrzymam do końca:no::no::no:na szczęście jutro idę na parapetówkę do koleżanki, chociaż ludzi zobaczę

gosiagro bardzo cieszę się, że wszystko dobrze, napewno to się nie zmieni:tak:Trzeba myśleć pozytywnie, bo inaczej można oszaleć

sealet dziękuję za życzonka:-) z ciuszkami mam podobnie, po mojej chrześnicy mam dwie duze reklamówki ciuszków, które będą też dobre dla mojego synka, takie w najmniejszych i trochę większych rozmiarach:-) i cieszę się bo wiem że nie zabraknie mi tych ciuszków

czarna wiedzma - super że dzidzia zdrowa i napewno szczęśliwa w brzuszku i gratuluję córuni, odnośnie antybiotyków uważam ze to dobry pomysł aby się skonsultowac z kimś jeszcze,

Anik79 - wracaj szybciutko do zdrówka!!!

zdec ja też mam nadzerkę, krótko przed ciążą miałam robioną cytologię i wyniki były bardzo dobre, a nadzerka jest nieduża i każdy lekarz (nawet jak wcześniej była duzo większa) a było ich trzech bo tak jakoś zmieniałam, był za tym żeby do pierwszej ciąży nic nie robić, dopiero jak urodzę dziecko mam się zająć zlikwidowaniem nadżerki

olimpia dziękuję za życzonka:-)

hefi - ja robię sobie prawie codzxiennie maratony z dr House:-)

witaj dziumdzia84:-)gratuluję córeczki, odnośnie pęcherza to właśnie żurawina i duzo płynów, zeby wypłukiwać te bakterie

paulka to zamiast do lekarza odrazu ty łobuzie - z ciśnieniem nie ma zartów!!!!:angry:oby się nie powtórzyło!!!

neti79, czarna wiedzma, lencja- trzymam mocno kciuki dzisiaj za wasze wizyty:-)

też się dziwię ze już listopadówki sa:hmm::oo2::oo::confused::baffled:

A ja jestem taka głodna, że szok...Czekam aż P. przyjdzie ze sniadankiem które juz prawie skończone....
Wiecie co sobie pomyślałam....że zazdroszczę tym mamuskom które siedzą w domu....Ja planuje pracować do końca maja (o ile mój stan mi na to pozwoli), bo chciałabym siedzieć jak najdłużej na macierzyńskim...Tu w Anglii macierzyński można rozpocząc przed urodzeniem dzidzi....Ciężko jest ze zwolnieniami lekarskimi....Wiec chciałabym niecały miesiac przed porodem zacząć macierzyński a potem 8-9 miesięcy z dzidzią, a potem powrót do pracy ale już tylko na pół etatu....Nie ma innej możliwości....I tak sobie dziś siedzę i myśle że fajnie Wam, gadacie sobie całymi dniami, znacie się już lepiej ze sobą niż my z doskoku....Mi to ciężko czasem nadażyć z przeczytaniem Was i nie wiem co sie u was dzieje tak na bieżąćo a bo to cos przeoczę, czegoś nie doczytam....Taka jakas mnie naszła refleksja....

ewus - no tak,znowu mam przydomek najwiekszej zadymiary :-D nigdy nie mowilam ze jestem normalna :D moj maz byl dla mnie wszystkim, przez 4lata. w koncu przegial tak,ze nie mam ochoty na niego nawet patrzec.

kreatorka - nigdy mi nie zalezalo na slubie koscielnym,takze w razie czego, chociaz to przedstawienie bede miec z glowy. smieszna sytuacja,musialam isc do spowiedzi przedslubnej, a na ostatniej bylam przed swoja komunia:) z 10lat temu,czy ile sie ma jak sie idzie do komunii. na rozwodzie koscielnym mi nie zalezy,na sprawach z kosciolem,w ogole mi nie zalezy.

ja z mariuszem nie rozmawiam,nie odbieram jak dzwoni, nie odpisuje na smsy,im mniejszy mam z nim kontakt tym lepiej sie czuje. jego rodzice do mnie nie dzwonia,nie musze sie nikomu z niczego tlumaczyc. nie mam sily z nim rozmawiac,bo rozmowa wyglada tak samo - przeprasza,placze, obiecuje, a na drugi dzien informuje mnie uprzejmie ze pozyczyl 500zl od kolegi. potem znowu obiecuje, przeprasza i tak w kolo. generalnie nie lubie przemocy,ale obiecuje Wam ze kiedys dostanie ode mnie w łepek.

Agi widzisz kobietom to się nie dogodzi, ja już nie pracuję siedzę na zwolnieniu i już mi się przykrzy, wolałabym popracować bo dobrze się czuję:-) i dołuje mnie to siedzenie w domu

reklama
A ja oglądam łóżeczka na allegro, może się końcu na jakieś zdecydujemy. W sumie to już faworyt jest więc.. może niedługo..
Ale nie o tym, nie o tym, znalazłam łóżeczko dla bliźniąt. Ewuś - zerknij może Ty się nim zainteresujesz?
Bo nie wiem czy mamy inną mamę bliźniąt w czerwcówkach...
ŁÓŻECZKO Z SZUFLADĄ DLA BLIŹNIĄT, KOJEC!!! (915139122) - Aukcje internetowe Allegro

Agi widzisz kobietom to się nie dogodzi, ja już nie pracuję siedzę na zwolnieniu i już mi się przykrzy, wolałabym popracować bo dobrze się czuję:-) i dołuje mnie to siedzenie w domu
Mam podobnie.. wpierw zależało mi na zwolnieniu bo pracowałam bardzo dużo i byłam mocno zmęczona... teraz to często mi szkoda, że jednak poszłam na to zwolnienie... I też często łapie doły z tego powodu...

Ostatnia edycja:
Do góry